Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Rasti i vetëm në histori ( Kosova ), nga Blerim Gashani

Gi de Masha

The untouchables ...
Anëtar
Apr 21, 2010
Postime
34,653
Pikët
113
Vendndodhja
Danimarkë
Rasti i vetëm në histori, nga Blerim Gashani

attachment.php

Gjithçka është e kotë, gjithçka shkoi keq, megjithatë, së paku, ne do të hyjmë në analet e historisë botërore. Studentët e historisë dhe të shkencave politike në botë, do të mësojnë për ne, për shembullin se si (nuk) ndërtohet shteti.

Në librat dhe ligjëratat e katedrave të universiteteve botërore do të ligjërohen e studiohen tema të tilla si:

- Rasti i vetëm kur vendi çlirohet, agresori hidhet jashtë me ndihmën e miqve dhe pas pak vitesh po ai agresor ftohet, futet brenda ekonomisë, politikës, vendimmarrjes dhe brenda vendit tashmë të çliruar – “Rasti Kosova”;

- Rasti i vetëm kur popullata që i ka shpëtuar gjenocidit, me dëshirë, pa asnjë shtytje e as presion, ka vazhduar ta mbështesë ekonominë e agresorit dhe makinerinë e tij gjenocidale ushtarake - “Rasti Kosova”;

- Rasti i vetëm kur vendi që ka shpallur pavarësinë, ka bërë vite si i pavarur, ka krijuar institucionet shtetërore të pavarura, është njohur si shtet i pavarur nga vendet, mekanizmat, madje edhe nga Gjykatat Ndërkombëtare, ka filluar të negociojë me një shtet tjetër me temë bisedimi sovranitetin e vet - “Rasti Kosova”;

- Rasti i vetëm kur Presidenti i shtetit ofron korrigjime të kufijve të cilët ende nuk janë vijëzuar e as demarkuar - “Rasti Kosova”;

- Rasti i vetëm kur Presidenti i shtetit ofron tokë të vendit të vet dhe kompromise të sovranitetit për njohje nga agresori dhe për anëtarësime në organizata ndërkombëtare - “Rasti Kosova”;

- Rasti i vetëm kur vendi që ka shpallur pavarësinë, ka bërë vite si i pavarur, ka krijuar institucionet shtetërore të pavarura, është njohur si shtet i pavarur nga vendet, organizatat, mekanizmat, madje edhe nga Gjykatat Ndërkombëtare, papritmas ka thirrur për organizimin e një Konference Ndërkomëbtare për diskutimin e pavarësisë dhe sovranitetit të vendit të vet - “Rasti Kosova”;

Ka edhe shumë tema të tjera, për të cilat kemi hyrë në histori – si rast sui generis.

Studentët e shkencave politike të universiteteve botërore do të mësojnë nga këto raste studimore për mënyrat se si shkatërrohet shteti.

Si shkatërrohet një popull!

Një popull, që ishte çliruar nga agresori, por që nuk mundi të çlirohet nga vetja e vet!

Madje, ndoshta kjo e fundit, do të merret parasysh në të ardhmen, kur aleancat botërore do të çlirojnë tjerë popuj të vegjël.

Apo, kur të na çlirojnë prapë!

Kësaj radhe, nga vetja jonë!

Përgjigje e: Rasti i vetëm në histori ( Kosova ), nga Blerim Gashani

cka te thuash, cka te thuash, pos Good bless you o popdhi i Kusov’s qe keni pordhur ne limenke te Reedeagles :D

Nje qashtu popull me kete nivel vetedije, jo qe nuk meriton lirine, por eshte mekat ti japesh te drejten te bejne shtet.

Good blees and faka ju :D qashtu injoranta qe kishit qene!

Amiiiiin !

Demke, ja edhe nje qashtu, per ata qe jane qashtu me p te madhe e te vogel te shtypit e te shkrimit :D

Ti je i pafytyrë!

Nga Lis Bukuroca

9 November, dass 2018

Shteti serb të ka copëtuar si komb, si atdhe dhe të ka zvogëluar dhe defaktorizuar në Ballkan. Ai të ka dëbuar, të ka internuar, të ka vrarë, të ka dhunuar gra dhe bija dhe të ka zhbërë dinjitetin. Akoma pa harruar plagën e shkaktuar prej saj me eksodin drejt Turqisë, ai shtet, u hodh me tanke dhe ushtri barbare mbi ty. E ti? Ti menjëherë pas luftës, nise të kontribuosh në ekonominë e atij shteti duke blerë mallrat e tij dhe duke ndihmuar përdhunuesit tënd dhe ndoshta, duke i garantuar vendin e punës një ushtari të djeshëm apo djalit të tij. Ti ndihmon në standardin e tyre jetësor, rënien e papunësisë dhe forcimin e atij shteti, që ty të urren.

(Nuk është vlerë urrejtja e popullit serb, por mosshpërblimi i një shteti fashist, që të traumatizoi kolektivisht më shumë se një shekull dhe që sot akoma përpiqet të pushtojë krejt vendin apo pjesë të tij.)

Nuk është Perëndimi apo pro serbët në Europë, që trajtojnë Serbinë me respekt dhe pendesë, por ti ishe i pari, i cili i fali shtetit serb të gjitha krimet: Ti kurrë nuk kërkove llogari për mijëra të vrarë. Ti kurrë nuk kërkove llogari për njëzetmijë gra të dhunuara. Ti kurrë nuk kërkove llogari për njëqindmijë shtëpi të shkatërruara. Ti kurrë nuk kërkove llogari për gati gjysmën e popullit të dëbuar dhe kurrë as për fëmijët e masakruar! Ti nuk kërkove llogari për mijëra kufoma të sekuestruara dhe zhdukura nëpër Serbi! Ti nuk kërkove llogari dhe dëmshpërblim zyrtarisht, siç të çrrënjosi dhe sakatoi shteti serb me urdhër zyrtar, shtetëror.

Ti ke hequr dorë nga shteti i Kosovës, nga kombi, nga historia, nga gjuha, nga morali, nga dinjiteti, nga identiteti dhe gjoja pezmatohesh, kur të shajnë të kaluarën dhe kur të rrënojnë të tashmen, rrjedhimisht të ardhmen!

Ti je i trashë nga mendja dhe veprimi; i lehtë për mashtrim, naiv, babaxhan, që voton e rivoton hajna, kriminelë dhe makiavelistë, por je i bindur se je qendra e dijes dhe qytetërimit.

Ti je i korruptuar në shpirt! Ti nuk di as kush je, as ku dëshiron të jesh! Në vend se të shfrytëzosh lirinë për t’u ndrequr, e përdore për t’ u prishur, për t’u nënshtruar më shumë dhe për ta rrënuar shtetin! Për ta rehabilituar shtetin serb! Për t’u prishur me Perëndimin!

Ti nuk kupton fuqinë e votës dhe domosdoshmërinë e respektimit të ligjit, të interesit nacional.

Ti nuk i beson veprave të tradhtarëve, që i prodhojnë çdo ditë, por pret nga shërbimi sekret, që i ka rekrutuar, të të tregoj emrat e tyre, edhe kur ta luftojnë substancën kombëtare dhe vlerat nacionale!

Ti argëtohesh dhe pyet pse i lejojnë, pse i ftojnë, por idiotizmat e tyre, i shikon ose i shpërndan nëpër media, d.m.th. je propagandues, shpërndarës, ndihmues dhe shërbëtor i tyre!

Ty, nëse një tregtar shqiptar të shikon vëngër në treg, nuk blen gjësend prej tij, por ti je aq i pambamendje, sa financon tash e tetëmbëdhjetë vite, ekonominë e vendit, që mezi pret mundësinë për t’ u kthyer aty ku ishte!

Ti ke humbur karakterin, virtytin, vlerat morale dhe kombëtare!

Ti me shqiptarin rrahesh jashtë dhe në kuvend, por ushqehesh dhe mbahesh gjallë me mallrat e atij, që të ka dhunuar nënën, babain dhe motrën! Ti ke humbur dinjitetin! Ose, ti ke vetëm dhjetë për qind dinjitet.

Ti edhe ke ftyrë të buzëqeshësh, të mbushësh shportën me mallra e atij, i cili pret se ndryshon gjendja, për të dëbuar ty përsëri në Kukës e Bllacë, në Perëndim apo në Turqi. Ti ke humbur vetëdijen! Ti ke vetëm dhjetë për qind vetëdije! Nëntëdhjetë për qind je i vdekur! Kufomë psikike e pandikim, e paide, e pafuqi në argëtim e sipër!

Ti, për nder vret një shqiptar, por për nderin e nëpërkëmbur nga shteti serb, e shpërblen dhe i garanton mijëra vende të punës. Ti je dhjetë për qind i sinqertë! Nëntëdhjetë për qind je iluzioni, je rrena, je gjeni i vetëmashtrimit!

Ti çaravesh dhe tmerrohesh, pse Turqia investon pesë miliardë në Serbi. Ti, i rrjepur nga shteti serb, ke investuar gati pesë miliard në vendin, që në të gjitha mënyrat e mundshme, lufton shtetin tënd. Ti ke humbur sedrën! Ti nuk je objektiv. Nëntëdhjetë për qind je i padrejtë! Ti je rrena vet! Poshtërsia!

Ti ndjehesh trim dhe krekosesh, kërcënon shqiptarë, pse nuk mendojnë si ti, gjersa në veri valon flamuri serb, paguhet me monedhë serbe dhe ku ti apo vëllai jot, nuk mund të kthehesh!

Ti nuk ke guxim, sepse po të kishe, nuk do të duroje një klasë kleptokratësh, por ti je mburravec i keq, i cili mendon se bëhet guximtar pse urren, pse shan dhe pse fryhet si gjel deti! Ti je nëntëdhjetë për qind pallavra! Nga Akademia, deri te Kopshti i Fëmijëve! Ti je dyfytyrësia!

