• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Peticion i intelektualëve shqiptarë: Hiqni idiotët nga ekranet lokale dhe kombëtare!

Pagane —> Maraz = MRZ

Duhet gjetur vlera për çdo gërmë, nga ku del kuptimi i fjales Maraz

Maraz - Marëzi - Mërzia = 3 fjale më te njejtin kuptim dhe me te njejten rrenje MRZ

Keshtu qe këto fjale jane shqipe dhe jo turke apo sllavike.
Marezi? Mos e ngatarron me fjalen Marrezi,qe vjen nga fjala I marre?

Marezi? Mos e ngatarron me fjalen Marrezi,qe vjen nga fjala I marre?
Kam qene perfekt në gramatikë deri 2 vjet më parë, ku kam filluar, te ve ne dyshim perdorimin e R dhe Rr. Bile ne disa raste me zë disleksia 🥸🥸🥸

Sapo jeshe bere gati qe emrin Deandra ta beja me origjine arnautçe (dy enderra), mirpo bene keta intelektualet peticion, dhe hoqa dore.:D

Një bark [Barque] mbi okean...
Kot e kemi o Kontinenti, kemk kujtua njashtu si kujton ti por ishim Ken gabim...

Ambarkim ...
Debarkim...
Une du te di pse e kemi kot?
Fjalen ''bark'' e ka vetem shqipja.
Nga ky emer, kane lind dhe foljet qe ke shkrujt ti, ose zbarkim etj.
Nga fjala ''bark'' kemi dhe barken, (apo varken) sepse ajo vertet ate forme ka qe te qendroje mbi uje.
Te dyja fjalet qe ke shkrujt ti me lart, si baze nuk kane gje tjeter por vetem barkun, pra ato fjale me lart tregojne se si ''me dale nga barku'' pra nga mjeti. Duhet te diskutojme sipas konceptit kur lindi fjala, flasim per barke e jo per aeroplanmbajtese.
Barke nuk quhej vetem ai mjeti ujor qe mban dy-tre veta por edhe me te medhaja se ajo, deri sa lindi nje emer tjeter
e diktuar nga mjeti te cilit iu vu - anije! Anija qe prejardhjen e ka nga fjala ''ane''. Anije, pra qe anohet.
Qe ta injorojme shqipen, eshte gje e lehte, por vete shqipja ngre krye e nuk na lejon.
Kurse teorite e akullnajave, me mire te mos bejne pjese ne kte teme apo tek arsyetimet gjuhesore se nuk e dime sakte se kur kishte akull e kur jo.

Last edited:
Pagane —> Maraz = MRZ

Maraz - Marëzi - Mërzia = 3 fjale më te njejtin kuptim dhe me te njejten rrenje MRZ

nuk perjashtohet edhe ky opsion, ama duhet te dish, se kur njerzit kane filluar te flisnin, nuk kish nacionalitete/kombe, pra nuk kish shqiptare, greke, arabe, italiane, turq, angleze, spanjoll, sllav, egjyptian, etj,
e vetmja kulture e vjeter qe ne sot njohim, para asaj babilonase, faraone, etj, etj, ka qene kultura etruske, pra koha kur njerzit filluan punimet me hekurin, epoka e hekurit, gje qe solli me vone krijimin e kombeve apo mbreterive, si ajo e babilonise, faraonit, ajo kineze, makedonise, etj, etj,

Une du te di pse e kemi kot?
Fjalen ''bark'' e ka vetem shqipja.
Nga ky emer, kane lind dhe foljet qe ke shkrujt ti, ose zbarkim etj.
Nga fjala ''bark'' kemi dhe barken, (apo varken) sepse ajo vertet ate forme ka qe te qendroje mbi uje.
Te dyja fjalet qe ke shkrujt ti me lart, si baze nuk kane gje tjeter por vetem barkun, pra ato fjale me lart tregojne se si ''me dale nga barku'' pra nga mjeti. Duhet te diskutojme sipas konceptit kur lindi fjala, flasim per barke e jo per aeroplanmbajtese.
Barke nuk quhej vetem ai mjeti ujor qe mban dy-tre veta por edhe me te medhaja se ajo, deri sa lindi nje emer tjeter
e diktuar nga mjeti te cilit iu vu - anije! Anija qe prejardhjen e ka nga fjala ''ane''. Anije, pra qe anohet.
Qe ta injorojme shqipen, eshte gje e lehte, por vete shqipja ngre krye e nuk na lejon.
Kurse teorite e akullnajave, me mire te mos bejne pjese ne kte teme apo tek arsyetimet gjuhesore se nuk e dime sakte se kur kishte akull e kur jo.
Kontinent, pse po thua se <bark> e ka vetem shqipja ?

