• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Si te behemi te bukur ne shpirt !

Status
Temë e mbyllur.
Përgjigje e: Si te behemi te bukur ne shpirt !

hipokrizia eshte produkt i rangut me i larte i vetdijshmerise se ligesise qe ke ne shpirt. Pa qene i vetedishem se je qenie e lige deri ne palce, nuk mund te behesh hipokrit.

Perseri, nje shkalle me lart se sa hipokritet qe nuk e dine se kush jane, e madje kujtojne se nuk jane hipokrite.

Ligesia mund te jete matur me sistemin Englez. Kurse ata qe nuk dine cilet jane, nuk njohin asnje sistem e matjeje, pervec se teorikisht.

Përgjigje e: Si te behemi te bukur ne shpirt! (2)

Hahaha. Pergjigje tipike Zet-iste :D
Kendveshtrimi ndryshe lind pikerisht sepse kemi aftesine e te perceptuarit ndryshe te te gjithe elementeve/faktoreve qe ndikojne/implikojne jeten tone. Por pikerisht ky variacion ben dhe qe ne ta quajme (sipas metrikes personale :p ) nje shpirt te mire, te keq, te bukur, te shemtuar, etj. Duam apo s'duam, secili ka ngritur nje metrike per te matur veten e vet, kush me shume apo kush me pak. E rendesishem eshte gjithmone baza reale mbi te cilen zbatohet kjo metrike.
Metriku mund te jete i mallkuar, por me pelqen te shoh anen pozitive te tij, qe ne fjale te tjera thote se sado ta kamzhikoj veten per ta perfeksionuar, permes ketij metriku vertetoj se une (ne fakt askush) nuk mund te arrije kurre perfeksionim, sepse kur une ta arrij kete perfeksionim une nuk do te jem me njeri; nje individ qe kam te drejte te gaboj. Dhe pikerisht sepe gaboj, dhe e kuptoj qe gaboj, me ben me te 'vemendshme" per ta pare me hollesisht ndarjen e metrikes time personale mbi unin tim, per t'i shmangur vetes gabimet e rradhes; por pikerisht se jam njeri do te thote se ne momente te caktuara arsyeja ime do komandohet nga sentiments dhe une dashur pa dashur do ta bej nje gabim..Ja keshtu e shoh une, ZET.

Pyetje (optional): Ne sa dimensione mendon se lidhet "koordinata" jone ne toke? Pra, nga sa dimensione jemi ne te rrethuar? Si mendon? (Kjo sigurisht s'ka lidhje me shpirtin, por e kemi biseduar pikerisht kete ne nje tavoline letrash dhe mendimet kane qene nga me te larmishmet. Mendoj se ia vlen ta diskutojme apo ta kuptojme me mire veten.)

Nuk ke kuptuar as nje germe te postimit qe ke cituar.

Eshte tjeter diskutim se se metrika personale eshte e permiresueshme.
Jo, do ta them troc. Permiresimi i metrikes personale eshte i njejti koncept, por me terma te ndryshem, me 'zbukurimin e shpirtit'. Per mendimin tim shpirtin nuk e shtyn dot et ndjeje gezim ne te keqen kur nuk mundet, e mbase as e ansajlleta nuk eshte e mundur. Shpirtin nuk e ben dot te "ndjeje emocionalisht" te miren ose te keqen ne saje te vullnetit. Por mund t'ja qepesh zerin. Dhe ky ne kartat e mija quhet zbukurim.

Ajo qe une po thoja eshte se cfaredo qe te beje dikush qe perdor sistemin metrik unik (pasi nuk ka kartele njerezish), ky sistem mund te vleresohet vetem nga persona qe kane nje sistem te ngjashem matjeje. Kupto drejt. Thashe sistem matjeje, dhe jo sistem vlerash te ndryshme.

Pra per vlera te njejta, vetem sepse eksperiencat dhe kategorizimet personale jane te ndryshme, njerezit nuk merren vesh.

Perseri, nje shkalle me lart se sa hipokritet qe nuk e dine se kush jane, e madje kujtojne se nuk jane hipokrite.

Po te kishe nje lexues me ze simultan te kesaj qe ke thene. Do thoje: "ta shpif ky perkthimi" sikur te ka faj rileximi e jo "mendimi" qe ke shprehur.

