Lucida Sidera
V.I.P
- Anëtar
- Nov 18, 2025
- Postime
- 3,464
- Pikët
- 113
Nuk jam studiues i albanalogjisë por mund të them që shqipja standarte duhet të shkruhet pastër, bukur dhe me shenja pikësimi. Mirëpo, nuk i kuptoj disa njerëz që flasin gegërisht. Unë nuk e njoh si pjesë të gjuhës shqipe. Krahasoni këto dialekte më poshtë gegërisht dhe toskërisht. Kush ju tingëllon më bukur ?
Gegërisht:
Unë nuk kjaj, por njato ditë kam kja ma shumë se kur m’ka vdekë baba. Betohem në 7 shenjtorët që besoj ma shumë se tash kam me ju përfaqësue si duhet.
S’ka me i fye kush ma ato male siç i kanë fye.
Toskërisht:
Unë nuk qaj, por ato ditë kam qarë më shumë se kur më vdiq babi. Betohem në shtatë shenjtorët që besoj më shumë se tani kam për t'ju përfaqësuar si duhet. Askush nuk ka për t'i fyer ato male siç i kanë fyer.
Gegërisht:
Unë nuk kjaj, por njato ditë kam kja ma shumë se kur m’ka vdekë baba. Betohem në 7 shenjtorët që besoj ma shumë se tash kam me ju përfaqësue si duhet.
S’ka me i fye kush ma ato male siç i kanë fye.
Toskërisht:
Unë nuk qaj, por ato ditë kam qarë më shumë se kur më vdiq babi. Betohem në shtatë shenjtorët që besoj më shumë se tani kam për t'ju përfaqësuar si duhet. Askush nuk ka për t'i fyer ato male siç i kanë fyer.