Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

"Nuk marr urdhra nga gratë”

Përgjigje e: "Nuk marr urdhra nga gratë”

Më qenke drejtuar nga larg sikur paske frikë të më citosh! Domethënë ne që nuk mendojmë si ty nuk qenkemi shqiptarë?! Sipas teje shqiptarë janë vetëm ata që mendojnë si ty? Apo shqiptarë janë vetëm dardanët e fshatit tënd?

Kush tha se duhen rrahur? Të urdhërojë burri në shtëpi, quhet rrahje? Kur ti s'kupton dot një gjë kaq të thjeshtë, si mund të kuptosh gjëra më të vështira?

Nuk të rreh njeri kot. Rrahjet ndodhin pikërisht kur gruaja nuk bindet, dhe po nuk u bind gruaja, atëherë do të bindet burri, se njëri urdhëron dhe tjetri bindet, ashtu siç bindeni ju gjysmë-burrat e sotëm që ju tërheqin prej hunde.

Ti aq kupton, se aq mendje ke. Të thuash që burri dhe gruaja janë të barabartë mendërisht, duhet të ndihesh edhe i barabartë me to. Pra ti ndihesh psikologjiksht i barabartë me një grua. Nëse gruaja ulërin kur shikon një buburrec ose një mi, ulërin edhe ti bashkë me të, se je i barabartë mendërisht.

Nuk është puna te fiziku, se atë "dajakun" e kanë edhe homot, por ç'e do që e marrin nga prapa. Pse marrin nga prapa? Se në mendje ndihen gra.

Ti po të kishe qenë burrë i plotë në mendje, do t'i kuptoje këto gjëra, por ngaqë je gjysmë për gjysmë, nuk i kupton.

.
gabimi tend fatal eshte se ti nje lidhje, apo nje martese e konsideron lufte per pushtet, ku njeri sipas teje duhet te urdheroje, pra te marre komanden, per ty harmonia nuk ekziston.

Diku ne nje shtepi brenda nje kornize ishte shkruar :- Pronari i shtepise jam une po komandanti eshte gruaja :)

E vlen ne cdo shtepi perfshire edhe mysllymanet arab ;)

Më qenke drejtuar nga larg sikur paske frikë të më citosh! Domethënë ne që nuk mendojmë si ty nuk qenkemi shqiptarë?! Sipas teje shqiptarë janë vetëm ata që mendojnë si ty? Apo shqiptarë janë vetëm dardanët e fshatit tënd?

Mik i dashur- une po lafosesha me Landin (small-talk i tohne) dhe domosdo qe ndonje ekstrem mahalle do behet subjekt i argetimit.

te them se kam mendim te kundert me tendin nuk mundem per arsye se une per dallim kam mendim.

tutje, mendimi im ndertohet bazuar ne parimet shqiptare qe une kam trasheguar nga tradita ime familjare dhe me gjere ne fare e fis. Kuptohet qenuk kam shpikur asgje te re. Ajo qe quhet shtepi ne kete tradite mund te kete apo ka pasur perpos bashkshorteve te pare te shtepise [qe zakonisht ka qene nje kompleks i madh dhe shume i perbere qe kishte nje kulle dhe nje ode ne pjesen eminente te saj, qe kishte hambar kishte qarranik kishte vije uji kishte bunar kishte shtalle, shtalle lopesh, vathe, kishte porten e madhe, kishte qerre dhe almise , kishte hajat kishte oborr, shtepine e zjarmit njesoj te rendesishme si oda, kishte qilere me banjo brenda kishte edhe ca qe sua mbaj as emrat] kishte edhe 5 a 6 burra poashtu te martuar te cilet i beheshin krah zotit te shtepise dhe nuse qe i beheshin krah zojes se shtepise dhe ku i zoti dhe e zoja e shtepise mbanin ne rend e harmoni gjithe ate shtet miniaturial pa iu perzier njeri tjetrit ne veprimtari, i zoti i shtpiese thonte me duhet buk per kaq argat. E zoja e shtepise njoftonte magjeteoren, magjetorja njoftonte te zojen se nuk ka kripe, e zoja njoftonte te zotin se kerkohet kripe, i zoti njoftonte djalin e pazareve dhe i ipte parate, ky me ato para i ipte vellaut te vogel kalin dhe porosine qe ta sjellte kripen me kohe. Dhe kete po e marrim si shemull hipotetik sepse dicka e till nuk mund te ngjante papritmas perpos nese argashtia ka ardhur e paplanifikuar e per shkak te ndonje rrjedhoje te pa parashikuar.Nderkohe qe burre e grua ruanin sovranitet te plote ne kete Shtepi qe ishte nje mini shtet. I zoti dhe e zoja e shtepise qe ishin burre e grua te pjekur, nogocionin cdo gje dhe burri s'mund ti thonte zojes se vet nuk ka per te qethur dhente sivjet, sepse nuk marr urdhera nga grate, sepse ajo as qe kishte nevoje tia kujtonte se ngelesh pa corape.

