• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

"Nuk marr urdhra nga gratë”

Përgjigje e: "Nuk marr urdhra nga gratë”

Gruaja eshte wc e burrit ,cdo here kur mbushet shkon e shprazet tek ajo.......

Ky vetem sa i del ne krah vellait te tij ne fe per te cilin eshte hapur tema dhe keni folur kunder .

Por cfare thote Muhamedi ?

Hadithi sahih nga Buhariu : Femrave u mungon inteligjenca ...

http://www.buhariu.com/buhariu/?h=210

210. Ebu Said Hudriu r.a. tregon: "I Dërguari i Allahut a.s. shkoi në vendin ku falej namazi i Bajramit të Kurbanit ose të Fitrit. Pastaj ai kaloi nga gratë dhe u tha: "O ju gra! Jepni sadaka, sepse kam parë që shumica e banorëve të Zjarrit ishit ju (gra)." Ato e pyetën: "Për sa kështu, o i Dërguari i Allahut?" Ai iu përgjigj: "Ju mallkoni shumë dhe jeni mosmirënjohëse ndaj bashkëshortëve tuaj. Nuk kam parë më të mangët se ju nga mendja dhe nga feja. Mendja e një burri të vëmendshëm mundet që të shmanget (nga e drejta) nga ndonjëra prej jush." I thanë: "Cila është mangësia jonë në mendje dhe në fe, o i Dërguari i Allahut?" Ai u tha: "A nuk është dëshmia e një gruaje sa gjysma e dëshmisë së një burri ( dy dëshmitare gra ose një burrë)?" (Ato e pohuan këtë) duke thënë: "Po vërtet!" Ai (a.s.) u tha: "Kjo është mangësia e mendjes së saj. A nuk është fakt se, kur gruaja është me zakonet e saj, as nuk mund të falet dhe as nuk mund të agjërojë?" (Ato e pohuan këtë) duke thënë: "Po, pa dyshim." Ai u tha: "Kjo pra është mangësia e saj në fe." (304)

Gjithashtu ne Kuran vlera e deshmise se nje burri eshte sa per dy gra :

Suretu 2 al Bekare

http://www.mustafa.elshani.btinternet.co.uk/kurani/2.html

282
...
Kërkoni të dëshmojnë dy dëshmitarë burra nga mesi juaj, e në qoftë se nuk janë dy burra, atëherë një burr e dy gra, nga dëshmitarët që i pëlqeni. (Dy gra në vend të një burri) Për atë se nëse njëra prej tyre gabon, tíia përkujtojë tjetra ...

Poshterimi i femres nuk ka te beje me zakone por me mesime te fese.

Gjithashtu trashegimia e femres eshte gjysma e asaj qe i takon mashkullit .

http://www.mustafa.elshani.btinternet.co.uk/kurani/4.html

Kurani Suretu 4 Nisa

11. All-llahu ju urdhëron për (çështen e trashigimit) fëmijët tuaj: për mashkullin hise sa për dy femra; ...

ndersa ne fund te po asaj faqeje

Suretu 4 Nisa

176. ... Në qoftë se janë vëllezër dhe të përzier burra dhe gra, atëherë mashkullit i takon hise dy fish më shumë se sa femrës. All-llahu ju sqaron, ashtu që të mos humbni. All-llahu di për çdo send..

Mashkulli mund te kete kater gra , ndersa femra vetem nje burre etj...

...: ''Mos u mundoni te pastroni njerzit idiota nga jeta juaj.
Mjafton vetem ti jepni nje buzeqeshje ironike pas cdo fjale te tyre, dhe ata ikin vete.''

-paqe-

Me rastin me te pare, gruaja do te ti veje briret me trajtimin prej kafshe qe i ben.
E vertete, ne shtepine tende sillesh si te duash, e trajton gruan si sherbetore, dhe makine prodhimi kalamajsh.
Por po kaq e vertete eshte qe ne jeten publike, grate ty ta mbledhin. Provoje njehere mos ndalosh makinen kur te ndalon nje grua police, provo te shesesh tangerllik kur kalon doganen dhe nuk i bindesh nje gruaje police. Nje grua gjykatese te plas brenda pa ja bere syri ter fare, te pjerdh mu ne fene tende islamike.
provoje ti besh derr derr nje gruaje qe eshte shefja jote ne pune, sic e hengri gopin e semes ky jevgu nga egjipti.

