• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Rudina Xhunga: Media po përzë shqiptarët nga vendi i vet, është axhendë e qëllimshme

Ndonjeri qe replikon ke portali i kesaj buces rudines dhe atij legenit burit te saj dritan hiles, ti tregoje arsyen e vertete pse ikin shqiptaret.
Mesa duket rudina buca dhe patronazhisti dritan nuk e kane problem te blejne ushqimet ne pazar, por keta te mjere e kane shume problem.
Rudina eshte KONE e teta Nxhemie Chuglinit, cifute ROME, ITALI.

po dhe shkohet, rri ne nje hotel super nice me 5 yje me kushtet 👌

po pse ne hotel do rrish gjith diten, po kur del jashte qe te bie dielli si saç ne koke, po kur te shtrihesh ne rere, qe digjesh si pula ne furre,
nigjo plakun, provo 15 maj me 15 qershor, se mas 15 qershorit (diç me heret e diç me mrapa) fillon vapa e tmerrshme dhe mushkonjat,

Rudina eshte KONE e teta Nxhemie Chuglinit, cifute ROME, ITALI.
I gjithë top channel është media e propagandës së Ramës, se çfarë bën ca lidhje ti me komplote globale e me çifut , ti e di...

Shih këtu presionin hapur që i bëhet medias dhe nga kush i bëhet :

Në fillim të vitit 2014, në një restorant të Tiranës, Engjëll Agaçi, sekretari i përgjithshëm i Kryeministrisë, ulet të drekojë me Francesco Becchetin, biznesmenin italian, i cili në atë kohë ishte vënë nga qeveria nën hetim për pastrim parash. Kjo ishte dhe tema kryesore e bisedës mes të dyve.

Francesco Beccetti: Përse qeveria ka nisur hetime për pastrim parash ndaj kompanive të mia?

Engjëll Agaçi: Duhet të flasësh me Enkelejd Jotin, drejtorin e përgjithshëm të Top Channel.

Francesco Becchetti: Përse duhet të flas me z. Joti, i cili nuk është një zyrtar publik, por drejtori i përgjithshëm i një televizioni privat?

Engjëll Agaçi: Nuk është ide e mirë t’i bësh opozitë shtetit.

Ky dialog i dëshmuar nga biznesmeni italian, Francesco Becchetti, në Uashington, ishte një nga tre provat kryesore që fundosi Shqipërinë në gjykatën e arbirtrazhit ndërkombëtar duke detyruar qytetarët shqiptarë të paguajnë 110 milionë euro gjobë.

https://www.faktor.al/2021/04/04/sk...biznesmenit-italian-beketi-ja-cfare-u-zbulua/

I gjithë top channel është media e propagandës së Ramës, se çfarë bën ca lidhje ti me komplote globale e me çifut , ti e di...

Shih këtu presionin hapur që i bëhet medias dhe nga kush i bëhet :

Në fillim të vitit 2014, në një restorant të Tiranës, Engjëll Agaçi, sekretari i përgjithshëm i Kryeministrisë, ulet të drekojë me Francesco Becchetin, biznesmenin italian, i cili në atë kohë ishte vënë nga qeveria nën hetim për pastrim parash. Kjo ishte dhe tema kryesore e bisedës mes të dyve.

Francesco Beccetti: Përse qeveria ka nisur hetime për pastrim parash ndaj kompanive të mia?

Engjëll Agaçi: Duhet të flasësh me Enkelejd Jotin, drejtorin e përgjithshëm të Top Channel.

Francesco Becchetti: Përse duhet të flas me z. Joti, i cili nuk është një zyrtar publik, por drejtori i përgjithshëm i një televizioni privat?

Engjëll Agaçi: Nuk është ide e mirë t’i bësh opozitë shtetit.

Ky dialog i dëshmuar nga biznesmeni italian, Francesco Becchetti, në Uashington, ishte një nga tre provat kryesore që fundosi Shqipërinë në gjykatën e arbirtrazhit ndërkombëtar duke detyruar qytetarët shqiptarë të paguajnë 110 milionë euro gjobë.

https://www.faktor.al/2021/04/04/sk...biznesmenit-italian-beketi-ja-cfare-u-zbulua/
Rama nuk pagoi gje. Cdo shqiptar i pagoi Becchetti-t 55 euro nga xhepi i tij. Duke llogaritur dhe bebet e vogla, keta s'kane xhepa, por 55 euro ja dhane Becchetti-t.

po pse ne hotel do rrish gjith diten, po kur del jashte qe te bie dielli si saç ne koke, po kur te shtrihesh ne rere, qe digjesh si pula ne furre,
nigjo plakun, provo 15 maj me 15 qershor, se mas 15 qershorit (diç me heret e diç me mrapa) fillon vapa e tmerrshme dhe mushkonjat,
Ok Pjero Ok. Nuk do Mbyllemi brenda 3 muajt e veres se ben vape jashte. 🙄

Ok Pjero Ok. Nuk do Mbyllemi brenda 3 muajt e veres se ben vape jashte. 🙄

po pra kete them, do dalesh, po ku te dalesh, aty ku tempratura eshte 40 grade ne hije dhe 60-70 grade jashte ne diell (se temraturen, sherbimi sinoptik e mat ne hije),
prandaj them, qe te kenaqesh, duhet te shkosh ne maj-qershor, ose shtator-tetor,

O bade,

Ca thote RamaZotti?

