• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Vlora dhe hebrenjtë ndër shekuj

Ska te bej me fene, zionzmi kristian eshte koncept modern heretic qe ndodhi nga inflitrimi i cifutve ne per disa ndarje krishtere. Zionismi vete si koncept hertic që kundershton cdo pjese te krishterizmit si fe dhe nuk ka si te ekstistojn te dyja nqs e hap e lexon librat. Zionzmi Christian eshtë lëvizje moderne ose abominim heretic.
Si levizja neoconservatistat qe erdhen nga te majtet bolshevik cifut dhe infiltruan conservatorsmin dhe jane kunder cdi parimi klasik të konservatorsmit, dhe erdhi nga cifutet e majte zionizmi christian eshte nje koncept qe erdhi nga vete cifutet.
Si përshëmbull evangjelistët cifut

Dhe seshte i vetmi ka shumë evangjeliste dhe të njohur që kanë prejardhje cifute që predikojnë herticizm si Zionsmi Christian
Kam hapur nje teme per te madje qe e mbulon.
Sido qe te jete, ata identifikohen me Kristianizmin. Pra kjo ishte ajo qe desha te theksoje.

Perderisa Amerika po shkatrohet dhe varferohet dhe poshterohet per shkak te ketyre, veshtire do fillojn ta ken edhe ne Amerik.

View attachment 356830
o Petro, sa kot ja fut ti o 'lla nga urrejtja qe ke. Ju nuk e keni idene e kapacitetit te vertete Amerikan. Flisni si femijet qe debatojne se kush do fitonte supermeni apo batmeni :p

Sido qe te jete, ata identifikohen me Kristianizmin. Pra kjo ishte ajo qe desha te theksoje.
Ata mumd te identifikihen dhe shqiptare patriot nuk do te thote qe punojne per kauzat e Shqiprise se per ato personale dhe israelin. Si mundet te jesh patriot parimet parimet bien kundra dhe mbron nje vend tjeter?
Prandaj quhet inflitrim dhe herticizm ato qe thone bien ne kundershtim me vet dogmat e kristianizmit.

Last edited:
Ata mumd te identifikihen dhe shqiptare patriot nuk do te thote qe punojne per kauzat e Shqiprise se per ato personale.
Prandaj quhet inflitrim dhe herticizm qe bie ndesh me ca praktikojne.
Shqiptar nuk mund te identifikohesh pa qene. Te qenit shqiptar eshte gjenetike. Besimet fetare ndryshojne sipas deshire dhe botkuptimit te individit. Pra perdundimisht besimi fetar eshte dicka personale qe mund te edhe ndryshohet me kalimin e kohes. Shqiptar lind, shqiptar vdes!

o Petro, sa kot ja fut ti o 'lla nga urrejtja qe ke. Ju nuk e keni idene e kapacitetit te vertete Amerikan. Flisni si femijet qe debatojne se kush do fitonte supermeni apo batmeni :p
Khazar je dhe ti qe ve etiketa por nuk guxon te debatosh?

Shqiptar nuk mund te identifikohesh pa qene. Te qenit shqiptar eshte gjenetike. Besimet fetare ndryshojne sipas deshire dhe botkuptimit te individit. Pra perdundimisht besimi fetar eshte dicka personale qe mund te edhe ndryshohet me kalimin e kohes. Shqiptar lind, shqiptar vdes!
Ra Shqiperia 100% ne dore te khazareve pas 1944?

Patriot plako quhet ai qe lufton per vendin e vet dhe ben politika te tilla nuk mundesh te quhesh patriot per nje vend kur e perdor per interesat e nje vendi tjeter dhe kur thua se kush sulmon isrealin ka sulmuar ameriken qe eshte neoconservatismi behen lufta si iraku ku vdiqen amerikane per hesap te israelit.
Feja ta thashe dogmat e kristianizmit bien ne kundershti me zionsmin dhe cifutizmin bejn cfare quhet hereticsim dhe abomination.