Ti nuk je i poshtër pse harron, as pse fal edhe pa të kërkuar ndjesë, por je i ulët nga morali e nga karakteri, e zeza e vetvetes, pse ndihmon ish pushtuesin tënd, pa u penduar ai për tragjedinë që të ka shkaktuar dhe i cili edhe sot, përgatit të rejën!

Ti je i pakujtesë, i pamoralshëm, i padije! Ti je turpi dhe mjerimi. Ti je shëmbëlltyrë tipike e menefregistit dhe dudukut oportunist!

Ti për një metër tokë, vret një shqiptar, por nëse vendit tënd i shkëputen mijëra kilometra katrorë dhe nëse nga ajo të premtohen përfitime, e pranon si të drejtë!

Ti nuk ke karakter, d.m.th. nuk ke më tipare morale të vlefshme për shoqërinë, por nuk pushon duke sharë të tjerët si të pakarakterë.

Ti nuk ke virtyt, d.m.th. je pa cilësi morale, por te të tjerët i kërkon ato.

Ti nuk ke sedër, d.m.th. ti nuk ke respekt dhe dashuri ndaj vetes, por pret të tjerët të të duan më shumë se ti donë veten.

Ti ke vendin e fundit në Europë në të gjitha fushat, edhe në arsim, ku fundoset ardhmëria jote e mjerë. Megjithatë, ti dërgon fëmijën aty ku prishet, jo ku mësohet! Dhe ti lejon të paguhen ata! Dhe ti çuditesh vetëm!

Ti pret pezullimin e vizave, por je lodhur, je këputur dhe je bindur se më e lehtë është arratisja, se sa rrëzimi i maskarenjve.

Ti përpiqesh të gjesh thellë në histori personalitet me origjinë shqiptare, që kanë kontribuar për shtetet e huaja, por duron politikë nga shqiptarë, që punojnë për dobi të shteteve të huaja.

Si mund te flesh i qete, kur fëmija jot shkon në shkollë, ku nuk arsimohet?
Si mund te flesh i qete, kur shkon në spital për shërim dhe e braktis me një infektim?
Si mund të flesh, kur din se me ndërtimin e shteti, merren dudukët, të cekëtit, të paditurit, të pagdhendurit, kurse të mirët janë përjashtuar nga jeta publike?
Si mund të flesh, kur ke qeveri me njëqind veta dhe treqind këshilltarë?

A nuk kupton se ky është krim i organizuar?

Si mund të flesh i patrazuar të lutem, kur kryeministri jot, kur Kuvendi jot nuk din se çfarë do të flasë kryetari me kryetarin serb?

Miq të Serbisë nuk janë disa politikanë në Perëndim, por je ti mik më i madh i Serbisë, sepse gati në të gjitha vendet udhëheqëse në Kosovë, ke njerëz që i konvenojnë vetëm Serbisë. Edhe Qeveria mbahet vertikalisht me mëshirën e shtetit serb!

Gjersa Serbia lufton pavarësinë dhe shtetin, gjersa kërcënon me mobilizim të armatës dhe kërkon mbështetje për ta marrë krejt Kosovën dhe i qaset rezolutës 1244, gjersa ajo paguan agjentët shqiptarë për të shkatërruar çdo gjë shqiptare, ti shpreson t’ia marrësh edhe një copë, Luginën, ose të krijosh një komb kosovar, siç i konvenon asaj. Sipas direktivave të saja! Ti je renegat!

Dhjetë për qind taksa tregojnë se ti ke dhjetë për qind dinjitet dhe sedër! Ndalimi i çdo produkti serb, është ruajtje e dinjitetit, sepse nuk duhet ndihmuar, atë që në çdo mënyrë të përbuzë dhe tallet, që të lufton brenda dhe jashtë. Bashkëpunimi ekonomik nis pas pajtimit politik, jo e kundërta!

Ti po shpërblen nxënësit e Millosheviqit, që po përpiqen të fitojnë nga ajo që ka humbur mësuesi i tyre fashist! Ne që jemi jashtë, nuk jemi pse deshëm, por pse na dëboi Serbia, ku dëshironi të vini edhe ju, tani të dëbuar nga idiokracia dhe kleptokracia kosovare, që ju e doni dhe votoni! Që ju nuk e rrëzoni! Ne që jemi jashtë dimë kush ishit, por sot, nuk ju kuptojmë kush jeni!

Me taksa dhjetë për qind, ti dëshmon se ke dhjetë për qind dije, dhjetë për qind kujtesë, dhjetë për qind dinjitet, dhjetë për qind mëvetësi dhe moral! Asnjë shtet në botë nuk lejon tregtinë me shtetin, që i përgatit rrënimin! Ti je mercenar!

Sidoqoftë, ty të falet poshtërsia, të falet mungesa e dinjitetit, të falet mungesa e moralit, të falet mungesa e sedrës, të falet mungesa e dashurisë ndaj kombit, të falet edhe ndihma që i jep Serbisë, mu ashtu siç duhet t’i falet fëmijës konsumimi i ushqimit, që prindi ka futur në frigorifer: produktet serbe t’i ka sjellë para turirit elita politike shqiptare! Edhe ata, që sot që shtiren se janë kundër!

Megjithatë, ti je bashkëfajtor i pafytyrë, që nuk skuqet dhe nuk zverdhet!

......................: edhe per fund ti je rrota e rrotes se rrotekarrotes, ******* pis pdhus i pafytyre :D bashke me Hashimin dhe ata qe e votojne.

Paj, çfarë t'i thuash kësaj pune. Shkrim që psqyron gjendjen e trishtë në vendlindje. Të dhemb zemra e nuk ke cka bën. ...

Last edited:

Nuk ka skenarë të mirë me skenaristë të këqij.

Dikujt po i kruhet, dikujt po i luhet: Mund edhe të mos pajtoheni me vlerësimin tim por, përfundimisht, kemi politikanë jashtëzakonisht inteligjentë, të lexuar, të besës, të fjalës, me një integritet të lartë moral, profesional, sidomos material!

Po i shohim zhvillimet e fundit rreth taksës 100 % për mallrat nga Serbia dhe Bosnja, dy shtete skajshmërisht armiqësore ndaj Kosovës. Këtë armiqësi, jo që nuk e fshehin, por krenohen me të. E keni parë Malli Sllobën (Sllobën Picimul), Ivica Daçiq, duke u krenuar me ç’njohjet që bëjnë disa shtete e se këtë e bëjnë duke u mbështetur në argumentet e Serbisë. Gjithashtu, ky picimul krenohet edhe me bllokadat që ia bën Serbia Kosovës dhe për këtë nuk më kujtohet të kenë reaguar dyshi mashtrues, Frederika Mogerini dhe Johanes Han, sikur as edhe një ambasadë e vetme në Beograd apo Prishtinë. Po të kishte Kosova politikanë që e respektojnë minimumin e krenarisë kombëtare dhe sakrificën e bërë më shumë se 100 vjet, Serbia nuk do të ishte fare e pranishme në Kosovë. Po të mos i hapnin shalët në Rambuje, duke pranuar çdo gjë që iu ishte ofruar, nuk do të ishte Marrëveshja Tekniko – Ushtarake në Kumanovë ku shqiptarët dhe Kosova u futën në sandviç midis ndërkombëtarëve dhe Serbisë dhe u shkërdhyen mirë e mirë, pa pasur aspak qasje në fatin që ia shkruan të tjerët. Disa nga këta pehlivanë hajdutë luajtën keq me gjakun e derdhur duke u shndërruar në milionerë dhe duke ua zëvendësuar armët e gjata TMK-së, gjithashtu me “armë të gjata”, kazma dhe lopata! Lëshimet ishin zinxhirore, deri në ditët tona; gjatë bisedimeve të Vjenës, Pakoja e kriminelit kushtetues Marti Ahtisari, 6 pikat e Sllobodan Samarxhiqit të përkthyera në 6 pikat e Ban ki Munit, organizimi i zgjedhjeve të Serbisë në Kosovë nën përkujdesje të OSBE-së, mosndjekja dhe mosndëshkimi i krimeve serbe në Kosovë, formimi, mirëmbajtja dhe forcimi i strukturave paralele të Serbisë në Kosovë, injorimi dhe mohimi i institucioneve të Kosovës në vendet ku jetonin serbët, ndarja e qytetit të Mitrovicës në dy pjesë 18 vjet pas përfundimit të luftës, vrasja e qytetarëve joserbë dhe dëbimi i dhunshëm i më shumë se 13 000 mijë shqiptarëve dhe joserbëve nga veriu i Kosovës, lirimi nga burgu i Mitrovicës të 22 të dyshuarve për krime lufte e që pastaj disa shkuan në Serbi, kurse disa iu bashkuan organizatës kriminale.

