Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Tregime te shkurtra

Përgjigje e: Tregime te shkurtra

Një njeri në moshë po udhëtonte me tren me djalin e tij, i cili ishte 25 vjeç.

Në fytyrën e djalit, që ishte ulur afër dritares, shihej hare e madhe...

Në atë moment, djali nxori dorën jashtë dritares dhe ndjeu se era po kalonte përmes dorës së tij dhe bërtiti: -Baba, shiko si drunjtë po ecin pas nesh..

Plaku buzëqeshi...

Pranë tyre ishte ulur një çift, që po dëgjonte bisedën mes babait dhe të birit dhe u ndjenë pak në pozicion të keq:
-Si ka mundësi që ky djalë 25-vjeçar të sillet si fëmijë?!- menduan ata...

Papritmas djali bërtiti:
-Baba shiko liqenin, shiko retë si vijnë pas nesh..

Ky çift prapë u habit nga sjellja e këtij djali...

Më pas filloi të bjerë shi. Pikat e shiut filluan të bien në dorën e djalit, të cilit i shkëlqente fytyra nga gëzimi.

Papritmas ai bërtiti:
-Baba, po bie shi, pikat e tij kanë mbushur dorën time. Shiko...shiko...

Në fund, çifti nuk pati më durim dhe iu drejtua plakut:
-Pse nuk shkoni te ndonjë mjek për të gjetur ilaç për këtë djalë?

Plaku u përgjigj:
- Ne sapo dolëm nga spitali, birit tim tani i ka ardhur shikimi dhe po sheh për herë të parë në jetën e tij...

Çdo herë kujto: Mos dil ne perfundime, pa i ditur mirë detajet!

...Ishte ora 8.30 e mëngjesit në një ditë intensive pune në spital, kur një i moshuar 80-vjecar, erdhi të hiqte të qepurat në gisht.

Menjëherë më tha se e kishte me nxitim pasi kishte një takim në ora 09.00.

E ftova që të zinte vend pasi e dija që do duhej më tepër se një orë që dikush të merrej me të. E shikoja teksa kontrollonte orën, me ankth, gjatë gjithë kohës.

Plaga dukej e shëruar dhe ndërsa po hiqja të qepurat, fillova një bisedë me të. E pyeta se mos kishte ndonjë konsultë tjetër mjekësore për të bërë tek ndonjë doktor tjetër meqë e kishte me aq nxitim.

I moshuari më tha që jo, por që i duhej të shkonte në shtëpinë e kujdesit të shëndetit (azil ) për ti pregatitur mëngjesin gruas së tij.

E pyeta mbi shëndetin e saj. Më tha që po kurohej që prej disa vitesh dhe se ishte viktimë e semundjes së Alzheimer.

E pyeta nëse gruaja do merzitej për vonesën e tij. Më tha që e shoqja nuk e njihte më se kush ishte, kishte pesë vite në nje situatë te tillë.

E habitur e pyeta: "Dhe shkon çdo mëngjes edhe pse ajo nuk të njeh ?"

I moshuari duke buzëqeshur mu përgjigj:"Gruaja ime nuk më njeh, por unë akoma e njoh atë se çfarë është për mua."

Mu desh që ti përmbaja lotët ndërsa i moshuari po largohej dhe mendova:"Kjo eshte lloji i dashurise qe dua ne jeten time."

Dashuria e vertete nuk eshte as fizike dhe as romantike. Dashuria e vertete eshte te pranosh njeri tjetrin me me cfare ka qenë, cfare eshte dhe cfare do te jete.

Attachments

• is.jpg
    is.jpg
    21.3 KB · Views: 65

Kjo ben pjese ke te preferuarat e mia :D

Miqesia e vertete :)
Shoket e djalit dhe shoket e babait :D

Djali shpesh i mburrej babait...Shoket e mi keshtu, shoket e mi ashtu...

Babai i thoshte:
Po rri more bir, mos u nxito se duhet kohe e gjate per te provuar miqesine e vertete!

Djali: Po ku di ti...shoket e mi keshtu, e shoket e mi ashtu...

I thote babai:
Po mire more bir, ftoji te djelen ne dreke shoket e tu se kam deshire ti njoh!

