Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Vdekje e bukur

Petrit Kola

PERANDOR
Anëtar
Jun 24, 2021
Postime
65,326
Pikët
113
Me terrorizon ide se mud te vdes ne shtrat. A ndryshojn vdekjet, a ka vdekje te bukur dhe vdekje te shemtuara, a mund te zgjedhim? Historia po e privilegjon brezin tone. Ne mund te bejm zgjedhje te bukura.

Nuk ka pse te te terrorizoje idea e vdekjes ne shtrat.
Nje hero vdes ne beteje, por vdes edhe ne shtrat.
Shume njerez te medhej, heroj te medhej, kane vdekur ne shtrat.
Eshte Skenderbeu ne shtrat ka vdekur.
Helmuar ai dhe Leka i madh. Nuk kan vdek me bebelino. Jan vra. I kan vra me helm.

Nga vdekja natyrale, me e lehta dhe me e mira, thone se eshte kur vjen papritur, ose ne shtrat, ne gjume. Kjo eshte pa vuajtje te gjata.

Nga vdekjet jonatyrale, me e mira eshte kur vdes ne lufte, per nje ceshtje te drejte.
Vdekja nga aksidentet eshte e keqe.
Por me e keqja, eshte ajo kur vdes ne nje lufte te padrejte, kur te genjejne e te perdorin si mish per top. Kjo eshte vdekja e budallait. Budallai shkon ne boten tjeter pa kuptuar gje...

Last edited:
Kuar duan vete te vdesin , apo kur te kerkojne ti ndihmosh te vdesin ..kjo eshte me e dhimbshme

Vdekje e bukur është ajo kur ke familjarët rreth vetes dhe u mundësohet lamtumira e fundit.
Zgjedhjet mund t’i bëjmë dhe mund të jenë të bukura për veten tonë, por jo gjithmonë për të afërmit.

Sido që të jet vdekja sërish është vdekje. Si e shëmtuar si e bukur është vdekje.

Vdekje e bukur është ajo kur ke familjarët rreth vetes dhe u mundësohet lamtumira e fundit.
Zgjedhjet mund t’i bëjmë dhe mund të jenë të bukura për veten tonë, por jo gjithmonë për të afërmit.
Per mua me duket komplet e kunderta. Do ishte shume me bukur te vdesesh i vetem dhe askush mos ta dijn momentin e vdkjes as trupin dhe te gjithe njerzit te supozojn qe je zhduk dhe nuk don te flasesh me asken.
kjo me duket vdekje e bukur sepse ngaqe i don shume njerzit e tu i ben te urrejn icik me mire se te vajtojn.

Per mua me duket komplet e kunderta. Do ishte shume me bukur te vdesesh i vetem dhe askush mos ta dijn momentin e vdkjes as trupin dhe te gjithe njerzit te supozojn qe je zhduk dhe nuk don te flasesh me asken.
kjo me duket vdekje e bukur sepse ngaqe i don shume njerzit e tu i ben te urrejn icik me mire se te vajtojn.
Ehhh mor Kurt, ka pasur raste ku djali/vajza e ka urryer prindin e vet në maksimum, nuk e ka dashur, kur ka vdekur prindi kanë vajtuar. Ti ndoshta se kupton po njeriu nuk funksionon vetëm në bazë të urrejtjes. Është shumë kompleks.

Ehhh mor Kurt, ka pasur raste ku djali/vajza e ka urryer prindin e vet në maksimum, nuk e ka dashur, kur ka vdekur prindi kanë vajtuar. Ti ndoshta se kupton po njeriu nuk funksionon vetëm në bazë të urrejtjes. Është shumë kompleks.
Nuk i kisha fjalen per urrejtjen, e kunderta, e kisha fjalen qe nese supozjm kam vetem 6 muaj te jetoj, po sikur te zhdukesha dhe ti thoja familjes ne nje leter qe nuk dua tju shoh me, nuk dua tju flas me, ma beni hallall por nuk dua te shoh me asken du te ndertoj jeten time te lumtur larg te gjitheve. Ju uroj gjithe te mirat, kjo eshte hera e fundit qe do degjoni nga une sepse do nderroj emer mbiemer dhe shtet dhe do zhdukem pwegjithmone. Nese ma doni lumturine mos kerkoni per mua.
ne ket rast kjo tregon dashurine maksimale ndaj njerzve te tu, kjo do ishte vdekja me e bukur dhe me dinjitoze ne bote,lol

Nuk i kisha fjalen per urrejtjen, e kunderta, e kisha fjalen qe nese supozjm kam vetem 6 muaj te jetoj, po sikur te zhdukesha dhe ti thoja familjes ne nje leter qe nuk dua tju shoh me, nuk dua tju flas me, ma beni hallall por nuk dua te shoh me asken du te ndertoj jeten time te lumtur larg te gjitheve. Ju uroj gjithe te mirat, kjo eshte hera e fundit qe do degjoni nga une sepse do nderroj emer mbiemer dhe shtet dhe do zhdukem pwegjithmone. Nese ma doni lumturine mos kerkoni per mua.
ne ket rast kjo tregon dashurine maksimale ndaj njerzve te tu, kjo do ishte vdekja me e bukur dhe me dinjitoze ne bote,lol
Nuk e bën dot atë kur je i rritur Kurt. E bën kur je adoleshent se kur je i rritur mendja funksionon ndryshe. Gjithmonë thua; si do ndihen ata po ta bëj unë këtë gjë ?! Funksionon shumë ndryshe !

Po pra. E bukur për ty, por jo patjetër për të afërmit. Urrejtja është vuajtje. Vajtimi zgjat por edhe çliron në një lloj mënyre.

Po pra. E bukur për ty, por jo patjetër për të afërmit. Urrejtja është vuajtje. Vajtimi zgjat por edhe çliron në një lloj mënyre.
Une e kisha ne sensin icik me dramatik nese vdes ne moshe te re kjo do i vriste shume te afermit, e kam imagjinuar kte dhe mendoj qe zhdukja do ishte zgjidhje me mire per te afermit dhe dicka dinjitoze per veten.

Back