• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Vlora dhe hebrenjtë ndër shekuj

Ata mumd te identifikihen dhe shqiptare patriot nuk do te thote qe punojne per kauzat e Shqiprise se per ato personale dhe israelin. Si mundet te jesh patriot parimet parimet bien kundra dhe mbron nje vend tjeter?
Prandaj quhet inflitrim dhe herticizm ato qe thone bien ne kundershtim me vet dogmat e kristianizmit.
E çfarë di ti për krishtërimin? Si të mësoka krishtërimi urrejtje kundër ndonjë populli ? Ata që u bëjnë mirë të krishterëve, të krishterët ia kthejnë gjithmonë dhe kurrë nuk e harrojnë të mirën. Nuk jemi mosmirënjohës dhe të brejtur nga urrejtja ndaj njerëzve kot më kot.

Të krishterët nuk ndikohen nga mediat, nga politikat e majta të Sorosit që nxisin urrejtje ndaj Izraelit, të krishterët janë shkëmb që i qëndrojnë kohërave edhe sikur gjithë bota të bëhet komuniste apo myslimane.

Të krishterët dhe izraelitët janë vëllezër të besimit në një Zot dhe kemi të njëjtën traditë judeo-kristiane të bazuar në mësimet Biblike. Kemi të njëjtën Bibël të Dhiatës së Vjetër dhe izraelitët janë dëshmi e gjallë e besimit si traditë dhe trashëgimi e besimit të të parëve. Megjithëse feja e tyre nuk e njeh Jezusin, kjo është diçka që do ndryshojë me kohën.

Këtë e shpike që Krishti do vriska izraelitët. Një absurditet përderisa Zoti i ka premtuar Izraelit që t'i bekojë dhe t'i mbrojë deri në fund të kohëve.

Ajo që besojnë të krishterët ungjillorë e që e thotë Bibla është se në Izrael në fund të kohërave, populli hebre do të kthehet tek Krishti sepse ata besojnë tek Mesia, të cilin nuk e dinë se kush është dhe e presin. Ky Mesi është vetë Jezusi dhe ata do ta njohin në ardhjen e dytë të Jezusit për të bërë gjykimin e tokës. Pra për të ndëshkuar ata që luftojnë Izraelin dhe të krishterët, Gogun dhe Magogun.
Dhe nese nuk e njohin? Cfar do te ndodh me to sipas Bibles?

Une diskutoje me arsye, jo me deklarata apakoliptike. Aftesia e Amerikes eshte pafund. Cili vend tjeter i botes me sistemin ekonomik dhe politik te Amerikes mund te perballonte nje lufte prej 2 muajsh dhe qe i ka kushtuar 2 miliard ne dite? Amerika te ben te zbythesh si qen i lagur nese hahesh me te. Trumpi ja futi nje shuplake Natajaut, madje 2 a tre me rradhe se ai po i saboton paqen qe do te bej me Iranin.
Ti komunikon si JAHUD. Ti sulmon debatuesin dhe pastaj ben deklarata pa prova.
Cfar sistemi ekonomik ka Amerika dhe cfar sistemi politik?

JAHUD!
Fillojm me shifra?
Fillojm me llogari te sakta? Dalin llogarit?

Po le të flasim për dënimin me vdekje në Testamentin e Vjetër dhe pas ardhjes së Jezusit në Testamentin e Ri.

Studiuesit në përgjithësi identifikojnë rreth 16 mëkate dhe krime specifike që dënoheshin me vdekje sipas Ligjit të Moisiut në Dhiatën e Vjetër.

Këto dënime zbatoheshin përmes ligjeve civile dhe fetare, zakonisht duke përdorur vrasjen me gurë, megjithëse zbatimi i tyre ishte praktikisht i rrallë për shkak të rregullave jashtëzakonisht të rrepta të provave.

Veprat penale të dënueshme ligjërisht me dënim me vdekje mund të grupohen në disa kategori kryesore:

1. Mëkatet kundër Perëndisë (Shkeljet Fetare)

Idhujtaria: Adhurimi i perëndive të rreme ose flijimi për idhujt (Eksodi 22:20, Ligji i Përtërirë 13:6-10).

Blasfemia: Mallkimi i emrit të Perëndisë (Levitiku 24:16).

Shkelja e Sabatit: Puna e qëllimshme në Sabat (Numrat 15:32-36).