Te dielen babai ther nje dash dhe e le te mbuluar me nje carcaf ne mes te oborrit...

Kur vijne shoket e djalit, babai u thote:
Ore djem, pak para se te vinit ju hyri nje person ne shtepi dhe donte te me grabiste, une u perlesha me te...dhe gjate perleshjes e kam goditur ne koke dhe ka mbetur i vdekur aty...(tregon nga dashi i mbuluar me carcafin e kuqur nga gjaku) si do ja bejme hallit tani ?

Djemte ja kepusin vrapit, kush me pare e kush me pas...

I thote djali:
Bo bo cme bere more baba, me turperove me shoket.

Babai:
Nuk jane shoke ata biro, jooo, dhe merr ne telefon tre miqte e tij e u thote te vijne sa me shpejt tek shtepija e tij sepse ashtu e kam hallin.

Pasi ata mberrijne, babai u thote shokeve te tij:

Hyri nje person ne shtepi dhe donte te me grabiste, une u perlesha me te...dhe gjate perleshjes e kam goditur ne koke dhe ka mbetur i vdekur aty...(tregon nga dashi i mbuluar me carcafin e kuqur nga gjaku) si do ja bejme hallit tani ?

HAJDE MO TA VARROSIM NE PYLL- Pergjigjen ata nje zeri...

Babai shkon tek dashi, heq carcafin e u thote:
Hajde ta pjekim, se ju e keni hallall kete mish.

Me pas kthehet nga djali e i thote:
E mesove se cfare eshte shoqeria e vertete ? :D

Njeriu ka nje jete dhe ajo nuk i kthehet kurre me.
Dhe nje plak i mocem mbushi njeqind vjec dhe vdiq. Tregojne se, para se te nderronte jete, u tha djemve.

- Bijte e mi! Njeriu eshte mysafir ne kete bote. Prandaj, kur te shkoni miq ne ndonje vend mbani me vete tri gjera te thjeshta: nje meter, nje gur kandari dhe nje gjilper.

- Perse nje meter, baba?! - foli djali i pare.
- Qe te matesh vendin ku rri mes te tjereve biri im - dhe heshti.

- Perse nje gur kandari, baba?! - foli djali i dyte.
- Ta peshosh fjalen tende para se ta thuash biri im - perseri heshti.

- Perse nje gjilpere, baba?! - foli i treti.
- Para se te thumbosh tjetrin me fjale, provoje te vetja jote me pare, ne te dhemb apo te djeg biri im.

Kete here heshtja e thyen fjalen e fundit te plakut. Tani bijte e mi, trupin tim ia fal tokes, ndersa mendjen time ua le juve ...!!

Dy burra, te dy shume te semure, ndanin nje dhome spitali.

Njerit prej tyre i lejohej te ngrihej ndenjur ne krevat cdo dite nga 1 ore pasi kjo e ndihmonte ne pastrimin e mushkerive.

Krevati i tij ishte afer dritares se vetme te dhomes.
Burri tjeter duhej ta kalonte gjithe kohen shtrire per shkak te semundjes.

Dy burrat kuvendonin per ore e ore te tera.
Flisnin per te kaluaren, per shtepine, familjen, punen, rinine e tyre, kohen e sherbimit ushtarak, kohen e pushimeve etj.

Cdo mbasdite kur burri afer dritares ngrihej ndenjur, e kalonte ate 1-oresh kohen duke i pershkruar mikut te tij cdo gje qe mund te shihte jashte nga dritarja.

Burri tjeter filloi te jetonte cdo dite ne pritje te ketij orari nje oresh kur bota e tij e brendshme pasurohej dhe ndricohej nga aktiviteti dhe ngjyrat e botes jashte dhomes se spitalit.

Nga dritarja shihej nje liqen i mahnitshem. Rosat dhe mjelmat luanin ne uje ndersa femijet zbaviteshin me varkat e tyre lodra. Ciftet shetisnin te lumtur ne lulishtet plot lule shume-ngjyreshe dhe i gjithe qyteti mund te shihej si ne pellembe te dores.