Last edited:
Patriot plako quhet ai qe lufton per vendin e vet dhe ben politika te tilla nuk mundesh te quhesh patriot per nje vend kur e perdor per interesat e nje vendi tjeter dhe kur thua se kush sulmon isrealin ka sulmuar ameriken
Feja ta thashe dogmat e kristianizmit bien ne kundershti me zionsmin.
Nuk fola per patirotizem por te qenit shqiptar. Po linde shqiptar nuk behesh dot tjeter. Njesoj si mashkulli dhe femra mbeten gjthmone mashkull dhe femer nga anatomia. Zionistet Kristian identifikohen me kristianizmin. Ata e bejne kete sepse besimet fetare jan identitete te shdrueshme sepse jane ceshtje personale jo si gjenetika qe eshte e pandryshueshme.

Une e mbarove per vete!

Khazar je dhe ti qe ve etiketa por nuk guxon te debatosh?
Une diskutoje me arsye, jo me deklarata apakoliptike. Aftesia e Amerikes eshte pafund. Cili vend tjeter i botes me sistemin ekonomik dhe politik te Amerikes mund te perballonte nje lufte prej 2 muajsh dhe qe i ka kushtuar 2 miliard ne dite? Amerika te ben te zbythesh si qen i lagur nese hahesh me te. Trumpi ja futi nje shuplake Natajaut, madje 2 a tre me rradhe se ai po i saboton paqen qe do te bej me Iranin.

Se ndryshova
Patriot plako quhet ai qe lufton per vendin e vet dhe ben politika te tilla nuk mundesh te quhesh patriot per nje vend kur e perdor per interesat e nje vendi tjeter dhe kur thua se kush sulmon isrealin ka sulmuar ameriken qe eshte neoconservatismi behen lufta si iraku ku vdiqen amerikane per hesap te israelit.
Feja ta thashe dogmat e kristianizmit bien ne kundershti me zionsmin dhe cifutizmin bejn cfare quhet hereticsim dhe abomination.

Nuk fola per patirotizem por te qenit shqiptar. Po linde shqiptar nuk behesh dot tjeter. Njesoj si mashkulli dhe femra mbeten gjthmone mashkull dhe femer nga anatomia. Zionistet Kristian identifikohen me kristianizmin. Ata e bejne kete sepse besimet fetare jan identitete te shdrueshme sepse jane ceshtje personale jo si gjenetika qe eshte e pandryshueshme.

Une e mbarove per vete!

Plako dhe nje here zionsmi dhe kristianizmi bien ne kundershtime ne dogma dhe parizem. Termi kristian zionist eshte term modern pa pike lidhje me kristianizmin sepse nuk e gjen ne asnje liber tek bibla e as sekt qe smund te quhen kta jane quhet heretik

Last edited:
TRIPORTI, NË VLORË, RUHET SI "VEND I MIRË" NË KUJTESËN E HEBRENJVE, SEPSE ATA SHPËTUAN KUR U PËRZUNË NGA GADISHULLI IBERIK. HEBRENJTË SEFRADITË (TË SPANJËS) U SHPËRNDANË NË MESDHE, NJË PJESË ZBARKUAN NË VLORË DHE KISHIN AKTIVITET TË SHPESHTË ATY. POZICIONI STRATEGJIK E BËNTE VLORËN TË LAKMUESHME. DHE VLORA, KA EDHE SOT PO ATË POZICION...

Avlona, Aulona ose Valona janë emra të ndryshëm të qytetit dhe portit shqiptar të Vlorës, në Gjirin e Vlorës, në Detin Adriatik.

Që në kohët e hershme duket se në këtë qytet ka ekzistuar një bashkësi hebraike e zhvilluar. Mësuesi hebre David Leon, i lindur rreth vitit 1470, biri i filozofit Judah Leon, ndodhej në Selanik rreth vitit 1510 kur mori një ftesë për të shkuar në Vlorë dhe për të marrë drejtimin e tri bashkësive hebraike të qytetit, me një pagë vjetore prej 70 florinjsh. Ai e pranoi ofertën sepse synonte të udhëtonte drejt Korfuzit dhe Vlora ndodhej përgjatë rrugës së tij. Davidi predikonte me radhë në sinagogat e qytetit.

