Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Pse po humb Kurti besueshmërinë vendore e ndërkombëtare?

Abdullah-Hoti-prime-minister1.jpg

Skandal | Propaganda në tjetër nivel, profili pro VV e shpall të vdekur Avdullah Hotin​

02 korrik 2026| 00:48
Militantët e Vetëvendosjes kanë vendosur ta kalojnë çdo kufi me ofendime në rrjete sociale.
Ketë herë ata përmes një profili propagandues me emër Lule Gjeli, e kanë shpallur të « vdekur » deputetin në ardhje te LDK-së, Abdullah Hotin.

lg.php

019f1fa2-7fef-7375-8612-e60e8a59cc1c__m.webp

1782995525883.png

Opozita e ndarë për bashkëpunimin e mundshëm me VV-në: LDK pro, PDK me rezerva, AAK kundër​

1 orë më parë
nga NACIONALE

lg.php

Partitë politike ende nuk i kanë dhënë qëndrimet përfundimtare në lidhje me bashkëpunimet e mundshme për themelimin e institucioneve të reja.
Derisa po presin certifikimin e rezultateve zgjedhore nga KQZ-ja, subjektet opozitare kanë shprehur qëndrimet e tyre për këtë çështje.
Ato nuk kanë një qëndrim unik në raport me këtë temë.
LDK-ja është shprehur e hapur për një bashkëpunim me VV-në, duke ia zgjatur dorën partisë së Albin Kurtit edhe për koalicion qeverisës.
Vija të kuqe ndaj VV-së nuk ka vendosur as PDK-ja. Megjithëse zyrtarët kanë bërë me dije se nuk parapëlqejnë një bashkëpunim me VV-në.
Kurse, AAK-së është deklaruar kundër përfshirjes në ekzekutiv me subjektin e Albin Kurtit.
Nënkryetari i PDK-së, Enver Hoxhaj, është shprehur kundër një bashkëpunimi të mundshme me VV-në.
Duke treguar rezervat e tij në lidhje më këtë bashkëpunim, ai ka bërë me dije se PDK-ja dhe VV-ja kanë dallime të mëdha.
Gjatë një interviste në Pressing, ai ka thënë se këto dy parti nuk kanë qëllime të përbashkëta.
Ajo çka e dallon PDK-në prej VV-së, përtej asaj që unë vij prej përvojës politike që i besoj dialogut dhe kam pasur dëshirë të bashkëpunojë secili me secilin në Kosovës, problemin kryesor që e kam me z. Kurti është se unë nuk shoh qëllim të përbashkët. Opozita dhe PDK duhet të kuptojnë se z. Kurti dhe në të tjerët nuk kemi qëllim të përbashkët”, ka thënë Hoxhaj.
Edhe më fuqishëm një bashkëpunim të mundshëm me VV-në e ka kundërshtuar kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Ardian Gjini.
Në një intervistë në emisionin “Click” në RTV21, ai ka thënë se VV-ja nuk ka nevojë ta ftojë AAK-në në bisedime për formimin e qeverisë, duke theksuar se partia e tij nuk synon të bëhet pjesë e ekzekutivit.
Ai ka thënë se e vetmja gjë që pret nga kryeministri në detyrë, Albin Kurti, është një zotim publik se disa çështje do të përfshihen në programin qeverisës.
Neve s’ka nevojë as me na thirr. Krejt çka duhet me bo për me u sqaru është me thonë se këto bëhen pjesë e programit, se ne nuk po dojmë me shku në qeveri. Nuk po i lypim asgjë. Kurti nuk ka asgjë me na dhënë neve”, ka deklaruar Gjini.
Tërësisht e hapur për një bashkëpunim të mundshme me VV-në ëshët shprehur LDK-ja.
Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Hazri, ka vlerësuar se LDK-ja është e gatshme për bashkëpunim me VV-në.
Në profilin e tij në Facebook, ai ka shkruar se me çfarë kushtesh LDK-ja mund të bashkëpunojë me VV-në.
Kosova sot ka nevojë për agjendë të zbardhur kur jemi në fund të javës së dytë pas zgjedhjeve të 7 qershorit. Cilido opsion që arrin marrveshjen gjithëpërfshirëse, programin zhvillimor dhe agjendën strategjike duhet ta ketë në qendër të saj, ndërkaq skenari i ndarjes së përgjegjesive institicionale vjen në fund. Bashkëpunimi partiak e institucional është udha e vetme për ta thyer rrethin vicioz, për t’i dhënë fund krizave politike, që nënkupton kthimin e stabilitetit”, ka shkruar Haziri, duke dhënë detaje tjera.
Ndërsa, kryeministri në detyrë Albin Kurti ende nuk ka treguar preferencat e tij politike për bashkëpunim.
Dje, ai ka bërë me dije se është në pritje të certifikimit të rezultateve të 7 qershorit.
Duke injoruar pyetjet për koalicionet e mundshme, ai ka thënë se pas certifikimi do të fillojë bisedimet për çështjen e zgjidhjes se presidentit.
Se pari duhet t presim certifikimin e rezultateve, e certifikimi i rezultateve duhet të pres trajtimin e ankesave. Dhe me pastaj pa humbu kohë do ti kemi komunikimet dhe diskutimet e nevojshme”, ka thënë Kurti.
Nacionale FacebookNacionale Twitter