Nderkohe qe burri prane dritares i pershkruante te gjitha keto ne detaje, burri ne anen tjeter te dhomes mbyllte syte dhe imagjinonte kete panorame.
Ne nje pasdite te ngrohte, burri prane dritares pershkroi nje parade qe po parakalonte me hap rreshtor.

Megjithese burri tjeter nuk degjoi ndonje bande muzikore ta shoqeronte paraden, me syte e mendjes ai "shihte" cdo gje ndersa miku i tij e pershkruante kete pamje ne detaje tejet te hollesishme.

Dite, jave dhe muaj kaluan. Nje mengjes, infermierja erdhi t'u sillte uje por gjeti trupin pa jete te burrit prane dritates qe kishte nderruar jete paqesisht ne gjume.

E trishtuar, ajo lajmeroi personelin e spitalit per te marre trupin e tij dhe te kujdesej per cdo detaj tjeter te rastit.

Sapo situata ne dhome u normalizua, burri tjeter i kerkoi infermieres qe te levizte tek krevati prane dritares. Ajo e ndihmoi duke u siguruar qe cdo gje ishte mire dhe pacienti ndihej rehat.

Ngadale dhe me mundim, burri u mbeshtet ne berryla, duke u munduar te ngrihej.U zgjat ngadale per t'i hedhur nje sy botes perjashta por u shtang kur pa se perjashta ishte vetem nje mur.

I habitur, burri e pyeti infermieren se si ishte e mundur qe i ndjeri, ish shoku i tij i dhomes i kishte pershkruar gjera kaq te mrekullueshme per pamjen jashte kur aty ishte vetem nje mur.

Infermierja u pergjigje se i ndjeri kishte qene i verber dhe as qe mund ta shihte murin.
-"Ndoshta e ka bere per te te inkurajuar ty" - u pergjigj ajo.

Morali:
Lumturia me e madhe gjendet atehere kur mund te besh dike tjeter me te lumtur. Pikellimi i ndare me dike tjeter pergjysmohet por lumturia e ndare me dike tjeter dyfishohet. Nese do te ndihesh vertet i pasur, numero te gjitha gjerat qe i ke dhe qe nuk mund t'i bleje paraja.

Kufi për të mos u kaluar.
Tregim.

Kur ndahem me ty, bota më bëhet një thes me rërë per ta mbartur mbi kurriz. Madje më keq akoma: kur nuk jam me ty, bota mbi kurizin tim, vetëm një gjë di të bëjë: të thyejë gurë mbi shpatullat e mija te drobitura. Kur ndahem me ty, unë bëhem një i dëshpëruar dhe rruga e vetme që duhet të ndjek, është ti vij rreth e qark një honi rrëpirë.
Përpiqem të bëj ndonjë gjë me honin, ndërsa botën që thyen gurë e kam gjithmonë mbi kurriz. Në fillim e mas me vështrim nga lart poshtë dhe sytë më premtojnë. Pastaj provoj të ngjitem,
po duart më bëhen copë copë, thonjtë me lirohen nga mishi e trupi më laskarohet. Honi nuk ka asnjë pikëmbështetje për mua, asnjë zgrip për të kapur duart e mbështetur këmbët.
Provoj të ngjitem e bie, një herë, dy, e pastaj radhazi njëqind rrëzime rrjesht, deri sa e gjej veten gjysëm i vdekur.
Jam gati për tu dorëzuar të them të drejtën, kur nuk e di se nga më vjen një këshillë falas: " Kërko ndihmë o i bekuar!"
Reflektoj një çast aty në fundin e honit, krejt i dërmuar nga tentativat për tu ngjitur, dhe nuk e di se pse, për dreqin tim e bind vehten se është e kotë të kërkosh ndihmë; ndihma asnjëherë nuk të vjen falas, ndihmën duhet ta meritosh, ndihmën duhet ta fitosh. Ndihma të vjen vetëm kur nuk e braktis asnjëherë guximin për të luftuar.
Me djallin nuk bëhet luftë dhe s' kam ç' të bëj, marr ca pushtet mbi veten dhe rifilloj ngjitjen. Më vështirë e kam, nuk don mendje, përsëri bota më peshon rëndë në shpatulla, madje nuk e ka ndërmend as të ndalë goditjet me tokmak, e gjithashtu dhe honi është bërë më rrëshqitës nga tentativat e mija të pafundme.
Nuk duhet kushedi çfarë tani për të më bindur se çdo gjë ka marrë fund. Ndërsa ndjehem i mundur, totalisht i lëshuar, intuita më njofton që dikush po rend drejt meje. Pikërisht në momentin, në çastin kur po vendosja të dorëzohesha, më arrin ndihma. Një dritëz e zbehtë nis të më shfaqet para syve, pastaj ajo merr forcë, ndrin më shumë, deri sa bota sipër shpatullave të mija e ndal gurgoditjen dhe nis e largohet për llogari të saj.
Magjishëm trishtimi e dëshpërimi, por dhe hallakatja ime e ndjekin pas botën, që deri një çast më parë ishin vënë mullar mbi mua. Ndalem duke luftuar dhe një shpresë më premton të takohem me ty: me njerëzit mund të takohesh mirë fare dhe duke mos pretenduar tu ngjitesh honeve, por duke marrë përqark tyre.
Nuk e di për të tjerët se kur e kanë quajtur e do ta konsiderojnë veten të lumtur. Unë sot po ndjehem si asnjëherë, më i lumtur se kurrë, thjesht sepse kam bindur vehten dhe ty se jemi të domosdoshëm për njëri tjetrin.

