Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Nga “Spider-Man” te “The Odyssey”: 10 filmat e rinj që pritet të dominojnë korrikun

@Tomi nga 1 deri ne 10, si e rankon ne pergjithesi?
Shiko po te heqesh te gjitha mangesite
Me ose pa qellim, eshte historia epike qe te ben ta ndjekesh.
Ka skena sh te mira edhe Matt Damon (apo aktore te tjere) pertej kritikave luajne mire

Kshu 6 do i jepja e shumta 6.5

Do isha dakort qe cdo personazh tjeter ne ate film te luhej nga nje aktor apo aktore zezake por Helena e Trojes? Femra qe ne mitologjine greke pershkruhet si femra me e bukur ne bote , na e nxorren zezake. Autore te shumte greke e romake e pershkruanin Helenen e Trojes me floke ngjyre mjalti , ja ngjyra e mjaltit ne foton me poshte. Qr... ketyre legenave te holliwoodit , sa me qejf po e prisja kete film 😞

View attachment 360483
Homeri e përshkruan Helenën me flokë të arta. Safo thoshte se ishte bjonde. Hesiodi po ashtu thoshte se ishte bjonde.
Kurse legeni Nolan thotë se ishte zezake.
Q. R. Gjellë cifutesh.

Ne fakt une e pashe dje edhe nje nga gjerat qe me goditi menjehere ishte muzika (po ngaqe me acaruan kto me deformimet e historis personazheve e harrova) e ke parasysh kur sheh/degjo dicka edhe ndalo mendo "hey I know this" menjehere mu duk si muzika barijve tone te them te drejten

Kjo as 45 sekonda rol ka
edhe ajo qe me acaroi ishte se kritikonte Homerin ne nje interviste, se gjoja qenka treguar sh maskilist ne tregim! I mean wtf!!!

E lem menjane qe Homeri eshte gur themeli i poemes ne kulturen perendimore, por po ta lexosh ai i masakron meshkujt me mallkime me vuajtje etj etj
Edhe eshte ideali I feminizmit ki parasysh Helenen, te gjitha grate e trojes, Penelope nje stoike qe pret dashurine e saj prej vitesh, circen qe I kthe burrat ne derra, sirenat etj etj
Dmth vetem injoranca e wokizmit qe ska hap ndonjehere nje liber me dore, ler me homerin mund te jap deklarata te tilla

Por pertej irritimit tim qe pata dje kur e pashe, ja vle ta shohesh (edhe pse sh komente thonin good it's saves us the money 😅)
Ku e pe ore, se na çudite?

Ku e pe ore, se na çudite?
E mire mire prit kinemane ti une e kam pa qe dje 😅

Prandaj filmi "Troy 2004" eshte ende filmi me i mire epik i Iliades
Ka shumë gënjeshtra. Në film Hektori vret Menelaus kur ky ishte në duel me Paridin. Ne poemën e Homerit gjatë duelit Menelaus ishte duke e vrarë Paridin, të cilin e shpëton perëndesha Aferdita.
Menelaus kthehet në Spartë me gruan e tij Helenën.

Ka shumë gënjeshtra. Në film Hektori vret Menelaus kur ky ishte në duel me Paridin. Ne poemën e Homerit gjatë duelit Menelaus ishte duke e vrarë Paridin, të cilin e shpëton perëndesha Aferdita.
Menelaus kthehet në Spartë me gruan e tij Helenën.
Ksaj pjese i eshte permbajtur tekstit per hir te vertetes Odysseus
Jo si tek Troy
Edhe per vrasjen e Agememnonit qe e vret e shoqja jo priftersha si tek Troy

Prandaj ky film ka historin e homerit
Por nga ana tjeter kan shpik nje presonazh qe kur nis filmi (nje trans grua qe eshte bo burre) edhe te le shije te keqe sidomos me kto historit e ktyre qe debatohen ne perditshmeri ende

Shkurt ata e kan dhene mesazhin provokues per kto politikat woke

Edhe habitem perse duhet te deformojne kete poeme epike kur greqia lashte (e jo vetem) ka plot histori ne perditshmerin e saj ku mardheniet midis te njejtit seks nuk shiheshin si herezi

E mire mire prit kinemane ti une e kam pa qe dje 😅
Rezolucion i keq, e pashe deri ke Penelope. Qenka e bardhë dhe e bukur të paktën.
Thank you though.

