Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Regjimi Iranit drejt kolapsit

Po kqyr nje media te pavarur qe SHKRUAN...

L’Iran ha compiuto un capolavoro strategico.​

Sepse...sipas ksaj medias, KOLONEL GEDAFI boni gafen e = JETES.

Prandaj e THERREN=ZHULAT.

Po kqyr nje media te pavarur qe SHKRUAN...

L’Iran ha compiuto un capolavoro strategico.​

Sepse...sipas ksaj medias, KOLONEL GEDAFI boni gafen e = JETES.

Prandaj e THERREN=ZHULAT.
Edhe me tej -mendon-

U=MASTURBUAN ne troje.

TENKJU.

Irani bën hap pas, pranon negociata me SHBA pa heqjen e bllokadës, vendos në tryezë programin bërthamor dhe hapjen e Hormuzit.

Sipas cilave "mediave ndërkombëtare" thuhen ato aty që shkruhen në atë media shkërdhate???
Medi më ndërkombëtare se kjo media prestigjioze gjermane "SPIEGEL" nuk ka. Dhe këtu asnjë pikë që jan përmend më lartë në atë paçavure panorame nuk është përmend për bisedim(negocim).
Në këtë media gjermane shkruhet se Irani me vetinuciativ ka bo propozimin për bisedime, por se për për çfarë çështjesh të bisedohet, nuk thuhet.
Dokumenti me përmbajtjen e pikave të bisedimeve është dërgu në Pakistan, dhe nga atje nuk ka akoma asnjë informacion zyrtar publik lidhur me këtë dokument.

Nga minuta 6.15...
Thuhet se në televizionin shtetror të Iranit është lexuar letra të cilën e ka shkruar vet Muxhtaba Khamenej për popullin iranian. Dhe kjo letër pastaj është përkthyer e lexuar edhe në gjuhën angleze si mesazh, jo vetëm për iranianët.
Interesant është fakti se, ky thot, për ta mbrojtur vendin tonë do të jemi në gjendje ta përdorim edhe armën nukleare/bërthamore...
Dhe pyetjet (dy)milionëshe janë...
Ka Irani armë bërthamore?
Apo të besojmë çfarë thot Khamenej, që ka apo jo?...

Po amerikanët e izraelitët çfarë thonë?... besojnë apo jo???

Më duhet ta pranoj, unë nuk e marr vesh mirë anglishten, por diçka më kap veshi, mirëpo ka mundësi që edhe diçka jo. Pra ju lutem, ju që e merrni vesh mirë, që nuk ju shpëton gjë pa e kap, të më korrigjoni e sqaroni...po qe mundësia edhe në detaje më të vogla...
Pra është kështu se përfundimi i përmbledhur shkurtimisht, i gjothë këtij muhabeti në mes Republiknit Moulton dhe Hegseth është, se ky i fundit, thot se gjithçka që bënë në rolin e tij si ministër i mbrojtjes amerikane, e bënë për dëshirën e Trumpit???....që ta knaq Trumpin...?????
Populli, kongresi, amerika etj. etj....psh**rr n'ta??

LIVE: Irani nën presion, SHBA rrit mbështetjen ushtarake për aleatët.

Departamenti i Shtetit i SHBA ka miratuar një paketë të madhe shitjesh ushtarake me vlerë mbi 8.6 miliardë dollarë për disa nga aleatët kryesorë në Lindjen e Mesme, përfshirë Izraelin, Katarin, Kuvajtin dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Lajmet shqiptare për gjepolikën e botës të dhem koka duke i lexu
O MEGALOS me kete postim si cdo postim. Me i mir se Dugin dhe krejt ne bote.

Bazat amerikane në lindjen e mesme i shkatërroi shoku Tramp nëpërmjet Iranit, tani po planifikon të shkatërroj edhe Amerikën bashku me bazat brënda teritorit të saj me një luftë kundër Kubës.

Bazat amerikane në lindjen e mesme i shkatërroi shoku Tramp nëpërmjet Iranit, tani po planifikon të shkatërroj edhe Amerikën bashku me bazat brënda teritorit të saj me një luftë kundër Kubës.

Kuba do shitet si u shit Maduro në Venezuelë.
Ka vite që CIA ka depërtuar thellë në Kubë e të vendosësh një kukull sdo jetë e vështirë.

Kuba do shitet si u shit Maduro në Venezuelë.
Ka vite që CIA ka depërtuar thellë në Kubë e të vendosësh një kukull sdo jetë e vështirë.
Koha do i tregojë të gjitha!

Për mendimin tim Putini do i ketë armatosur mirë si Kubën edhe Venezuelën me raketa përpara se t'i ndizte dritën jeshile shokut Tramp për të filluar luftën kundër tyre.

Dy raketa goditën anije luftarake amerikane që synonte të kalonte nëpër ngushticën e Hormuzit - raport

Agjencia e lajmeve Fars e Iranit raporton se një anije luftarake amerikane që synonte të kalonte nëpër ngushticën e Hormuzit u kthye mbrapsht pasi injoroi një paralajmërim nga marina e Iranit, duke cituar "burime lajmesh në jug".

Raporti, të cilin ende nuk kemi qenë në gjendje ta verifikojmë në mënyrë të pavarur, tha se dy raketa goditën një fregatë të marinës amerikane që lundronte nëpër rrugën ujore në atë që Irani e konsideroi një shkelje të "sigurisë së trafikut dhe anijeve" pranë ishullit Jask.

Ushtria e Iranit ka paralajmëruar marinën amerikane të qëndrojë jashtë ngushticës pasi Donald Trump tha se SHBA-të do të "ndihmojnë në lirimin" e anijeve të bllokuara në rrugën ujore strategjike që nga sot.

Presidenti amerikan e quajti operacionin një "gjest humanitar", me shumë prej anijeve që po mbarojnë ushqimin. Por Teherani tha se kjo do të shihej si një shkelje e armëpushimit.

Irani vendosi një bllokadë ndaj anijeve të huaja që përdorin ngushticën menjëherë pas fillimit të luftës me një sulm SHBA-Izrael më 28 shkurt i cili vrau ish-udhëheqësin suprem të vendit. Trump, i cili është nën presion në rritje të brendshëm për të rihapur rrugën ujore, vendosi një kundërbllokadë të anijeve që përdorin portet iraniane më 13 prill.

Centcom i SHBA-së mohon pretendimin iranian se goditi një anije luftarake amerikane që po përpiqej të kalonte nëpër ngushticën e Hormuzit

Komanda Qendrore e SHBA-së (Centcom) ka hedhur poshtë gjithashtu pretendimin në median iraniane se Trupat e Gardës Revolucionare Islamike të Iranit kishin goditur një anije luftarake amerikane me dy raketa që po përpiqeshin të kalonin nëpër ngushticën e Hormuzit.

Në vend të kësaj, Centcom pretendoi në një postim në X se "e vërteta" ishte se "asnjë anije e Marinës Amerikane nuk është goditur" dhe se forcat amerikane po vazhdojnë të zbatojnë bllokadën detare në portet iraniane.

Centcom ka thënë se do të mbështeste një përpjekje, të njoftuar nga Donald Trump gjatë fundjavës, për të "udhëzuar" anijet e bllokuara jashtë ngushticës së Hormuzit me mbështetjen e 15,000 personelit dhe mbi 100 avionëve.

Irani e ka hedhur poshtë këtë plan, duke paralajmëruar se "çdo forcë ushtarake e huaj, veçanërisht ushtria pushtuese amerikane" do të sulmohet nëse ata përpiqen të afrohen ose të hyjnë në ngushticë.

Back