• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Ngjarje astronomike

ƧɘɿɒɈnA

ƧɘɿɒɈnA
617093594_735839592912688_4823821398127715557_n.jpg

28 shkurt 2026
Para lindjes së diellit, një rreshtim i rrallë planetar do të zbukurojë qiellin e mëngjesit, ku gjashtë planete Venusi, Saturni, Neptuni, Jupiteri, Urani dhe Marsi do të shfaqen të shpërndara në një hark përgjatë ekliptikës. Venusi do të shkëlqejë fort pranë horizontit, Marsi do të dallohet me ngjyrën e tij të kuqërremtë, ndërsa Jupiteri dhe Saturni do të jenë lehtësisht të dukshëm me sy të lirë. Urani dhe Neptuni, më të zbehtë, mund të vëzhgohen me ndihmën e dylbive ose një teleskopi të vogël.

Gjynah qe nuk kane ndonje rrjesht informacion , sidomos ne gjuhen shqipe , sepse me kaq info foto nuk kuptoj dot asgje..

ajo qe me ra ne sy , ishte Miss @Marss , qe kryesonte klasifikimin , si Lara Konturi qe na perfaqrson Patinazh.🦊😇
e drejte

28 shkurt 2026
Para lindjes së diellit, një rreshtim i rrallë planetar do të zbukurojë qiellin e mëngjesit, ku gjashtë planete Venusi, Saturni, Neptuni, Jupiteri, Urani dhe Marsi do të shfaqen të shpërndara në një hark përgjatë ekliptikës. Venusi do të shkëlqejë fort pranë horizontit, Marsi do të dallohet me ngjyrën e tij të kuqërremtë, ndërsa Jupiteri dhe Saturni do të jenë lehtësisht të dukshëm me sy të lirë. Urani dhe Neptuni, më të zbehtë, mund të vëzhgohen me ndihmën e dylbive ose një teleskopi të vogël.

615414778_122139015356963265_967906590053681202_n.jpg

Hëna ne Zemren e Luanit – 20 janar 2026

Më 20 janar 2026, Hëna në fazën e drapërit në rritje do të kalojë shumë pranë Regulusit, yllit më të ndritshëm të yjësisë së Luanit, i njohur si “Zemra e Luanit”. Ky konjuksion krijon një pamje të bukur mbrëmjeje, lehtësisht e dukshme me sy të lirë.

Shikoni nga lindja pas perëndimit të Diellit. Hëna dhe Regulusi do të duken vetëm disa gradë larg njëri-tjetrit, duke ofruar një kontrast të këndshëm mes dritës së artë të Hënës dhe shkëlqimit blu-bardhë të yllit. Në disa zona mund të ndodhë edhe një okultim hënor, ku Hëna e mbulon për pak çaste Regulusin.

View attachment 337269

28 shkurt 2026
Ne çdrejtim ti kthejme dilbite?

Back