Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Pse shikojmë vazhdimisht në ëndërr sikur partneri po na tradhton?

kbthivdgxvu41.png

Ju ka ndodhur ndonjëherë të zgjoheni nga gjumi gjithë nerva, e djerësitur nga sikleti dhe të shihni gjithë nerva partnerin. Ai ju tradhtoi, ju tradhtoi para syve tuaj, por në ëndërr. Kjo ëndërr, është kaq reale sa je gati të zihesh dhe t'ja nxish jetën për një tradhti që në fakt s'ka ndodhur (ose të paktën ti s'di gjë).

Po çfarë do të thotë një ëndërr e tillë? Pse shihni vazhdimisht partnerin duke ju tradhtuar ne dikë tjetër?

1. Keni frikë se ai do t'ju tradhtojë

Ky është shpjegimi thelbësor i këtij skenari. Nëse e shihni në mënyrë konstante, do të thotë se jeni e pasigurtë për veten dhe lidhjen tuaj.

2. Ju kanë tradhtuar më parë

Nëse jeni me dikë i cili ju ka tradhtuar më herët, ëndrra tregon se keni akoma probleme me besimin tek ai. Frika se lidhja juaj s'është e sigurt ju mundon, por nëse është kështu kërkoni ndihmë.

3. Eshtë një "pengesë e tretë" në lidhjen tuaj
Edhe nëse ti nuk ke asnjë provë që vërteton se partneri ka interes romantik për dikë tjetër, mund të ndjesh që diçka po ndodh mes jush. Mund të jetë puna e tyre, një shok i tij, apo rikthimi i një ish-i. Gjithçka që të bën të ndihesh e lënë pas dore ose e tradhtuar. E mira është të komunikosh me të.

4. Ndihesh e keqtrajtuar

Ky problem manifestohet në ëndrra të tilla më shumë nga ç'mendoni ju.

5. Ke frikë nga braktisja

Tradhtia në ëndërr nxjerr në pah frikërat e pavetëdijshme të tilla si frikra nga të qënit vetëm, apo braktisja.

6. Ju s'e besoni njëri-tjetrin

Një ëndërr e tillë në mënyrë të shpeshtë tregon që nuk keni besim tek njëri-tjetri. Tregohuni të ndershëm dhe flisni hapur.

7. Ti dyshon që ai po të tradhton

Lajmi i mirë është që ëndrrat me tradhi janë rrallë një sinjal i një tradhtie prej vërteti. Mund të na ndodhë të gjithëve, edhe nëse jemi në lidhjet më të shëndetshme. Kjo ndryshon nëse ëndrra përsëritet aq sa kthehet në makth. Eshtë e thjeshtë t'i injorosh sinjalet e tradhtisë si; fshehja e telefonit, daljet e shpeshta pa arsye apo ftohja fizike- thjesht sepse s'do të përballesh me to. Në fakt, kjo lloj ëndrre është një dyshim i gjallë i asaj të cilës i druhesh: tradhtisë!
Je komplet gabim. Endrrat nuk interpretohen.

Çfarë do të thotë në të vërtetë nëse ëndërroni se po tradhtoni partnerin tuaj
Ndonjëherë, në ëndrrat tona ndodhin gjëra shqetësuese që na tronditin plotësisht - si për shembull të kemi ëndrra për të tradhtuar partnerin tuaj ose një në të cilën ai po ju tradhton. Ndoshta në ëndërr po e bëni qëllimisht, ose po shijoni seksin, ose ndoshta duket sikur partneri juaj nuk ekziston, por një ëndërr për të tradhtuar një partner mund të duket... e çuditshme. Vërtet e çuditshme. Pyetja kryesore është - çfarë do të thotë e gjithë kjo? A duhet të shqetësoheni për marrëdhënien tuaj?
Unë kam shkruar libra më të shitur për interpretimin e ëndrrave për shumë vite dhe kam marrë mesazhe të panumërta me tema të tilla si: "Kam pasur një ëndërr që kam tradhtuar të dashurin tim ..." Kur këto hynë në kutinë time elektronike, unë fillimisht vendosa rekordin e ëndrrave. Është një gjendje e ndryshme ndërgjegjësimi në të cilën kufijtë dhe pasojat nuk ekzistojnë si në jetën reale. Kurioziteti është i natyrshëm dhe njerëzit janë qenie seksuale, kështu që absolutisht çdokush mund të ketë një ëndërr për tradhtinë, madje edhe njerëzit thellësisht të dashuruar me partnerët e tyre. Me fjalë të tjera, është krejtësisht normale nëse herë pas here keni një ëndërr mashtrimi.

