Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Niveli i ekonomisë shqiptare 2026-2029 krahasuar me vendet e rajonit!

Markus

V.I.P
Anëtar
Nov 9, 2024
Postime
5,725
Pikët
113
Niveli i ekonomisë shqiptare (PBB për frymë në $) 2026-2029 krahasuar me vendet e rajonit!

Sllovenia mbetet qartësisht ekonomia më e pasur në rajon, nga 37,815 $ në 42,509 $.

Kroacia parashikohet të kalojë Greqinë, duke u renditur e dyta deri në vitin 2029.

Rumania vazhdon rritjen e shpejtë dhe i afrohet vendeve më të zhvilluara të rajonit.

Bullgaria, Serbia dhe Mali i Zi ruajnë ritme të qëndrueshme rritjeje.

Shqipëria rritet nga 10,434 $ në 12,390 $, por mbetet në pjesën e poshtme të renditjes.

Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia e Veriut dhe Kosova mbeten ekonomitë me PBB për frymë më të ulët në këtë krahasim.

Grafiku tregon se Ballkani vazhdon të ketë një hendek të madh ekonomik, me Slloveninë dhe Kroacinë që afrohen gjithnjë e më shumë me mesataren e BE-së, ndërsa vendet e Ballkanit Perëndimor, përfshirë Shqipërinë, megjithëse rriten, vazhdojnë të mbeten dukshëm pas.

Attachments

• AISelect_20260727_122517_Facebook.jpg
    AISelect_20260727_122517_Facebook.jpg
    228.6 KB · Views: 1
  • AISelect_20260727_122411_Facebook.jpg
    AISelect_20260727_122411_Facebook.jpg
    235.6 KB · Views: 1
Last edited:
qe sllovenia kryeson kjo dihet, mirpo qe kosova dhe maqedonia qenka poshte shqiprise, kjo veshtire te besohet, se edhe sikur te ardhurat mesatare per fryme te shqiperise te jene pak me te medhaja se kosova dhe maqedonia, nuk duhet te harrojme se ne keto dy vende çmimet e produkteve jane me te lira se ne shqiperi,

Back