Magjia/Falja: Praktikimi i magjisë ose konsultimi me mediumë (Levitiku 20:27).

Profecia e rreme: Të thuash gënjeshtra në emër të Perëndisë ose t'i çosh të tjerët në rrugë të gabuar (Ligji i Përtërirë 13:5).

2. Mëkatet kundër familjes dhe shoqërisë

Vrasje me paramendim: Marrja e jetës së një njeriu (Eksodi 21:12). Rrëmbim personi:

Vjedhja dhe shitja e një personi si skllav (Eksodi 21:16).

Goditja ose mallkimi i prindërve: Sulmi i dhunshëm ose abuzimi verbal i një babai ose nëne (Eksodi 21:15, 21:17).

Rebelimi: Të jesh një bir i pandreqshëm rebel dhe i papenduar (Ligji i Përtërirë 21:18-21).

Dëshmi e rreme në rastet e dënimit me vdekje: Dhënia e dëshmisë së rreme që rezulton në ekzekutimin e dikujt tjetër (Ligji i Përtërirë 19:16-19).

3. Imoraliteti Seksual/Degjenerimi:

Kryerja e marrëdhënieve seksuale me bashkëshortin/en e dikujt tjetër (Levitiku 20:10).

Incest: Marrëdhënie seksuale me anëtarë të ngushtë të familjes (Levitiku 20:11-14).

Homoseksualiteti: Konkretisht, marrëdhënie homoseksuale mashkullore (Levitiku 20:13).

Kafshëria: Kontakt seksual me një kafshë (Levitiku 20:15-16).

Përdhunimi i një Virgjëreshe të Fejuar: Sulm seksual ndaj një gruaje që është tashmë e fejuar për t'u martuar (Ligji i Përtërirë 22:25-27).

4. Pakujdesi ose Sfidë e Rëndë.Neglizhencë e rëndë: Dështimi me vetëdije për të siguruar një kafshë të rrezikshme që më pas vret dikë (Eksodi 21:29).

Përdhosja e Tabernakullit: Individë të pakualifikuar që i afrohen ose prekin vendet e shenjta të caktuara për priftërinjtë (Numrat 1:51, Numrat 18:7).

Tani nga të gjitha këto dënime me vdekje cilat mbetën pas ardhjes së Jezusit?

Veç dënimi me vdekje për vrasje, e ky dënim me vdekje madje praktikohet rrallë në krahasim me numrin aq të madh të vrasjeve në vendet e krishtera.

Madje Evropa duke e braktisur krishtërimin e ka ndaluar dënimin me vdekje krejtësisht dhe kjo ka sjellë një nivel kriminaliteti të paparë ndonjëherë, me këto krime që kryhen kryesisht nga arabët dhe emigrantët myslimanë.

Përveç vrasjeve që kryhen përditë, janë të njohura gjithashtu bandat e përdhunuesve pakistanezë, afrikanë, tunizianë, algjerianë, marokienë të cilët shëtisin të lirë apo dënohen fare pak muaj. Ata përdhunojnë evropianet vendase dhe bjonde sepse i quajnë kurva e të përdala ngaqë ecin në rrugë vetëm dhe të pambuluara me shami.

Përdhunimi shkatërron jetën e viktimës, sjell vdekjen e viktimës, vetëvrasjen e viktimës, meriton vdekje për autorin por e keqja është se sistemi gjyqësor nuk bën drejtësi dhe vrasësit e përdhunuesit shumicën e rasteve dalin nga burgjet të lirë.

Kurse për tradhëtinë bashkëshortore çdo shoqëri e krishterë apo izraelite do të të thotë që pasoja është divorci.
A kupton? Në Dhiatën e Re nuk është i pranuar divorci mes dy të krishterëve përveç se për shkak të tradhëtisë bashkëshortore, kurvërisë.

Ungjilli sipas Mateut kapitulli 5

Divorci

31 «Është thënë edhe: kushdo që e ndan gruan, duhet t'i japë asaj fletëndarjen.
32 Por unë po ju them: kushdo që e ndan gruan e vet, përveç rastit të kurvërisë, e shtyn atë në tradhti bashkëshortore dhe kushdo që martohet me një grua të ndarë, bën tradhti bashkëshortore».