PS. eksperienca tregon, qe grate tradhetojne pikerisht keta "burrat" kokoroce qe keqtrajtojne.
shume e vertete

ky egjiptiani paska dashur vet te bej rolin e gruas para nji burri.Sipas llogjikes se beduinit duhet zbatua vetem urdhrat nga burrat,kjo nga disa burra si ky u deshka luajtur rolin e gruas nga urdhruesit.
Femra esht e bararbart me burrin dhe kshtu duhet te jet.,i pelqeu dikujt a jo!
edhe kjo nje e vertete empirike - harapi lejon ti kerceje harapi i cik me 'burre' se ai, ne cilendo ore te dites dhe ne cilendo situate apo vend - ne nje dokumetar andej nga lindja e mesme islamike shihen dy - njeri qe nuk pranon urdhera nga grate dhe tjetri qe po i jepte. Fill pas aktit kjo po i pyet -a jeni ju gay?
Pergjegja ishte dicka ne stilin "mozalla"(dhe me plot habi ne fytyre). Prej nga ty kjo ide?!!

dmth jot em ka qene haleja e tyt eti, ose haleja e komshiut :D
kjo s'do koment sepse del si retorike e paster e asaj qe eshte parathene - Ani qe mund te hulumtohej ndonje menyre me e bute, parathenesi sikur nuk te paska lene shume hapesire per kete .
- ka plote nga ata qe ngrejne kryet te peshtyejne diellin ne u ben drite ne qiell, e harrojne se u kthehet ne fytyre. Me gjase nuk pranojne as gravitetin se lere me barazine njerezore.

Paqi qe e tha kete ateher me siguri ke mare shembull mamin tend -go-

O hale (wc), pyetjes nuk i pergjigjesh dot me pyetje! As sharjes me sharje, per me teper je ti ai qe e konsiderove gruan wc dhe asnje tjeter. Tani si te shash ose ofendosh , asgje nuk ka vlere dale nga goja e nje haleje. Kete s'e luan as topi!

Lopo e kisha fjalen per wc seksuale lopa lop ngele .haaa se desh harova flisje bukur maqedonishten ti ,edhe atje i sulmoje muslimanet duke bere aleance me shkijet maqedon ne emer te civilizimit perendimor

Kur humbet ekuilibri fillon dhe te merret goja si gagac. S'ka gje per fjalen lope, se shume vlera te konsiderueshme ka ajo, qe nga pjelloria, qumeshti, mishi, kerkon nje perkujdesje te vogel...etc

Ja kush je ti, i vogel por me prespektive jashtezakonisht te madhe!

403436_10150862386449032_403599404_n.jpg

Grate duhen tju binden burave dhe jo ti urdherojne.

Me ate mend rri ti lale qe ekzistojn akoma ato lloj femrash qe duhet vetem ti BINDEN BULAVE , ti respektojn edhe ai te jet reciprok jam dakort , po jo ta teprojne!

Ne lidhje me kte kuriozitetin Qeka vertet Hajvan!

"Je kaq i mire, kaq i dashur. Je i vetmi per mua, shpirt! Do te te bindem perjete me deshire dhe devotshmeri!"

funny-girlfriend-cheating-holding-hands.jpg

Nexhmi Kastrati said:
Grate duhen tju binden burave dhe jo ti urdherojne.
... grate jane vetem per te pjellur,te gatuajne,te lajne rrobat dhe ti bejne mengjezin,dreken,darken burit.
Qe femijet ti edukoj si vetja,ngaqe burri merret me pune te tjera.
Pasiqe keshtu ecen shoqeria perpara.

Të dhashë reputacion për këto postime. Qenke njeri i mençur!
Të përshëndes!

gurax said:
Dhe pse nuk iken perseri ne po te njejtin vend nga erdhi ky?
Po pse të iki ai kur edhe këtej po bëhet si në vendet e tyre?

land said:
Me rastin me te pare, gruaja do te ti veje briret me trajtimin prej kafshe qe i ben.
Të jetë shtëpiake, të rritë fëmijët e të kujdeset për shtëpinë e për burrin,nuk është kafshëri, por është normalitet dhe njerëzillëk.

Anormale është që burri të gatuajë e pastrojë në shtëpi, ndërsa gruaja të jetë në kafene duke pirë kafe me shoqen ose shokun e punës, ose duke parë telenovela.

land said:
Por po kaq e vertete eshte qe ne jeten publike, grate ty ta mbledhin. Provoje njehere mos ndalosh makinen kur te ndalon nje grua police, provo te shesesh tangerllik kur kalon doganen dhe nuk i bindesh nje gruaje police. Nje grua gjykatese te plas brenda pa ja bere syri ter fare...
Këto i bën forca e ligjit, jo ato. Fundja ato nuk i fituan vetë, ua dhanë.
Që ta kuptosh më mirë, po të jap një shembull të thjeshtë nga forumi. Tirona e re është një vajzë që i kanë dhënë postin e supermoderatores. Nëse postimet e mia nuk i duken të mira, ajo mund t'i fshijë, sepse e ka në dorë ta bëjë, por këtë pushtet asaj ia ka dhënë Mandi. A m'kuptove?

land said:
PS. eksperienca tregon, qe grate tradhetojne përikerisht keta...
Është e kundërta. Realiteti tregon që gratë tradhëtojnë pikërisht lolot që tërhiqen prej hunde, domethënë ata që komandohen nga gratë.