Duhet me shku ne shpi pak deri tum del qpia se byth jam ba
Rakia i bene keq kryeministrit!

1783161307714.png

si ka lan cent ne gjep alkoholi edhe qika e qetnikut sokolloviq te shkretit
edhe po ankohet se shtrejt qiraja kinse e paguen ky hahaha 250 euro qe 7 vjet kryeminister e sa e sa mandate deputet e nuk paska mujt me e ble ni banes te vogel ne prishtin ece besoi keti kryetradhtaroi e kryemashtruesi se per hajni ma as qe flitet ma u ba bajat 25.miliard bugjet pa asnji projekt dihet kush i ka viedh po kah i ka que se hahaha

Last edited:
KUNATI I ALBULENA HAGJIUT ISH ANTAR DEPUTET E AKTIVIST SHUME VJEQAR I ALBIN-SERBIS

1783161985126.png

Kunati i UD Presidentes Haxhiu zbulon se si Albin Kurti kishte nxitur dajën të vriste nipin e tij

Demokracia
08:14 | 04 Korrik 2026
ak.png

Share:
Share
Tweet
Ish-kandidati i AAK-së për deputet, Dardan Krasniqi ka zbuluar një bisedë me një të afërm të tij, i cili i kishe përmendur një tjetër bisedë që ai kishte bërë me Albin Kurtin, kryetar të Lëvizjes Vetëvendosje.
Krasniqi ka thënë se i njohuri i tij, deputet i VV-së në një takim i kishte thënë Kurti se “nipi yt që po del si kandidat i PDK-së duhet me vra, veç s’ka kush me vra”.
“Ka qenë një deputet i lëvizjes Vetëvendosje që e kam shumë mik që unë e kam mbajt në familjen teme sa ishte deputet i VV-së dhe në një takim që kishte pasur me Kurtin kishte thënë se nipi yt që po del si kandidat i PDK-së duhet me vra veç s’ka kush me vra. Edhe ai e kishte marrë këtë si sfidë të veten. Tërë ditën e kam mbajt pesë ditë jam marr me të mos me lan nipin me vra veç pse kishte dal në listën e PDK-së. Ai sot bredh rrugëve të Gjermanisë që ka sakrifiku ma së shumti për Vetëvendosjen, nipi i tij është deputet e ministër edhe tanat. Unë e mbajta në shtëpi nipin e tij, ai kishte revole, unë mbaj përgjegjësi për fjalën, jam unë janë argumente. Një ditë ia dërgova një komunikim me zë”, ka thënë Krasniqi për TV Arbëria.