Kur shpërtheu një konflikt ndërmjet grupeve të ndryshme hebraike të qytetit, sefardët (ku përfshiheshin hebrenjtë e Portugalisë dhe të Kastiljes) u ndanë nga katalanasit dhe organizuan lutje të veçanta në shtëpinë e Abraham Zarfatit.
Nga fundi i vitit të dytë të qëndrimit të Davidit, mosmarrëveshje shpërthyen edhe ndërmjet vetë sefardëve.
Davidi mbështeti portugezët, për të cilët thoshte se ishin "gjaknxehtë, por të bindur; të hapur dhe bujarë, jo hipokritë dhe krenarë si kastilianët". Portugezët ngritën sinagogën e tyre, ndërsa kastilianët kërkuan që Davidi t'i detyronte ata, nën kërcënimin e përjashtimit fetar, të vazhdonin të frekuentonin sinagogën e përbashkët. Davidi nuk pranoi, duke argumentuar se portugezët ishin shumicë dhe për këtë arsye kishin të drejtë të ndaheshin nga pakica.

Në atë kohë mbërriti në Vlorë mjeku hebre nga Lisbona, Don Solomon Crescente. Meqenëse po shërohej nga një sëmundje e rëndë, ai dhuroi takëme liturgjike për sinagogën portugeze si shenjë mirënjohjeje ndaj zotit. Synimi i tij ishte të pajtonte kastilianët me portugezët. Mbrëmjen e shenjtë të Kol Nidre-s (nata para Ditës së Shlyerjes), ai dërgoi lajmëtarë në sinagogën e kastilianëve për t'u kërkuar atyre të falnin portugezët për çdo padrejtësi që mund t'u kishin bërë. Përpjekjet e tij nuk patën sukses.

Ditën tjetër, në Ditën e Shlyerjes, ai i kërkoi Davidit të ndërmjetësonte si pajtues, por kastilianët refuzuan t'i përgjigjeshin thirrjes së tij për një sqarim të ndërsjellë. Konflikti u përshkallëzua. Portugezët, me Davidin në krye, shpallën anatema kundër kastilianëve, të cilët reaguan në të njëjtën mënyrë. Udhëheqësit e kastilianëve në atë kohë ishin Abraham de Collier dhe gjykatësi Abraham Harbon; i pari ishte kundërshtar i Davidit.

Megjithatë, në çështjen e sinagogave rivale, Abraham Harbon, megjithëse mik i Davidit, vendosi kundër tij. Davidi ishte përpjekur të mbështeste autoritetin e tij duke përmendur titullin hakam ("mësues i shuguruar"), për të bindur kastilianët t'i nënshtroheshin vendimit të tij. Nga ana tjetër, sefardët e zhvlerësuan zakonin e shugurimit të rabinëve (semikah), siç praktikohej në Francë, Gjermani dhe Itali. Ata pretendonin se ky rit mund të kryhej ligjërisht vetëm në Palestinë dhe se rabinët që e kryenin në vende të tjera thjesht imitonin johebrenjtë.

Në fund të shekullit XVI në Vlorë jetoi gjithashtu Moisi ben Jakob Albelda, autor komentaresh mbi pjesë të ndryshme të Biblës.
Burimet bibliografike: Shebet Yehudah; Nofet Zufim; veprat e David Leonit; Isaac ben Moses Frumkin; Ha-Zefirah dhe burime të tjera të cituara në fund të zërit enciklopedik.
Botuesi: Funk & Wagnalls, 1909

725258186_1463335175467967_9050668987639776763_n.jpg

Vlora ka qene pjese e romes, romes se lindjes/bizantit dihet qe bizanti i ka pas cifut kudo neper qytetet kyce neper ghetto por qe si ka pranuar asnjëhere duke mos i dhene shtetesine romake duke mos i lejuar neper admirstrate dhe nuk lejoi borxhin dhe lekun te administrohej nga ata. Ca do te thote kjo? Qe kena lidhje? Roma si pranoi bizanti jo e jo mesjeta pervec ottohaleve asnje nuk i ka dash ne shqipri.