Vizionet tuaja erotike të natës mund të duken reale, por ato janë abstrakte. Ata flasin me simbole, tregime dhe metafora. "Ne priremi të kapemi dhe madje të frikësohemi se po shohim ëndrra shqetësuese," thotë Chris Brantner, trajner i certifikuar i shkencës së gjumit në SleepZoo.com, për Bustle. "Shpesh këto mund të jenë frika që janë abstrakte thellë brenda nesh, dhe truri juaj kthehet. ato shndërrohen në histori ndërsa kalojmë fazën e gjumit REM. Megjithatë, mos u shqetësoni, pasi kjo është koha kur truri punon përmes ngjarjeve dhe informacioneve që keni marrë gjatë gjithë ditës.”
Me fjalë të tjera: është vetëm truri juaj që ju ofron çlirim emocional dhe përpiqet t'ju ndihmojë të evoluoni duke punuar përmes gjërave - dhe ndoshta edhe duke u marrë me çështje që nuk e keni kuptuar ende se janë një problem. Ky është sigurisht rasti me ëndrrat mashtruese. Ata pothuajse gjithmonë përpiqen t'ju thonë diçka shumë të rëndësishme. Lexoni për të mësuar pse.

Nuk do të thotë *Ju* dëshironi të mashtroni
“Është e rëndësishme që të mos zhgënjeheni për përmbajtjen e ëndrrës suaj”, thotë Brantner. "Ju nuk mund t'i kontrolloni ato. Vetëm për shkak se keni ëndërruar se keni tradhtuar tjetrin nuk do të thotë se do ta bëni. Nuk do të thotë domosdoshmërisht se ju ka shkuar në mendje. Ju nuk keni asgjë për të ndier faj - duke supozuar se nuk e keni bërë këtë. në fakt po mashtroi!”

Megjithatë, ëndrrat mashtruese mund të jenë një shpërthim urgjent për gjendjen e asaj që duhet të jetë dashuria më e madhe nga të gjitha - marrëdhënia juaj me veten. Një ëndërr mashtrimi mund të ketë shumë interpretime të ndryshme në varësi të të kuptuarit tuaj se çfarë do të thotë mashtrim. Pra, së pari mendoni: Çfarë do të thotë për ju mashtrimi? Më pas mendoni nëse ndonjë gjë në jetën tuaj të zgjuar rezonon: A po mashtroni apo po jeni jobesnik ndaj diçkaje për veten tuaj? Ky "mashtrim personal" mund të jetë çdo gjë nga mospërputhja me rutinën tuaj të shëndetit deri te thyerja e një premtimi ndaj një miku.

Ju mund të ndiheni në faj për diçka
Edhe pse nuk ka kurrë një interpretim të vetëm për çdo simbol ëndrre, një nga arsyet më të zakonshme që njerëzit shohin ëndrra mashtruese është sepse ndihen fajtorë për diçka në jetën e tyre zgjuar. Ndoshta jeni të shqetësuar për diçka që keni thënë ose keni bërë, ose ndoshta ndiheni të mashtruar nga koha cilësore me partnerin tuaj për shkak të një pune stresuese, një foshnje të re ose kërkesave të tjera të vendosura mbi ju dhe marrëdhënien tuaj. Merrni kohë për të reflektuar në fushat e jetës suaj ku mund të jeni duke e lëshuar veten ose duke mos dhënë gjithçka.

Sipas fjalëve të Shekspirit, "Të jetë i vërtetë për veten tënde". Ndoshta ju mund ta merrni ëndrrën tuaj të mashtrimit si një shenjë se nuk jeni të vërtetë me veten në një farë mënyre. A ka diçka që gjithmonë keni dashur të bëni ose të mësoni, por e keni shtyrë vazhdimisht? Nuk po dilni nga zona juaj e rehatisë? A po mashtroni duke e shtyrë veten në potencialin tuaj të plotë?

Ju mund të ndiheni sikur diçka ju mungon
Nëse tradhtia në ëndërr nuk ju bëri të ndiheni fajtorë, por ju bëri të ndiheni mirë, kushtojini vëmendje kësaj. "Si ndiheni në ëndërr është çelësi për mënyrën se si ndiheni në jetën reale," thotë Dr. Fran Walfish, një psikoterapist i familjes dhe marrëdhënieve në Beverly Hills, për Bustle. "Për shembull, ju mund të keni ndjerë një ndjenjë euforike të braktisjes dhe lirisë. A mund të ndiheni të shtrënguar brenda marrëdhënies tuaj dhe të dëshironi më shumë liri?" Është e rëndësishme jo vetëm të shikoni se çfarë po bënit në ëndrrën tuaj, por edhe se si u ndjetë.

Ju mund të jeni shumë të lumtur në marrëdhënien tuaj aktuale, por ndoshta duke ndjerë se një pjesë e pasionit dhe spontanitetit ka ikur nga marrëdhënia juaj. Ëndrrat mashtruese mund të duken në sipërfaqe se kanë të bëjnë me seksin, por ato mund të jenë gjithashtu një reflektim i mënyrës se si po përparon e gjithë marrëdhënia juaj. Ndoshta ju duhet të sillni një pjesë të magjisë - jo vetëm në dhomën e gjumit, por edhe në mënyrën se si lidheni me njëri-tjetrin. Kjo është arsyeja pse ëndrrat mashtruese shpesh përfshijnë dashurinë tuaj të parë, një ish, një personazh të famshëm ose një person me të cilin keni një dashuri të butë. Këta njerëz dikur ju bënë të ndjeni një shkëndijë, kështu që mendja juaj ëndërrimtare i sjell ata në vetëdijen tuaj - jo sepse i dëshironi ata të kthehen ose do të veproni në atë dëshirë, por për t'ju kujtuar të ktheni një shkëlqim origjinal në marrëdhënien tuaj aktuale.