Te vepruarit hipokrit eshte absolutisht i pamundur pa qene i vetedishem per shpirtzikllekun tend resident pikerisht gjate momentit kur ti ia fut mistri para se ta nxjerresh jasht ne diell.

Por ti me gjase nuk e di as cka po flet.

Nuk ke kuptuar as nje germe te postimit qe ke cituar.

Eshte tjeter diskutim se se metrika personale eshte e permiresueshme.
Jo, do ta them troc. Permiresimi i metrikes personale eshte i njejti koncept, por me terma te ndryshem, me 'zbukurimin e shpirtit'. Per mendimin tim shpirtin nuk e shtyn dot et ndjeje gezim ne te keqen kur nuk mundet, e mbase as e ansajlleta nuk eshte e mundur. Shpirtin nuk e ben dot te "ndjeje emocionalisht" te miren ose te keqen ne saje te vullnetit. Por mund t'ja qepesh zerin. Dhe ky ne kartat e mija quhet zbukurim.

Ajo qe une po thoja eshte se cfaredo qe te beje dikush qe perdor sistemin metrik unik (pasi nuk ka kartele njerezish), ky sistem mund te vleresohet vetem nga persona qe kane nje sistem te ngjashem matjeje. Kupto drejt. Thashe sistem matjeje, dhe jo sistem vlerash te ndryshme.

Pra per vlera te njejta, vetem sepse eksperiencat dhe kategorizimet personale jane te ndryshme, njerezit nuk merren vesh.

Clidhje ka kjo tani me cfare po diskutojme ne. Dmth kjo me bold.
Si na qenka i njejti koncept permiresimi i metrikes personale me trukun e shpirtit? Ti me duket se me lexon mbrapsht ose nuk do te me lexosh.
Une vertet kam shprehur si e shoh une permiresimin e vetes permes permiresimin te metrikes personale, po kjo nuk do te thote se s'kam kuptuar cfare ke shkruar ti. Ti e nise me kompleksitetin e njerezve dhe me ndryshueshmerine e "preferencave" te tyre, e pasove me pas me dhenien e konceptit se variacionet e shpirtit variojne nga DNA dhe eksperiencat e perftuara ne jete, e me pas ke vazhduar me ate se s'mund te bindesh tjetrin per ate qe mendon ti se je. Se metrika eshte e ndryshme per secilin; nderkohe qe ky post ishte perforcimi i argumentit te nje posti me lart se shpirti i bukur nuk eziston.

**

Personalisht mendoj se nese nuk e le veten ne doren e jetes, qe do te thote te mos humbesh aftesine e te parit te botes permes syve te femijes, nuk je larg konceptit "shpirt i bukur".

**

Nuk mund te zgjatem me per shkak te faktorit kohe. Po pata mundesi me vone futem. kalofshi mire.

Po te kishe nje lexues me ze simultan te kesaj qe ke thene. Do thoje: "ta shpif ky perkthimi" sikur te ka faj rileximi e jo "mendimi" qe ke shprehur.

Te vepruarit hipokrit eshte absolutisht i pamundur pa qene i vetedishem per shpirtzikllekun tend resident pikerisht gjate momentit kur ti ia fut mistri para se ta nxjerresh jasht ne diell.

Por ti me gjase nuk e di as cka po flet.

Kam njohur njerez qe e kane bere art ate qe nuk jane, duke mos kuptuar saktesisht se sa te gjera qene themelet, ose ne kishte fare themele nden tere ate art te grumbulluar e te sistemuar magjikisht. Thelle thelle besonin se ajo asgjeja qe sinonim i perfektes.

Krahasimi me Ramen nuk shkon se te mungon ai sendi i shtrire. [Per kohezion faktesh me vulgaritetin].

Clidhje ka kjo tani me cfare po diskutojme ne. Dmth kjo me bold.
Si na qenka i njejti koncept permiresimi i metrikes personale me trukun e shpirtit? Ti me duket se me lexon mbrapsht ose nuk do te me lexosh.
Une vertet kam shprehur si e shoh une permiresimin e vetes permes permiresimin te metrikes personale, po kjo nuk do te thote se s'kam kuptuar cfare ke shkruar ti. Ti e nise me kompleksitetin e njerezve dhe me ndryshueshmerine e "preferencave" te tyre, e pasove me pas me dhenien e konceptit se variacionet e shpirtit variojne nga DNA dhe eksperiencat e perftuara ne jete, e me pas ke vazhduar me ate se s'mund te bindesh tjetrin per ate qe mendon ti se je. Se metrika eshte e ndryshme per secilin; nderkohe qe ky post ishte perforcimi i argumentit te nje posti me lart se shpirti i bukur nuk eziston.