Por nje njeri i programuar orientalisht apo enverisht keto nuk mund ti kuptoje.

Ketij i them burr une. Tamam burr vatre:p

C'esht e verteta 95% e burrave, panvaresisht se cfar thon ne publik, ndihen ngusht kur jane ne pozita te tilla. Pastaj egziston edhe nje pakice pa perfshire homoseksualet, qe i mungon sasia e duhur e testasteronit dicka qe i ben jo agresive, plotesisht pasiv, ose sic kan qef te quhen "burra moderrn ose metroseksual". Kjo eshte 5%-shi me lart.

Nese nje grua ka arritur te jet ne nje pozite te till, duhet te rrespektohet. Malesoret nje femre te till dikur i thonin Burrenesh. Gruaja eshte produkt i shoqerise dhe meqe Malesia ka prodhuar Burra te mirefillt me me shumice se ndo nji krahin tjeter:p, duhet vleresuar si krahina qe i dha jet fenomenit Burrenesh.

C'esht e verteta 95% e burrave, panvaresisht se cfar thon ne publik, ndihen ngusht kur jane ne pozita te tilla. Pastaj egziston edhe nje pakice pa perfshire homoseksualet, qe i mungon sasia e duhur e testasteronit dicka qe i ben jo agresive, plotesisht pasiv, ose sic kan qef te quhen "burra moderrn ose metroseksual". Kjo eshte 5%-shi me lart.

Nese nje grua ka arritur te jet ne nje pozite te till, duhet te rrespektohet. Malesoret nje femre te till dikur i thonin Burrenesh. Gruaja eshte produkt i shoqerise dhe meqe Malesia ka prodhuar Burra te mirefillt me me shumice se ndo nji krahin tjeter:p, duhet vleresuar si krahina qe i dha jet fenomenit Burrenesh.
Shqiptaret jane pasuesit e Ilyreve.
1774

.......

tutje, mendimi im ndertohet bazuar ne parimet shqiptare qe une kam trasheguar nga tradita ime familjare dhe me gjere ne fare e fis. Kuptohet qenuk kam shpikur asgje te re. Ajo qe quhet shtepi ne kete tradite mund te kete apo ka pasur perpos bashkshorteve te pare te shtepise [qe zakonisht ka qene nje kompleks i madh dhe shume i perbere qe kishte nje kulle dhe nje ode ne pjesen eminente te saj, qe kishte hambar kishte qarranik kishte vije uji kishte bunar kishte shtalle, shtalle lopesh, vathe, kishte porten e madhe, kishte qerre dhe almise , kishte hajat kishte oborr, shtepine e zjarmit njesoj te rendesishme si oda, kishte qilere me banjo brenda kishte edhe ca qe sua mbaj as emrat] kishte edhe 5 a 6 burra poashtu te martuar te cilet i beheshin krah zotit te shtepise dhe nuse qe i beheshin krah zojes se shtepise dhe ku i zoti dhe e zoja e shtepise mbanin ne rend e harmoni gjithe ate shtet miniaturial pa iu perzier njeri tjetrit ne veprimtari, i zoti i shtpiese thonte me duhet buk per kaq argat. E zoja e shtepise njoftonte magjeteoren, magjetorja njoftonte te zojen se nuk ka kripe, e zoja njoftonte te zotin se kerkohet kripe, i zoti njoftonte djalin e pazareve dhe i ipte parate, ky me ato para i ipte vellaut te vogel kalin dhe porosine qe ta sjellte kripen me kohe. Dhe kete po e marrim si shemull hipotetik sepse dicka e till nuk mund te ngjante papritmas perpos nese argashtia kë a ardhur e paplanifikuar e per shkak te ndonje rrjedhoje te pa parashikuar.Nderkohe qe burre e grua ruanin sovranitet te plote ne kete Shtepi qe ishte nje mini shtet. I zoti dhe e zoja e shtepise qe ishin burre e grua te pjekur, nogocionin cdo gje dhe burri s'mund ti thonte zojes se vet nuk ka per te qethur dhente sivjet, sepse nuk marr urdhera nga grate, sepse ajo as qe kishte nevoje tia kujtonte se ngelesh pa corape.