Screenshot_20240225_233529_Google.jpg
Qe ketu @Kontinenti edhe ihere. <barque>= bark fr.= <bark> al.=

A ti sjella edhe me imazhe ne frenge i thonë <bark> por shkruhet <barque>...! Ku mbeti imazhi, se lexove ?!

Pagane —> Maraz = MRZ

Ne shkrimet etruske ka perplote fjalë me kuptim sllave si ;
=<zemla>;= toka, dheu;
=< zivaj= živaj> e jo < zi vaj > apo <vaj i zi>
=< haralio> është ose kralji/ mbreti ose; ===<haralio> është ;
=< tmerroj> ua futi tmerrin Romes !

Qe ketu e ke te libri Robert D' Angjelit...fjala;.. =<zivaj> është dy-tre here te Stela e Lemnos;
=<živaj > smlave, e shkruan autori me doren e tij në libër perkthimin qe do thotë :
=《rroftë》!
Duhet te kuptojmi se gjuhet indo-evropiane u adoptuan nga lindja tek gjuhet hinduse fjala; =<giv> u pranua te europianet balto- sllavë si =<živ> kurse te keltet e latinet ;
=<lif>
< live>
< vive>
< vie> kurse te rumunet <ziviet> dhe shqipja miri vetem rrokjen e fundit; nga <živ- jet> qe do thotë te <rrnojsh> të knaqesh, sllavët thonë <živat> si te emri femnor europian <vivjen>; < gjallënon> po interesante se ende ne Kosovë e Makedoni thuhet; <ti po zhivat mirë..> po <gjallnon> si duhet e jo po jeton.

Prej rreth 22 000 vite më parë e deri më 8700 para Krishtit ne Ballkan mbretnonte acari si sot që është në polin e veriut, atehere akullnajat pushtuan gjithë hemisferen veriore te globit, lidhja mes kullotave per mamutet qe vinin e shkonin Siberi-Gjerdap-Pirene u shkeput, mamutet u zhduken poashtu dhe njeriu i Ballkanit dhe Italis iku në këmbë pertej Mesdheut nga Sicilia, gjeti strehim ne Tunizi, Algjeri sot Berberet e Kabilet...kurse banoret e Frances iken ne Spanjë ku klima ishte e nxehtë...atje nuk e kishin mbulua Akullnajat si
Ballkanin e Italin që u zbrazen njerezimi, nuk jetohej dot ne kete klim ekstreme qe zgjati 12 000 vite !

Pasi qe filloi te ndryshoje klima qe njihet me epoken Holocen, nga 8700 para krishti e deri 7000 mos te flasim, ende ishte tmerr ne Ballkan e gjithë Mesdheun, nga shkrirja e akullnajave qe ishin me trashësi 3000 metra, kur u shkrin, filloj ngritja e nivelit te ujit në Mesdhe qe shkaktoi hapjen e Bosforit dhe krijimin e detit te Zi qe ishte nje like banuar per rreth me banorë te vjetër por keta iken ne kater anët !
Mund te supozojmi se gjuhet indo-evropiane u zhvilluan rreth ketij likeni derisa e braktisen shkak i permbytjes ne vitin 5600 para Krishtit !

Screenshot_20240222_132501_Facebook.jpg

Nuk ka tjetër marifet sepse kjo eshte shkenca e saktë e jo fantezi...

Prej rreth 22 000 vite më parë e deri më 8700 para Krishtit ne Ballkan mbretnonte acari si sot ne polin e veriut, akullnajat pushtuan gjithë hemisferen veriore te globit, lidhja mes kullotave per mamutet qe vinin e shkonin Siberi-Gjerdap-Pirene u shkeput, mamutet u zhduken poashtu dhe njeriu i Ballkanit dhe Italis iku në këmbë pertej Mesdheut nga Sicilia, gjeti strehim ne Tunizi, Algjeri sot Berberet e Kabilet...kurse banoret e Feances iken ne Spanjë ku klima ishte e nxehtë...nuk i kishte mbulua Akullnaja....

Ballkani e Italia u zbrazen, nuk jetohej dot ne kete klim ekstreme qe zgjati 12 000 vite !

