Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Toka është e sheshtë apo e rrumbullakët?!

sdf.jpg

Kush mundem me me dhan pak shpjegim per kete fenomen? Pse nuk shifet harkimi i globit te kanali i Suezit?
Pyetje serioze. Jo nuk besoj te toka e rrafshet, por ka fenomene qe kerkojne pergjigje!

Kam disa vidjo te shkurta ne celural .20-.30 seconda. A shkarkohen ktu ne forum direkt apo jo?

Eksperimenti Michelson–Morley, ekperiment me dritë më 1887 (Albert A. Michelson and Edward W. Morley)
është tendencë të detektohet eteri. Duke pasur parasysh rrotullimin e Tokës rreth boshtit të vet
dhe rreth Diellit, shpejtësia e dritës nuk ndryshon, pamarrëparasysh kahjen dhe pozitën e burimit
të dritës, pasqyrave dhe detektorit.

Më poshtë janë 2 video për detajet e eksperimentit dhe rezultatit.

Efekti i Sanjakut (Sagnac effect) - Në vitin 1913, fizikanti francez Georges Sagnac bën poashtu një
eksperiment të ngjajshëm me eksperimentin e Michelson-Morley-it, vetëm se këtu boshti ku janë
të vendosura elementet rrotullohet.

Më tepër info:

Eksperimenti e Michelson-Morley:

Sapo i faktua! Truri i besimtarëve të tokës së rrafshët, e kanë trurin e rrafshët, gjë që u sjell të shohin gjërat sferike si të rrafshëta. Nuk kanë faj të shkretët. Populli inë e ka ditur këtë, dhe prandaj u thoshte "E paska trurin rrafsh i shkreti"...

• Like
Reactions: DUA
....dhe kur mbrrita ne skajin tjeter te botes gjeta shtepine time te dyte...absolut te njejte si te paren``fumato``

Back