“Rojat e Urës” dhe grupeve të tjera kriminale, deri te vrasja e policëve të Policisë së Kosovës sikur edhe vënia e zjarrit pikave doganore në Jarinje dhe Bërrnjak, ditën e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Serbët për më shumë se 18 vjet nuk paguan për rrymën e shpenzuar, kurse hajnat ndërkombëtarë dhe vendorë këto shpenzime ua faturuan shqiptarëve duke i plaçkitur për aq kohë dhe vazhdojnë t’i plaçkitin edhe sot e kësaj dite. Kosovës iu imponuan bisedimet e pabarabarta nga të cilat doli fitues vetëm Serbia dhe një grup skajshmërisht i kriminalizuar i politikanëve vendorë. Po të mos ishte një atdhetar shembullor dhe sakrifikues, i dijshëm përtej standardeve shqiptare dhe kosovare, mik i ngushtë i dy njerëzve më të fuqishëm në botë, Putinit dhe Trampit, siç është Behgjet Pacoll, Daçiqi do ta vazhdonte plojën mbi diplomacinë kosovare por, Begja, së bashku me bashkëpatriotët Dardan Gashi, Shpend Ahmeti, Enver Hoxhaj, u vënë si mur i gjallë para eskadronit pushkatues të Serbisë dhe, ende janë gjallë! Madje, të përparuar në karrierë. Po të më jepnin edhe 10 milionë euro ta bëj ranglistën se cili prej tyre është më patriot, më sakrifikues, më i dijshëm, më i ndershëm, më pakurrizorë, sigurisht se do ta humbja bastin. E kam të pamundur ta bëj ndarjen dhe renditjen. Mirëpo, fati i përcjellë të guximshmit dhe në skenë dolën dy patriotë dhe trima të jashtëzakonshëm, Enver Hoxhaj dhe Endrit Shala (me shaljanë nuk ka mahi nëse e kujtoni këngën për shtatë shaljanë sikur edhe me hoxhallarët e Therandës nëse i referohemi këngës, Enver Hoxhaj e mbrehu shpatën – taksën 100 %) që ia futën taksën 100 % për mallrat nga Serbia e Malli Sllobës dhe Srpska Krajina e Dodigut. Thuaja u bë kiameti dhe pas kësaj filluan presionet e mëdha ndaj Qeverisë së Kosovës dhe Ramush Haradinajt ta heqë këtë taksë. Më të zëshmit ishin lobistët e Serbisë në BE, Frederika Mogerini dhe Johanes Han. Vuçiqi, i dalë nga sperma politike dhe shoviniste e Sheshelit, tërë ditën rri me mindilë në dorë para të huajve duke u ankuar se serbët në Kosovë dhe aleatët e tyre si puna e disa tajkunëve kosovarë që flasin shqip, po vdesin urie dhe nga sëmundjet për shkak të mungesave të barërave. Donald Tramp, presidenti amerikan, shok i ngushtë i Behgjet Pacollit, mentorit politik dhe sidomos ekonomik i presidentit Thaçi, i dërgoi një letër Hashim Thaçit e cila, sipas meje, është shumë e keqe dhe shumë e dëmshme për Kosovën dhe shumë e mirë dhe shumë e dobishme për Serbinë. Dje e dëgjova përmes Radio Dukagjinit një pjesë të letrës apo përgjigjes që ia kishin dërguar presidentit Tramp. Nga ajo pak që e dëgjova, fitova përshtypjen, dhe jo vetëm përshtypje, por një siguri të madhe, se atë përgjigje e kishte dërguar Aleksandar Vuçiq, presidenti çetnik i Serbisë. Më vonë e dëgjova përsëri leximin e kësaj letre dhe u ndala te një fjalë që, përveç Hashim Thaçit dhe Papë Françeskut, nuk e kupton askush, fjalën celebrim. Realisht, nga aspekti i rimës disi edhe përputhet por, Hashim dhe celebrim nuk shkon nga perspektiva euroatlantike. Pastaj, pata mundësinë ta lexoj letrën në tërësi dhe 100 % jam i sigurt se nuk e ka shkruar presidenti Thaçi atë letër.Ajo letër është krejtësisht pakurrizore, me fleksibilitet deri në lëvyrje. Prandaj, duke e njohur presidentin Thaçi si personalitet me integritet të lartë njerëzor, kombëtar, moral dhe politik, ai, kurrë dhe në asnjë rrethanë nuk do ta shkruante atë letër. Mund të jetë firma e presidentit Thaçi, mirëpo nënshkrimi edhe mund të klonohet. Kurrë Hashim Thaçi nuk do ta shkruante këtë letër! Madje, po të mos përmendej në atë letër Kosova, titulli i presidentit dhe disa gjëra identifikuese, kisha menduar se kjo letër është dërguar nga ato që më parë i kanë ofruar shërbime orale dhe gjeostrategjike presidentit Tramp dhe faturat, në kesh i ka paguar avokati i Trampit. Jo, jo, Hashimi nuk lëshohet në këso lojëra ani pse e ka një kotillë politike shoqëruese dhe shërbyese të përbërë nga prostitutat politike dhe morale! Po të mos e lexoja këtë letër prostituimi, nuk do t’u besoja veshëve për faktin se dëgjimin ma kanë marrë, si trofe, paraardhësit biologjikë, politikë, kombëtarë dhe njerëzorë të disa këshilltarëve të Hashimit, Kadrisë, Ramushit dhe bartësve të pozitave të larta të tjera, në burgjet dhe llogoret e Sarajevës, Foçës, Mostarit, Zagrebit, Rijekës, Lepogllavës, Gospiqit, Stara Gradishkës, Sllavonska Pozhegës dhe qendrave të tjera “rehabilituese” ku shëroheshin dhe trajtoheshin armiqtë e Jugosllavisë dhe bashkim-vëllazërimit apo shqiptarët, si puna ime. Po deklarohem publikisht se edhe me mend nuk jam fort mirë, prandaj nuk marrë përgjegjësi për shkrimet e mia. Jam fare i papërgjegjshëm, para ligjit, robit dhe Zotit! Prandaj, kurrë nuk bëra karrierë politike, nuk më bënë deputet, ministër apo zëvendësministër e lëre më ambasador ose kryetar i ndonjë bordi. Një herë më pyetën nëse do të pranoja të bëhem shef, SHEF, i ndërrimit të trenave në Fushë-Kosovë dhe, pasi, me përulësi pranova, më kërkuan kualifikimin shkollor dhe profesional dhe kur iu tregova se statusi im shkollor është shkollë e mesme e përfunduar dhe student i përjetshëm, gati se nuk më futën nën një tren që udhëtonte për Mitrovicën e Goran Rakiqit. Nuk e ulim thanë nivelin sepse, filan komandanti ka mbaruar magjistraturën për menaxhim të biznesit, tjetri është doktor i marrëdhënieve ndërkombëtare, Shkurta, ani pse është dashnore e Llullës, e ka përfunduar fakultetin e shkathtësive orale me notën mesatare 10.23. Definitivisht, jam i pafat, e pranoj!

A të hiqet taksa a po rrëzohet kasta: Ashtu siç e kam idol Behgjet Pacollin për patriotizëm, Dardan Gashin për ndershmëri, pas vdekjes së Hajdar Shtimes, idol dhe ideal për guxim e kam Enver Hoxhajn. Sidomos kur u bë publik fakti se ai, e jo Ramush Haradinaj, ishte baba i taksës 100 % për mallrat nga Serbia dhe Bosnja. Me këtë krenohej, me shumë të drejtë, vetë Enveri, partia Kosova dhe krejt shqiptaria. Enveri shkoi edhe më tej, tha se kemi edhe masa të tjera ndaj Serbisë. Me Enverin krenohej edhe kryetari i partisë, zoti Veseli, presidenti Hashim Thaçi dhe krejt PDK-ja, me degë, nëndegë, arterie, kapilare, granim, burrnim, të rinj, fëmijë, faqezi dhe axhami. Madje, më kanë thënë, por nuk e kam dëgjuar me veshët e mi, se para çdo takimi të rëndësishëm të PDK-së, e sidomos Grupit Parlamentar, në vend të himnit kosovar të kompozitores së talentuar dhe të mirënjohur Tina Kajdanov, ose atij kombëtar që dëgjohej shumë rrallë, thuaja u përditësua himni i ri i PDK-së, kënga: “Enver Hoxhaj, o, e mbrehu shpatën, edhe një herë o për situatën…” Po kjo këngë mbeti në top lista derisa ambasadori amerikan në Prishtinë nuk e solli një këngë tjetër në zyrat e shokut Enver! Kjo kënga e ambasadorit amerikan nuk ishte tamam këngë argëtuese apo Odë Trimërie, por një marsh funebër për taksën 100 % të shokut Enver! Partia e shokut Enver e ka bërë gati ekipin përgatitor për varrimin e taksës 100 % e me këtë edhe varrimin politik të Ramushit. Me një fjalë, u bë puna skllotë, në mos edhe më keq! Kur shoku Enver e mbronte të drejtën e autorit për taksën 100 %, para se ta hapte gojën, është dashur ta rrudhte apo ta mbyllte prapanicën dhe, në këtë rast, po të vepronte kështu, nuk do të vinte në situatë që është sot, e ka mbyllë krejtësisht gojën ndërsa e ka hapur krejtësisht prapanicën!

Po çka nëse bie qeveria dhe shkohet në zgjedhje: Nëse taksa pezullohet për 120 ditë, nuk ka nevojë të kthehet kurrë më. Pas kësaj që po ndodh, edhe nëse në Kosovë hyjnë mallrat nga Serbia, duhet të jeni pa asnjë skrupull moral dhe ndjeshmëri njerëzore nëse i blini ato mallra. Nëse Serbia e kushtëzon vazhdimin e bisedimeve me heqjen e taksës 100 % dhe ky kushtëzim pranohet nga bashkësia ndërkombëtare atëherë Ramush Haradinaj duhet menjëherë ta heqë taksën 100 % dhe vazhdimin e bisedimeve ta kushtëzojë me ndriçimin e fatit të personave të pagjetur. Nuk besoj se bashkësia ndërkombëtare e kundërshton këtë kushtëzim aq më parë që në mesin e të zhdukurve ka, përveç shqiptarëve që janë shumicë, edhe serbë, romë, boshnjakë etj. Ose nuk duhet të ketë kushtëzime fare, ose kushtëzimet duhet të vlejnë për të dyja palët: shqiptare dhe serbe!

