Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Pagat e personelit ushtarak shqiptar në socializëm

Nga te vetmit dikastere qe cdo 5 vite dridheshin cdo mengjes se cfare endre me armiq te popullit do te kishte pare Merhumllar Hoxhaviqi........beri nje komandature dhicash e fuksash, me teper kishte komisare se sa oficere. Ushqimi e trajtimi pertoke, nuk kishin personalitet e as behej fjale te te benin ti respektoje.
I hoqi gradat. I hoqi dinjitetin, i politizoi. Më shumë frikë kishin mos shkonin në burg për agjitacion sesa nga lufta. I shikoja nja dy komshinj officerë shkonin për qumësht që me natë të veshur dhe pastaj iknin në punë.
Do na mbronin nga NATO dhe nga traktati I Varshavës.

I hoqi gradat. I hoqi dinjitetin, i politizoi. Më shumë frikë kishin mos shkonin në burg për agjitacion sesa nga lufta. I shikoja nja dy komshinj officerë shkonin për qumësht që me natë të veshur dhe pastaj iknin në punë.
Do na mbronin nga NATO dhe nga traktati I Varshavës.
Edhe un kam jetuar ne nje grup pallatesh ku gati gjysma e apartamenteve ishin per kaptera e oficera......tmerr.

Ishte per ata qe shkonin neper rrethe me sherbime. Ata ishin edhe me te shtypurit :( ose rrinin ata beqiret.
kishte edhe te martuar , por familjen e linin ne qytetin e tyre dhe iknin vete ne sherbim..

derisa te behej kompletimi i gjithe familjes u sorrollatnin nja 2 a 3 vjet vetem...

kishte edhe te martuar , por familjen e linin ne qytetin e tyre dhe iknin vete ne sherbim..

derisa te behej kompletimi i gjithe familjes u sorrollatnin nja 2 a 3 vjet vetem...
Un kam njohur dhe kemi patur miqesi familiare me nje oficer te larte e zv. minister (andej nga 89-90 ne mos gaboj) qe quhej Zija Lagji (iu ndricofte shpirti aty ku ndodhet). Zoteri burre dhe njeri mjaft i mencur dhe serioz.

Un kam njohur dhe kemi patur miqesi familiare me nje oficer te larte e zv. minister (andej nga 89-90 ne mos gaboj) qe quhej Zija Lagji (iu ndricofte shpirti aty ku ndodhet). Zoteri burre dhe njeri mjaft i mencur dhe serioz.
atehere njerzit kishin Ideale..
vecanerisht Oficeret...

xhaxh, idelai i nje oficeri ushtrie ishte ti sherbente atdheut dhe jo partise politike.
Politizimi i ushtrise dhe i cdo sektori ne ate shtet, ishin gabime te renda dhe shkaqet i vuajme akoma edhe sot.
nuk di cte them per kto te tjerat...

me kujtohet im at ( rrafmet paste ) kur i verviti jashte ca gjera te vjedhura qe i cuam ne shtepi ne 97, kohe lufte..

nuk dua nga kto gjera thoshte i ndjeri , dua ta bej gjumin e qete , mos me trokasi njeri ne dere...

xhaxh, idelai i nje oficeri ushtrie ishte ti sherbente atdheut dhe jo partise politike.
Politizimi i ushtrise dhe i cdo sektori ne ate shtet, ishin gabime te renda dhe shkaqet i vuajme akoma edhe sot.
Partia është truri i një vëndi shoku Cooli!
Ti e do vëndin tënd pa tru që t'a hanë kollaj armiqtë shoku Cooli?

nuk di cte them per kto te tjerat...

me kujtohet im at ( rrafmet paste ) kur i verviti jashte ca gjera te vjedhura qe i cuam ne shtepi ne 97, kohe lufte..

nuk dua nga kto gjera thoshte i ndjeri , dua ta bej gjumin e qete , mos me trokasi njeri ne dere...
Mendoj qe me teper e ka patur si tip neverie per armen.
Ne si tradite e kemi patur qe te kemi arme ne shtepi e ta kemi me vehte kudo ku shkonim. Tradite qe duhet te behet perseri pjese e kultures tone.
Na jane bere djemte si feminucer e nuk kemi as ushtri e as njerez qe ta duan atdheun pa u ngaterruar me politike e politikane.

Partia-partite jane varremihesit e kombit pasi kan interesa dhe veprojne ne kundershti me interesat e kombit.
Gabim shoku Cooli, partitë që janë realisht të pavarura punojnë posaçërisht për interesat e kombit pavarsisht që armiqtë të fusin shkopinj nëpër rrota që në sytë e popullit të duket krejtësisht e kundërta.
Vetëm ato vënde që janë pushtuar dhe sundohen nga fuqi të tjera partitë e të cilave punojnë posaçërisht kundër interesave të tyre kombëtare.

Gabim shoku Cooli, partitë që janë realisht të pavarura punojnë posaçërisht për interesat e kombit pavarsisht që armiqtë të fusin shkopinj nëpër rrota që në sytë e popullit të duket krejtësisht e kundërta.
Vetëm ato vënde që janë pushtuar dhe sundohen nga fuqi të tjera partitë e të cilave punojnë posaçërisht kundër interesave të tyre kombëtare.
Nuk jam dakort me ju nipce the perse:
Deri me sot partite politike ka patur shum raste qe kane qene te inkriminuara ne rryshfete e qoka monetare nga armiq te kombit. Keto parti kane votuar ligje anti kombetare dhe kane shitur interesat e kombit ne shum e shum raste pa dhene shpjegim e pa u denuar per veprimet e tyre.
Shiko rastin e Shqiperise, te gjitha grupimet politike aty ne kuvend kane bere veprime ne kundershti me kushtetuten e vendit dhe kundra interesave te kombit.....a kane dhene keto parti e individe ne to ndonje pergjigje apo a ajane vene kundrejt perrgjegjesise? ....sigurisht qe asnjehere.
Keshtu qi...ma ban hallal e kosher bashk.

Oficerët e Fluturimit Helikopterë Paga bazë ishte rreth ~ 750 lekë >
Oficerët Teknikë / Inxhinierët ~ 600 650 (650 , 700) lekë >

MIG-15
Nëvitet ’60 (1963) të shekullit të shkuar, por dhe më pas, një pilotshoqërues që fluturonte
në aeroplanë reaktivë, deri nëshpejtësinë e zërit, paguhej me 6600 lekë (tëvjetra) , në muaj.

Piloti:

1973

Sae kishte rrogën një aviator si ju në atë kohë?

Unëe kam nisur rrogën me 8 mijë Lekë në atë kohë, kam shkuar deri gatinë 11 mijë Lekë
( 11 mijë Lekë Komandantittë Regjimentit 1986??)

https://shqiptarja.com/lajm/rrefehe...-ish-piloti-qe-nuk-u-bind-per-te-vrare-njerez

1974
MIG-19
rroga imeishte 8 mijë e 600 lekë

= 8000 Lekë + 600 Lekë (Shtesat mbi Pagë? Kategoria e Tretë. Pilotët e rinj osenë fazë fillestare pas shkollimit???)
1963 (një pilotshoqërues që fluturonte në aeroplanë reaktivë, deri nëshpejtësinë e zërit)
= 6000 Lekë + 600 Lekë

1973
një pilotshoqërues që fluturontenë aeroplanë reaktivë, deri nëshpejtësinë e zërit
7000 ??
një pilotshoqërues që fluturonte në aeroplanë reaktivë, nëshpejtësinë e zërit
8000

Back