Dhe Per ty e kish kjo Rudina kete artikullin. Messengeri je dhe ti. Ndodh ndonje vrasje banale atje me vrap ti. Kronika e zeze dhe ketu. Nuk mjafton media-tv-garbage. ✌️😎 te filloj te sjell dhe une me ca ndodh ketej perdite te hyn tmerri ty. Lol. Pashe ne France benin protesta per pensionin. Kane ngrit moshen me duket. Bravo ato gjithmone protestojne per te drejtat e tyre. Jo se i therret Sala me hedh qeverine. 🙈

Dhe Per ty e kish kjo Rudina kete artikullin. Messengeri je dhe ti. Ndodh ndonje vrasje banale atje me vrap ti. Kronika e zeze dhe ketu. Nuk mjafton media-tv-garbage. ✌️😎 te filloj te sjell dhe une me ca ndodh ketej perdite te hyn tmerri ty. Lol. Pashe ne France benin protesta per pensionin. Kane ngrit moshen me duket. Bravo ato gjithmone protestojne per te drejtat e tyre. Jo se i therret Sala me hedh qeverine. 🙈

Ti ku ishe kur sulmohej Kapitoli, na e treago pak?

Apo te ngriti Tumpeta?

Ajo Xhungi Rudinu, eshte sic e tha suflaqja nji lepirse, qe nuk tregon pae ikin njerezit, 1/3 e popullsise, per 10 vjet te sundimit Ramist.

Kshu, edhe merri robt qe ke ktej andej, beje zemren gur dhe terhiqi ne vend te sigurte.

Apo te ngriti Tumpeta?

Ajo Xhungi Rudinu, eshte sic e tha suflaqja nji lepirse, qe nuk tregon pae ikin njerezit, 1/3 e popullsise, per 10 vjet te sundimit Ramist.

Kshu, edhe merri robt qe ke ktej andej, beje zemren gur dhe terhiqi ne vend te sigurte.
Nuk e sulmoi njeri Capitolin jo. Ato te mite nuk duan te vijne ketej. U pelqen jeta atje. My mom ja lun fene atje duke dal, ka shoqeri, del, ha, pi. Travel. Nuk e do USA. Sa here flas isha ketu, isha atje. Sa erdhi nga Turqia, do shkojme ne Sarajevo tha per 8marsin. E kam Ramiste dhe mamin, 😜

Për gazetaren Rudina Xhunga, rolin kryesor për largimin e shqiptarëve nga vendi, përveç politikës, e luan media dhe se kjo gjë nuk është e rastësishme, por e qëllimshme.

E ftuar në emisionin “Arnautistan” Xhunga tha se kjo “dëshirë” për të larguar njerëzit nuk dëmton Ramën dhe Berishën, por vetë njeriun që ikën, që nëse kthehet, do e gjeje të zënë, gjithë çfarë kishte më parë.

“Përveç politikës rolin kryesor për largimin e shqiptarëve e luan media, mendoj se e bën me qëllim nuk është e rastësishme. Si për turizmin që në prag të sezonit dalin një lumë faturash, nga ato që tregojnë sa i shtrenjtë është turizmi dhe sa i keq.

Shqipëria ne media tregohet në ditën më të keqe shihet me gotën bosh, me kriminelë që vriten rrugës, drama, tragjedi, korrupsion, një vend të pajetueshëm.

Fjala e keqe, tregimi i keq, të përzë. Po keq për ne. Nuk do bëhet më mirë po të ikin të gjithë. Dhe keq për ta.

Kur të kthehen nuk do të ketë më vend, do ta kenë zënë vendin e qiellit dhe të diellit. Dëshira për t’i larguar njerëzit nga ky vend nuk do të dëmtojë Ramën apo Berishën, por individin që po ikën dhe kur të kthehet, nëse mund të kthehet nuk mund të ketë më vend, do të jetë vend i zënë.

Unë kam ikur nga Vlora fëmijë dhe kur kthehem e shoh qe vendi im i kujtimeve dhe shtëpia ime e fëmijërisë, është e zënë”, tha ajo.
Konaku jon i medias....
"Arnautistan" Une s'do shkoja.

Pastaj me dhon moral per median ne nje konak te tille?!!

Edhe pse ironia kthehet ne shtellung shtylle me shume lidhje ne shtylle, sinqerisht do isha kapur ke kablli kryesor. Jo mo cinizem!!!

Thjeshte perdorni zerin tuaj si SHQIP!

As vloren as Arberin me stan nga pas....