Njeriu i fundit që është i interesuar për zgjedhje të parakohshme është presidenti Hashim Thaçi. Po të ishte interes i tij për të shkuar në zgjedhje, do të ishte harruar kjo temë. Në rast të zgjedhjeve të parakohshme, humbësit më të mëdhenj do të ishin Hashim Thaçi, presidenti aktual i PDK-së dhe PDK, me të cilën askush nuk do të pranonte në bënte koalicion, nëse e vazhdon lojën e taksës. Madje, as AKR-ja, si fuqi dominante politike në Kosovë nuk do të bashkohej me PDK-në. Për Dardan Gashin nuk jam fort i sigurt, mbase edhe do ta forconte PDK-në. Në jetën e përditshme, qoftë edhe në përpjekje të bërit politikë, duhet ta ruani një minimum të moralit njerëzorë dhe të korrektësisë, nëse doni të bashkëpunoni me dikë. Nëse zgjedhjet do të mbaheshin në 60 ditët e ardhshme, fitues do të dilte, ndonëse nuk e meriton me asgjë, LDK. Për vend të dytë LV-së nuk do të rrezikohej kurse, për vend të tretë do të bënin garë AAK-ja dhe PDK-ja. PSD-ja dhe Nisma, me shumë mund do ta kalonin pragun kurse AKR-ja, do të përfundonte në shportën e mbeturinave joekologjike (të paricikliueshme), sikur edhe Alternativa për Gjakovën!

Koalicionet e mundshme dhe të pamundshme: Koalicioni i paralajmëruar midis LDK-së dhe LVV e që nuk kanë asgjë të përbashkët, përveç oreksit obez për pushtet edhe mund të ndodhë. Këtij koalicioni do t’i bashkohej, pas divorcit eventual për shkak të tradhtisë bashkëshortore (koalicionit parazgjedhor) edhe AAK-së që, për mendimin tim do të ketë rritje për 5%, si dhe Nisma, Alternativa dhe AKR-ja. Me gjasë PDK-ja do ta pësonte fatin e Robinson Krusos, e vetmuar në opozitë duke pritur dekompozimin politik, thuaja të pashmangshëm. Ky koalicion do të fitonte prej 65-70 deputetë dhe me pakicat ose ndonjë deputetë të pavarur do të merrte çdo vendim. Po të ndodhte ky skenar, atëherë edhe Thaçi do t’i bashkohej Robinson Krusos, si i detronizuar dhe pa imunitet! Nuk po e them si do të zhvillohet ky detronizim i Thaçit shkaku se nuk po dihet kur mbahen zgjedhjet. Kështu i shoh gjërat dhe nuk kam asnjë përputhshmëri me parashikimet e Ramush Tahirit!

Ekipi “Shtetëror” Negociator: Herën e parë u takuan me Mogerinin dhe përcjellëset e saj. Herën e dytë u takuan me këshilltarët e Mogerinit. Herën e tretë do të takohen me shoferin e Mogerinit në hyrje të godinës, pa i lënë të futen brenda. Nëse këmbëngulin që të takohen edhe pas kësaj me Mogerinin, mashtruesja nga Brukseli do ta thërrasë policinë belge e cila do t’i deportojë për në Kosovë, sikur të ishin gylenistë! Nuk mbaj kurrfarë përgjegjësie për atë që kam shkruar deri më tani!

Disa arsimtarëve parashkollorë, jo që nuk duhet t’u rriten rrogat por duhet të penalizohen me heqjen e saj: SBASHK-u, me kamikazin që e ruan veten por i dëmton të tjerët, kryesisht fëmijë, Rrahman Jasharaj, po kërkon, jo rritje të rrogave por rritje të vlerës së koeficientit për ta përdorur për shkaqe estetike. Demagog i madh është Rraha. Mirëpo, disa mësuesve dhe mësueseve që ua kanë mësuar shkrim-leximin deputetëve të sotëm, jo që nuk duhet rritur rroga por duhet të penalizohen. E kuptoj se e kanë pasur vështirë t’i mësojnë të shkruajnë sepse alfabeti i gjuhës shqipe ka shumë shkronja dhe një sintaksë të ndërlikuar, mirëpo, si nuk i kanë mësuar të lexojnë tekstet që ua kanë shkruar të tjerët. Fort turp!

Jam me fat që shkrimet e mia i boton “Epoka e re” dhe jo Koha Ditore, ndryshe, për shkak të taksës dhe letrës së Trampit që e konsideroj të rrezikshme dhe të dëmshme për Kosovën, do të ikja për lesh, siç thonë në Tepelenë. Besoj shumë se as presidenti nuk i lexon shkrimet e mia prandaj ende jam në këmbë dhe jo në listën e Bushit. Për mua nuk paraqet problem taksa 100% por marrëveshja e dhimbshme dhe vullneti i shprehur i Hashimit për kompromis me Serbinë! Nuk po e kuptojnë se nuk është me rëndësi a e zbatoni menjëherë një marrëveshje ndërkombëtare por a e nënshkruani atë, qoftë edhe shumë të dëmshme. Nëse e merrni një detyrim ndërkombëtarë, në formë të marrëveshjes së nënshkruar, përralla dhe mashtrim janë votat e 2/3 të deputetëve për t’u ratifikuar apo sovrani përmes referendumit. Nëse kjo legjislaturë nuk e ratifikon, do ta ratifikojë një përbërje tjetër e Kuvendit. Kjo është si puna e kredisë, sa më shumë të mos e paguani detyrimin përmbaruesin do ta keni te dera!

Nuk besoj në miqësi të përjetshme apo dashuri në politikë. Politika është interes dhe vetëm interes. Nuk e kuptoj si mund ta dojë Kadria më shumë Trampin, se Ramushin. Dhe t’i besojë më shumë ndërkombëtarëve se tuajve. Duan të na mashtrojnë. Na duan si të dëgjueshëm dhe të nënshtruar pa asnjë kusht e jo si partnerë. Na duan me brekë të lëshuara. Duan ta marrin Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin, duan që Gazivodën ta fusin në një administrim ndërkombëtar për ta ulur mllefin dhe revoltën sikur që edhe Trepçën ta lënë në pat pozicion. Duan që veriun ta spastrojnë nga shqiptarët, që disa fshatra të Luginës t’i bashkojnë me Kosovën pas së cilave nuk do të kishte më shqiptarë në Kosovë, duan që bashkësinë e komunave serbe, me kryeqytet Mitrovicën e Veriut ta veshin me kompetenca ekzekutive sikur edhe që pronat dhe statusin e kishës ortodokse ta bëjnë kategori kushtetuese në Kosovë. Duan ta spastrojnë Serbinë nga shqiptarët kurse pjesën e madhe të serbëve të Kosovës ta lënë në Kosovë, që faktikisht edhe është dhe ta lënë një element të përhershëm destabilizues të Serbisë në Kosovë të cilët do të mbrohen nga Kushtetuta e Kosovës dhe do të paguheshin nga buxheti i Kosovës.

Me Marrëveshjen e Prespës që u përkrah nga politikanët e kriminalizuar dhe të korruptuar shqiptarë në Maqedoninë e Veriut, shtetësia e Maqedonisë së Veriut u betonua, me armaturë të NATO-s, kurse shqiptarët përfundimisht e humbën rastin të bëhen popull shtet-formues në këtë shtet. Plus, me këtë vetëvrasje politike të politikanëve të kriminalizuar dhe të korruptuar shqiptarë në Maqedoni të Veriut, pasi u neutralizuan Lugina dhe shqiptarët në Mal të Zi, Kosova do të trajtohej si rast i izoluar siç edhe donin ndërkombëtarët, pa pasur mundësi të prodhimit të efektit domino në shtetet ku jetojnë shqiptarët. Në këtë rast, Kosova po hynë në krizë të madhe, burgjet do të mbushen plotë. Madje më shumë se në Jugosllavinë e Titos dhe të Millosheviqit!

Behxhet Sh. SHALA – BAJGORA.

E enjte, 31 janar 2019.

@Pirato.

Asht shpijun ky,i marre,ban hajgare apo asht rrugaq!!!!

Ne kemi ble dy ministra nga kosova ne kembim ju shesim mao ce dunin.made in albania

Nuk ka skenarë të mirë me skenaristë të këqij.

Dikujt po i kruhet, dikujt po i luhet: Mund edhe të mos pajtoheni me vlerësimin tim por, përfundimisht, kemi politikanë jashtëzakonisht inteligjentë, të lexuar, të besës, të fjalës, me një integritet të lartë moral, profesional, sidomos material!

