• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

PDK do të garojë sërish me Bedri Hamzën si kandidat për kryeministër.

𝐁𝐞𝐝𝐫𝐢 𝐇𝐚𝐦𝐳𝐚: 𝐓𝐞̈ 𝐡𝐞̈𝐧𝐞̈𝐧 𝐟𝐢𝐥𝐥𝐨𝐧 𝐧𝐝𝐫𝐲𝐬𝐡𝐢𝐦𝐢 𝐢 𝐦𝐚𝐝𝐡, 𝐏𝐃𝐊-𝐣𝐚 𝐝𝐨 𝐭𝐞̈ 𝐣𝐞𝐭𝐞̈ 𝐐𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐞 𝐫𝐞
1780779283233.png

𝐓𝐮𝐛𝐢𝐦𝐢 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥: 𝐁𝐞𝐝𝐫𝐢 𝐇𝐚𝐦𝐳𝐚 𝐦𝐞𝐫𝐫 𝐦𝐛𝐞̈𝐬𝐡𝐭𝐞𝐭𝐣𝐞 𝐦𝐚𝐬𝐢𝐯𝐞

1780783253644.png
21:46 / E Shtunë, 06 Qershor 2026 / F.R

Bedri Hamza: Ju premtoj rezultate, jo propagandë si kjo qeveri​

Kandidati për kryeministër i PDK-së ka thënë se do ta ulin barrën mbi familjet.

Ai ka thënë se do ta ulin TVSH-në për produktet bazë.

“Do t’i rrisim pagat. Do t’i rrisim pensionet. Do t’i mbështesim bizneset. Do të hapim vende të reja të punës. Do të investojmë në energji, në infrastrukturë, në shkolla, në spitale dhe në drejtësi. Sepse ekonomia nuk është teori. Ekonomia është buka në tavolinë. Është paga në fund të muajit. Është çmimi i rrymës. Është çmimi i miellit, i vajit, i qumështit. Është mundësia që një i ri ta ndërtojë jetën e vet në Kosovë. Është dinjiteti i një pensionisti që nuk duhet të zgjedhë mes barnave dhe ushqimit. Ky është kuptimi i vërtetë i qeverisjes. Jo fjalime të mëdha. Jo armiq imagjinarë. Jo propagandë të përditshme. Por punë. Vendime. Rezultate. Llogaridhënie.”, ka thënë Hamza.
Ai ka shtuar se e di që shumë qytetarë janë zhgënjyer nga politika.
“E di se shumë prej jush kanë dëgjuar shumë premtime. E di se shumë prej jush pyesin: a mund të ndryshojë vërtet diçka? Përgjigjja ime sonte është: PO. PO, mund të ndryshojë. Por ndryshimi nuk ndodh vetë. Ndryshimi nuk vjen duke qëndruar në shtëpi. Ndryshimi nuk vjen duke thënë “të gjithë janë njësoj”. Ndryshimi vjen kur qytetarët vendosin ta marrin të ardhmen e vendit në duart e tyre. Të dielën, secili prej jush ka një fuqi të jashtëzakonshme. Një votë. Një vendim. Një mundësi për ta ndalur krizën dhe për ta ndryshuar Kosovën. Prandaj sonte dua t’i drejtohem secilit qytetar që ende është i pavendosur. Nëse je i lodhur nga çmimet e larta, voto për ndryshim. Nëse je i lodhur nga pagat që nuk mjaftojnë, voto për ndryshim. Nëse je pensionist dhe e di se meriton më shumë dinjitet, voto për ndryshim. Nëse je prind dhe do një të ardhme më të sigurt për fëmijët e tu, voto për ndryshim. Nëse je i ri dhe do të qëndrosh në Kosovë, jo të ikësh prej saj, voto për ndryshim. Nëse je ndërmarrës dhe do një shtet që të ndihmon, jo që të pengon, voto për ndryshim. Nëse do një Kosovë më normale, më të drejtë, më të zhvilluar dhe më të respektuar, voto për ndryshim. Sepse kjo nuk është vetëm zgjedhje mes partive. Kjo është zgjedhje për drejtimin e Kosovës.”, ka thënë Hamza.

Bedri Hamza voton në Mitrovicë, bën thirrje për pjesëmarrje në zgjedhje
Demokracia
10:51 | 07 Qershor 2026
718361230_1033485765786266_8774063374333979865_n-1200x900-1.jpg

Share:
Share
Tweet
Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës dhe kandidati për kryeministër, Bedri Hamza, ka ushtruar të drejtën e votës në shkollën “Andon Zako Çajupi” në Mitrovicë.
Pas votimit, Hamza ka bërë thirrje për pjesëmarrje sa më të madhe në procesin zgjedhor.
“I ftoj të gjithë qytetarët e Kosovës ta shfrytëzojnë këtë ditë të bukur për me dal me votu, me votu sipas bindjeve të tyre politike, në mënyrë të lirë, të qetë, demokratike. Është ditë e bukur për me e shfrytëzu këtë të drejtë, sepse sot vendosim për të ardhmen për katër vitet e ardhshme”, ka deklaruar Hamza.

hamza.png

Hamza thotë se në zgjedhjet e brendshme është e hapur edhe gara për kryetar të PDK-së​

08 qershor 2026| 15:32
Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Bedri Hamza, ka thënë se në procesin zgjedhor të brendshëm të kësaj partie është i hapur edhe posti i kryetari.

Ai ka thënë se pavarësisht se është në mandat të plotë në krye të PDK-së, në zgjedhjet e brendshme që mbahen këtë vit, do të ketë garë edhe për kryetarin, për të gjithë ata që dëshirojnë.

“Edhe posti kryetarit do të jetë garë e hapur dhe do të garojnë ata që mendojë se duhet me qenë pjesë partisë”, tha Hamza në një konferencë për medie.

Bedri Hamza ishte zgjedhur kryetari i Partisë më 17 nëntor të vitit 2025, pas dorëheqjes së Memli Krasniqit nga ky post.

Për mbajtjen e asaj konvente ku Hamza ka marrë drejtimin e partisë, kishte dhënë kritika Enver Hoxhaj, cili kishte synime të garonte për kryetar, por kishte thënë se konventa zgjedhore ishte thirr shumë shpejtë.

Back