Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Toka është e sheshtë apo e rrumbullakët?!

Fish eys lens :p
E para: FLM qe me tregove cfare ishte fisheye lens se nuk e dija 😊

Por problemi eshte se une kam telefon te vjeter (hand me down phone) dhe ky system është per newer phones …

Can an iPhone do a fisheye lens?

Newer smartphones like the iPhone 11 pro max come with a built in wide angle lens that provide optimal aspect ratios for adding a fisheye distortion. However, for older iPhone models without the three lens system using a fisheye camera app can warp your images and cause low resolution.

@Pax-Deorum 3 pyetje kam unë per ty

1- Pse lensi i dyston imazhet dhe pse dyston vetem rrezet e Diellit dhe jo Kishen psh?

2- Pse lensa e aparatit fotografik eshte e rrumbullaket dhe jo flat siç eshte Toka?

3- Pse planetet e tjera jane sferike si top, nderkohe qe ju thoni se vetem Toka eshte flat. Si ka mundesi ne nje realm planetesh, cdo planet eshte top (futbolli) dhe Toka eshte e rrafshet?

Nqs Toka eshte e rrafshet edhe aura energjia e saja qe emit, duhet te funksionoje ne katrore dhe jo rrethore

@Pax-Deorum 3 pyetje kam unë per ty

1- Pse lensi i dyston imazhet dhe pse dyston vetem rrezet e Diellit dhe jo Kishen psh?

2- Pse lensa e aparatit fotografik eshte e rrumbullaket dhe jo flat siç eshte Toka?

3- Pse planetet e tjera jane sferike si top, nderkohe qe ju thoni se vetem Toka eshte flat. Si ka mundesi ne nje realm planetesh, cdo planet eshte top (futbolli) dhe Toka eshte e rrafshet?

Nqs Toka eshte e rrafshet edhe aura energjia e saja qe emit, duhet te funksionoje ne katrore dhe jo rrethore
Ne lartesi ka re qe syri nuk i sheh nga poshte, ndaj kte ta them me siguri se kur bej foto naten hënes psh mundohem te gjej perhere momentin kur fryn veriu dhe era eshte e forte e qielli pothuajse perhere eshte i paster, ndaj rete e deformojne driten.
E dyta se kuptoj ca lidhje ka me token lentja e aparatit ?
E treta une skam thene kurre qe toka eshte rreth se nuk e di, ama qe eshte e rrafshet po :)

Ne lartesi ka re qe syri nuk i sheh nga poshte, ndaj kte ta them me siguri se kur bej foto naten hënes psh mundohem te gjej perhere momentin kur fryn veriu dhe era eshte e forte e qielli pothuajse perhere eshte i paster, ndaj rete e deformojne driten.
E treta une skam thene kurre qe toka eshte rreth se nuk e di, ama qe eshte e rrafshet po :)
E zëmë që toka është vërtetë e sheshtë si petë byreku!

Nashti si mendoni, çfarë e bëri të sheshtë, dhe pse bëri vetëm një petë kur kishte mundësi të bënte të gjithë byrekun? 😊 :wub:

Last edited:
E zëmë që toka është vërtetë e sheshtë si petë byreku!

Nashti si mendoni, çfarë e bëri të sheshtë, dhe pse bëri vetëm një petë kur kishte mundësi të bënte të gjithë byrekun? 😊 :wub:
Pasi te ha kte qumeshtorin e rrafshet* do ta mendoj pergjigjen 🤣IMG20250310163727.jpg
Apo duhet ta postoja te tema e Kuzhines?

So gjithe planetet jane sferike ne forme futbolli, ndersa Toka i bie te jetë tepsi e rrumbullaket por e rrafshet?! 😂😂😂

Erastoteni ja ka fut kot. E kam pare teorine e tij.
Tani nese sipas teje je plaglk me gomar ben qe sorollatet e del ne konkluzion se toka eshte glob..ca te them, besoje.
Ja nje pyetje per ty meqenese ke bere shkolle.
Apo nuk ke bere?!

E marim te mirqene ate qe thua... atehere...
Pse me ane te teleskopit ti shikon galaxi qe jane miliarda vite drite larg dhe nuk e shikon dot ameriken qe eshte 3-4000 km larg. Domethene as nje sekond drite larg.
Ose mos te shkojme aq larg nga Shqiperia te shikosh Italine qe eshte vetem 8-90 km larg.

Pastaj ke degjuar per baticat, e di cfare jane dhe i formohen.
Po Hena , Marsi, Jupiteri pse jane globular apo sferik, mos me thuaj qe jane dhe ata te sheshet.

Ja pra qe krisma nuk ka patur.
Me siguri te kane bere veshet.

Last edited:
Ja nje pyetje per ty meqenese ke bere shkolle.
Apo nuk ke bere?!

E marim te mirqene ate qe thua... atehere...
Pse me ane te teleskopit ti shikon galaxi qe jane miliarda vite drite larg dhe nuk e shikon dot ameriken qe eshte 3-4000 km larg. Domethene as nje sekond drite larg.
Ose mos te shkojme aq larg nga Shqiperia te shikosh Italine qe eshte vetem 8-90 km larg.

Pastaj ke degjuar per baticat, e di cfare jane dhe i formohen.
Po Hena , Marsi, Jupiteri pse jane globular apo sferik, mos me thuaj qe jane dhe ata te sheshet.

Ja pra qe krisma nuk ka patur.
Me siguri te kane bere veshet.
Me cilin teleskop ke pare galaksi ti, se jam kurioz?
Baticat e zbaticat jane nje tjeter genjeshter :)
Nr i shpejtesise eshte nr simbolik e ska lidhje me shpejtesine.
Meqe me kujtove Italine, nga brigjet e saj kur eshte moti qarte shihen brigjet tona, pra la curvatura sic thone ate si ka mundesi qe nuk egziston as ne kte rast?

Me cilin teleskop ke pare galaksi ti, se jam kurioz?
Baticat e zbaticat jane nje tjeter genjeshter :)
Nr i shpejtesise eshte nr simbolik e ska lidhje me shpejtesine.
Meqe me kujtove Italine, nga brigjet e saj kur eshte moti qarte shihen brigjet tona, pra la curvatura sic thone ate si ka mundesi qe nuk egziston as ne kte rast?
Ku do e gjesh kurvaturën ti në 70 km distancë ?

Back