Po i shohim zhvillimet e fundit rreth taksës 100 % për mallrat nga Serbia dhe Bosnja, dy shtete skajshmërisht armiqësore ndaj Kosovës. Këtë armiqësi, jo që nuk e fshehin, por krenohen me të. E keni parë Malli Sllobën (Sllobën Picimul), Ivica Daçiq, duke u krenuar me ç’njohjet që bëjnë disa shtete e se këtë e bëjnë duke u mbështetur në argumentet e Serbisë. Gjithashtu, ky picimul krenohet edhe me bllokadat që ia bën Serbia Kosovës dhe për këtë nuk më kujtohet të kenë reaguar dyshi mashtrues, Frederika Mogerini dhe Johanes Han, sikur as edhe një ambasadë e vetme në Beograd apo Prishtinë. Po të kishte Kosova politikanë që e respektojnë minimumin e krenarisë kombëtare dhe sakrificën e bërë më shumë se 100 vjet, Serbia nuk do të ishte fare e pranishme në Kosovë. Po të mos i hapnin shalët në Rambuje, duke pranuar çdo gjë që iu ishte ofruar, nuk do të ishte Marrëveshja Tekniko – Ushtarake në Kumanovë ku shqiptarët dhe Kosova u futën në sandviç midis ndërkombëtarëve dhe Serbisë dhe u shkërdhyen mirë e mirë, pa pasur aspak qasje në fatin që ia shkruan të tjerët. Disa nga këta pehlivanë hajdutë luajtën keq me gjakun e derdhur duke u shndërruar në milionerë dhe duke ua zëvendësuar armët e gjata TMK-së, gjithashtu me “armë të gjata”, kazma dhe lopata! Lëshimet ishin zinxhirore, deri në ditët tona; gjatë bisedimeve të Vjenës, Pakoja e kriminelit kushtetues Marti Ahtisari, 6 pikat e Sllobodan Samarxhiqit të përkthyera në 6 pikat e Ban ki Munit, organizimi i zgjedhjeve të Serbisë në Kosovë nën përkujdesje të OSBE-së, mosndjekja dhe mosndëshkimi i krimeve serbe në Kosovë, formimi, mirëmbajtja dhe forcimi i strukturave paralele të Serbisë në Kosovë, injorimi dhe mohimi i institucioneve të Kosovës në vendet ku jetonin serbët, ndarja e qytetit të Mitrovicës në dy pjesë 18 vjet pas përfundimit të luftës, vrasja e qytetarëve joserbë dhe dëbimi i dhunshëm i më shumë se 13 000 mijë shqiptarëve dhe joserbëve nga veriu i Kosovës, lirimi nga burgu i Mitrovicës të 22 të dyshuarve për krime lufte e që pastaj disa shkuan në Serbi, kurse disa iu bashkuan organizatës kriminale.

“Rojat e Urës” dhe grupeve të tjera kriminale, deri te vrasja e policëve të Policisë së Kosovës sikur edhe vënia e zjarrit pikave doganore në Jarinje dhe Bërrnjak, ditën e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Serbët për më shumë se 18 vjet nuk paguan për rrymën e shpenzuar, kurse hajnat ndërkombëtarë dhe vendorë këto shpenzime ua faturuan shqiptarëve duke i plaçkitur për aq kohë dhe vazhdojnë t’i plaçkitin edhe sot e kësaj dite. Kosovës iu imponuan bisedimet e pabarabarta nga të cilat doli fitues vetëm Serbia dhe një grup skajshmërisht i kriminalizuar i politikanëve vendorë. Po të mos ishte një atdhetar shembullor dhe sakrifikues, i dijshëm përtej standardeve shqiptare dhe kosovare, mik i ngushtë i dy njerëzve më të fuqishëm në botë, Putinit dhe Trampit, siç është Behgjet Pacoll, Daçiqi do ta vazhdonte plojën mbi diplomacinë kosovare por, Begja, së bashku me bashkëpatriotët Dardan Gashi, Shpend Ahmeti, Enver Hoxhaj, u vënë si mur i gjallë para eskadronit pushkatues të Serbisë dhe, ende janë gjallë! Madje, të përparuar në karrierë. Po të më jepnin edhe 10 milionë euro ta bëj ranglistën se cili prej tyre është më patriot, më sakrifikues, më i dijshëm, më i ndershëm, më pakurrizorë, sigurisht se do ta humbja bastin. E kam të pamundur ta bëj ndarjen dhe renditjen. Mirëpo, fati i përcjellë të guximshmit dhe në skenë dolën dy patriotë dhe trima të jashtëzakonshëm, Enver Hoxhaj dhe Endrit Shala (me shaljanë nuk ka mahi nëse e kujtoni këngën për shtatë shaljanë sikur edhe me hoxhallarët e Therandës nëse i referohemi këngës, Enver Hoxhaj e mbrehu shpatën – taksën 100 %) që ia futën taksën 100 % për mallrat nga Serbia e Malli Sllobës dhe Srpska Krajina e Dodigut. Thuaja u bë kiameti dhe pas kësaj filluan presionet e mëdha ndaj Qeverisë së Kosovës dhe Ramush Haradinajt ta heqë këtë taksë. Më të zëshmit ishin lobistët e Serbisë në BE, Frederika Mogerini dhe Johanes Han. Vuçiqi, i dalë nga sperma politike dhe shoviniste e Sheshelit, tërë ditën rri me mindilë në dorë para të huajve duke u ankuar se serbët në Kosovë dhe aleatët e tyre si puna e disa tajkunëve kosovarë që flasin shqip, po vdesin urie dhe nga sëmundjet për shkak të mungesave të barërave. Donald Tramp, presidenti amerikan, shok i ngushtë i Behgjet Pacollit, mentorit politik dhe sidomos ekonomik i presidentit Thaçi, i dërgoi një letër Hashim Thaçit e cila, sipas meje, është shumë e keqe dhe shumë e dëmshme për Kosovën dhe shumë e mirë dhe shumë e dobishme për Serbinë. Dje e dëgjova përmes Radio Dukagjinit një pjesë të letrës apo përgjigjes që ia kishin dërguar presidentit Tramp. Nga ajo pak që e dëgjova, fitova përshtypjen, dhe jo vetëm përshtypje, por një siguri të madhe, se atë përgjigje e kishte dërguar Aleksandar Vuçiq, presidenti çetnik i Serbisë. Më vonë e dëgjova përsëri leximin e kësaj letre dhe u ndala te një fjalë që, përveç Hashim Thaçit dhe Papë Françeskut, nuk e kupton askush, fjalën celebrim. Realisht, nga aspekti i rimës disi edhe përputhet por, Hashim dhe celebrim nuk shkon nga perspektiva euroatlantike. Pastaj, pata mundësinë ta lexoj letrën në tërësi dhe 100 % jam i sigurt se nuk e ka shkruar presidenti Thaçi atë letër.Ajo letër është krejtësisht pakurrizore, me fleksibilitet deri në lëvyrje. Prandaj, duke e njohur presidentin Thaçi si personalitet me integritet të lartë njerëzor, kombëtar, moral dhe politik, ai, kurrë dhe në asnjë rrethanë nuk do ta shkruante atë letër. Mund të jetë firma e presidentit Thaçi, mirëpo nënshkrimi edhe mund të klonohet. Kurrë Hashim Thaçi nuk do ta shkruante këtë letër! Madje, po të mos përmendej në atë letër Kosova, titulli i presidentit dhe disa gjëra identifikuese, kisha menduar se kjo letër është dërguar nga ato që më parë i kanë ofruar shërbime orale dhe gjeostrategjike presidentit Tramp dhe faturat, në kesh i ka paguar avokati i Trampit. Jo, jo, Hashimi nuk lëshohet në këso lojëra ani pse e ka një kotillë politike shoqëruese dhe shërbyese të përbërë nga prostitutat politike dhe morale! Po të mos e lexoja këtë letër prostituimi, nuk do t’u besoja veshëve për faktin se dëgjimin ma kanë marrë, si trofe, paraardhësit biologjikë, politikë, kombëtarë dhe njerëzorë të disa këshilltarëve të Hashimit, Kadrisë, Ramushit dhe bartësve të pozitave të larta të tjera, në burgjet dhe llogoret e Sarajevës, Foçës, Mostarit, Zagrebit, Rijekës, Lepogllavës, Gospiqit, Stara Gradishkës, Sllavonska Pozhegës dhe qendrave të tjera “rehabilituese” ku shëroheshin dhe trajtoheshin armiqtë e Jugosllavisë dhe bashkim-vëllazërimit apo shqiptarët, si puna ime. Po deklarohem publikisht se edhe me mend nuk jam fort mirë, prandaj nuk marrë përgjegjësi për shkrimet e mia. Jam fare i papërgjegjshëm, para ligjit, robit dhe Zotit! Prandaj, kurrë nuk bëra karrierë politike, nuk më bënë deputet, ministër apo zëvendësministër e lëre më ambasador ose kryetar i ndonjë bordi. Një herë më pyetën nëse do të pranoja të bëhem shef, SHEF, i ndërrimit të trenave në Fushë-Kosovë dhe, pasi, me përulësi pranova, më kërkuan kualifikimin shkollor dhe profesional dhe kur iu tregova se statusi im shkollor është shkollë e mesme e përfunduar dhe student i përjetshëm, gati se nuk më futën nën një tren që udhëtonte për Mitrovicën e Goran Rakiqit. Nuk e ulim thanë nivelin sepse, filan komandanti ka mbaruar magjistraturën për menaxhim të biznesit, tjetri është doktor i marrëdhënieve ndërkombëtare, Shkurta, ani pse është dashnore e Llullës, e ka përfunduar fakultetin e shkathtësive orale me notën mesatare 10.23. Definitivisht, jam i pafat, e pranoj!

A të hiqet taksa a po rrëzohet kasta: Ashtu siç e kam idol Behgjet Pacollin për patriotizëm, Dardan Gashin për ndershmëri, pas vdekjes së Hajdar Shtimes, idol dhe ideal për guxim e kam Enver Hoxhajn. Sidomos kur u bë publik fakti se ai, e jo Ramush Haradinaj, ishte baba i taksës 100 % për mallrat nga Serbia dhe Bosnja. Me këtë krenohej, me shumë të drejtë, vetë Enveri, partia Kosova dhe krejt shqiptaria. Enveri shkoi edhe më tej, tha se kemi edhe masa të tjera ndaj Serbisë. Me Enverin krenohej edhe kryetari i partisë, zoti Veseli, presidenti Hashim Thaçi dhe krejt PDK-ja, me degë, nëndegë, arterie, kapilare, granim, burrnim, të rinj, fëmijë, faqezi dhe axhami. Madje, më kanë thënë, por nuk e kam dëgjuar me veshët e mi, se para çdo takimi të rëndësishëm të PDK-së, e sidomos Grupit Parlamentar, në vend të himnit kosovar të kompozitores së talentuar dhe të mirënjohur Tina Kajdanov, ose atij kombëtar që dëgjohej shumë rrallë, thuaja u përditësua himni i ri i PDK-së, kënga: “Enver Hoxhaj, o, e mbrehu shpatën, edhe një herë o për situatën…” Po kjo këngë mbeti në top lista derisa ambasadori amerikan në Prishtinë nuk e solli një këngë tjetër në zyrat e shokut Enver! Kjo kënga e ambasadorit amerikan nuk ishte tamam këngë argëtuese apo Odë Trimërie, por një marsh funebër për taksën 100 % të shokut Enver! Partia e shokut Enver e ka bërë gati ekipin përgatitor për varrimin e taksës 100 % e me këtë edhe varrimin politik të Ramushit. Me një fjalë, u bë puna skllotë, në mos edhe më keq! Kur shoku Enver e mbronte të drejtën e autorit për taksën 100 %, para se ta hapte gojën, është dashur ta rrudhte apo ta mbyllte prapanicën dhe, në këtë rast, po të vepronte kështu, nuk do të vinte në situatë që është sot, e ka mbyllë krejtësisht gojën ndërsa e ka hapur krejtësisht prapanicën!