Pasi qe filloi te ndryshoje klima qe njihet me epoken Holocen, nga 8700 para krishti e deri 7000 mos te flasim, ende ishte tmerr ne Ballkan e gjithë Mesdheun, nga shkrirja e akullnajave qe ishin me trashësi 3000 metra, kur u shkrin, filloj ngritja e nivelit te ujit në Mesdhe qe shkaktoi hapjen e Bosforit dhe krijimin e detit te Zi qe ishte nje like banuar per rreth me banorë te vjetër por keta iken ne kater anët !
Screenshot_20240226_090706_Gallery.jpg

Mund te supozojmi sipas Revistes Sciences 1995 se gjuhet indo-evropiane u zhvilluan rreth ketij likeni derisa e braktisen shkak i permbytjes ne vitin 5600 para Krishtit !
Nuk ka tjetër marifet se kjo eshte shkenca e saktë e jo fantezi...

Screenshot_20240226_103554_Chrome.jpg

Kontinent, pse po thua se <bark> e ka vetem shqipja ?

View attachment 231724
Qe ketu @Kontinenti edhe ihere. <barque>= bark fr.= <bark> al.=

A ti sjella edhe me imazhe ne frenge i thonë <bark> por shkruhet <barque>...! Ku mbeti imazhi, se lexove ?!
O Kreks, ''barke'' e kane shume gjuhe, por si emertim trupor e ka vetem shqipja.
Une e shikoj qe ti shpesh i referohesh frengjishtes, me qe jeton atje, por, para se t'i referohesh gjuhes frenge, ke latinishten, memen e frengishtes.
Nuk e mohoj se Barque, eshte ne frengjisht, por si ka lindur fjala?
Nga ka ardhur fjala?
Ku e ka lindjen fjala?
Pjesa e trupit te njeriut, barku, eshte pika e referimit te emertimit te ketij mjeti.
Si i thone barkut ne frengjisht?
Po ne italisht?
Po ne greqisht?
Vetem ne shqip, eshte kjo fjale.
Por me qe e ka nje gjuhe tjeter kete fjale, per emertime mjetesh, kjo nuk deshmon autenticitetin e fjales per ate gjuhe.
Fjala ka nje lindje, nje truall qe ka lindur dhe ky truall nuk eshte fare frengjishtja, ndaj them se frengjishtja qe ti i referohesh shpesh, nuk eshte menyra qe verteton preardhjen e nje fjale.

Ne shkrimet etruske ka perplote fjalë me kuptim sllave si ;
=<zemla>;= toka, dheu;
ne fjalet etruske, ka gjithmon, nje zanore pas nje bashtingellore, ndersa ketu kemi dy bashtingellore se bashku, M dhe L , zemla, keshtu qe kjo fjale nuk esht etruske,

ne fjalet etruske, ka gjithmon, nje zanore pas nje bashtingellore, ndersa ketu kemi dy bashtingellore se bashku, M dhe L , zemla, keshtu qe kjo fjale nuk esht etruske,
O Pjer lere etruskishten se eshte sport shume i rende 😆.
Nuk e ka zberthyer dot askush. Njihen vetem ca emra personash dhe emra hyjnish, si dhe ca emertime trupore dhe fetare.
Lexo kte temen ketu me poshte.
Po ta them kete se di me shume se te gjithe ju se bashku mbi etrusket, cfar eshte e mundur te dihet.
Vagina dhe Vaticani jane e njejta gje 😆 te dyja etruskishte.

Këtë peticion e paska firmosur edhe Rexhep Qosja I revolucionit të vonuar ?
Ç'është ky peticion i vonuar?

Ne asnjë stel etruske nuk shkruhej mbi profil por mbi korniz !
Ky rast i steles se Lemnos tregon se rami i steles me mbishkrim per rrethe eshte thyer nga armiqt ose qellimishte per te futur si gur muri ne ndertimin e kishes ose eshte demtua dhe pas nje kohe është tentua te rishkruhet teksti i njejt por kete here anash e jo perball por edhe kjo pjes e kendit fshihet në mur nga guri tjeter qe eshte vu ne te djathtë keshtuqe mjeshtri e ka vendis qe ta rishkruaj edhe njehere tekstin por kete herë perball por është më ndryshe...

Nuk ka prova se çfare shkruhej mbi tekstin origjinal qe kur eshtr gdhendur stela me nje korniz qe e rrethon te tërin luftetarin në këmbë me një gjuhësi 1.50 cmm ose deri 1m70 cm. si te tjerat stela etruske.

Screenshot_20240226_154623_Google.jpg

Edhe këtu mbi këtë stel etruske eshte shkruajtyr vetem mbi korniz e jo perball..
===============================

Screenshot_20240226_102706_Chrome.jpg

Si e shofim ketu, shkruhej vetem mbi kornizen e steles e jo perball reliefit.
===≈===========================

Mbi stelen e Lemnos ketu poshte 3 here eshte shkruar ne tri kohera te ndryshme...
Ky shkrimi perball eshte i fundit.

Screenshot_20240226_102938_Chrome.jpg

Back