• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Pyetje për të gjithë ata që jetojnë jashtë Shqipërisë

Antares

ƧɘɿɒɈnA
Anëtar
Apr 3, 2020
Postime
55,756
Pikët
113
Duke parë zhvillimet politike në Shqipëri, protestat, propagandën dhe debatet e vazhdueshme, më lindi një pyetje:
Ndiheni më mirë kur shprehni mendimet tuaja në forume dhe rrjete sociale, apo mendoni se është më e vlefshme të kontribuoni drejtpërdrejt për vendin tuaj në jetën reale? Konkretisht cfarë keni bërë pervec shprehjeve te opinionit tuaj?

Me “të kontribuoni” kam parasysh angazhimin konkret të tipit, pjesëmarrjen në nisma, mbështetjen e komunitetit, investimet, aktivizmin qytetar apo forma të tjera që mund të sjellin ndryshim. Mendoj se Shqipëria momentalisht ka nevojë për më pak “brain drain” dhe më shumë “brain gain”.

Jam kurioze të dëgjoj mendimet dhe përvojat tuaja mqse jetoni prej vitesh në vënde te zhvilluara te konsoliduara ne demokraci, si dhe shpresat i kemi nga ju si brain gain për kët vënd, sigurisht pa militantizma dhe eufori turme ndryshe mirë i keni ato temat e tjera të diskutimit mos hyni fare ktu.

Diskutim te mbarë!

Faktikisht diaspora ka pas gjithmone ne dore fatet e ktij vendi per rrotacion politik ose ose dhe per te fut ne ngerc politiken dhe per te pa “fytyren” e ktyre forcave te reja qe jane kriju. Ajo qe mendoj qe duhet te bejne eshte qe te vijne masivisht ne votime. PS,PD jane ba bajat? Atehere hedheni voten masivisht per Shehun,Lapaj o Arlindin. Jepuni mundesine qe te kene deputet me shume ne parlament dhe kesisoj numrat nuk lejojne qe 1 parti e vetme qe krijoje maxhorance. Ktu do shifet kush nga kta ben pakt me “djallin” dhe nese ky pakt do dali per mire apo thjesht do vazhdoje e njejta histori si me koalicionet e tjera te kapim naj ministri naj drejtori rajonale dhe te kete punesime partiake per te mbajt larte numrin e votusve ne te ardhmen

Kemi çuar perfaqësues në protest .

Kam komentuar që jem për një ndryshim urgjentë .

Çdo gjë në 🇦🇱 është e korruptuar dhe në kulmin e mizerjes .

“ O shipni e mjera Shipni “

Edhe pse jetoj prej shume vitesh jashte, gjithmone jam perpjekur te kontribuoj aq sa kam pasur mundesi, jo vetem me fjale.
Personalisht kam marre pjese ne protesta kur kam mundur, sepse besoj qe zeri i qytetareve duhet te degjohet. Gjate termetit kam dhene kontributin tim dhe kam vene ne dispozicion profesionin tim si kuzhinier per te ndihmuar ne situaten e emergjences, duke pergatitur ushqim per njerezit qe kishin nevoje.
Nuk pretendoj se keto ndryshojne nje vend te vetme, por besoj se cdo kontribut, sado i vogel, ka vlere. Per mua patriotizmi nuk matet me postime apo komente ne rrjetet sociale, por me ate qe ben realisht kur vendi yt ka nevoje.
Sigurisht, edhe te shprehesh opinionin eshte e rendesishme ne nje demokraci. Por kur fjala shoqerohet me veprime, ka me shume peshe.
Dhe po, levizja ka nevoje per te gjithe. Edhe per ata qe sot mbrojne pushtetin me zell, edhe per ata qe punojne ne administrate, edhe per ata qe quhen “patronazhista”. Ne fund te fundit, edhe ata jetojne ne kete vend, marrin fryme te njejtin ajer, ecin ne te njejtat rruge dhe perdorin te njejtat spitale. Nese nje dite Shqiperia behet me e mire, nuk do te jete vetem per ata qe protestuan, por edhe per ata qe sot mendojne se cdo gje eshte ne rregull.

Prandaj shpresoj qe nje dite te mos zgjedhin me rehatine e momentit, por nje te ardhme me te mire per te gjithe. Sepse nje vend nuk ndryshon kur fitojne “tanet” apo “te tut”. Nje vend ndryshon kur qytetaret vendosin ta duan me shume Shqiperine sesa partine.

Mendoj se shqiptaret e diaspores jane me te cliruar per nje mendim ndryshe , ose edhe per te protestuar lirshem ne shesh Mejdani..

Ndersa , ne qe jetojme ktu jemi me te ndrydhur , kemi me shume trysni , dhe me kryesorja lidhet me mentalitetin tone.

Mese une , supozojme , kam deshire te dal ne proteste , do ndihem i paragjykuar , fillimisht nga familjare te mite te cilet mund te jene ne pune , ne Administraten aktuale , me pas nga shoqeria , pasi ( Fenomenti Patronazhist ) ka leshuar rrenje ngado qe te hedhim syte..