**

Personalisht mendoj se nese nuk e le veten ne doren e jetes, qe do te thote te mos humbesh aftesine e te parit te botes permes syve te femijes, nuk je larg konceptit "shpirt i bukur".

**

Nuk mund te zgjatem me per shkak te faktorit kohe. Po pata mundesi me vone futem. kalofshi mire.

Lexo kur te kesh nge me shume. Kam shkruar me se qarte. Nuk kam cfare te shtoj me teper dhe as marr vesh se cfare ke kuptuar, sepse vetem lexoj nje lemsh fjalesh. Nuk mendoj se naiviteti [syte e femijes] te ben me perceptues, dhe si cdo gje, edhe naiviteti ka afat skadence te kondicionuar nga pema e njohurise. Nuk mund te jesh te dyja.

Sistemi im mat ndryshe. Mbase te kupton Ajnej?

Kam njohur njerez qe e kane bere art ate qe nuk jane, duke mos kuptuar saktesisht se sa te gjera qene themelet, ose ne kishte fare themele nden tere ate art te grumbulluar e te sistemuar magjikisht. Thelle thelle besonin se ajo asgjeja qe sinonim i perfektes.

Ti i beson gjerat qe sajon vet. Kjo eshte veti e mire per nje mashtrues dhe hipokrit. Por ne nuk shohim enderra. Disa nga ne e kan kuptuar se "njih veten" eshte shpikje utilitariste e (ar)mikut hipokrit.

Lexo kur te kesh nge me shume. Kam shkruar me se qarte. Nuk kam cfare te shtoj me teper dhe as marr vesh se cfare ke kuptuar, sepse vetem lexoj nje lemsh fjalesh. Nuk mendoj se naiviteti [syte e femijes] te ben me perceptues, dhe si cdo gje, edhe naiviteti ka afat skadence te kondicionuar nga pema e njohurise. Nuk mund te jesh te dyja.

Sistemi im mat ndryshe. Mbase te kupton Ajnej?

ajnej mundet vetem te kete mirekuptim por ajnej nuk i kupton njerezit qe adhurojne fantazmat ne qiell. ti mbase po.

Ti i beson gjerat qe sajon vet. Kjo eshte veti e mire per nje mashtrues dhe hipokrit. Por ne nuk shohim enderra. Disa nga ne e kan kuptuar se "njih veten" eshte shpikje utilitariste e (ar)mikut hipokrit.

Do ta ushtroj qe ketej e tutje kete aftesi. Derisa me thua qe eshte veti e mire per t'u bere mashtrues e hipokrit.

PS. Nuk e dija qe hyje tek njerezit qe kisha pershkruar ne citim, por si thone ne gegnisht: "mos pvet, se te deften vete".

ajnej mundet vetem te kete mirekuptim por ajnej nuk i kupton njerezit qe adhurojne fantazmat ne qiell. ti mbase po.

Eshte fakt qe une besoj ne menyren time. E kam thene qe ne forumin tjeter. Mire~ nuk me mungonte, kuptimi po.

Ndersa ti nuk e di qe beson as vete. Sepse e mira dhe e keqja, e lindur ose jo, jane metafizike teiste klasike. Perpos ne se "te mire" konsideron vullnetin e te mbijetuarit dhe mbrojtjes se qenies te printuar ne DNA. E keqja mbetet te jete asgjesimi i qenies.

dhe ajnej pajtohet me nietzschen kur thote se ketu ne toke ka dashuri e miresi te pamjaftuar ndernjerzore per ta pasur luksin qe ate t'ia dhurojme nje 'personi' imagjinar.

apo sic e perkthejne anglisht:
“There is not enough love and goodness in the world to permit giving any of it away to imaginary beings.”

Eshte fakt qe une besoj ne menyren time. E kam thene qe ne forumin tjeter. Mire~ nuk me mungonte, kuptimi po.