Po çka nëse bie qeveria dhe shkohet në zgjedhje: Nëse taksa pezullohet për 120 ditë, nuk ka nevojë të kthehet kurrë më. Pas kësaj që po ndodh, edhe nëse në Kosovë hyjnë mallrat nga Serbia, duhet të jeni pa asnjë skrupull moral dhe ndjeshmëri njerëzore nëse i blini ato mallra. Nëse Serbia e kushtëzon vazhdimin e bisedimeve me heqjen e taksës 100 % dhe ky kushtëzim pranohet nga bashkësia ndërkombëtare atëherë Ramush Haradinaj duhet menjëherë ta heqë taksën 100 % dhe vazhdimin e bisedimeve ta kushtëzojë me ndriçimin e fatit të personave të pagjetur. Nuk besoj se bashkësia ndërkombëtare e kundërshton këtë kushtëzim aq më parë që në mesin e të zhdukurve ka, përveç shqiptarëve që janë shumicë, edhe serbë, romë, boshnjakë etj. Ose nuk duhet të ketë kushtëzime fare, ose kushtëzimet duhet të vlejnë për të dyja palët: shqiptare dhe serbe!

Njeriu i fundit që është i interesuar për zgjedhje të parakohshme është presidenti Hashim Thaçi. Po të ishte interes i tij për të shkuar në zgjedhje, do të ishte harruar kjo temë. Në rast të zgjedhjeve të parakohshme, humbësit më të mëdhenj do të ishin Hashim Thaçi, presidenti aktual i PDK-së dhe PDK, me të cilën askush nuk do të pranonte në bënte koalicion, nëse e vazhdon lojën e taksës. Madje, as AKR-ja, si fuqi dominante politike në Kosovë nuk do të bashkohej me PDK-në. Për Dardan Gashin nuk jam fort i sigurt, mbase edhe do ta forconte PDK-në. Në jetën e përditshme, qoftë edhe në përpjekje të bërit politikë, duhet ta ruani një minimum të moralit njerëzorë dhe të korrektësisë, nëse doni të bashkëpunoni me dikë. Nëse zgjedhjet do të mbaheshin në 60 ditët e ardhshme, fitues do të dilte, ndonëse nuk e meriton me asgjë, LDK. Për vend të dytë LV-së nuk do të rrezikohej kurse, për vend të tretë do të bënin garë AAK-ja dhe PDK-ja. PSD-ja dhe Nisma, me shumë mund do ta kalonin pragun kurse AKR-ja, do të përfundonte në shportën e mbeturinave joekologjike (të paricikliueshme), sikur edhe Alternativa për Gjakovën!

Koalicionet e mundshme dhe të pamundshme: Koalicioni i paralajmëruar midis LDK-së dhe LVV e që nuk kanë asgjë të përbashkët, përveç oreksit obez për pushtet edhe mund të ndodhë. Këtij koalicioni do t’i bashkohej, pas divorcit eventual për shkak të tradhtisë bashkëshortore (koalicionit parazgjedhor) edhe AAK-së që, për mendimin tim do të ketë rritje për 5%, si dhe Nisma, Alternativa dhe AKR-ja. Me gjasë PDK-ja do ta pësonte fatin e Robinson Krusos, e vetmuar në opozitë duke pritur dekompozimin politik, thuaja të pashmangshëm. Ky koalicion do të fitonte prej 65-70 deputetë dhe me pakicat ose ndonjë deputetë të pavarur do të merrte çdo vendim. Po të ndodhte ky skenar, atëherë edhe Thaçi do t’i bashkohej Robinson Krusos, si i detronizuar dhe pa imunitet! Nuk po e them si do të zhvillohet ky detronizim i Thaçit shkaku se nuk po dihet kur mbahen zgjedhjet. Kështu i shoh gjërat dhe nuk kam asnjë përputhshmëri me parashikimet e Ramush Tahirit!

Ekipi “Shtetëror” Negociator: Herën e parë u takuan me Mogerinin dhe përcjellëset e saj. Herën e dytë u takuan me këshilltarët e Mogerinit. Herën e tretë do të takohen me shoferin e Mogerinit në hyrje të godinës, pa i lënë të futen brenda. Nëse këmbëngulin që të takohen edhe pas kësaj me Mogerinin, mashtruesja nga Brukseli do ta thërrasë policinë belge e cila do t’i deportojë për në Kosovë, sikur të ishin gylenistë! Nuk mbaj kurrfarë përgjegjësie për atë që kam shkruar deri më tani!

Disa arsimtarëve parashkollorë, jo që nuk duhet t’u rriten rrogat por duhet të penalizohen me heqjen e saj: SBASHK-u, me kamikazin që e ruan veten por i dëmton të tjerët, kryesisht fëmijë, Rrahman Jasharaj, po kërkon, jo rritje të rrogave por rritje të vlerës së koeficientit për ta përdorur për shkaqe estetike. Demagog i madh është Rraha. Mirëpo, disa mësuesve dhe mësueseve që ua kanë mësuar shkrim-leximin deputetëve të sotëm, jo që nuk duhet rritur rroga por duhet të penalizohen. E kuptoj se e kanë pasur vështirë t’i mësojnë të shkruajnë sepse alfabeti i gjuhës shqipe ka shumë shkronja dhe një sintaksë të ndërlikuar, mirëpo, si nuk i kanë mësuar të lexojnë tekstet që ua kanë shkruar të tjerët. Fort turp!

Jam me fat që shkrimet e mia i boton “Epoka e re” dhe jo Koha Ditore, ndryshe, për shkak të taksës dhe letrës së Trampit që e konsideroj të rrezikshme dhe të dëmshme për Kosovën, do të ikja për lesh, siç thonë në Tepelenë. Besoj shumë se as presidenti nuk i lexon shkrimet e mia prandaj ende jam në këmbë dhe jo në listën e Bushit. Për mua nuk paraqet problem taksa 100% por marrëveshja e dhimbshme dhe vullneti i shprehur i Hashimit për kompromis me Serbinë! Nuk po e kuptojnë se nuk është me rëndësi a e zbatoni menjëherë një marrëveshje ndërkombëtare por a e nënshkruani atë, qoftë edhe shumë të dëmshme. Nëse e merrni një detyrim ndërkombëtarë, në formë të marrëveshjes së nënshkruar, përralla dhe mashtrim janë votat e 2/3 të deputetëve për t’u ratifikuar apo sovrani përmes referendumit. Nëse kjo legjislaturë nuk e ratifikon, do ta ratifikojë një përbërje tjetër e Kuvendit. Kjo është si puna e kredisë, sa më shumë të mos e paguani detyrimin përmbaruesin do ta keni te dera!

Nuk besoj në miqësi të përjetshme apo dashuri në politikë. Politika është interes dhe vetëm interes. Nuk e kuptoj si mund ta dojë Kadria më shumë Trampin, se Ramushin. Dhe t’i besojë më shumë ndërkombëtarëve se tuajve. Duan të na mashtrojnë. Na duan si të dëgjueshëm dhe të nënshtruar pa asnjë kusht e jo si partnerë. Na duan me brekë të lëshuara. Duan ta marrin Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin, duan që Gazivodën ta fusin në një administrim ndërkombëtar për ta ulur mllefin dhe revoltën sikur që edhe Trepçën ta lënë në pat pozicion. Duan që veriun ta spastrojnë nga shqiptarët, që disa fshatra të Luginës t’i bashkojnë me Kosovën pas së cilave nuk do të kishte më shqiptarë në Kosovë, duan që bashkësinë e komunave serbe, me kryeqytet Mitrovicën e Veriut ta veshin me kompetenca ekzekutive sikur edhe që pronat dhe statusin e kishës ortodokse ta bëjnë kategori kushtetuese në Kosovë. Duan ta spastrojnë Serbinë nga shqiptarët kurse pjesën e madhe të serbëve të Kosovës ta lënë në Kosovë, që faktikisht edhe është dhe ta lënë një element të përhershëm destabilizues të Serbisë në Kosovë të cilët do të mbrohen nga Kushtetuta e Kosovës dhe do të paguheshin nga buxheti i Kosovës.

Me Marrëveshjen e Prespës që u përkrah nga politikanët e kriminalizuar dhe të korruptuar shqiptarë në Maqedoninë e Veriut, shtetësia e Maqedonisë së Veriut u betonua, me armaturë të NATO-s, kurse shqiptarët përfundimisht e humbën rastin të bëhen popull shtet-formues në këtë shtet. Plus, me këtë vetëvrasje politike të politikanëve të kriminalizuar dhe të korruptuar shqiptarë në Maqedoni të Veriut, pasi u neutralizuan Lugina dhe shqiptarët në Mal të Zi, Kosova do të trajtohej si rast i izoluar siç edhe donin ndërkombëtarët, pa pasur mundësi të prodhimit të efektit domino në shtetet ku jetojnë shqiptarët. Në këtë rast, Kosova po hynë në krizë të madhe, burgjet do të mbushen plotë. Madje më shumë se në Jugosllavinë e Titos dhe të Millosheviqit!