.........
Shumë poetike kjo qe ke thënë! Ti akoma nuk ke marrë vesh se për çfarë po flitet, po ç'të presësh nga ty, që ndihesh gjysmë burrë e gjysmë grua. Për enverin është e kundërta e asaj qe fantazon ti, se ishte ai që i bëri uniseks. Ti nuk di asgjë nga kjo botë, or taj. Aq të ka dhënë natyra.

Maqo, Maqo, Maqo!
Qe thua ti, man with high levels of testosterone is attracted MORE to women and especially woman with highly feminine faces. Testosterone te ben "brutal" ne bed dhe gentle on the street. Nuk te ben testosteroni "burre te vertete" ne karakter.

Sa per "burrneshat" ato kane shume androgen...
-fershellen-

Fenomeni "xha Sulo"

Lexova...Lexova...Lexova...

Per nje cast u gjenda shume shekuj pas ne kohe, si te isha ne nje forum "pellazgesh"

Sarij te kuptoj dicka...: Kur nje mashkull do jete realist dhe jo egoist?

Dileme e madhe kjo!

Te shumte jane ata qe thone se Burri eshte Komanda, dhe Gruaja Zbatuesi, me kujtohet nje thenie e kohes se xhaxhi " Me urdher nga lart dhe zbatim nga poshte " lol

Cuditerisht pothuajse te gjithe meshkujt ne kete forum harrokan se ckane bere teksa bridhnin pas nje femre... se si beheshin "tapet" nen kembet e saj, se si i luteshin, se si gdhiheshin duke menduar per te nesermen prane saj, se si thurnin plane per ta takuar ate teksa dilte per ku ta di une dhe qendronin, prisnin per kohe te gjata derisa asaj ti behej qefi te zgjohej nga gjumi ne oren 12:00 te drekes pasi ishte pushim ate dite, se si kane paguar sa e sa here llogarite lokaleve thjesht per tu dukur kavaliere interesante ne syte e nje femre. se si i kane rene verdalle pazarit per te blere rroba te kushtueshme dhe cmueshme nga nje femer, se si kane lene leshte vec me karta telefoni per nje femer, se si hynin borxh per te plotesuar qefet e nje femre, se si i kerkonin shokut te tyre nje parfum te kushtueshem per te pasur nje arome te pelqyeshme nga nje femer, se si kane shpenzuar ore te tera ne palester per te pasur nje trup te pelqyeshem nga nje femer, se si leviznin cdo gur per te gjetur dike qe te mund ta prezantonte me filan femer, se si harxhonin benzinen e makines per nje femer e jo vetem kaq por diqnin edhe gomat, se si prenotonin plazhe luksoze per nje femer, se si nuk punonin kamariere teksa vazhdonin studimet vetem e vetem qe nje femer te mos e shihte ne ate pozite por te dukej shume me lart " nje klient pa kulete" se si kane thyer gishtat ne tastieren e PC duke folur me nje femer, se si kane lene oret e studimeve per nje femer * ajo ishte ne rregull e kishte pushim ate ore* se si qendronte para pasqyres ne mengjes edhe 2 here me shume se nje femer vec per tu dukur bukur perpaar nje femre, se si ka shkuar ne nje takim dhe ka gabuar qe ne fjalen e pare duke thene: * Me pelqen ky fustani, vertet i bukur, te shkoka shume* dhe ajo ngryset ne fytyre pasi ajo e di se vlen me shume se fustani, dhe se do te degjoje qe eshte ajo qe e ben fustanin te bukur dhe jo fustani ate, etj... etj... etj... dhe shpesh`here ndodhte qe perfundimi ishte "deshtim total" ajo largohej duke thene: shiko...me vjen keq ...do gjesh edhe ti nje dite nje vajze qe te te doje! Ose thjesht ikte ...