petrit sulaj
QIELLGËRVISHTËS PA THEMELE.

Më pat thënë gjyshi më se njëqind herë:
"I keqi ta lë të keqen në derë.”
Para se të vdiste më tha një natë:
"Digjet lisi i njomë,pranë lisit të thatë".
Gjyshi më më pat thënë,as vetë sa herë nuk di:
"Vetëm puna e mirë,njeriun e bën njëri".
Gjyshi im i dashur,çdo herë më ka porositur:
"Mos nxito të flasësh,gjërat pa i ditur"!
Gjithnji i bërtiste babit,në oden e vjetër:
"Puna e sotme,s'lihet për herën tjetër".
Disa herë më tha gjyshi biri imë ta kesh në konsiderat
"Gjuha është helm,gjuha është mjaltë".
Me gishtin në kokë tretesha në mendim,
Nuk i kuptoja dot fjalët e gjyshit tim.

Përpara pasqyrës nxirrja gjuhën jashtë,
Nuk kishte fare helm nuk dukej as mjaltë.
Shpeshherë me gjuhë buzët i lëpija,
As ëmbël, as idhtë fare nuk ndieja.

Me vite të tëra, u mundova kot,
Fshehtësinë e kësaj nuk i gjeja dot.
Tani kur gjyshin pran nuk e kamë
Fjalët e tij shumë vlerë për mua kanë..

Nje cift kishte vendosur te martohej dhe diten e pare te marteses se tyre i kishin premtuar njeri - tjetrit se kushdo qe do te trokiste ne deren e tyre nuk do ja hapnin, u betuan qe do ta mbanin premtimin.

Pasi dasma u be ne shtepine e tyre trokiten te afermit e burrit per t'i vizituar. Bashkeshortet ishin kycur brenda dhe burri donte qe ta hapte deren mirepo ato kishin premtuar dhe ai nuk ua hapi deren prinderve te tij dhe prinderit u larguan.

Ne po te njejten dite erdhen dhe prinderit e nuses dhe te dy bashkeshortet u kycen serisht qe te mbanin premtimin dhe nusja duke pare me lot ne sy dhe e deshperuar qendroi disa caste pastaj ua hapi deren prinderve te saj...

Une s'mund t'jua bej kete prinderve te mi tha. Bashkeshorti nuk foli fare.

Vitet kaluan dhe cifti lindi kater femije 3 djem dhe te fundit nje vajze dhe bashkeshorti per ardhjen ne jete te vajzes beri nje feste te madhe dhe ftoi gjithe farefisin. Me vone kur festa mbaroi, bashkeshortja e pyeti se perse beri gjithe kete feste te madhe kur per te tjeret nuk e kishte bere?!