A ka ndonjë ndryshim nëse je mashtruesi apo ai që mashtrohet?
Në fakt është shumë më e zakonshme të ëndërrosh se po mashtrojnë sesa të ëndërrosh se po mashtrosh veten, dhe ka një arsye. Në ëndrrat tona, ashtu si në jetën tonë të zgjuar, shpesh na pëlqen të tregojmë veten si hero/heroinë dhe jo si zuzar. Të dyja ëndrrat "mashtruese" dhe "të mashtruara" mund të jenë shqetësuese për t'u zgjuar, por nëse mendja juaj e ëndrrave vendos t'ju tregojë si mashtrues, është një shenjë e qartë dhe e pranishme që ju duhet të merrni më shumë përgjegjësi në jetën tuaj të zgjuar. Ju ndoshta jeni duke e zhgënjyer veten në një farë mënyre dhe i vetmi person që mund ta ndryshojë këtë jeni ju. Ndoshta ju mendoni se keni qenë të rremë ose keni kompromentuar veten në ndonjë fushë të jetës tuaj. Në jetën reale ju mund të jeni në gjendje t'i ndrydhni ato ndjenja të pakëndshme, por në botën pa kufij të ëndrrave tuaja nuk ka me të vërtetë vend për t'u fshehur.
Nëse jeni duke u mashtruar në ëndërr, pyesni veten, si më parë, se çfarë do të thotë mashtrimi për ju. Më pas mendoni se si ju ka bërë të ndiheni tradhtimi nga partneri: A jeni ndjerë kështu në jetën reale kohët e fundit? Partneri juaj i ëndrrave ju dukej i njohur në ëndrrën tuaj, apo po vepronin në mënyrë të çuditshme? Në shumë raste kur ëndërroni të jeni të tradhtuar, është një shenjë që partneri juaj mund të mos ju kushtojë aq vëmendje sa do të dëshironit. Kjo mund të jetë për disa arsye - shpërqendrimet e punës, ndoshta, ose një hobi ose sport me të cilin ata janë të preokupuar.

Jini të vetëdijshëm se nëse jeni mashtruar në të kaluarën, mund të keni ende çështje të pazgjidhura besimi për të zgjidhur, dhe mendja juaj e ëndërruar po ju ndihmon ta bëni këtë. Vazhdoni t'i kujtoni vetes se ëndrrat mashtruese nuk janë parashikuese - ato janë psikologjike dhe simbolike. Sidoqoftë, është e mundur që të ndiheni të pasigurt për marrëdhënien tuaj aktuale në një farë mënyre, ose që partneri juaj të mos jetë aq mbështetës sa do të dëshironit. Zgjidhja është të flisni me partnerin tuaj – shpesh, janë gjërat e pathëna që mund të prishin marrëdhëniet.

Çfarë nënkuptojnë ëndrrat e përsëritura të mashtrimit
Kur keni ëndrra të përsëritura, mendja juaj fjalë për fjalë po bërtet që t'i kushtoni më shumë vëmendje. Përpiquni të kuptoni mesazhin që ëndrra po përpiqet t'ju dërgojë - nëse nuk e bëni, punët e përsëritura thjesht do të vazhdojnë, dhe ndoshta edhe do të shndërrohen në makthe të përsëritura. Ëndrra e përsëritur do të ndalet sapo të kuptoni mesazhin. Për shembull, nëse keni ëndrra të përsëritura për tradhtinë - dhe mendoni shumë për to dhe po mendoni të tradhtoni në jetën reale - mund të jetë një tregues se marrëdhënia juaj është në telashe të vërteta.

Në shumicën e rasteve, të bësh seks në ëndërr ka të bëjë me integrimin e disa cilësive që i dashuri juaj i ëndrrave ka në jetën tuaj. Nëse, megjithatë, jeta juaj seksuale nuk ju përmbush, ëndrrat tuaja të përsëritura të mashtrimit po ju nxisin të injektoni më shumë aventura seksuale në marrëdhënien tuaj.

Së fundi, mos u frikësoni
Jini të sigurt, nëse ëndrra juaj e mashtrimit ishte vërtet shqetësuese, çorientuese apo edhe traumatike, truri juaj po bënte pikërisht atë që supozohej të bënte kur të binte në gjumë. Ëndrrat tuaja ju ndihmojnë të luani role të sigurta dhe të punoni në mënyrë katartike përmes emocioneve negative që shtypen në jetën e zgjuar - dhe, në proces, ju ofrojnë një mundësi për të kuptuar më mirë veten dhe marrëdhënien tuaj.

Back