Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Ndërron jetë “Partizani i vogël Velo”, heroi që doli partizan 12-vjeç

Fshatari

Jam me Kosovën por s'jam kundër Amerikës !
Anëtar
Jul 27, 2013
Postime
14,494
Pikët
113
PV.jpg

Është ndarë nga jeta në moshën 90-vjeçare Konstandin Ropi, heroi i letrarizuar i subjektit të filmit “Partizani i vogël Velo”.
Konstandin Ropi ka lindur në Leshnicë, Vithkuq në vitin 1930.
Ai mbeti jetim që në moshë të vogël, pasi iu vranë prindërit dhe doli në mal partizan në moshën 12-vjeçare.
Është personazhi real i filmit të Kinostudios “Shqipëria e Re” që u kthye në heroin e filmit “Partizani i vogël Velo”...
----------------

ore harrova te pyes, po ai qeni i bukur qe quhej Balo dhe qe ky i shkreti e mbante pas vetes ka vdekur ? ?
Ore je mësuar ktej ti që i thojnë ist gestorben për të gjithë,njerëzve,kafshëve,insekteve etj
Në shqipëri janë të ndara fjalët, ngordhi thuaj, se vdiq është për njerzit -pis-
Akoma në mëmëdhe?
-hug--gezuar-

I paharruar “Velo” ti dhe gjith veteranet.

ps.

Sigurisht qe po ta dinit fatin e Shqiperise sdo te ishit sakrifikuar...

Besoj ky duhet te ishte partizani i fundit. Apo ka akoma qe jane gjalle? Nga keta te kinostudios e kam fjalen,se ata te vertetet as varret nuk dihet ku i kane.

Kolonën zanore e kishte shumë të bukur filmi

Vertete e ka patur te bukur. Kjo lloj muzike eshte e studjuar mire dhe e bere me qellim qe te mbesi ne kujtese. Te gjitha kenget 'revolucionare' kane ritem te ngjajshem dhe imponues.

p.s Ne fakt filmi eshte ralizuar shume bukur dhe eshte veshtire te mos pelqehet. Une kam pare nga kendveshtrimi se ne Shqiperi fillimisht LNC filloj si lufte vertet clirimtare pa gjyra politike e cila me vone u sabotua nga komunistet dhe enveri. Keshtu mund te ja justifikoje ndergjegjes e cila nuk me le rehat e as ta pranoje si 'film te bukur'.:p

Nuk e kam pare kete film, prandaj nuk me kujtohet as ky Veloja vocrraku.

U prehte ne paqe partizani i vogel.

Vertete e ka patur te bukur. Kjo lloj muzike eshte e studjuar mire dhe e bere me qellim qe te mbesi ne kujtese. Te gjitha kenget 'revolucionare' kane ritem te ngjajshem dhe imponues.

p.s Ne fakt filmi eshte ralizuar shume bukur dhe eshte veshtire te mos pelqehet. Une kam pare nga kendveshtrimi se ne Shqiperi fillimisht LNC filloj si lufte vertet clirimtare pa gjyra politike e cila me vone u sabotua nga komunistet dhe enveri. Keshtu mund te ja justifikoje ndergjegjes e cila nuk me le rehat e as ta pranoje si 'film te bukur'.:p
Mendoj pikërisht ashtu; mendoj se disa filma arritën ti shmangeshin vijës së hekurt duke trajtuar temat në një këndvështrim më njerëzor siç është psh edhe "Lulëkuqe mbi mure" apo "Tinguj lufte". Të dy këta filma kanë po ashtu muzikën sh të bukur

mos more..... c'me thua o derbardhe.
Ja, ma shtove me shume merzine tani , hajde shuaje..... -qesh- -gezuar-

E ka se ka vdekur një ish diversant (Legalist) para tre ditësh, 109 vjeq ish diversanti, xhaxhai i Pal Mëlyshit.

Ju dhash 'like' te dyve ne krye te temes pastaj i hoqa se pash qe po tallnit menderen me 'diversantet'. :p

ky xhest ishte nje shenje kompromise ne heshjte me 'ju' por natyra ime e mir si gjithmone nxitoj te shikoje te miren edhe aty ku nuk eshte.

Qo ish hera e funit qe une bej kompromise me 'juve'. Nuk e benj me kaaaaaaq te beni dhemin!

Back