Bashkeshorti ju pergjigj me thjeshtesi : -Sepse ajo eshte e vetmja qe do te hape deren per mua ! Vajzat jane gjithenje speciale

Attachments

• cf.jpg
    cf.jpg
    21.6 KB · Views: 28

Tregon një legjendë antike për një fëmijë që ndërsa po vinte në Jetë iu drejtua ZOTIT:
-“Më treguan që po më zbret në Tokë…po si do jetoj unë kaq i vogël dhe i pambrojtur??”
-“Mes shumë engjëjve, kam zgjedhur një për ty që po të pret dhe që do kujdeset për ty”
-“Por, më thuaj…unë këtu në qiell nuk bëj tjetër vetëm këndoj dhe buzëqesh, kjo më mjafton për të qenë i lumtur”
-“Engjëlli yt do të të këndojë dhe do të të buzëqeshë çdo ditë, dhe ti do ndjesh dashurinë e saj dhe do jesh i lumtur”
-“Po si t’ia bëj kur të dua të flas me TY ??”
-“Engjëlli yt do të ti bashkojë duart e vockla dhe do të të mësoje se si mund të më afrohesh mua…por unë do jem gjithmonë prane teje.”
Në atë moment mbretëroi qetësia dhe ca zëra nga Toka filluan të dëgjoheshin. Ndërkohe fëmija i frikësuar, pyeti me një zë të mekur:
-“ZOTI im, meqë më duhet të iki…më thuaj emrin, si quhet Engjëlli im ?”
-“Emri i saj nuk ka rëndesi, ti do ta thërrasësh “Nënë”

Attachments

• ne1.jpg
    ne1.jpg
    20.2 KB · Views: 20

8 Marsi pa nënën!
E dashur nëna ime. Unë nuk do të ta uroj 8 Marsin sot. Sepse unë ta urova mbrëmë dhe do të ta uroj përsëri nesër. Ti mos u mërzit që unë s’ta uroj sot festën, sepse unë mendoj që ti nuk ke lidhje me këto festat e lëvizjeve revolucionare feministe dhe harbimet striptike që bëhen sot. Ja përshembull, e di ti ç’kuptim ka “Ladies out night party për 8 marsin"??? –Joooo!!?
-E shikon,të thashë pra, e mira ime jomoderne, që ti s’ke lidhje me keto festa.
E di si do ishte festa ime ideale për ty?
Qe unë tani të isha atje me ty. Të pija një filxhan çaj mali ashtu siç e bën ti me tre lugë sheqer (dhe pse unë të them mos i hidh shumë), sepse ti e bën "për çupën". Dhe kur të më pyesësh“si e kam bërë, se mos i kam shtënë sheqer shumë”? - Unë të them duke përplasur buzët nga kënaqësia: - “E ke bërë shkëlqyeshëm, si çaj nëne!!”. Dhe kur ti të më pyesësh me lot në sy, se si kaloj? Unë do të them duke të fshirë lotët: “Jam duke jetuar ëndrrën time më të madhe”. Ti harron lotët dhe më pyet, se kë kam pareë mbrëmë në ëndërr? Unë qesh dhe të flas me pasion për fëmijët dhe tim shoq. Të tregoj për të voglën time që ka filluar të flasë e të numerojë, është e bukur dhe i ngjan tim shoqi. Të them që imshoq është nga më të mirët në futboll, por i bie shkurt kur flas për të sepse e di qe, ti qe i ke “zet” dhënduret, se nuk t’i sjellin gocat shpesh për të të parë.
Unë jetoj shumë mirë, por edhe sikur të kisha ndonjë problem të vogël, unë nuk do të thosha, sepse ti je nënë dhe nuk do t’ia falja vetes të të lija pa gjumë përsëri. Edhe pse unë i adhuroj rrudhat dhe thinjat e tua, nuk dua të të shtoj më asnjë.
Ti qan shumë. Unë të them gjithmonë që nuk të bën mirë për shëndetin. Ti qan, kur vij nga malli dhe kur iki nga deshpërimi. Kur ndahemi në aeroport ti qan me lot të nxehtë, ndërsa unë nuk qaj (jam keqinfluencuar nga amerikano-veriorët dhe e kontrolloj veten mirë), por të gënjej se do të vij shumë shpejt.
Unë e përmbaj vehten shumë mirë, deri sa arrij në sediljen time. Pastaj përplasem me forcë dhe behem 5 vjeç. Qaj nën zë dhe lutem që kur të vij në Shqipëri herën tjetër të të gjej gjallë. Ti je plakur dhe zvogëluar shumë.
Te them të drejten, i kam marrë inat vajzat që i kanë nënat afër dhe nuk e dine se çfarë privilegji kanë. Une do të doja, që kur linda fëmijët të të kisha pranë dhe të mos lexoja libra si rriten fëmijët.
Midis miliona falënderimeve të gjata nga Atlantiku në Mesdhe, që kam unë për ty, dua të të them një të vockël. “Të falenderoj nga zemra, e dashur nënë, që më ke mësuar me veprimet e tua, që çizmet “Gucci” nuk kanë lidhje me elegancën dhe shpirtmirësinë”.
Më vjen inat që të kam ngjarë shumë në një pikë. Jam e dhimbsur si ty dhe njerëzve që dua fort, ua le zemrën në dorë. Kjo nuk është gjithmonë e mirë.
Të të them kam mall, është pak dhe ti nuk e di që deshira ime fluturon shpesh për të të parë ty. Po e mbyll tani se me duhet një e qarë e mirë.
Alma Tarelli