Behxhet Sh. SHALA – BAJGORA.

E enjte, 31 janar 2019.

@Pirato.

Asht shpijun ky,i marre,ban hajgare apo asht rrugaq!!!!

e paska thene edhe vete, qe nuk eshte mire nga mendja :D dhe pergjegjesi nuk e marrin. Me shume duket si rrota keshtu qe bene 16 here siper e here poshte rruges.

e paska thene edhe vete, qe nuk eshte mire nga mendja :D dhe pergjegjesi nuk e marrin. Me shume duket si rrota keshtu qe bene 16 here siper e here poshte rruges.

Jaaaa, send nuk po kuptoj! E ç'ne tash Robinson Kruso këtu?!

ky Robinson Crusta :D eshte prej Mitrovices, pdhus kane thene qe nuk guxon me shkruajtur keq per Mitrovice :D çfare i kane bere dje fshatundarit e kane rraf shapudha unllajne :D qe ka shkruajtur keq per Hashimin :D

Meqe ra dhafi, ky Robinsonja sa e kam lexuar dy here nuk ja qellon sopates me nje vend, ketij ti kishin dhene fare shansi te jete diku, ky me zi se dhakumja e copy pastaqeve kish thene per Hashimen edhe ate Siperlatifit :D

ky Robinson Crusta :D eshte prej Mitrovices, pdhus kane thene qe nuk guxon me shkruajtur keq per Mitrovice :D çfare i kane bere dje fshatundarit e kane rraf shapudha unllajne :D qe ka shkruajtur keq per Hashimin :D

Meqe ra dhafi, ky Robinsonja sa e kam lexuar dy here nuk ja qellon sopates me nje vend, ketij ti kishin dhene fare shansi te jete diku, ky me zi se dhakumja e copy pastaqeve kish thene per Hashimen edhe ate Siperlatifit :D

Pse a qenka kthyer dhukumi, a?

Pse a qenka kthyer dhukumi, a?

Kurgjo dhukuumi, çka ishin do shoke te dhokumit :D :D :D o ndoshta jane edhe vete dhukumi :D

Kurgjo dhukuumi, çka ishin do shoke te dhokumit :D :D :D o ndoshta jane edhe vete dhukumi :D

hahahah. shaka po bëjmë ( unë po se po ). gjithkush e gjen orientimin e vet dhe vepron si ia merr mendja ... desha të them edhe dicka për dhokumin, por s'po e thme për dy arsye:
1. nga 31 dhjetori nuk jam i ineteresuar më të merrem me mendimet e askujt, ashtu sic nuk do të jem i ineteresuar kush si do të mendojë, gjykojë e intrigojë për mendimet e mia ...
2. nuk fola për dhukumin shkaku yt, se po të vjen mërzi kur po them se megjithatë dhukumi e ka do burrëni!

Gazetari nga Kosova, Berat Buzhala, nuk sheh asnjë qëllim fisnik në vendimin e kryeministrit Edi Rama për të bërë pjesë të kabinetit të tij qeveritar dy Ministra nga Kosova, Besa Shahinin për Ministrinë e Arsimit dhe Gent Cakaj për Ministrinë e Punëve të Jashtme.

I ftuar në Ora News, Buzhala thotë se Rama me këtë lëvizje synon sabotimin e qeverisë Haradinaj dhe kalimin e saj në plan të dytë në arenën ndërkombëtare.

Buzhala: Një tendencë për të sabotuar qeverinë e Kosovës. Rama duke shkelur mbi PS dhe kuadrot shqiptare, ai dëshiron ta konsideroje qeverinë Haradinaj si B, ndërsa qeveria Rama A dhe në Bruksel Rama të shkojë të flasë në emër të gjithë shqiptarëve."Ta minojë" zotin Haradinaj dhe jo për arsye fisnike.

Gazetari nga Kosova, Berat Buzhala, nuk sheh asnjë qëllim fisnik në vendimin e kryeministrit Edi Rama për të bërë pjesë të kabinetit të tij qeveritar dy Ministra nga Kosova, Besa Shahinin për Ministrinë e Arsimit dhe Gent Cakaj për Ministrinë e Punëve të Jashtme.

I ftuar në Ora News, Buzhala thotë se Rama me këtë lëvizje synon sabotimin e qeverisë Haradinaj dhe kalimin e saj në plan të dytë në arenën ndërkombëtare.

Buzhala: Një tendencë për të sabotuar qeverinë e Kosovës. Rama duke shkelur mbi PS dhe kuadrot shqiptare, ai dëshiron ta konsideroje qeverinë Haradinaj si B, ndërsa qeveria Rama A dhe në Bruksel Rama të shkojë të flasë në emër të gjithë shqiptarëve."Ta minojë" zotin Haradinaj dhe jo për arsye fisnike.

Ka kohë që në media dhe në rrjetet sociale, është shfaqur dhe po legjitimohet një moral i rrem i disa personaliteteve publike, që nuk kanë dëshmuar një minimum të një morali, të një njerëzi apo të një dinjiteti çfarëdo qoftë ai.

Kjo dukuri nuk do të ishte aq shqetësuese, sikur ky moral të mos vinte në emër të një perspektive tjetër për Kosovën, shoqërinë dhe njeriun e saj.Në emër të kundërshtimit dhe të mospranimit të një realiteti të dhënë, po kërkohet një realitet edhe më i ligë sesa që aktualisht e ka Kosova. Thjesht, një e keqe që po rëndon mbi shoqërinë dhe qytetarin e vendit, po kërkon të zëvendësohet nga një e keqe dhe nga një e ligë edhe më e madhe.

Do të marrim si shembull njërin prej vizitorëve të shpeshtë të rrjeteve sociale, i cili manipulon brenda korridoreve të hapësirave të tilla, pa treguar realisht se kush është ai që «i godet» me të drejtë apo pa të drejtë dukurit, fenomenet, proceset, personalitetet publike e jo publike!? Në qoftë se paraqitja individuale kërkon për të ofruar një mospajtim personal, një kundërshtim apo edhe një akuzë qoftë, përballë të këqijave që janë te pranishme në vendin tonë, për t’ia bërë të njohura opinionit publik nëpërmjet rrjeteve sociale, në parim është një nismë shembullore.

Por kur një individ si Berat Buzhalla, fjala vjen, merr guximin të dalë para opinionit publik për të shfaqur mendimin e tij, kur dihet botërisht se është një njeri që me vota të vjedhura është bërë deputet i Kuvendit të Kosovës, ashtu siç është akuzuar drejtpërdrejtë prej deputetëve të këtij kuvendi, atëherë nuk vihet më në pyetje vetëm qëllimi jo i mirë i paraqitësit para opinionit publik, por shumë më shumë së kaq.

E keqja në këtë rast bëhet edhe më e keqe. Ajo bëhet e ligë, e pështirë, gërditëse, e neveritshme. Kjo do të thotë se një njeri me moral të prishur kërkon të depërtojë në opinioni publik për t’u shitur për tjetër prej atij që është.
Po, sikur Berat Buzhala, në këtë rast, të kishte guximin dhe kurajë njerëzore të pranonte publikisht se ka ardhur me votë të vjedhur nëpërmjet komandantëve të PDK-së dhe me lejen dhe mbështetjen personale të Hashim Thaçit, apo me lejen personale të Sami Lushtakut, të cilët realisht i kontrollojnë votat brenda PDK, atëherë e drejta e pashkruar e paraqitjes publike, do të ishte në vendin e vet edhe për Berat Buzhalën!?

Ai duhet t’i përgjigjet akuzave që iu kanë bërë publikisht dhe në Kuvendin e Kosovës se e ka pasur babën spiun të pushtuesit serb, se babai i tij e ka spiunuar Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës!? Berat Buzhala duhet të ketë kurajë njerëzore, në qoftë se dëshiron të jetë korrekt me opinionin publik për ta demaskuar edhe vetveten e tij e edhe babanë dhe familjen e tij, për të treguar dhe duke hulumtuar me gazetarët e gazetës së tij se sa njerëz i ka marrë në qafë babai i tij kur ka spiunuar te pushtuesi!? Ai duhet të tregojë se sa familje janë marrë në qafë prej pushtuesit, kur babai i tij u ka treguar ushtarëve dhe policëve të pushtuesit serb!?

Ai duhet të tregojë se sa pjesëtarë të UÇK-së janë vrarë, të hulumtojë me gazetarët e gazetës së tij, kur baba i tij e ka spiunuar UÇK-në!? Kjo punë hulumtuese e gazetarisë bëhet edhe më interesante dhe në shërbim të vënies së drejtësisë në vendin e saj, kur dihet se Berat Buzhala, po ua tregon nëpërmjet gazetës së tij online se kush është varavara në Pejë me emra dhe mbiemra!?

Paramendojeni se sa madhështore do të ishte kur gazeta online e Berat Buzhalës të tregojë vetë për krimin që ka bërë ai dhe familja e tij!? Madje do t’i ‘ndihmonte’ edhe drejtësisë të tregonte se kush ia ka marrë babën e tij, kush ia ka rrahur që ka spiunuar, kush ia ka futur në bunar e kush ia ka nxjerrë!?

