• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

SPAK i sekuestron Ballukut një vilë në Dhërmi, e fshehu në emër të Igli Tares

Vete skam bere kurre korrupsion, por e kuptoj si dhe pse njerezit joshen. Te kuptosh kete nuk do te thote ta mbrosh app se do ta besh nje dite, por eshte dukuri qe nuk filloi sot dhe nuk do mbaroj sot (as kurre).
Edhe shprehja popullore "dhoron e do edhe mbreti" ska dal kot….. tregon faktin qe njerezit pamvaresisht pozites, terhiqen nga favoret dhe perfitimet.
Okay ma'am okay, nuk dyshon njeri ne ndershmerin tende. Un e kuptoj qe njeriu i thjesht manipulahet leht, kur i afrohet oferta e vjedhje, jo ne shqiperi, por ne gjithe boten. Ketu po flasim per nje figur jo te thjesht, por per nje multi milionet ne euro dhe me biznese, dhe shembullin e shume te rinjnve, si Igel Hajdut Tare.
Ky ka edhe nje vella, qe ngeli duke bertitur patriotin, mgjes, drek, dark. Edhe ai hajdut duhet te jet .

Shperehja "dhuratene pranon dhe mbreti", nuk ka lidhje me temen, dhurata eshte dhurat, qe i behent nje personi nga nje tjeret, ne raste festash ose, vizitash . Kjo eshte tradite e shqkelqyer ne gjith boten. Kjo shprehje ka dal, edhe mbetin kur e kujton dhe nje dhurat njeri eshte, i behet qefi, jo se ai ka nevoj per dhuraten, por per perkujtimin.

Last edited:
Igel Hajdut Aulon Tare. Mos u frufsh o ndyresire, me miljona euro ne bank, dhe me miljona euro biznes, zgjodhe te besh me te ulten vjedhjen..
mase futet ne burg ky qen

Igli Tare dhe akuzat për pastrim parash dhe korrupsion: rindërtimi dhe roli i tij në "Dosjen Balluku"

Pas lajmit për përfshirjen e Igli Tares në një hetim për korrupsion dhe prokurim në Shqipëri, është folur shumë për përfshirjen e tij aktuale në këtë aferë. Gjithçka sillet rreth një vile luksoze dhe rolit të tij si fasadë.

Igli Tare , një ish-lojtar ndërkombëtar i Shqipërisë dhe, më e rëndësishmja, një ish-menaxher sportiv që punoi në Itali fillimisht për Lazion dhe, deri këtë sezon, për AC Milanin, ka qenë subjekt i një hetimi gjyqësor në Shqipëri të kryer nga Zyra e Prokurorit të Posaçëm kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK). Më 4 qershor 2026, ai u mor në pyetje për afërsisht gjashtë orë në zyrën e prokurorit në Tiranë, duke u larguar pa bërë asnjë deklaratë për gazetarët e pranishëm, duke u bërë kështu i dyshuar nga një dëshmitar i thjeshtë "me njohuri të fakteve " .

Çështja nën hetim është pjesë e "dosjes Balluku" më të gjerë , e cila përfshinte ish-zëvendëskryeministren Belinda Balluku, e akuzuar për shkelje të procedurave të prokurimit dhe korrupsion e pastrim parash , me Taren të implikuar në një kontratë fiktive për një nga vilat e sekuestruara të Ballukut.

Igli Tare dhe vila në emër të tij për të mbuluar punët e biznesit të ish-zëvendëskryeministres Balluku

Sipas raportimeve nga gazetat dhe agjencitë e lajmeve shqiptare, përfshirja e Tares sillet rreth një vile luksoze në Dhërmi , në bregdetin jonian të Shqipërisë, brenda një kompleksi turistik. SPAK sekuestroi pronën, duke pretenduar se Balluku e kishte marrë atë si ryshfet për favorizimin e një kompanie ndërtimi gjatë rolit të tij si menaxher në Albcontrol, agjencinë e kontrollit të trafikut ajror. Favori vlerësohej në rreth 1 milion euro, i lidhur me një kontratë dhe dyshohet se ishte përfituar nga "bashkëpunimi" i ish-drejtorit sportiv të AC Milan.

Për të fshehur pronësinë e vërtetë dhe për të pastruar origjinën e paligjshme të pronës, dyshohet se u kryen një sërë transaksionesh fiktive, përfshirë regjistrimin formal në emër të Igli Tares përmes një kontrate të datës 5 dhjetor 2018. Më pas, një marrëveshje qiraje dhe një ndryshim i saj u nënshkruan në vitin 2024. Megjithatë, sipas hetuesve , vila u përdor nga vetë Balluku dhe familja e saj, ndërsa Tare shërbeu thjesht si fasadë.

Igli Tare: Nga "person i informuar" në të dyshuar: akuzat kundër tij

Fillimisht, Tare ishte thirrur në gjykatë si "person i informuar për faktet" nga prokurori Dritan Prençi, por pas rreth një ore pyetjesh, u thirr avokati i tij, Rigert Koni, duke sinjalizuar në mënyrë efektive transferimin e tij në statusin e të dyshuarit. SPAK më pas e akuzoi zyrtarisht për pastrim parash dhe, siç u zbulua në orët në vijim, edhe për korrupsion. Disa ditë më parë, vëllai i Iglit, Agron Tare, ishte marrë gjithashtu në pyetje nga prokurori. As ish-drejtori sportiv dhe as avokati i tij nuk kanë bërë asnjë deklaratë për këtë çështje, madje as përballë rindërtimeve të ndryshme që u përpoqën ta lironin Taren nga akuzat, duke e përshkruar Ballukun si një mik fëmijërie dhe duke pretenduar se e kishte blerë pronën me një kredi bankare.

Si patronazhist po shkruan. Të vjen keq për kte Troia di merda ballukun dhe për atë shkerdhaten Tare.
Jo, jo asnjëherë
Më ke keqkuptuar, përkundrazi
Unë i referohem fakteve të dyshimta që ngrihen mbi njerëzit, për ti zhvatur me drejtësinë e rinovuar.

Jo, jo asnjëherë
Më ke keqkuptuar, përkundrazi
Unë i referohem fakteve të dyshimta që ngrihen mbi njerëzit, për ti zhvatur me drejtësinë e rinovuar.
Beso ca te duash. Mua më duket më i thellë muhabeti. Nuk është rastësi që po ja futin ne kte moment këtij Iglit....me te drejtë.
Po me dukesh patronazhist këto 2 ditët e fundit.

• Haha
Reactions: par
Back