Last edited:

Pas Trepçës, motra e ministrit Armend Muja synon pozitën e inspektores në ATK​

1783164197384.png

04/07/2026

Motra e ministrit të Bujqësisë, Armend Muja, Adelina Muja Brahimi po synon pozitën e inspektores së nivelit fillestar në Administratën Tatimore të Kosovës (ATK).
Në listën e publikuar nga ATK-ja figuron edhe emri i ish-kandidates së Lëvizjes Vetëvendosje për asambleiste në Mitrovicë, Adelina Muja Brahimi, e cila është e radhitur me numër rendor 381.
lg.php

IMG_7291.jpeg
Sipas listës së publikuar më 26 qershor, kandidatët e përfshirë në të kanë kaluar fazën e aprovimit për pozitën e inspektorit të nivelit fillestar dhe pritet t’i nënshtrohen testit me shkrim.
“Lidhur me datën, orën dhe vendin e mbajtjes së testit me shkrim, kandidatët do të njoftohen përmes ueb-faqes zyrtare të Administratës Tatimore të Kosovës”, thuhet në njoftimin e ATK-së.
lg.php

Kujtojmë se, në prag të zgjedhjeve të dhjetorit të vitit të kaluar, Muja Brahimi kishte aplikuar edhe për një vend pune në Minierën e Trepçës. Ajo ishte renditur e para në listë për pozitën “Zyrtar i Shpenzimeve” në Trepça Sh.A., konkurs i shpallur më 11 nëntor 2025.
IMG_7292.jpeg

Ndërkohë, emri i saj tashmë figuron edhe në listën e kandidatëve të aprovuar për inspektorë të nivelit fillestar në ATK.
lg.php

Ndryshe, Vetëvendosje vazhdimisht ka akuzuar qeveritë e kaluara për punësime familjare në institucione publike, ndërsa edhe vetë është përballur me akuza të ngjashme për punësimin e familjarëve dhe militantëve partiakë.
IMG_7293.jpeg

Fermeri ia publikon Adriana Matoshit dokumentin ku vajza e saj u kap me drogë: Unë nuk e helmoj popullin tim
Demokracia
12:20 | 07 Korrik 2026
019f3c12-e834-7eb1-a1d2-3dd5e0e0fcc3__l.webp

Share:
Share
Tweet
Fermeri Tafë Çeku i ka reaguar Adriana Matoshit nga Lëvizja Vetëvendosje, e cila së fundmi ka ‘shpërthyer’ me akuza ndaj deputetëve të opozitës dhe disa personaliteteve që i dolën në mbështetje fabrikës së qumështit në Istog rreth zhvillimeve të fundit.

“Kjo shoqni eshte shume n’situate t’rond. Domethon shteti ka ardhe ne pozite me luftu njerez qe na demtojne shendetin, n’anen tjeter dalin langarecat e mbrojne njerin qe don me na shkaktu semundje. N’vend se me raportu, kta e mbrojne te keqen”, tha ajo.

Kësaj deklarate, Çeku i ka reaguar duke ia pubikuar dokemntin e Kaona Sylejmanit, vajzës së Matoshit, e cila ishte kapur me supstanca narkotike nga Policia e Kosovës.
“Unë nuk e helmoj popullin tim se me gjak e kom mbrojtë bashkë më babë e vllaznit, ju jeni të helmuar familjarisht”, tha ai.
1783422128847.png

019f3c11-f047-7295-9075-6aa0e5e2bd6e__m.webp

Arben-Mustafa-PDK-Konference-foto-Ridvan-Slivova-2-e1684065789789-780x439-1.jpg

Mustafa i reagon Muratit: Sot ky mburret me 3.95 për qind rritje ekonomike, është më e ulëta që kur LV-ja erdhi në pushtet​

07 korrik 2026| 12:04
Arben Mustafa nga Partisë Demokratike të Kosovës (PDK) i ka reaguar Hekuran Muratit të Vetëvendosjes i cili iu referua shifrave të “Euronews”-it për rritjen “më të shpejtë” ekonomike në kontinent prej 3.95 për qind.

Mustafa ka thënë se kjo është norma më e ulët e rritjes ekonomike që kur Vetëvendosja ka marrë pushtetit “dhe as nuk është arsye për t’u mburrur”.

lg.php

“Hekuran Murati po mburret me stagnimin ekonomik. Sot ai iu referua një raporti që parashikon se rritja ekonomike e Kosovës do të rritet nga 3.5 për qind këtë vit në vetëm 3.95 për qind deri në vitin 2031. Kjo nuk është arsye për t’u mburrur. Kjo tregon se kjo qeveri nuk ka ambicie për zhvillim. Kjo normë është më e ulët se rritja ekonomike që Kosova kishte para ardhjes së Vetëvendosjes në pushtet dhe është larg asaj që i duhet vendit për ta ndryshuar realisht jetën e qytetarëve. Në vend të politikave që tërheqin investime, rrisin prodhimin dhe krijojnë vende pune që paguhen mirë, kjo qeveri është përcaktuar ta administrojë varfërinë përmes ndihmave që jepen kohë pas kohe. Me këtë qeveri, nuk pritet zhvillim”, ka shkruar Mustafa në “Facebook”.

