Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Rama nuk do iki

Anëtar
Nov 18, 2025
Postime
3,456
Pikët
113
Rama do japi dorëheqeje vetëm kur të ndodhin dy gjëra; çarje brenda partisë, ose me shumicë votash në parlament. Nëse nuk ndodh njëra nga këto ai do rri kryeministër. Protestat vetëm nuk do e largojnë, këto protesta të zgjasin sa të duan nuk e largojnë Edi Ramën si kryeministër. Nëse ndodhin trazira dhe dhunë në protestë do përdoret çdo lloj dhune nga policia kundër protestuesve. Max Weber ka thënë; shteti e ka të legjitimuar dhunën. Unë si anëtarë ju premtoj vetëm këtë; kjo protestë ka për të mbaruar dhe askush nuk do largohet nga posti sidomos kryeministri Edi Rama. Do i rikthehem kësaj teme kur të shuhen plotësisht protestat për t'ju kujtuar se kam të drejtë. Nuk i di opinionet tuaja, por opinioni im është i bazuar tek politika jo tek zemërimet qytetare.

E kemi thënë shumë herë që pushteti në demokraci fitohet me zgjedhje e jo me protesta të tilla që nuk përfaqësojnë vullnetin e shumicës.
Nëse kanë kaq besim tek vetja se do e heqin Ramën le të themelojnë parti dhe ja zgjedhjet lokale i kanë vitin tjetër dhe le ta tregojnë veten se sa mandate marrin.

Unë nuk i mbështes përderisa dalin kundër investimeve të huaja që sjellin të ardhura për popullin shqiptar kurse pa investime asgjë nuk fitojmë po ta lëmë vendin djerr. Nëse protesta do ishte për arsyet e tjera që ata thonë si korrupsioni, padrejtësitë, varfërinë, atëherë do e mbështesja e do dilja në protestë.

Por unë nuk dal për protesta flamingosh, Zvërneci e Sazani.

Kundër asnjë investimi nuk dal.

E kemi thënë shumë herë që pushteti në demokraci fitohet me zgjedhje e jo me protesta të tilla që nuk përfaqësojnë vullnetin e shumicës.
Nëse kanë kaq besim tek vetja se do e heqin Ramën le të themelojnë parti dhe ja zgjedhjet lokale i kanë vitin tjetër dhe le ta tregojnë veten se sa mandate marrin.

Unë nuk i mbështes përderisa dalin kundër investimeve të huaja që sjellin të ardhura për popullin shqiptar kurse pa investime asgjë nuk fitojmë po ta lëmë vendin djerr. Nëse protesta do ishte për arsyet e tjera që ata thonë si korrupsioni, padrejtësitë, varfërinë, atëherë do e mbështesja e do dilja në protestë.

Por unë nuk dal për protesta flamingosh, Zvërneci e Sazani.

Kundër asnjë investimi nuk dal.
Nuk e len postin kollaj ai, keshtuqe jo protesta po kush e di ca te behet nuk iken🙄
Shiko; në vende të tjera nëse ndodh një skandal kryeministri mund ta jap dorëheqjen për të dhënë mesazhin se demokracia funksionon, por në shqipëri është tjetër gjë; po dhe dorëheqjen je i dobët. Është mekanizmi që funksionon i tillë sepse është ndërtuar i tillë.

Shiko; në vende të tjera nëse ndodh një skandal kryeministri mund ta jap dorëheqjen për të dhënë mesazhin se demokracia funksionon, por në shqipëri është tjetër gjë; po dhe dorëheqjen je i dobët. Është mekanizmi që funksionon i tillë sepse është ndërtuar i tillë.
E cili ishte skandali këtu? Çfarë skandali bëri Rama? Pse u dashka që vendi të shkojë në destabilizim një vit pas zgjedhjeve të përgjithshme ku Rama mori shumicën absolute të mandateve?

Nuk mund të vendosin 10 mijë veta për 2.5 milionë veta se kur do bëhen zgjedhje. Nuk mund të bëhen zgjedhje sa herë që ka protesta se i bie që nuk ke shtet por rri tërë kohës duke bërë zgjedhje kot. Mandati i Ramës është tepër i fortë me aq deputetë sa ka fituar.

Nuk ka asnjë arsye të zhgënjejë elektoratin e vet për një pakicë të papërfillshme që del në bulevard. Ata që janë në bulevard, a e bëjnë apo nuk e bëjnë dot një mandat deputeti. Kurse Rama ka 83 mandate të tillë.

Rama do japi dorëheqeje vetëm kur të ndodhin dy gjëra; çarje brenda partisë, ose me shumicë votash në parlament. Nëse nuk ndodh njëra nga këto ai do rri kryeministër. Protestat vetëm nuk do e largojnë, këto protesta të zgjasin sa të duan nuk e largojnë Edi Ramën si kryeministër. Nëse ndodhin trazira dhe dhunë në protestë do përdoret çdo lloj dhune nga policia kundër protestuesve. Max Weber ka thënë; shteti e ka të legjitimuar dhunën. Unë si anëtarë ju premtoj vetëm këtë; kjo protestë ka për të mbaruar dhe askush nuk do largohet nga posti sidomos kryeministri Edi Rama. Do i rikthehem kësaj teme kur të shuhen plotësisht protestat për t'ju kujtuar se kam të drejtë. Nuk i di opinionet tuaja, por opinioni im është i bazuar tek politika jo tek zemërimet qytetare.
Do e hanë me gjithë lecka të tijët ... them unë

Per mendimin Tim nuk ka absolutisht asnje arsye qe te le postin … si ligjerisht , teknikisht edhe moralisht .

Ai vend nuk ka qene asnjehere ne histori me mire dhe me lart se sot .

Nese kjo protestë do ngelet ne kete nivel qe eshte aktualisht nuk ikën.
Nese nga protesta nuk del nje grup organizator qe te prezantoj program te qarte cfare do ndodh pas ikjes se rames,te vendos kushte dhe afate nuk ikën.

pPushteti merret me zgjedhje, jo me protesta...
protesta ndryshon pushtetin.
me vjen keq qe lexoj njerez me ide komuniste ende kur protresta esht mjet demokratik .
cfare ndodh nese nje kryesiminster me mandat 4 vjecar fillon e vjedh qe diten e pare?si mendoni ju se zgjidhet ? apo duhet len te vjedhi 4 vjet e jo me 16 vjet .

Nese kjo protestë do ngelet ne kete nivel qe eshte aktualisht nuk ikën.
Nese nga protesta nuk del nje grup organizator qe te prezantoj program te qarte cfare do ndodh pas ikjes se rames,te vendos kushte dhe afate nuk ikën.
Pse po doli nje grup organizator ( qe ne fakt ka dale ) ca do bejne me kushte dhe afate?

Pikerisht se pas 16 dite proteste kaq masive dhe vazhdon po njelloj, ska asnje lloj mundesie qe ai te jap dorheqje.

protesta ndryshon pushtetin.
me vjen keq qe lexoj njerez me ide komuniste ende kur protresta esht mjet demokratik .
cfare ndodh nese nje kryesiminster me mandat 4 vjecar fillon e vjedh qe diten e pare?si mendoni ju se zgjidhet ? apo duhet len te vjedhi 4 vjet e jo me 16 vjet .

Pse te duket ide komuniste Zgjedhet?
Po, njeriu ka +80 deputete. Nese Rama paska qene kaq i keq, si i fitoi 4 pale zgjedhje? Tani ju kujtua dikujt se Rama nuk ben?

Back