Është e kundërta. Realiteti tregon që gratë tradhëtojnë pikërisht lolot që tërhiqen prej hunde, domethënë ata që komandohen nga gratë.
Nuk kam c'te te bej lol. ti mbaj mentalitetin tend une timin, ti je macho brutal, kurse une real.
Per ty ekziston vetem bardhe e zi, ose ta terheqesh gruan prej hunde ose te te terheqe, koncepti i barazise per ty nuk ekziston.

gruaja e keqtrajtuar eshte si qeni i zgidhur nga zinxhiri, me rastin me te pare ti vuri briret.
kur te martohesh mos keqtrajto gruan lol, mbaje mend kete prej meje.

gruaja nuk do dru 10 here ne dite mer jahu, do harmoni, do potence-adrenaline mashkullore ne dashuri, do barazi, mirekuptim, lumturi etc.

Që ta kuptosh më mirë, po të jap një shembull të thjeshtë nga forumi. Tirona e re është një vajzë që i kanë dhënë postin e supermoderatores. Nëse postimet e mia nuk i duken të mira, ajo mund t'i fshijë, sepse e ka në dorë ta bëjë, por këtë pushtet asaj ia ka dhënë Mandi. A m'kuptove?
Me mire me t'i fshi dikush keto cfar shkruani,se sa ti fshini vet kur shkruani pa pike lidhje,cka po mendoni Ju qe ende jetojm ne kohen e gurit,e do te keni shtepin,,Hotel Mama'' a?

:O

..Mjer gruaja e shkret !!!!!!!!!!!!
Tu ardh e tu u shtu bageti e bujqesi :S

...

Anormale është që burri të gatuajë e pastrojë në shtëpi, ndërsa gruaja të jetë në kafene duke pirë kafe me shoqen ose shokun e punës, ose duke parë telenovela.

Fantazia fillon atje ku mbaron Realiteti.

Brutalitet do ishte qe gruaja te robtohej qe nga mengjezi deri ne darke, jo vetem ne pune por edhe ne shtepi me femijet, pastrimin dhe gatimin, nderkohe qe burri pas pune te shkonte neper kafenera, engledisje etl.

Kur gruas i ofron jo vetem ndihme por edhe puthje apo Dashuri, ajo s'ka me nevoje per telenovela.

Gruaja tradheton sepse nuk e gjen ne shtepi ate qe kerkon - NJE BURRE.

land said:
Nuk kam c'te te bej lol. ti mbaj mentalitetin tend une timin, ti je macho brutal, kurse une real.
Nuk të bëra ndonjë etiketim, por mënyra si përgjigjesh, tregon që nuk di as të diskutosh.
land said:
Per ty ekziston vetem bardhe e zi, ose ta terheqesh gruan prej hunde ose te te terheqe, koncepti i barazise per ty nuk ekziston.
Barazia është masturbim mendor. Në familje gjithnjë komandon njëri dhe tjetri bindet në heshtje, ose zihen.

land said:
kur te thashe nga eksperienca e thashe se s'doja te nxirrja detaje private nga e kaluara ime, por po te them pikerisht gra te keqtrajtuara nga burrat e tyre kafshe, ka ndodhur te kene rene in my bed
gruaja e keqtrajtuar eshte si qeni i zgidhur nga zinxhiri, me rastin me te pare ti vuri briret
.
Gjërat bardhë e zi i shikon ti, sepse për ty urdhërosh do të thotë të keqtrajtosh. .
Urdhërimi nuk është keqtrajtim. Në punë shefi të urdhëron, sepse ashtu e do e mira e punës, por kjo nuk do të thotë se të keqtrajton. Ashtu si në punë, edhe shtëpia e familja do një komandë.
land said:
kur te martohesh mos keqtrajto gruan lol, mbaje mend kete prej meje.
Nuk marr unë mend nga ty, por meqë e ktheve në personale, edhe unë po të them që mos merr urdhra nga gruaja, se me sa kam parë të komandon edhe këtu në forum.

... Hekuri eshte i forte, por zjarri e shkrin ! Zjarri eshte i forte, por uji e shuan ate ! etj etj ... :) PS :
''Dera huj moj nene qenka shume e rend,
dy sahat para sabahut duhet me ndejt n'kam ''

Back