Ndersa ti nuk e di qe beson as vete. Sepse e mira dhe e keqja, e lindur ose jo, jane metafizike teiste klasike.

por ja qe nuk jane, empathia eshte e kushtezuar gjenetikisht; cdo njeri lindet me te. Dhe te qenit i mire ndaj rrethit dhe me te afermit - eshte poashtu e kushtezuar gjenetikisht. Pa kete virtyt te lindur, njerezimi do te ishte cfarosur vet mileniume me pare.

E mira dhe e keqja jane absolutisht empirike, dialektike dhe matshme, ndersa e bukura eshte absolute dhe univerzale. Por ne mesin e njerezve ka edhe bisha antropomorfe te cilat poashtu e dijne qe e bukura eshte e bukur por e urrejne ate dhe kane shtytje qe ta zhdukin ne vend se ta kultivojne.

por ja qe nuk jane, empathia eshte e kushtezuar gjenetikisht; cdo njeri lindet me te. Dhe te qenit i mire ndaj rrethit dhe me te afermit - eshte poashtu e kushtezuar gjenetikisht. Pa kete virtyt te lindur, njerezimi do te ishte cfarosur vet mileniume me pare.

E mira dhe e keqja jane absolutisht empirike, dialektike dhe matshme, ndersa e bukura eshte absolute dhe univerzale. Por ne mesin e njerezve ka edhe bisha antropomorfe te cilat poashtu e dijne qe e bukura eshte e bukur por e urrejne ate dhe kane shtytje qe ta zhdukin ne vend se ta kultivojne.

Shyqyr qe u ktheve ne baze.

PS. Lumi i djallit ka nje efekt ekologjik te pabesueshem. Deri kur eshte lexuar Nietzsche domethene. Ai te sqaron se perse nuk mund ekzistoje e verteta pa fallson me te cilen duhet vene ne kontakte te shpeshta per te mos shkare ne rrene. Po ashtu te shpjegon se perse cilido njeri gjenetikisht merr 5 fjale nga 20 dhe krijon ne mendjen e tij te tjerat, ose rikrijon evenimentin, te cilin e Nietzsche e permbledh "ne jemi mesuar qe ne vegjeli te genjejme" ose ...krijojme. "Pertej te mires dhe te keqes- prelud i filozofise se ardhshme".

Kjo ishte per te te te shpjeguar gjuha qe flet para mendjes e pa fakte, nuk me zemeron pervec se per 10 minuta aq sa zgjat ego njerezore ne distress, pa le qe te me nxise urrejtje. Me nxit kuriozitet gjenetik per sistemet e tjera te funksionimit.

Shyqyr qe u ktheve ne baze.

PS. Lumi i djallit ka nje efekt ekologjik te pabesueshem. Deri kur eshte lexuar Nietzsche domethene. Ai te sqaron se perse nuk mund ekzistoje e vertate pa fallson me te cilen duhet vene ne kontakte te shpeshta per te mos shkare ne rrene. f.26. "Pertej te mires dhe te keqes- prelud i filozofise se ardhshme".

Une dhe nicja jemi dy bote te ndryshme krejtesisht por ne takohemi tek-tuk dhe themi lamtumire me dashuri duke shkembyer me ate rast vetem piket sublime te piketakimit.

Pastaj Nietzsche eshte ripunuar nga nje femer, qe per fat me te keq akoma - ishte debil filozofik dhe e martuar me nje nazist te marre dhe ne sherbim te tij. Andaj une nuk e di cka eshte Nice e cka dore e redaktimi nga nazistja e tij.
Ti mund te citosh edhe nazisten e tij por une ato nuk i marr parasysh.

Une dhe nicja jemi dy bote te ndryshme krejtesisht por ne takohemi tek-tuk dhe themi lamtumire me dashuri duke shkembyer me ate rast vetem piket sublime te piketakimit.

Pastaj Nietzsche eshte ripunuar nga nje femer, qe per fat me te keq akoma - ishte debil filozofik dhe e martuar me nje nazist te marre dhe ne sherbim te tij. Andaj une nuk e di cka eshte Nice e cka dore e redaktimi nga nazistja e tij.
Ti mund te citosh edhe nazisten e tij por une ato nuk i marr parasysh.

E kuptoj. Je takjuar me Niezche ne tjeter bote dhe jeni kuptuar. Flasim ketu per persona ne qiell, apo ne infinit, pak rendesis ka.