Last edited:
Ndalova te 'hebrejt e Vlores, me te lashtet ne Europe'. Do dalin me te lasht se shqiptaret tani :p

Hebreizmi eshte fe, besim fetar, nuk eshte linje trasheguese gjenetike. Keshtu qe kjo lashtesia qe pretendojne keta eshte totalisht e pabesueshme, dhe me e bukura eshte se nuk e verteton dot kurre shkencerisht qe jan kaq te lashte. Prandaj edhe popullata Izraelite nuk e ben testin gjenetik sepse del e verteta qe eshte se nuk jan autoktone. Pra cdo njeri qe jeton ne Izrael qe i perket moshes 78+ jan te ardhur, me perjashtim te ndonje komuniteti te vogel qe ka qene aty vazhdimisht.
Përderisa jetojnë në komunitete të mbyllura nuk është çudi që janë popull dhe janë shumë më tepër fanatik në ruajtjen e zakoneve dhe traditës së tyre ndër shekujt sesa edhe shqiptarët që kudo që shkojnë humbin gjuhën e zakonet që tek brezi i dytë i emigrantëve. Hebrenjtë janë mësuar emigrantë në shekuj e prapë më pëlqen qëndrueshmëria e tyre se jo se jam unë hebre se as që dua të jem.

Asnjëherë nuk e kam kuptuar se ku e gjen origjinën e popujve përmes testeve gjenetike kur ka pasur në çdo popull ardhje dhe ikje dhe popujt janë përzier.

Në fund të gjithë kësaj për mua testet gjenetike janë zero me të cilat merren thjesht racistët. Nuk kanë vërtetësi shkencore dhe as mund të dallohen nga njëri tjetri përveç se ajo që shihet me sy nga fizionomia dhe ngjyra e lëkurës. Të tjerat për mua janë sajesa.

Shoku ka disa te Krishter qe besojne se kur Izraeli te konsalidohet si shtet dhe te marri tokat e 'premtuara' do zbresi Krishti dhe do i shfarrosi. Keshtu eshte nje profesi, ne mos gaboje ne detajet. Nuk jan klysh te Izraelit, por besojne ne ate qe sapo shkruajta. Por cka ndodh? Nese Izraeli nuk arrin qellimin qe ka, atehere profesia nuk do te realizohet. Keshtu qe larg e larg ata jane kunder Izraelit. Paradokse fetare. Keshtu eshte kur njeriu eshte i varur nga dogma e besimit, kthehen ne vegla qorre!
Këtë e shpike që Krishti do vriska izraelitët. Një absurditet përderisa Zoti i ka premtuar Izraelit që t'i bekojë dhe t'i mbrojë deri në fund të kohëve.

Ajo që besojnë të krishterët ungjillorë e që e thotë Bibla është se në Izrael në fund të kohërave, populli hebre do të kthehet tek Krishti sepse ata besojnë tek Mesia, të cilin nuk e dinë se kush është dhe e presin. Ky Mesi është vetë Jezusi dhe ata do ta njohin në ardhjen e dytë të Jezusit për të bërë gjykimin e tokës. Pra për të ndëshkuar ata që luftojnë Izraelin dhe të krishterët, Gogun dhe Magogun.

Ska te bej me fene, zionzmi kristian eshte koncept modern heretic qe ndodhi nga inflitrimi i cifutve ne per disa ndarje krishtere. Zionismi vete si koncept hertic që kundershton cdo pjese te krishterizmit si fe dhe nuk ka si te ekstistojn te dyja nqs e hap e lexon librat. Zionzmi Christian eshtë lëvizje moderne ose abominim heretic.
Si levizja neoconservatistat qe erdhen nga te majtet bolshevik cifut dhe infiltruan conservatorsmin dhe jane kunder cdi parimi klasik të konservatorsmit, dhe erdhi nga cifutet e majte zionizmi christian eshte nje koncept qe erdhi nga vete cifutet.
Si përshëmbull evangjelistët cifut

Dhe seshte i vetmi ka shumë evangjeliste dhe të njohur që kanë prejardhje cifute që predikojnë herticizm si Zionsmi Christian
Kam hapur nje teme per te madje qe e mbulon.
Sionizmi është në Bibël, nuk vjen nga rabinët. Vetë apostulli Pali është Sionist kur flet për Izraelin si trungu dhe për të krishterët si një degë e këtij trungu hebre. Pra nuk është i shpikur sionizmi nga të krishterët as nga rabinistët por gjendet në Bibël tek ungjilli.

