Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Rama feston. Flamingot festojnë. Çfarë votoi realisht Parlamenti Europian?

Hyrja ne be eshte gjeja me e keqe qe mund ti ndodhi shqiperise
Ia italia..greqia..spanja..🙄
Imagjino dy biznesmene te pasur e te sofistikuar qe vendosin te hyjne ne biznes bashke. Po themi Italia, Franca.
Per keta te dy mund te argumentosh eshte mire apo keq ky bashkepunim. Argument qe mund te behet.

Imagjino tani qe keta dy biznesmene te ftojne ne bashkepunim nje lypes, Shqiperine.
A nuk duket absurde qe lypesi te diskutoje a ben mire apo keq ky bashkepunim?

The ‘ i them Jo BE’ . Hyrja me BE eshte e nevojshme per Shq, se vec ashtu mund te ndalet korrupsioni i madh.
Se jam injorante ne ket pike. Mund ta sqarosh pak ca perfitime ka shqiperia nese anetaresohet? Po detyrimet ligjore financiare per te bere pjese e komunitetit?

A e di ti qe me anetaresim do te thote emigrim masiv, kosto e larte pershtatje me standartet e BE , biznesi vendas mund te falimentoje per shkak te konkurences se tregtise se lire te vendeve te BEse, futje hundesh e politikes europiane ne punet e brendshme te nje shteti l, perfshirje ne konflikte dhe luftra qe sjane tonat?!

Ska korrupsion ne BE thua? Apo ne Usa, ne Canada?
Une them qe ti ose jeton ne nje Disney-Land, ose ke ndonje inteteres te shkruash ne kte forme.
Ka kudo, por jo si në Shqipëri. Shqipëria është vend totalisht i korruptuar dhe i kriminalizuar.

Se jam injorante ne ket pike. Mund ta sqarosh pak ca perfitime ka shqiperia nese anetaresohet? Po detyrimet ligjore financiare per te bere pjese e komunitetit?

A e di ti qe me anetaresim do te thote emigrim masiv, kosto e larte pershtatje me standartet e BE , biznesi vendas mund te falimentoje per shkak te konkurences se tregtise se lire te vendeve te BEse, futje hundesh e politikes europiane ne punet e brendshme te nje shteti l, perfshirje ne konflikte dhe luftra qe sjane tonat?!
Ka shumë përfitime. Se pari vendosja e shtetit ligjor dhe ballancë e pushteteve. Nuk mund të ketë me një Ramqim dhe Balluk që vjedh miliarda. BE e ka natyrën e vet që nuk lejon asnjë shtet të saj të falimentojë. Përsa i përket progresit, është shembulli i shkëlqyer Polak. Po deshe bile dhe i Rumanisë që përflitet se ka korrupsion të lartë, gjithsesi shumë më të vogël se para se të futej Rumania në BE. Rumunët emigrantë po kthehen në masë në Rumani. Kanë Europën dhe ligjin në vendin e tyre.
Sipas teje duhet të vazhdojmë me Ramqimin deri në vitin 2060?

Ka shumë përfitime. Se pari vendosja e shtetit ligjor dhe ballancë e pushteteve. Nuk mund të ketë me një Ramqim dhe Balluk që vjedh miliarda. BE e ka natyrën e vet që nuk lejon asnjë shtet të saj të falimentojë. Përsa i përket progresit, është shembulli i shkëlqyer Polak. Po deshe bile dhe i Rumanisë që përflitet se ka korrupsion të lartë, gjithsesi shumë më të vogël se para se të futej Rumania në BE. Rumunët emigrantë po kthehen në masë në Rumani. Kanë Europën dhe ligjin në vendin e tyre.
Per me teper, kemi nevoje te jemi pjese e familjes europiane.
Kemi qene gjithmone te vetmuar e te harruar ne per konferencat e perandorive e kemi nevoje te jemi europiane.
Duhet menduar ku do jemi per 50 vjetet e ardhshme, jo thjesht vitet e para te pershtatjes.
Po leje shoqen @მარლა se burokratet kapen pas teknikaliteteve :p

Rumunët këta. Por nuk do shumë mend, dhe unë që kam dhe pashaportë të një vendi të BE si dhe amerikane kthehem në Shqipëri përgjithmonë nëse Shqipëria bën hapat e saktë.
Çfarë duan shqiptarët? Shtet ligjor të se drejtës. Treg të lirë të pa deformuar, jo korrupsion, arsim dhe shëndetësi.
Shqipëria duhet se s'bën të ripopullohet me njerëzit e saj.

1000012053.png

Kemi qene gjithmone te vetmuar e te harruar ne per konferencat e perandorive e kemi nevoje te jemi europiane.
Duhet menduar ku do jemi per 50 vjetet e ardhshme, jo thjesht vitet e para te pershtatjes.
Kush është kjo shoqja arabe 😂

Duhet te vazhdoje si shtet i konsoliduar dhe i forte gjeo politikisht me politikane te rinj, jo keta te 25 viteve te fundit

Ne jemi europiane pavarsisht se pikerisht kjo europe qe aspirojme per tu anetaresuar tani jua ka pas gjithmone me te futme historikisht shqiptareve

Ne jemi europiane pavarsisht se pikerisht kjo europe qe aspirojme per tu anetaresuar tani jua ka pas gjithmone me te futme historikisht shqiptareve
Jemi gjeografikisht, por jo politikisht.
Na e kane futur, ose me sakte nuk na kane perfillur, por tani kane ndryshuar politikat. Po thone hajde behuni pjese e jona.

Nuk është e vërtetë në fakt. Ekzistenca e Shqipërisë është aksident historik vetëm për shkak të austriakëve. Tani ai trapi Gjergj Fishta thoshte vërtet Europa kurva e motit. Por harronte se kishte një revolucion dumbabist të Haxhi Qamilit këtu.

Me duket se e thashe, problemi i madh qe ka Shq eshte korrupsioni i lart ne cdo fushe te jetes atje. Duke hyre ne BE do kete me kontroll te fondeve dhe me transparency. $$$ do shkojne aty ku duhet dhe eventually do kete dhe zhvillim.,

Dmth ndeshja doli barazim.
Penalltitë vendosin fituesin.🤪
Ramqimit i kanë ikur pëllumbat fare. Nuk kupton as anglisht me. Duhet te gjejne një përkthyes këta të rilindjes dhe t'ja çojnë këtij budallait të surrelit.

• Like
Reactions: 3d1

Shumë mirë ja ke shpjeguar. Problemi është se shqipëria do e ketë të vështirë të futet në BE për njëzetë vitet e ardhshme. Problemet janë korrupsioni i lartë dhe krimi i organizuar, ndoshta dhe të tjera. Pas njëzetë vitesh do flas për BE unë. Në kushtet ku shqipëria është tani s'mund të futet në BE.

Back