Une kam shume piketakime me Nietzschen ne kontekstin logjik, te cilin asnje femer, mashkull ose nazist ne bote nuk mund ta imitonte. Sepse njohuria qe percjell eshte unike. Ne se dikush tjeter ka mundur te shkruaje ato sende ne emer te Nietzsche, nuk kam problem ta quaj edhe Helene Zimmern te cituarin. Sic e di, nuk jam dakord ne gjerat primare me N.

Kryesorja eshte se besoj tek miresia fondamentale e njeriut dhe Harmonia. Nick ky i perdorur ne kombinim gjenetik me Styx.

E kuptoj. Je takjuar me Niezche ne tjeter bote dhe jeni kuptuar. Flasim ketu per persona ne qiell, apo ne infinit, pak rendesis ka.

Une kam shume piketakime me Nietzschen ne kontekstin logjik, te cilin asnje femer, mashkull ose nazist ne bote nuk mund ta imitonte. Sepse njohuria qe percjell eshte unike. Ne se dikush tjeter ka mundur te shkruaje ato sende ne emer te Nietzsche, nuk kam problem ta quaj edhe Helene Zimmern te cituarin. Sic e di, nuk jam dakord ne gjerat primare me N.

Kryesorja eshte se besoj tek miresia fondamentale e njeriut dhe Harmonia. Nick ky i perdorur ne kombinim gjenetik me Styx.
Thuhet e shkruhet "fundamentale", fjala 'fondamentale' nuk ekziston.
Dhe padyshim qe une takohem me nicen ne cilendo bote dhe sa here te me kujtohet per arsye se prania e tij mendore eshte e pakufizuar ne kohe dhe hapesire edhe sot.

Nuk mund te dish cka eshte nicke a cka jo ne vperat e tij te redaktuara sistematikisht nga e motra qe s'dinte as kush eshte nicja.

Nicja eshte para se gjithash poet, vargu i tij filozofik eshte poaq i madherishem nga aspekti poetik i nderlidhjes dhe i lojes se fjaleve me simbolikat e silogjizmat e logjizmat tezat e antitezat e nderthurura ne nje gjuhe poeti te ciles saora mund t'i japesh nje kuptim te erret morbid dhe ate me nje akt te vogel sa nje ndryshim akcenti. une nuk ia kam lexuar doreshkrimet nices andaj nuk kam ne dispozicion paramasen qe te diferencoj cka eshte nice e cka dore e intervenimit te lire nazist.
...
sa ishte gjalle nicja kishte frike se kane per ta hyjnizuar, ...

Thuhet e shkruhet "fundamentale", fjala 'fondamentale' nuk ekziston.
Dhe padyshim qe une takohem me nicen ne cilendo bote dhe sa here te me kujtohet per arsye se prania e tij mendore eshte e pakufizuar ne kohe dhe hapesire edhe sot.

Nuk mund te dish cka eshte nicke a cka jo ne vperat e tij te redaktuara sistematikisht nga e motra qe s'dinte as kush eshte nicja.

Nicja eshte para se gjithash poet, vargu i tij filozofik eshte poaq i madherishem nga aspekti poetik i nderlidhjes dhe i lojes se fjaleve me simbolikat e silogjizmat e logjizmat tezat e antitezat e nderthurura ne nje gjuhe poeti te ciles saora mund t'i japesh nje kuptim te erret morbid dhe ate me nje akt te vogel sa nje ndryshim akcenti. une nuk ia kam lexuar doreshkrimet nices andaj nuk kam ne dispozicion paramasen qe te diferencoj cka eshte nice e cka dore e intervenimit te lire nazist.
...
sa ishte gjalle nicja kishte frike se kane per ta hyjnizuar, ...

Si e diferencon? Bazuar ne cka? Une e dalloj ne stil.

I kam tere librat e tij. Ai thonte se shkruaj per gjenerata te tjera qe do vine pas meje, e ne se ndonje me kupton tash, eshte bonus.

Nietzsche e kam bere ne shkolle si platforme. Nga kurset elektive. Ndersa, Shopenhaurin "the last German of any consequence" sic e quante dishepullin e vet kur qe i ri dhe nga i cili ka marre disa kocka, si edhe Spinozen i kisha lexuar shume kohe me pare, kur te tjeret benin xhiro ne bulevard per te bere iventarin e personave te disponueshem per martese.

