• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Shtatlartësia e meshkujve në Europë.

Edhe pjesa veriore e Norvegjise eshte me sociale, kam biseduar me shume te zones Tromsøs, jane super chill , social e te qeshur! Kam kuptuar sa me qytete te vogla dhe te ftohta jane , aq me te afert jane me njeri tjetrin. Me keta jugorsit qe rri une , mendohem 1000 here para se te flas se jane omg 🙄

Kur te merzitesh fol me mua, varjuja atyre :ROFLMAO:

Kjo hartë nuk është e saktë. Mesatarja më e gjatë e shqiptarëve, në këtë rast meshkuj, është në veri dhe qendër të Kosovës (Mitrovicë-Drenicë-Prishtinë-Vushtrri etj. diku ne kete zone.) Për shqiptarët në Mal të Zi nuk e di nëse i përfshin ata.

nj5oiz1shh4g1.jpeg

Kjo hartë nuk është e saktë. Mesatarja më e gjatë e shqiptarëve, në këtë rast meshkuj, është në veri dhe qendër të Kosovës (Mitrovicë-Drenicë-Prishtinë-Vushtrri etj. diku ne kete zone.) Për shqiptarët në Mal të Zi nuk e di nëse i përfshin ata.

nj5oiz1shh4g1.jpeg

Shqiperia nuk ka me meshkuj te gjate , flasim per mesataren … ndersa per Kosoven nuk e di .

Shqiperia nuk ka me meshkuj te gjate , flasim per mesataren … ndersa per Kosoven nuk e di .
Një studim që unë nuk e mbaj mënd se kush e ka bërë dhe si e ka bërë ... po kjo nuk ka rëndësi , rëndësi ka konkluzioni ... dhe sipas tijë, dmth studimit ... gjatësia e njeriut ndikohet qamet me mënyrën e të ushqyerit...
Edhe t'a ilustron me shembuj se si më breza të ndryshëm , mënyra e të ushqyerit ka ndikuar në shtatlartësi...

Në fillimet e një brezi shtatlartësh përfshin edhe kohën tonë ... sepse konsumojmë shumë mish

Interesante eshte tek vendet skandinave, pjesa veriore e tyre eshte pak me e shkurter se pjesa jugore. Zakonisht finlandezet i kam pare me te shkurter dhe me lekure e floke pak me te erret! A mos ka te bejne me fiset sami?
Fiset sami, apo indigjenët, janë eskimezët e Azisë, popuj turq që jetojne në Veri.
Turqit janë evropianë të përzier me aziatikë dhe bërthama e tyre është në Azinë Qendrore.

Finlandezët e sotëm janë turq të përzier me vikingë, kurse gjuha finlandeze është turke. Ti e quajte uralic, por dhe kjo do të thotë turke.
Finlandishtja dhe hungarishtja janë gjuhë turke që nuk ngjajnë me gjuhët e tjera evropiane.

Sa për temën, harta më duket e saktë, e përputhet dhe me vëzhgimet e mia. Popujt më të gjatë të Evropës janë dinarikët, vendet e ulëta Hollanda/Belgjika, skandinavët dhe vendet balltike.

nj5oiz1shh4g1.jpeg
@Bradland nuk e kemi nga Mitrovica🙄

Një studim që unë nuk e mbaj mënd se kush e ka bërë dhe si e ka bërë ... po kjo nuk ka rëndësi , rëndësi ka konkluzioni ... dhe sipas tijë, dmth studimit ... gjatësia e njeriut ndikohet qamet me mënyrën e të ushqyerit...
Edhe t'a ilustron me shembuj se si më breza të ndryshëm , mënyra e të ushqyerit ka ndikuar në shtatlartësi...

Në fillimet e një brezi shtatlartësh përfshin edhe kohën tonë ... sepse konsumojmë shumë mish

Dmth mishi ndikon per mire apo per keq ne k’te rast ?

Në fakt bëra një gabim sepse edhe harta që postova është e gabuar. Mesatarja më e lartë për shqiptarët gjendet në Istog-Prishtinë-Gjakovë-Mitrovicë pastaj Deçan-Pejë-Ferizaj.

ok.png

Harta që postova nuk është e saktë pasi ka shënuar edhe disa rajone në Kroaci dhe Bosnjë etj. si më të errëta, ndërsa lartësia mesatare atje sipas hartës ose studimit është rreth 179 dhe duhet të jetë e verdhë. Disa nga këto studime për zonat e sllavëve të jugut përfshinin edhe atletë nga universitetet. Harta është padyshim e anshme pasi është bërë nga një sllav i jugut. Nuk rendit lartësinë e shumë territoreve. Këto studime përfshijnë vetëm të rinjtë. Për shqiptarët në Kosovë ata përdorën njerëz të lindur në vitin 1998, njerëz të lindur gjatë luftës.

Last edited:
Jetesa e keqe ndikoi shumë tek shqiptarët e Shqipërisë. Sot Shqipëria lë poshtë vetëm Portugalinë dhe Maltën për shtatlartësi. Danimarka është vendi ku ka pasur rritjen më të lartë të shtatlartësisë si shkak I mirëqënies. Ndërsa Mali I Zi ku futen edhe malësorêt shqiptarë ka lartësi gjenetike. Rasti më interesant është krahasimi i dy Koreve ku I njëjti popull në jug ka pasur rritje ndërsa veriu ulje të shtatlartësisë.

Në fakt bëra një gabim sepse edhe harta që postova është e gabuar. Mesatarja më e lartë për shqiptarët gjendet në Istog-Prishtinë-Gjakovë-Mitrovicë pastaj Deçan-Pejë-Ferizaj.

ok.png

Harta që postova nuk është e saktë pasi ka shënuar edhe disa rajone në Kroaci dhe Bosnjë etj. si më të errëta, ndërsa lartësia mesatare atje sipas hartës ose studimit është rreth 179 dhe duhet të jetë e verdhë. Disa nga këto studime për zonat e sllavëve të jugut përfshinin edhe atletë nga universitetet. Harta është padyshim e anshme pasi është bërë nga një sllav i jugut. Nuk rendit lartësinë e shumë territoreve. Këto studime përfshijnë vetëm të rinjtë. Për shqiptarët në Kosovë ata përdorën njerëz të lindur në vitin 1998, njerëz të lindur gjatë luftës.
Po perse pikerisht ne k’to zona .. c’fare ndikon kshu ?

Back