• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Muzika klasike që po dëgjoni

Hyp se t’vrava, zdryp se t’vrava! ?
Ca do ti qe t bej une? He, i her!

Ne qofte se nje trekendesh barabrinjes, (me kulmet A,B dhe C, ku A dhe C jane ne vije te drejte horizontale dhe B eshte kulmi) perfaqeson nje mal, dhe dikush qe te detyron te hipesh ne kete mal dhe te zbresesh nga ky mal eshte nje njeri i cili ka percaktuar rregullat e gares e cila ka per synim te pershkuaj trajektoren A,C (ku A eshte pikenisja dhe C eshte destinacioni) atehere ky njeri eshte nje njeri i MIRE apo i KEQ?!

Cila eshte zgjidhja llogjike e dilemes tende?

El

Kurr me pare nje krijese njerezore nuk pati mundesine te pershkruante me tinguj celjen e natyres me mire se ky komozitor......ai ben edhe nje te verber te imagjinoje nepermjet natash madheshtine e kesaj stine.

Sonte “Don Carlo” e Verdit

Roberto Alagna- Don Carlo
Marina Poplavskaya- Elisabeth of Valois
Ferruccio Furlanetto- King Philip II

E kam pare kete shfaqje para disa vitesh ne Tirane, por s’u knaqa edhe aq, madje u pendova, se nje shoqja ime me te cilen shkova, nuk ndenji nje minute rehat, gerr verr duke u kthyer sa majtas djathtas , per te pare per ndonje bukurosh. Me cmendi! ?
Lol

Sonte shfaqet “AIDA” e Verdit ❤️❤️❤️

Ne rolin e Aides, Anna Netrebko.

Do ndjek tani per tre ore kete histori dashurie, tradhetie dhe padrejtesie.

Nga dje, “Don Pasquale” e Donizetti-t.

John Del Carlo- Don Pasquale
Anna Netrebko- Norina
Matthew Polenzani- Ernesto

Sonte “Rusalka” e Dvorak

Renee Fleming-Rusalka
Piotr Beczala-The Prince
Dolora Zajick- Jezibaba

Po e shkepus arien e Rusalkes “song to the moon” nga opera e mesiperme, pasi me pelqen shume. ?

Sonte “Boris Godunov” nga Mussorgsky sipas A.P.

Rene Pape- Boris Godunov
Ekaterina Semenchuk- Marina
Aleksander Antonenko- Grigory

Sonte, e mrekullueshmja “Madama Butterfly”nga Puccini ?

Patricia Racette ne rolin e Cio-Cio-San
Marcello Giordani ne rolin e Pinkerton

Ohh zot, c’kryeveper!!! ❤?

Si VERTETOHET....

PS.....
im002.jpg

@Mistrece

Quhet me DETYRIM ta SHIKOSH.

FAZITI.....

Historia e Konservatorit të Shën Petersburgut.

Burimet bibliografike

Mjeshtra Oboe. Profesorët e Konservatorit të Shën Petersburg (1862-1985)

Mjeshtra të flautit. Profesorët e Konservatorit Petersburg-Leningrad (1862–1985)

Muzikantë italianë në Konservatorin e Shën Peterburgut

Muzikantë gjermanë në Konservatorin e Shën Peterburgut

Pianistë modernë

Materiale për historinë e kulturës teatrale të Rusisë Shekujt XVII - XX
.

Perfundimi.....FATKEQESISHT Muzikantet Shqiptare kane vdekur me kohe,duke perfshire edhe ata nga Shkodra.

Per me lart futini google dhe informoheni ku kane qene te TJERET,dhe FATMIRESISHT i keni dhe ne gjuhet anglisht dhe frengjisht per............Shkollen RUSE.

Ika une tashi se kush..............................ashtu.

SPASIBA.

Back