“Shqipëria do të humbasë 66% të banorëve deri në fund të shekullit”, Media Italiane: Në 5 vitet e para të ‘mbretërimit’ të Ramës, emigruan 260 mijë shqiptarë
19:58 | 13/03/2023 në Aktualitet, Flash, Kryesore, Te Fundit, Te Gjitha
0
“Shqipëria do të humbasë 66% të banorëve deri në fund të shekullit”, Media Italiane: Në 5 vitet e para të ‘mbretërimit’ të Ramës, emigruan 260 mijë shqiptarë
La Repubblica ka botuar një analizë sa i përket problematikave të mëdha me të cilat përballet Ballkani.

Mes shteteve të tjera media italiane ka shkruar edhe për vendin tonë, ku thuhet se një problem shqetësues është emigrimi.

“Sipas Kombeve të Bashkuara, vetëm Guajana ka një përqindje më të lartë të banorëve jashtë vendit sesa Bosnja dhe Hercegovina dhe Shqipëria. Emigrimi çoi në uljen e popullsisë në moshë pune të Ballkanit Perëndimor me mbi 400,000 banorë nga viti 2016 në 2020. Popujt e Ballkanit të ndarë nga gjithçka, i bashkon dëshira për t’u larguar: qeveria e Beogradit ankohet se Serbia po humbet “një qytet në vit”, instituti statistikor vëzhgon me shqetësim se si popullsia ka rënë me 10 për qind në dhjetë vjet, në Bosnje Hercegovinë, Hulumtimi i Kombeve të Bashkuara zbulon se 72 për qind e të rinjve mendojnë se jetojnë në një vend “strukturalisht të korruptuar”, nga i cili pothuajse gjysma duan të largohen sa më shpejt të jetë e mundur.

Qindra mijëra i shpëtojnë varfërisë, korrupsionit, ndotjes. Dhe nëse në të kaluarën largoheshin kryesisht punëtorët, sot burra e gra, punëtorë e të diplomuar ikin nga Atdheu.

‘Në vitet ’90 të rinjtë tanë u larguan plot shpresë për të ardhmen. Sot njerëzit emigrojnë sepse kanë humbur çdo shpresë në vendin e tyre’, thotë Afrim Krasniqi, politolog në Universitetin e Tiranës.

Parashikimet e Kombeve të Bashkuara janë të pamëshirshme: Bosnja është e destinuar të humbasë 60 për qind të banorëve të saj në pesëdhjetë vitet e ardhshme, Shqipëria 66 për qind deri në fund të shekullit. Por nuk duhet të fokusohemi në dekada.

‘Në paralelet e mia në vitin 2010 kam pasur njëqind nxënës, sot dhjetë. Nga ana tjetër, kurset e mjekësisë dhe infermierisë janë mbushur me studentë që tashmë e kanë në xhep biletën e largimit: pesë mijë punonjës shëndetësorë shqiptarë janë punësuar vetëm në tre vitet e fundit dhe vetëm në Gjermani’, deklaron Krasniqi.

Agjencia Eurofound ka hetuar mirëqenien ekonomike të punëtorëve evropianë: 5 për qind e danezëve e kanë të vështirë të përballojnë bukën e gojës, ndërsa në Shqipëri kjo shifër është 69 për qind.

Edhe pse kryeministri Edi Rama vazhdon të gëzojë mbështetjen e Bashkimit Europian, vetëm në pesë vitet e para të “mbretërimit” të tij 260 mijë shqiptarë emigruan në Europë. Dhe në vitin 2021 rifilloi fluksi me 42 mijë largime.

‘Evropa na paralajmëron për ndikimet ruse dhe kineze, por nuk bën asgjë për të kundërshtuar emigracionin: ajo duket se e sheh të favorshme eksodin e fuqisë sonë punëtore të kualifikuar’, deklaron Krasniqi.”, thuhet në postimin e La Repubblica.

Media italiane raporton se për vendet e rajonit, dikur BE shihej si “ilaçi për të gjitha sëmundjet, por se tashmë ky qëndrim nuk ka të njëjtin popullaritet.

“Për vite me radhë, Bashkimi Evropian dukej se ishte ilaçi për të gjitha sëmundjet.
‘Por pas kaq periudhës së mosvancimit, askush nuk mendon më njësoj. Në Shqipëri zgjedhjet e 2021 ishin të parat në të cilat nuk u fol për Europën’, deklaroi Krasniqi”, thuhet më tej në artikull.

vetem budallenjt shkojne ne shqipri ne kohen e vapes 40 grade, pse nuk shkon siç shkoj une, maj-qershor ose shtator ose tetor ose nendor, ngrohte, mundt te besh plazh fare mire ne keto muaj, plazhi eshte pak i mbushur, jo si ne korrik-gusht, ku dynden rreth 2 milion emigrant e turista,
Po kur ke femije ne shkolle duhet te shkosh kur jane pushimet e veres...jo per gje

Apo te ngriti Tumpeta?

Me vjen habi qe e ktheni cdo teme ne politike.
I bie qe para rames poplli jon kohen e rafmetliut(sal) ka jetu ne parajs?

Back