• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Toka është e sheshtë apo e rrumbullakët?!

Kto lloj temash janë të pa famshme për intelektin e dobët të disa personave, që nuk njohin ligjet themelore të fizikës.

Kto muhabete primitive mund të bëheshin pa hedhur njërëzimi satelite në orbitën e tokës, dhe jo sotë që njerëzimi po kërkonë të popullojë planete të tjera të sistemit tonë diellorë, dhe jashtë sajë.

Të thuash që toka është e sheshtë sotë, do të thotë që mos ta kesh idenë fare në ligjet e fizikës.
Dhe që mos t'a kesh Aberin fare që tërheqja e gravitetit është formuesi kryesor i trupave qiellorë si meteoritët, asteroidet, hënat, planetet, sistemet diellore, galaktikat dhe i gjith universi.

Kto lloj temash janë të pa famshme për intelektin e dobët të disa personave, që nuk njohin ligjet themelore të fizikës.

Kto muhabete primitive mund të bëheshin pa hedhur njërëzimi satelite në orbitën e tokës, dhe jo sotë që njerëzimi po kërkonë të popullojë planete të tjera të sistemit tonë diellorë, dhe jashtë sajë.

Të thuash që toka është e sheshtë sotë, do të thotë që mos ta kesh idenë fare në ligjet e fizikës.
Dhe që mos t'a kesh Aberin fare që tërheqja e gravitetit është formuesi kryesor i trupave qiellorë si meteoritët, asteroidet, hënat, planetet, sistemet diellore, galaktikat dhe i gjith universi.
shume e vertete se nje milioner amerikan ka paguat 10 meleon dollaro kapar qe , kur te vdesi ta varrosin ne hene. 😇

Cfare na ndryshon ne jeten tone eshte keshtu apo eshte ashtu🤷🏽☺️🤨
Dielli njesoj na ngroh dhe ne do “kaput”qe te gjithe nje dite. 🥴

Ligjet e fizikës po se po, por edhe ndërtimin e të pamurit.
Ne duhet të kuptojmë dy nga kushtet që ne të shohim fare. Një nga faktorët më të rëndësishëm është diçka aq e thjeshtë sa drita.
Por drita nuk mjafton. Syri duhet gjithashtu të jetë në gjendje të fokusohet qartë dhe të shohë me një rezolucion të lartë, nëse duam të marrim diçka kuptimplotë nga ajo që shohim.
Një gjë tjetër e rëndësishme është aftësia për të dalluar dy gjëra nga njëra-tjetra.

Nëse moti është i kthjellët, mund të shohim larg përtej detit. Nëse në vend që të shikojmë detin e kthejmë shikimin drejt qiellit, mund të shohim shumë më tej. Syri i njeriut mund tëregjistrojë një grimcë të vetme drite, të quajtur gjithashtu foton, por kjo nuk do të thotë që syri me pak grimca drite mund të shohë detaje - nevojitet më shumë dritë.
Pra, mungesa e dritës bën që syri të shohë tokën të rrafshtë, duke mos përmendur edhe faktorë tjerë si distancën dhe këndin.

Mbylleni temën tani 😁

Ligjet e fizikës po se po, por edhe ndërtimin e të pamurit.
Ne duhet të kuptojmë dy nga kushtet që ne të shohim fare. Një nga faktorët më të rëndësishëm është diçka aq e thjeshtë sa drita.
Por drita nuk mjafton. Syri duhet gjithashtu të jetë në gjendje të fokusohet qartë dhe të shohë me një rezolucion të lartë, nëse duam të marrim diçka kuptimplotë nga ajo që shohim.
Një gjë tjetër e rëndësishme është aftësia për të dalluar dy gjëra nga njëra-tjetra.

Nëse moti është i kthjellët, mund të shohim larg përtej detit. Nëse në vend që të shikojmë detin e kthejmë shikimin drejt qiellit, mund të shohim shumë më tej. Syri i njeriut mund tëregjistrojë një grimcë të vetme drite, të quajtur gjithashtu foton, por kjo nuk do të thotë që syri me pak grimca drite mund të shohë detaje - nevojitet më shumë dritë.
Pra, mungesa e dritës bën që syri të shohë tokën të rrafshtë, duke mos përmendur edhe faktorë tjerë si distancën dhe këndin.

Mbylleni temën tani 😁
Beje me te thjeshte sqarimin me kete experiment: Nje brumbull e merr nje objekt te sheshte dhe duke u munduar qe ta sjelli në shtepi, pak nga pak nga levizja qe i ben atij objekti behet nga i rrafshet në nje top m’uti.

Pra edhe ay i shkretë 💩 po e levize (se do te te duhet më vonë) behet kapice e rrumbullaket. Imagjinoje objekte te tjera.

Toka e sheshte në kapitullin 2024 te Eres te Ré 😺

Po ne kohet e Fleenstonit si mund te ishte? Ja kjo është idea 😂😂😂

• Haha
Reactions: DUA
Beje me te thjeshte sqarimin me kete experiment: Nje brumbull e merr nje objekt te sheshte dhe duke u munduar qe ta sjelli në shtepi, pak nga pak nga levizja qe i ben atij objekti behet nga i rrafshet në nje top m’uti.

Pra edhe ay i shkretë 💩 po e levize (se do te te duhet më vonë) behet kapice e rrumbullaket. Imagjinoje objekte te tjera.

Toka e sheshte në kapitullin 2024 te Eres te Ré 😺

Po ne kohet e Fleenstonit si mund te ishte? Ja kjo është idea 😂😂😂

Fleenstonit e Fleenstonavajcës e njëjta 😁
Vetëm se atëherë brumbujt e mëdhenj bënin edhe 💩 më të madh. 😂😂 pra ato objekte të sheshta që shihnin me aq dritë sa kishin në disponim. 🤪

Përgjigje e: Toka është e rrafshët, jo e rrumbullakët!

kush e ka pare horizontin ne breg te detit … pse duket gjithmon … nese toka esh e rrumbullaket nuk do dukej
Sugar, pikerisht pardje bleva nje palë syze se më kishin humbur ato te parat.

Keto syze jane te harkuara tek Hunda dhe jo tek Lentet.

E di çfarë me ndodh mua me keto syze qe jane pak me HARK tek korniza e syzeve?

OBJEKTI qe LEXOJ krijon nje HARK.

Pra ekrani i cellularit krijon nje HARK me barkun nga brenda. Pra celulari eshte i sheshte, por lentet jane pozicionuar në menyre harkore dhe objektivi merr formen e harkuar.

Çfarë dua te them, eshte se cdo gje varet: “Me Çfarë Syri e Shikon”

Fleenstonit e Fleenstonavajcës e njëjta 😁
Vetëm se atëherë brumbujt e mëdhenj bënin edhe 💩 më të madh. 😂😂 pra ato objekte të sheshta që shihnin me aq dritë sa kishin në disponim. 🤪
Me seriozitet: bleva nje palë syze leximi se më humben ato te parat dhe korniza e syzeve tek hunda eshte pak e harkuar.

Kur lexoj ekranin e cellphone qe eshte i SHESHTE, e gjithe prespektiva me krijohet me HARK (me barkun nga brenda)
Dhe ky objektiv eshte vetem 35 cm larg nga lentet e syrit qe ka vetem as 1cm largesi nga syzet dhe shiko se cfare ndryshimi.

Pikerisht del idea e shumë-përmendur “Varet me çfarë syri (lente) i shikon objektet”

• Like
Reactions: DUA
Back