Në këtë rast Berat Buzhala do ta ndihmojë edhe EULEX për ta ditur se kush qëndron prapa ‘rrahjes’ së babait të tij dhe kush është duke i dhënë atij pushtet vetëm e vetëm që të mos tregojë. Të paktën i heq mëdyshjet se ai nuk është duke e shantazhuar as Hashim Thaçin, as Kadri Veselin apo komandantët e tjerë, që me vetura e kanë bartë nëpër Drenicë, ‘të gjorët’, gjoja për t’i treguar të tjerëve se ky njeri nuk duhet të preket, se është interes dhe ka mbështetjen e komandantëve të pasluftës!?

Shenimi im.....hulumtimi eshte marre nga shkruesi diku,dhe shkruesi ka humbur kohe me ato mediat ruse,serbe,jermane,caubojse,magrebiane etj-ra.A ka me <mire> per tju cjerre maskat se keto me flamur,per VeshDERRAT patriotic.

PS....do ta kem parasysh ne vijimesirat qe do ndjekin.

Këtë Cakajn e mburrin shumë si njeri të lexuar. Mund të jetë e vërtetë që është i tillë dhe mund të ketë shumë kapacitet. Por me këtë gjë që bën këta duke këmbëngulur për ta bërë ministër, e dogjën si figurë. Dhe është shumë gabim nëse vërtet ai është kaq i zoti sa flasin. Por përveç librave që mund të kesh lexuar, ka edhe një kriter shumë të rëndësishëm që prevalon mbi numrin e librave që mund të kesh lexuar, përvoja. Dhe përvoja fitohet mbas vitesh e vitesh punë, duhet të lësh lesht në punë, në çfarëdo profesioni, të dalin thinjat dhe të zbardhen flokët që të arrish të fitosh përvojën e duhur. Sepse po të ishin kriter vetëm librat, marrim gjithë anëtarët e Akademisë dhe i bëjmë ministra. Por ministrat nuk janë thjesht teknicienë por në radhë të parë janë politikanë, në gjithë botën posti i ministrit konsiderohet post politik. Aq më tepër Ministri i Punëve të Jashtme duhet të jetë një politikan i sprovuar, i rrahur me vaj dhe me uthull me intrigat e diplomacisë ndërkombëtare, jo një buzëqumësht.
Ndërsa kjo e Arsimit është komplet injorante. Po të kërkosh në YouTube do gjesh emisionin "Zonë e Lirë" e Çanit të javës së kaluar dhe do shikosh që Çani e ka bërë për një lek dhe ajo rrinte si defiçente dhe nuk kthente dot një përgjigje. Je e Sorosit i tha Çani, ajo rrinte dhe nuk dinte si të përgjigjej. Veç kësaj ajo ka pasur këtë javë takime me pedagogët që po protestojnë kundër Ligjit për Arsimin e Lartë. Të gjithë këta pedagogë në intervista e përshkruajnë si një njeri të paaftë që të përballet me argumentet e tyre. I kishin paraqitur disa pika dhe ajo nuk kishte mundur që të kthente dot një përgjigje dhe jo më të debatonte, kishte marrë një copë letër dhe lexonte si papagall çfarë i kishin përgatitur të tjerët, një copy-paste të ligjit aktual.
Kështu që këta të dy aty janë thjesht marioneta në duart e Ramës dhe Thaçit, sepse këta kanë familje në Kosovë dhe gjyshi i kësaj Shahinit akuzohet si spiun UDB-je nga mediat atje.
Unë e kam thënë edhe në një postim në një temë tjetër që mua më pëlqen që Shqiptarët përzihen me njëri tjetrin, ata vijnë këtej dhe bëjnë karrierë, po kështu edhe që këtu shkojnë në Kosovë dhe punësohen në pozicione të larta atje, por këta të dy nuk kanë lidhje me këtë gjë.
Këto kohët e fundit, Rama&Thaçi me të tyret po përpiqen që të krijojnë një iluzion në publikun Shqiptar nëpërmjet mediave të tyre se bashkimi kombëtar është shumë afër, biles po diskutojnë edhe kush do jetë Presidenti i parë mbarëkombëtar dhe duke u përqendruar te kjo përrallë lënë në plan të dytë çështjen më të rëndësishme, atë të kufijve me Serbinë. E para bashkim kombëtar të paktën në këtë periudhë që jetojmë ne nuk ka për të pasur, Agim Nesho, diplomat me përvojë ka bërë një deklaratë që e lexoni te mediat sot.
Por këta të dy e bëjnë qëllimisht për ti gënjyer njerëzit dhe për të justifikuar dhënien e territoreve si kusht për këtë bashkim. Dhe pastaj kur ky bashkim mos të ndodhi, do fillojnë me folklor duke sharë Europën dhe gjithë botën si kurv e motit.
Këta të dy, më falni për shprehjen, janë si ajo kurva që ta tregon, ta tund përpara syve por nuk ta jep sepse ja ka dhënë atij tjetrit.
Kështu që Buzhala është korrekt në atë që thotë.

S’ka dy pa tre”, zbulohen replikat mes Cakajt e Daçiç në Rumani.

Gent Cakaj ka pasur dje takimin e parë si Ministër i Jashtëm i Shqipërisë, de facto. Ai ka marrë pjesë në Samitin e Ministrave të Jashtëm të BE-së dhe vendeve të Ballkanit që u zhvillua në Bukuresht në kuadër të presidencës rumune të Këshillit të Ministrave të BE-së.

Por Cakaj është përballur me një situatë befasuese nga Ministri i Jashtëm i Serbisë Ivica Daçiç, i cili nuk ka mundur të mos e shigjetojë zv.ministrin shqiptar që vjen nga Kosova.

Meqënëse në takim përveç tij ishte dhe Ministri i Jashtëm i Kosovës Behxhet Pacolli, Daçiç ka kërkuar shkas për ta parë këtë si provokim duke e nisur takimin me shigjetime.

Në përpjekje për të vënë në pozita të vështira Cakajn përballë liderëve europianë, Daçiç ka shprehur shqetësim përse Kosova ka dy ministra të jashtëm në tryezë.

“Pse Kosova ka dy ministra të jashtëm në tryezë? Ky është një provokim i rëndë që na bëhet nga ministri i jashtëm Edi Rama”, ka thënë Daçiç.

Por ministri i deleguar Gent Cakaj nuk ia ka lënë mangët dhe i ka kthyer një përgjigje të shpejtë Dacic që ka shkaktuar ilaritet në sallë.

Nisur nga fakti që Daçiç është nga Prizreni, ministri Cakaj i ka kujtuar se duhej të ishte skandalizuar më herët.

“Në fakt zoti ministër ju duhet të ishit skandalizuar më parë, sepse Kosova i ka pasur dy, dhe ka një fjalë që thotë nuk ka dy pa tre! Ju jeni nga Prizreni apo jo, por përfaqësoni këtu Serbinë, ndërsa unë po jam shqiptar nga Kosova dhe përfaqësoj Shqipërinë!”, i tha Cakaj-Daçiç.

02 Shkurt, 2019 08:22 .

PS.....djale INTELIGJENT,duke mare parasysh sa DEBILLA ka ne kosovo.Provokacijen e pare e kaloi me.....noten 10-te.

hahahah. shaka po bëjmë ( unë po se po ). gjithkush e gjen orientimin e vet dhe vepron si ia merr mendja ... desha të them edhe dicka për dhokumin, por s'po e thme për dy arsye:
1. nga 31 dhjetori nuk jam i ineteresuar më të merrem me mendimet e askujt, ashtu sic nuk do të jem i ineteresuar kush si do të mendojë, gjykojë e intrigojë për mendimet e mia ...
2. nuk fola për dhukumin shkaku yt, se po të vjen mërzi kur po them se megjithatë dhukumi e ka do burrëni!

Nuk shkon, te jene me Hashimin dhe per Hashimin edhe te kene burreri, po çfare nuk ka shanse kjo pune.

Qetra, rasti i vetem dhe unikat qashtu ne histori, si pune cjapi qe ik, qashtu krenare :D te Kasapi vetem ne tu Kusov’s ka :D

Nuk shkon, te jene me Hashimin dhe per Hashimin edhe te kene burreri, po çfare nuk ka shanse kjo pune.

Qetra, rasti i vetem dhe unikat qashtu ne histori, si pune cjapi qe ik, qashtu krenare :D te Kasapi vetem ne tu Kusov’s ka :D

si me kunxh qenke përgjigjur, e paske vënë në numrin shumës.
sa di unë një dhukum hashimist kemi në forum!

Last edited:

*

A e lexoi ndokush nga ju planin e Ashim Saçit?!!!

icfnh9z.jpg

*

*

A e lexoi ndokush nga ju planin e Ashim Saçit?!!!

icfnh9z.jpg

*

Se Ujmani do te privatizohet neutralisht, nga kompani e huaj, e kam ndegju veres ne Ranillug (si kojshi qe jemi:p, ...mu desht ta qoja me makine aty per nje vizit mjeksore nje te njohur nga fshati...). Por jo vetem Ujmani, besa edhe disa resourse tjera natyrore ne veri...

Po bre vlla, o Terran, kjo pune ka marr fund qysh me kohe. Pastaj as Thaqi e as Vuciqi nuk kan ketu asnje ndikim edhe me te vogel ne kete marrveshje, pervec implementimit te saj, si zyrtare te lart shtetror...dhe kaq.
Jo Thaqi tradhetar,...jo Ramushi..Rambo, se po m`qeshet..jo kshtu e jo ashtu...."pordhe e piskam" se koti.
.
Ne, me mbi 12 shekuj, edhe me DNA jemi te lidhur me shkaun e le me me histori....dhe kujtojne njerzit se per pak minuta, jave apo muaj "...hajde t`ia qesim konopin megjeve..."

Pershendetje Terran. M`vjen mire te te lexoj here pas here...

Back