Si e diferencon? Bazuar ne cka? Une e dalloj ne stil.

I kam tere librat e tij. Ai thonte se shkruaj per gjenerata te tjera qe do vine pas meje, e ne se ndonje me kupton tash, eshte bonus.

Nietzsche e kam bere ne shkolle si platforme. Nga kurset elektive. Ndersa, Shopenhaurin "the last German of any consequence" sic e quante dishepullin e vet kur qe i ri dhe nga i cili ka marre disa kocka, si edhe Spinozen i kisha lexuar shume kohe me pare, kur te tjeret benin xhiro ne bulevard per te bere iventarin e personave te disponueshem per martese.

1. Nice nuk e konsideronte veten gjerman
2. te permendesh shopenhauerin ne prani te nices eshte ofendim.

1. Nice nuk e konsideronte veten gjerman
2. te permendesh shopenhauerin ne prani te nices eshte ofendim.

1. Kam pershtypjen se e adhuron Gjermanine. Thote qe u bene budallenj kur fituan fuqi. Dikur ishin komb mendimtaresh, tash jane merzitur nga intelekti. :) Personin e vetem te shquar qe mund te rekomandoje eshte Bischmark. Dhe ka arsye. Biscmarku themeloi Gjermanine si shtet. Para asaj kishte vec Austri. Geten e quan Gjermanin e fundit per te cilin ndjen nderim (reverence).

Duhet te lexosh 4 gjerat qe duhet te mesoje nje sistem shkollor. Po citoj vetem te paren pasi mendoj se ketu ka mangesi jo Gjermania por Shqiptaret, ndryshe nga kanunaret te paret tane.
Te mesojne te Shikojne "duke e lene syun te ambjentohet ne paqe, durim, t'i vijne gjerat perpara, te vonoje gjykimin, te zhbiroje nje rast ne tere aspektet e tij. Mesimi i pare paraprak ne spiritualitet: te mos reagoje menjehere ndaj stimulit, por te kufizohet permes instiktit me vlere se eshte ne kontroll. Te mesosh te shikosh, ne menyren qe e kuptoj une, eshte saktesisht ajo qe ne gjuhen jo-filozofike quhet "strong will-power'; esenca duke qene jo vullneti[will] por aftesia per te vonuar gjykimin. Gjithe mungesa e sensitivitetit, vulgariteti, vjen nga mungesa e kapacitetit per t'i rezistuar stimulit - nga reagimi ndaj cdo impulsi. Ne disa shume raste ky reagim eshte qullesi, renie, simptome e .... "
2. E permend ne disa vepra Shopenhouer (e quan filozofine e ketij si falsiteti filozofik me gjeniale, e tille qe ja merr edhe Krishterimit) por ka qene dishepull dhe ndjekes i tij ne rini. Kjo qe shkrova nga "Twiglights of the Idols" dhe "Pertej se Mires e se Keqes" me terheqin me shume se Zarathustra.

Nuk mendoj se naiviteti [syte e femijes] te ben me perceptues, dhe si cdo gje, edhe naiviteti ka afat skadence te kondicionuar nga pema e njohurise. Nuk mund te jesh te dyja.

Une nuk mendoj se te shohesh boten me syte e nje femije do te thote naivitet. Une e shoh kete si nje aftesi per te perceptuar cdo ndjesi ne stadin fillestar te jetes (the purity of "vita beata") qe do te thote: pa urrejtje, pa smire, pa genjeshtra, pa hipokrizi, pa maska etj. Kur them femijes, i referohem gjithmone femijes brenda vetes, nje koncept ky qe eshte fituar me pervojen ndoshta. Dhe qe mos ta zgjas, ky femije, pavaresisht se sa here mund te zhgenjehet arsyeja jote nga aktet qe ndermarrin njerezit rreth e rrotull, lihet vecan, i patunduar nga veprimet e tyre egoiste. Kjo ne fjale te tjera do te ishte te trajtosh qenien tende ne menyren me unike.
C'eshte e verteta nuk i mendoj naive femijet. Here pas here kane aftesine te psikologjisin prindin e tyre me mire se sa ca te rritur. Por kjo eshte c'eshtje tjeter.

Ps. Ndala vetem per pak, por do ta rilexoj me me nge kete teme kur te lirohem.

Status
Temë e mbyllur.
Back