• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Muzika klasike që po dëgjoni

Beautiful , thank you .

Edhe une e degjoj ne rastet kur dua qe te mbyll te tera dritaret dhe komunikimin me njerezit … dhe thjeshte ta degjoj per disa ore te mira .
S'ka gjë, është rrymë e bukur, vetëm atë dëgjoj, kurse rryma të tjera ndonjëherë.

S'ka gjë, është rrymë e bukur, vetëm atë dëgjoj, kurse rryma të tjera ndonjëherë.

Kur hapesh ne lidhje me veten dhe boten tende … kuptoj qe edhe te pershtatet dhe perputheni / nderthureni bashke.

Ndersa ca te tjere … them qe e degjojne edhe thjeshte qe gjoja te duken interesante .. Sepse nuk kane as lidhje me te .

Kur hapesh ne lidhje me veten dhe boten tende … kuptoj qe edhe te pershtatet dhe perputheni / nderthureni bashke.

Ndersa ca te tjere … them qe e degjojne edhe thjeshte qe gjoja te duken interesante .. Sepse nuk kane as lidhje me te .
Muzika klasike është e bukur dhe e komplikuar se ka poliritmi, ka kontrapunt, ka akorde atonale, por sa më shumë e dëgjon aq më shumë kupton historinë mbrapa një pjesë të caktuar, historinë e kompozitorit, të vet rrymës si ka evoluar kjo muzikë. Mua më përshtatet si rrymë me tipin që kam. Nuk e dëgjoj për t'u dukur interesant, e dëgjoj se më pëlqen. Në fillim e kisha të vështirë për ta dëgjuar si rrymë ngaqë dëgjoja pop, rock. Por u përshtata, e kuptova çfarë ishte dhe çfarë ndikimi kishte tek mua. Më ka bërë të zbuloj pjesë të vetes që nuk i kam njohur më parë. Besoj që kushdo që e merr seriozisht ka për të kuptuar gjëra për veten e vet në këtë zhaner muzikor, mjafton të shpenzoj kohë dhe të kuptoj lidhjen e notave me njëra-tjetrën dhe ato provokojnë imazhe. Ka pjesë ku notat duket se flasin, sikur komunikojnë me dëgjuesin. Nëse dikush e çliron veten tek kjo muzikë, lidhet me të. Kam 10 vite që e dëgjoj këtë lloj muzike dhe më pëlqen shumë.

The Harbingers of Spring...shkaktoi një skandal sepse publiku në ato vremena nuk e kuptonte ende muzikën.

Pavarësisht vështirësive fillestare, kompozimet e TIJ(shkruhen me te MADHE=GJIGANDET)çuan në....
një ringjallje të.....
Baletit në=OPERA.
FAZITI nga....

Igor Strawinsky (1882 - 1971) Russland.​

media perendimore.

Notn e MIR.

Back