Lexo bashkë me @Mano që të kuptosh çfarë besojnë të krishterët sipas Biblës, letra e dërguar Romakëve Kapitulli 11 shkruar nga apostulli Pal.

Romakëve 11​

Izraeli nuk është hedhur poshtë

1 Prandaj pyes: mos vallë Perëndia e ka hedhur poshtë popullin e vet? Larg qoftë! Unë vetë jam izraelit, nga pasardhësit e Abrahamit, prej fisit të Benjaminit.

2 Perëndia nuk e ka hedhur poshtë popullin e vet, të cilin e zgjodhi që më parë. Apo nuk e dini çfarë thotë Shkrimi për Elinë? Ai iu drejtua Perëndisë kundër Izraelit e i tha:

3 «O Zot, ata vranë profetët e tu dhe rrënuan altarët e tu. Vetëm unë kam mbetur, ata kërkojnë jetën time».
4 Por si u përgjigj Perëndia? «Kam ruajtur për vete shtatë mijë burra që nuk i kanë rënë në gjunjë Baalit».

5 Kështu, edhe në kohën e tanishme ka mbetur një numër izraelitësh që Perëndia i ka zgjedhur me hirin e tij.

6 Perëndia i zgjodhi ata me anë të hirit të tij dhe jo me anë të veprave të tyre, përndryshe hiri nuk do të ishte më hir.

7 E çfarë ndodhi? Izraeli nuk e mori atë që kërkoi, por e morën vetëm ata që zgjodhi Perëndia, ndërsa të tjerët u ngurtësuan,

8 sikurse është shkruar:
Perëndia u dha atyre
një shpirt plogështie,
sy për të mos parë
e veshë për të mos dëgjuar
deri në ditët e sotme.

9 Dhe Davidi thotë:
tryeza e tyre
u bëftë kurth e lak,
pengesë për rrëzimin
e ndëshkimin e tyre!

10 Sytë e tyre
u errësofshin për të mos parë
e kurrizi i tyre
u kërrustë gjithmonë!

Shpëtimi i kombeve

11 Prandaj pyes: mos vallë izraelitët u penguan për t'u rrënuar? Larg qoftë! Por përmes rënies së tyre u erdhi shpëtimi kombeve që ata të kishin zili.

12 Nëse mangësia e tyre u bë pasuri për botën dhe dështimi i tyre pasuri për kombet, sa më e madhe do të jetë plotësia e tyre!

13 Tani po ju flas juve, kombeve, sepse unë jam me të vërtetë apostull i kombeve. Unë po e lavdëroj shërbesën time

14 për të nxitur disi zilinë e popullit tim dhe për të shpëtuar disa prej tyre.

15 Nëse hedhja e tyre poshtë solli pajtimin e botës me Perëndinë, a nuk do të jetë pranimi i tyre nga Perëndia si kthim nga vdekja në jetë?

16 Nëse mielli është i shenjtë, edhe brumi është i shenjtë, nëse rrënjët janë të shenjta, edhe degët janë të shenjta.

17 Disa nga degët u prenë dhe në vend të tyre u shartove ti që je filiz ulliri të egër dhe kështu ushqehesh nga të mirat e rrënjës së ullirit.

18 Prandaj mos u mburr kundër degëve. Nëse mburresh, mos harro se nuk je ti që mban rrënjën, por është rrënja që të mban ty.

19 Por ti do të thuash: «Degët u prenë që të shartohesha unë».

20 Mirë e the. Degët u prenë për shkak se nuk besuan, ndërsa ti qëndron, sepse ke besuar. Mos u mburr, por druaju.

21 Nëse Perëndia nuk kurseu degët natyrore, ai nuk do të të kursejë as ty që u shartove.

22 Shih sesi e tregon Perëndia mirësinë dhe ashpërsinë e tij: ai është i ashpër me ata që ranë, por është i mirë me ty, nëse do të qëndrosh në mirësinë e tij. Përndryshe do të pritesh edhe ti.