Ksaj pjese i eshte permbajtur tekstit per hir te vertetes Odysseus
Jo si tek Troy
Edhe per vrasjen e Agememnonit qe e vret e shoqja jo priftersha si tek Troy

Prandaj ky film ka historin e homerit
Por nga ana tjeter kan shpik nje presonazh qe kur nis filmi (nje trans grua qe eshte bo burre) edhe te le shije te keqe sidomos me kto historit e ktyre qe debatohen ne perditshmeri ende

Shkurt ata e kan dhene mesazhin provokues per kto politikat woke

Edhe habitem perse duhet te deformojne kete poeme epike kur greqia lashte (e jo vetem) ka plot histori ne perditshmerin e saj ku mardheniet midis te njejtit seks nuk shiheshin si herezi
Nuk ka asgjë homoseksuale Odisea e Homerit. Zero.
Ke Iliada ka ca interpretime të çmendura të sotme nga lëvizja woke se gjoja Akili dhe Patrokli ishin çift gay. 😂 Homeri thotë vetëm se ishin miq të ngushtë, shokë armësh. Ndërkohë që ai ishte i martuar me Deidamejen kishte dhe një dashnore bile, Briseiden Trojane.

Nuk ka asgjë homoseksuale Odisea e Homerit. Zero.
Ke Iliada ka ca interpretime të çmendura të sotme nga lëvizja woke se gjoja Akili dhe Patrokli ishin çift gay. 😂 Homeri thotë vetëm se ishin miq të ngushtë, shokë armësh. Ndërkohë që ai ishte i martuar me Deidamejen kishte dhe një dashnore bile, Briseiden Trojane.
Nuk e paskam pat gabim ndjesin
Ja tinguj nga instrumentet e barijve shqiptar paska marre

Kisha shtu qe edhe ngjyrat e filmit jane shume ngjyre gri. Nuk e ka ate nxehtesine e Mesdheut.

Mendoj qe na duhet nje Troje dhe Odysey te pershtatshme, na duhet ta harrojme fare kete komedi qe Nolani ka pru.

Ky person ka shkaterru reputacionin e vete si regjisor, dikur ka kriju filma te mire: The Prestige, Batman Begins, The Dark Knight, Inception, Interstellar. Mbas ketyre, diqka ka ndodh duke fillu me The Dark Knight Rises dhe mandej me Tenet, Oppenheimer dhe tash me Oddysey shume dobet eshte tregu.

Kam pre bileten me e pa te dielen ne nje nga ekranet me te medha IMAX. Isha shume entizuast me e pa, e tani me gjithe keto komentet negative, me ka ik entuziazmi komplet. I urrej ne maksimum skenat me ngjyre gri. Game of Thrones ishte nje nga serialet e mia te preferuara por episode si The Long Night ma shpifnin vetem prej skenave gri e te merzitshme.

Kam pre bileten me e pa te dielen ne nje nga ekranet me te medha IMAX. Isha shume entizuast me e pa, e tani me gjithe keto komentet negative, me ka ik entuziazmi komplet. I urrej ne maksimum skenat me ngjyre gri. Game of Thrones ishte nje nga serialet e mia te preferuara por episode si The Long Night ma shpifnin vetem prej skenave gri e te merzitshme.

Tash spe di, une se kam pa. @Tomi e paska pa.

Per mendimin tim nuk osht ashtu siq e bojn hype, 98% rejting ne Rotten Tomatoes. Kjo eshte bullshit.

Me siguri diku 50-65% si film ne pergjithesi.

Tash spe di, une se kam pa. @Tomi e paska pa.

Per mendimin tim nuk osht ashtu siq e bojn hype, 98% rejting ne Rotten Tomatoes. Kjo eshte bullshit.

Me siguri diku 50-65% si film ne pergjithesi.
Une i besoj me teper IMDb per ratings
Aty ku e shikova une nuk ka kualitet te mire
(do e rregullojn me vone me siguri) se eshte pirate normal
Po do ta jap linkun leqe e ke me lart

@Tomi fillova me shiku, nuk eshte edhe aq keq si e benin neper rrjete sociale, me vjen keq se me disa ndryshime te vogla ka mund me kriju nje epik qe do mbaheshte mend po ja ka fut kot me woke elemente. Helmetet qe ja ka bo Trojaneve osht qesharake, kushdo qe e ka pas ne krye te koreografise/clothing e kisha bo layoff menjehere.

Problemi osht qe po ndalohet shpesh dhe po duhet te pres 1-2 minuta te rifilloj, nuk e di a e ke pat kete problem apo vetem une?

@Tomi fillova me shiku, nuk eshte edhe aq keq si e benin neper rrjete sociale, me vjen keq se me disa ndryshime te vogla ka mund me kriju nje epik qe do mbaheshte mend po ja ka fut kot me woke elemente. Helmetet qe ja ka bo Trojaneve osht qesharake, kushdo qe e ka pas ne krye te koreografise/clothing e kisha bo layoff menjehere.

Problemi osht qe po ndalohet shpesh dhe po duhet te pres 1-2 minuta te rifilloj, nuk e di a e ke pat kete problem apo vetem une?
Jo vetem ne fund (10 minutat e fundit) me ndaloj I beja strat from beginning (nqs po e shikon tek e njeta faqe gjithnje) edhe pa problem ecen aty ku e lash

Back