@Marya
Princi la qenin te kujdesej per femijen dhe iku per gjah.
Kur u kthye djepi ishte bosh dhe qeni kishte gjak ne goje. Princi e vrau qenin ne vend. Mendoj se kish demtuar femin. Me nje here degjoi zerin e femijes ku e gjeti femijen shendosh e mire prane ujkut te vrare.
Qeni kish shpetuar femijen ne dyluftim me ujkun. Princi u pikellua shume per qenin dhe e varosi me nderime.

1732068591424.jpeg

Kana e ujit
Në një shkretëtirë të thatë, një burrë i varfër dhe gruaja e tij e çmonin gjënë më të rrallë që kishin - ujin. Duke shpresuar të ndryshonin fatin e tyre, ata vendosën që burri duhet t'ia ofronte pasurinë e tyre më të çmuar, një kanak me ujë shiu, Kalifit bujar të Bagdadit.
Ai udhëtoi nëpër rërën përvëluese, duke e ruajtur kanakën si një dhuratë të shenjtë. Me të arritur në oborrin e Kalifit, ai e paraqiti atë me përulësi, pa e ditur se Bagdadi ndodhej pranë lumit të fuqishëm Tigër. Oborrtarët buzëqeshën, por Kalifi, plot hir, e pranoi dhuratën me nder.
Për habinë e burrit, Kalifi e mbushi kanakën e tij me ar dhe e shoqëroi atë në Tigër për t'u kthyer. Kur burri pa lumin e madh, ai qau nga habia - jo vetëm për bollëkun e lumit, por edhe për mirësinë e atij që pranoi ofertën e tij të përulur sikur të ishte një dhuratë e çmuar.
RUMIU
Nga FB

1746982922680.jpeg

Kana e ujit
Në një shkretëtirë të thatë, një burrë i varfër dhe gruaja e tij e çmonin gjënë më të rrallë që kishin - ujin. Duke shpresuar të ndryshonin fatin e tyre, ata vendosën që burri duhet t'ia ofronte pasurinë e tyre më të çmuar, një kanak me ujë shiu, Kalifit bujar të Bagdadit.
Ai udhëtoi nëpër rërën përvëluese, duke e ruajtur kanakën si një dhuratë të shenjtë. Me të arritur në oborrin e Kalifit, ai e paraqiti atë me përulësi, pa e ditur se Bagdadi ndodhej pranë lumit të fuqishëm Tigër. Oborrtarët buzëqeshën, por Kalifi, plot hir, e pranoi dhuratën me nder.
Për habinë e burrit, Kalifi e mbushi kanakën e tij me ar dhe e shoqëroi atë në Tigër për t'u kthyer. Kur burri pa lumin e madh, ai qau nga habia - jo vetëm për bollëkun e lumit, por edhe për mirësinë e atij që pranoi ofertën e tij të përulur sikur të ishte një dhuratë e çmuar.
RUMIU
Nga FB

View attachment 299917
ja , tregime te tilla te vyera sillna ne Forumin Tone me Fame Boterore. 🥰

Back