23 Ndërsa ata, nëse nuk vazhdojnë në mosbesim, do të shartohen, sepse Perëndia ka fuqinë për t'i shartuar përsëri.

24 Nëse ti je prerë prej një ulliri të egër nga natyra dhe përkundër natyrës u shartove në një ulli të butë, aq më tepër degët e ullirit të butë do të shartohen në trungun e vet!

Kthimi i Izraelit te Perëndia

25 O vëllezër, që të mos mbaheni për të mençur, dua t'ju bëj të njohur këtë shestim të fshehtë të Perëndisë: një pjesë e Izraelit do të vazhdojë në kokëfortësinë e vet, derisa të gjitha kombet e tjera të hyjnë në shpëtimin e Perëndisë.

26 Dhe kështu i gjithë Izraeli do të shpëtohet, sikurse është shkruar:
Çlirimtari do të vijë
nga Sioni;
dhe do ta zhdukë mosbesimin
nga Jakobi.

27 Kjo është besëlidhja ime me ta,
kur t'i fshij mëkatet e tyre.

28 Meqenëse ata e kundërshtuan ungjillin, u bënë armiq të Perëndisë dhe kjo për të mirën tuaj, ndërsa, duke u zgjedhur nga Perëndia, janë të dashur për shkak të etërve.

29 Thirrja dhe dhuratat e Perëndisë janë të pakthyeshme.

30 Ju dikur nuk i bindeshit Perëndisë, por tani keni marrë mëshirë për shkak të mosbindjes së tyre.

31 Po ashtu edhe këta tani nuk i binden Perëndisë, që për shkak të mëshirës që u tregua për ju, të gjejnë edhe ata mëshirë.

32 Perëndia i kyçi të gjithë në mosbindje, që të tregonte mëshirë për të gjithë.

33 O thellësi e pasurisë, e urtisë dhe e njohjes së Perëndisë! Sa të padepërtueshme janë gjykimet e tij dhe sa të pagjurmueshme janë udhët e tij!

34 Po kush e njohu mendjen e Zotit?
Apo kush u bë këshilltar i tij?

35 Kush i ka dhënë ndonjëherë
ndonjë gjë Perëndisë,
që të kërkojë shpërblim prej tij?

36 Sepse prej tij, përmes tij e për të janë të gjitha gjërat. Atij i qoftë lavdia në amshim! Amen!

Last edited:
Ata mumd te identifikihen dhe shqiptare patriot nuk do te thote qe punojne per kauzat e Shqiprise se per ato personale dhe israelin. Si mundet te jesh patriot parimet parimet bien kundra dhe mbron nje vend tjeter?
Prandaj quhet inflitrim dhe herticizm ato qe thone bien ne kundershtim me vet dogmat e kristianizmit.
Kur kam folur unë ndonjëherë kundër Shqipërisë? Pse u dashka që të flas përçart me urrejtje siç bën ti që të identifikohem si shqiptar i mirë ?
Unë shembull kam njerëzit babaxhanë e shpirtmirë që e presin të huajin në ditë të vështirë dhe ndajnë me të bukë kripë e zemër.
Izraelitët ia kthyen Shqiptarëve shumëfish me ndërhyrjen e tyre shpëtimtare për popullin shqiptar që jeton në Kosovë, në ditën më të vështirë kur u rrezikohej gjenocidi, u bëri të mundur atyre edhe mrekullinë përkundër gjithë shembujve të botës, Kosova u bë rast unikal që u njoh pavarësia e një krahine fillimisht autonome deri në pavarësi.

Kjo ende edhe sot i bren nga inati serbët e rusët, armiqtë tanë natyralë. E ku qenkam unë anti shqiptar pse jam mirënjohës ndaj Izraelitëve dhe Amerikanëve ?

Apo mos je ti antishqiptari që rri me vite duke sharë e duke mallkuar njerëz që s'të kanë bërë asnjë të keqe. Ke urryer jo vetëm pa të drejtë por edhe pa arsye. Se hajde de myslimanët i kuptoj se nga u vjen urrejtja por ti ? Çfarë ke kundër tyre ? Konspiracione? Haluçinacione ? Di vetëm që është problem i yti dhe jo i shqiptarëve.

Back