Kajtazi: Mbase Dejona e di ku blihet narkotiku – baroni më i madh i drogës është anëtar i VV-së​

21/06/2026

Analisti e gazetari Vehbi Kajtazi ka komentuar akuzat e Dejona Mihalit në drejtim të Përparim Ramës, duke potencuar edhe njëherë lidhjet e Lëvizjes Vetëvendosjes me anëtarë të botës së krimit.
Në emisionin VV Show, Kajtazi ka thënë se njëri prej bosëve më të mëdhenj të drogës (Shemsi Bahtiri) është anëtar i Lëvizjes Vetëvendosje.
lg.php

“Njëri prej bosëve më të mëdhenj të drogës, baroni i drogës që quhet tashmë, është në paraburgim dhe është anëtarë i Vetëvendosjes. I biri i tij ende është në arrati. Ai (Shemsiu) është zbuluar në aplikacionin në komunikemet përmes Sky ECC”, ka thënë Kajtazi.
Sipas Kajtazit, hetimet në këto komunikime kanë zbuluar lidhjet e trafikantëve me biznesmenë të ndryshëm në Shqipëri.
lg.php

“Këto hetime ku ka dalë ky janë në kuadër të krejt hetimeve ku në Shqipëri po arrestohen për çdo ditë biznesmenë të lidhur me trafik të drogës. Ky është pjesë e atyre dhe pjesë e Vetëvendosjes dhe jo vetëm ky por edhe shumë të tjerë”, ka shtuar më tej Kajtazi.
Sipas tij, vlerësimet e kryera në Shqipëria kanë rezultuar se drogat sintetike prejardhjen e kanë nga Kosova.
lg.php

Lidhur me këtë rast, Kajtazi ka marrë shembull arrestimin e ish-asamblistit të VV-së, Besnik Mujeci, i cili ishte arrestuar duke transportuar një sasi të konsiderueshme të drogave sintetike.
“Në Shqipëri ka nartkotikë të llojllojshëm, por vlerësimet janë se drogat sintetike shkojnë nga Kosova dhe njëri prej atyre që është vërtetu se ka dërguar sasi të mëdha të narkotikëve sintetikë është anëtar i Vetëvendosjes, ka qenë asamblist i Vetëvendosjes. Këta njerëz janë të lidhur ngushtë me narkotikë, mbase zonja Mihali e din kush ja shet se mbase këta e kontrollojnë shitjen nëse është ashtu”, ka deklaruar Kajtazi në VV Show.

Kajtazi për Kurtin: Prej se ka ardhë në pushtet, çdo verë pushimet në Greqi me një grup komunistësh​

1783443509213.png

07/07/2026

Gazetari e analisti Vehbi Kajtazi ka kritikuar kryeministrin Albin Kurti për qasjen e tij në raport me Çamërinë e Shqipërinë prej ardhjes së tij në pushtet.
Në profilin e tij, Kajtazi ka shpërndarë një fotografi të Kurtit nga Greqia.
lg.php

“Veç kur u çu dhe tha: “Shteti grek ka kryer gjenocid në Çamëri.” Pastaj rroku armet dhe filloi “çlirimin” e kësaj krahine shqiptare. Po çfarë Çamërie bre? Prej se ka ardhë në pushtet, çdo verë pushimet i kalon në Greqi me një grup komunistësh. Kurrë më nuk e ka përmendur gjenocidin grek ndaj çamëve. Kurrë më nuk i ka kaluar pushimet në Shqipëri”, ka thënë Kajtazi në postimin e tij.

ai shkon atje me shume here se qe e dini ju
veq nja nuk shkon per shqiperin etnike mos harroni
qe vuqiqi po ashtu shkon sa her qe alpini shkon
por keshtu eshte marrveshja qe foto mos te ket

Back