Ndoshta kur martohen disa duan te nxjerrin inatin e mundimeve te hershme, por kur vjen darka dhe te dy shtrihen ajo "Femra nen komande" thote te * te lutem, jam e lodhur* te kthen shpinen.

Ne kete moment ti kupton se komanda nuk vlen, se femra do ngrohtesi, se ti smund te besh asgje dhe ske asnje pushtet mbi te, se edhe nese ajo te perulet atehere e ben per hir te dashurise dhe jo sepse ti je burri dhe ajo gruaja, askush seshte mbi tjetrin. Dhe ne kete moment mashkulli hedh perseri menjane krenarine dhe i thote :"Nese kam qene une shkaku i lodhjes tende, Me fal e dashur" ai behet perseri tapet por nga ata qe refuzohen te shkelen. cohet ne mengjes dhe e gjen shtartin bosh... " ajo eshte ne liri te plote tashme " dhe cikli fillon perseri...!

Dashuria ushqehet ne mengjes dhe konsumohet ne mbremje!
Askush nuk merr urdhra nga askush, cdo gje behet per hir te dashurise dhe respektit ndaj tjetrit.

P.s "Beji tjetrit ate qe do doje te te benin ty"! Kjo shprehje eshte themeli i nje lidhjeje dhe nje dashurie te pashtershme plot harmoni, ne te cilen ska urdherime por vec kenaqesi!

Ne vazhdim te postimit te mesiperm, do kisha deshire te ndaja me ju disa rrjeshta qe shkurtimisht permbledhin pergjigjen time ne kete teme:

Vlera e arit matet me nxetesine e zjarrit,
Pesha e femres matet me arin.
Vlera e burrit matet me femren qe ka perkrah.

Yyyy sa teme e bukur kjo, shume e re dhe interesante. :p

Tashi, si fillim me vjen te them per zoterine qe nuk merr urdherat nga grate qe eshte nje rrote e madhe ashtuje. Po tani, me se do i ushqej femijet mavrija? Apo do i jape buke feja?

Nejse, per sa i perket luftes se perhershme mashkull-femer. Une mendoj se fatmiresisht femra dhe mashkulli nuk jane te barabarte. Eshte shume e drejte ajo qe shkruan Bato kur na kujton qe kur nje femer sheh nje mi uleret, bertet dhe behet histerike dhe mashkulli nuk sillet ne te njejten menyre. Kjo tregon, natyrisht, qe femra dhe mashkulli nuk jane te barabarte. Ashtu si nuk jane te barabarte kur nderkohe qe mashkulli terrorizohet para nje foshnje qe qan, femra me durim e miresi e ben te pushoje.
Pastaj, personalisht i marr me sportivitet keto mendime te tipit "ferma duhet te jete sherbetore e burrit". A nuk tregon kjo gje qe ne njefare menyre mashkulli eshte inferior sepse ka nevoje te sherbehet, t'i gatuash, t'i lash rrobat, te rrisesh femijet? Prandaj, me kenaqesine me te madhe ( perveçse se jam shume sqimatare dhe nuk i ze bese duarve te nje mashkulli), i sherbej mashkullit.

Nese ka diçka qe vertet nuk do toleroja kurre, eshte ideja e te konsideruarit te femres vetem ne funksion te te tjereve.

Back