edlin
V.N.P
- Anëtar
- Apr 22, 2010
- Postime
- 34,890
- Pikët
- 113
Përshëndetje Baba nga durrsi..Per mendimin tim, çështja është shumë më e komplikuar dhe e rrezikshme sesa duket në sipërfaqe. Më shkoqur:
- Theodor Herzl (i natyralizuar në austriak - sepse realisht ishte hebre) njihet botërisht si babai i sionizmit dhe që hodhi i pari idenë e krijimit të shtetit hebre në Palestinë.
Pikërisht në vitin 1897, ai sebashku me Max Nordau organizuan Kongresin e Basilea (në Zvicër) nga ku u themelua lëvizja e sionizmit.
Sot në Israel, atij (pra T. Herzl) i është dedikuar një ditë feste kombëtare që quhet Hezl Day dhe që korrespondon ditën e 10 të muajit hebraik "Lyar".
Egsaktesisht pas 50 vjetësh, pra në Nëntor të vitit 1947 Asembleja e Përgjithshme e OKB miraton planin për ndarjen e Palestinës dhe krijimin e shtetit të Israel.
(shpallja zyrtare do bëhej pak muaj më vonë pra në 14 Maj 1948)
Jam shumë i sigurte që në vitin 1897 askush në botë dhe aq më tepër në Palestinë, nuk e mendonte kurrë që ëndrra sioniste e T.Herzl do realizohej.
Sot në Shqipëri diskutohet për dhënien me koncesion 99 vjet apo blerjen për 1 €uro të truallit shqiptar për të ashtuquajturit "Investitor Strategjik" pas të cilëve qëndron imobiliaristi zoti Jerard Kuschner dhe të tjerë që ende nuk i njohim por që natyrisht janë me prejardhje hebreje.
Natürlich që në pamje të parë nuk ka asnjë problem, asgjë të keqe përveç se....
- Njëkohësisht (paralelisht) me atë që po ndodh në Shqipëri / kemi të njëjtën situatë edhe në Italinë e Jugut dhe saktësisht në Rajonin e Puglia-s (në Salento) pra fiks përballë brigjeve shqiptare për të cilat po diskutojmë.
Edhe në Salento (Puglia ITA) synohet pikërisht i njëjti "projekt madhështor zhvillimi" i financuar nga imobiliaristi hebre Orit Lev Marom nëpërmjet agjencisë imobiliare - Coral 37.
Edhe ktu në pamje të parë nuk ka asgjë të keqe, krejtësisht normale në pamje të parë.
Deri ktu është pjesa reale, konkrete dhe lehtësisht e verifikueshme nga të dhënat/ detajet që kam sjellë.
Duke njohur historinë mbi sionizmin që tregova jo pa qëllim në krye të shkrimit dhe se çfarë ndodhi më pas dhe çfarë po ndodh sot në Palestinë, CisJordania, Sirya (lartësitë Golan) Süd Lebanon, etj, unë ngre disa nga kto hipoteza :
- a ka ndoshta ndonjë plan të fshehtë për ta mbyllur Jugun e detit Adriatik në një darë të hekurt të kontrolluar nga hebrenjtë dhe që nesër ose pasnesër lundrimi në atë det drejt Adriatikut Verior që prek portet shqiptare, (Vlorë /Dürres/Shëngjin) malazeze, (Ulqin/ Kotorr/ Bar Tivar ) kroate, (Zadar, Dubrovnik /Pula /) sllovene (Koper) dhe ato italiane (Bari/Ravenna/Ortona/Ancona/Venezia/Trieste) etc >>> të bëhet me pagesë?
- a egsiston mundësia që nesër ose pasnesër, kjo enklavë hebreje brenda dy territoreve ku kalon TAP (Trans Adriatic Pipeline) pra në Shqipëri dhe Itali, të kalojë totalisht nën kontrollin e hebrenjve?
Jemi thjesht në fushën e hipotezave por duke njohur historinë dhe "koincidencën" e investimeve në të dyja pikat kyçe të Adriatikut pra aty ku ngushtohet (shiko figurën) ka shumë pak arsye për të fjetur i qetë. 50 Vjetët e projektit të krijimit të Israel kaluan shumë shpejt, ndërsa për kto hipoteza ndoshta do të duhen edhe më pak sesa 50 vjet. View attachment 358972
Koment shumë i detajuar që përfshin të gjitha hipotezat mbi këtë problematikë.
Ke harruar projektet e Sardenjës dhe Sicilisë
Afër këtyre zonave ka ose po ndërtohen edhe parqe fotovoltaik, mendon se mund të ketë lidhje me të gjithën , apoështë një ide e gabuar që më është ngulur në kokë ?
Ndërsa Albani e egzagjeron pak muhabetin , po nuk është çun i keq (jo se e njoh, por për qëllimin që ka them )
Megjithatë duhej të kisha sjellë edhe videon e intervistës së Anës për të patur një tablo të plotë në temë, po jam pak dembel