Ama eshte e nevojshme , e domosdoshme do thoja te thyheshin Tabut' dhe te vershonte Mendimi Ndryshe , kudo , ne cdo Hallke te shoqerise sone PATRIARKALE. 😎

Duke parë zhvillimet politike në Shqipëri, protestat, propagandën dhe debatet e vazhdueshme, më lindi një pyetje:
Ndiheni më mirë kur shprehni mendimet tuaja në forume dhe rrjete sociale, apo mendoni se është më e vlefshme të kontribuoni drejtpërdrejt për vendin tuaj në jetën reale? Konkretisht cfarë keni bërë pervec shprehjeve te opinionit tuaj?

Me “të kontribuoni” kam parasysh angazhimin konkret të tipit, pjesëmarrjen në nisma, mbështetjen e komunitetit, investimet, aktivizmin qytetar apo forma të tjera që mund të sjellin ndryshim. Mendoj se Shqipëria momentalisht ka nevojë për më pak “brain drain” dhe më shumë “brain gain”.

Jam kurioze të dëgjoj mendimet dhe përvojat tuaja mqse jetoni prej vitesh në vënde te zhvilluara te konsoliduara ne demokraci, si dhe shpresat i kemi nga ju si brain gain për kët vënd, sigurisht pa militantizma dhe eufori turme ndryshe mirë i keni ato temat e tjera të diskutimit mos hyni fare ktu.

Diskutim te mbarë!
Një vënd nuk e zhvillon një individ, apo dy apo 200.
Çdo vënd të globit e pasuron apo e varfëron qeveria e saj me politikat e saja.
Nëse ajo qeveri qeveris keq populli i saj vuan, nëse qeveris mirë populli jeton mirë dhe i lumtur.
Pra me pak fjalë, qeveria është si prindi i popullit, nëse prindi qeveri nuk di të menaxhojë mirë të ardhurat e familjes fëmijët popull vuajnë pasojat.

Pra, popujt janë në duart e qeverive të tyre, nëse ata duan që t'i të jetosh mirë do krijojnë kushtet që mirëqënia jote të rritet. Por nëse nuk duan Atere nuk ka asnjë shpresë për ty në atë vënd dhe detyrohesh pastaj që të emigrosh jasht nëpër vënde me qeveri më të mira që punojnë më shumë për interesat e popullit të tyre.😉

Diskutim te mbarë!
Kush jeton prej vitesh në vende me demokraci te konsoliduara dhe del të pyesë në një forum "çfarë keni bërë konkretisht", thjesht nuk ke bere asgje ,kontributi i emigranteve eshte thjesht largimi..... Dhe kjo nuk është faj, është fakt. Të vish të kërkosh llogari nga ata që kanë mbetur, ndërsa ti ke zgjedhur të ikësh — ka pak ironi, mendoj une.
Shqipëria ka nevojë per njerez qe pavarsisht se ku jetojnë, të veprojnë,me shume sesa flasin

Last edited:
Nuk pretendoj se keto ndryshojne nje vend te vetme, por besoj se cdo kontribut, sado i vogel, ka vlere. Per mua patriotizmi nuk matet me postime apo komente ne rrjetet sociale, por me ate qe ben realisht kur vendi yt ka nevoje.
me bukur as une nuk do ta kisha shkruar,

Mendoj se Shqipëria momentalisht ka nevojë për më pak “brain drain” dhe më shumë “brain gain”.
goce a mund ti shpjegosh plakut se ç'do me thone ato dy fjale, qe te te jap nje mendim me te sakte,
shyqyr qe e ndrrove pseudonimin, se tastiera ime nuk i permbante germat kaukaziane,

goce a mund ti shpjegosh plakut se ç'do me thone ato dy fjale, qe te te jap nje mendim me te sakte,
shyqyr qe e ndrrove pseudonimin, se tastiera ime nuk i permbante germat kaukaziane,
Po thote qe nuk ka nevoje per drenazhime por per kanale vaditese

Po thote qe nuk ka nevoje per drenazhime por per kanale vaditese
per token jane te dyja te nevojshme, dhe i kemi bo ne shkolle ne kohen e socializmit, kohe qe ndonse e urrenim, e kish sistemin arsimor shume me lart se sot ne kete kohe te dhjere,

Remitancat eshte thene vazhdimisht.
Merite te vecante ne kete pike kane cunat e Sinaloas. Respekte per cunat e Sinaloas.

Pervec kesaj shqiptaret jashte shkojne per turizem ku shpenzojne dreka, darka, plazhe.
Se 3/4 e turisteve te huaj qe permend qeveria jane shqiptare me pashaporta te huaja.
Kurse turistet me mbiemra Muller Bernard apo Jackson kam degjuar qe blejne nje banane dhe e ndajne 2 vete.

Back