Ndarja pra DI VOR CI është ajo që ndodh në krishtërim dhe rabinizëm gjithashtu, e nuk aplikohet dënim me vrasje me gurë siç na mëson Muhamedi.

Nje pjyetje shume te thjesh per ty, por tregohu i drejt ne ate qe ti beson. Kush eshte Jezusi ne besim tend.

Shoku ka disa te Krishter qe besojne se kur Izraeli te konsalidohet si shtet dhe te marri tokat e 'premtuara' do zbresi Krishti dhe do i shfarrosi. Keshtu eshte nje profesi, ne mos gaboje ne detajet. Nuk jan klysh te Izraelit, por besojne ne ate qe sapo shkruajta. Por cka ndodh? Nese Izraeli nuk arrin qellimin qe ka, atehere profesia nuk do te realizohet. Keshtu qe larg e larg ata jane kunder Izraelit. Paradokse fetare. Keshtu eshte kur njeriu eshte i varur nga dogma e besimit, kthehen ne vegla qorre!
Kjo nuk eshte evertet, asnje i krishter nuk e beson kete. Besimi danielit eshte besim zionist, qe duhet ti nenshtrohet cdo cifuti, po nuk ju nenshtrua, dhe po nuk ndihmoj izraelin ne cdo akt dhe veprim qe izraeli ben, ateher danieli nuk eshte i krishter.
Gjenocid izraeli, gjenocid danieli. Te rembej dhe vrasi shqiptar izraeli! dhe danieli vret dhe rremben shqiptaret. Ky eshte besimi i tij, un e di.
Danieli e ka ne besim ti bindet izraelit pa kushte. Shqiperia nuk eshte e para per te, por eshte izraeli.
Besimi i @daniel00 eshte qe jezusi eshte zoti vet, dhe nuk e njef Marien si nena e Jezusit, edhe pse Maria e gjore e mbajti 9 muaj ne bark, e ushqeu me qumesht gjiri, dhe e riti me 500 mundime. Dhe mos haro qe Maria u be nene ne moshen 13 apo 14 vjece. Pra besimi i danielit eshte shume ndryshe nga besi i jot.
Mano sinqerisht me vjen shume keq per ty qe nuk je musliman

@daniel00 te bera nje pjyetje perse mshifesh dhe nuk pergjigjesh? Cfar besimtari je ti kur nuk di kush eshte zoti jot? Kush eshte Jezusi per ty cfar eshte besimi jot?

Psh ja ajo cfar un beso.j Zoti im eshte Allahu i Vetem Nje dhe pa ortak. Krijuesi i qiejve Tokes. dhe gjithka qe gjendet midis tyre. Nuk egziston zot tjeter pervec se Allahut, cdo gje tjeter qe adhurohet pervec se Tij eshte fallco, qe nuk sjell as dem, dhe as bobi. Allahu eshte Ai qe dergoj gjithe profetet udhezim per njerzimin. Nga Nuhu profet i pare, Jezusi profet i parafundit. deri tek Muhammedi profet i fundit.

Na sqaro cfar ti beson kush eshte Zoti jot

Last edited:
Nje pjyetje shume te thjesh per ty, por tregohu i drejt ne ate qe ti beson. Kush eshte Jezusi ne besim tend.
Ja një përshkrim i denjë për Jezusin që besojmë ne si të krishterë.

Mbreti im

Bibla thotë Mbreti im është Mbreti i Hebrenjve. Ai është mbreti i Izraelit. Ai është Mbreti i drejtësisë. Ai është mbreti i kohërave. Ai është Mbreti i qiellit. Ai është mbreti i lavdisë. Ai është Mbreti i mbretërve dhe Ai është Zoti i zotërve. Është Mbreti Im! Pyes veten ... a e njeh Atë ?

Mbreti Im është Mbret sovran; asnjë formë mase nuk mund të përcaktojë dashurinë e Tij të pashtershme. Ai është qëndrueshëm i fortë. Ai është plotësisht i sinqertë. Ai është përjetësisht i palëkundur. Ai është përgjithmonë i hirshëm. Ai është sundues i plotëfuqishëm. Ai është paanësisht i mëshirshëm. A e njeh Atë ?

Ai është fenomeni më i madh që ka kaluar horizontin e kësaj bote. Ai është Biri i Perëndisë. Ai është Shpëtimtari i mëkatarëve. Ai është kryeqendra e qytetërimit. Ai është i pashembullt. Ai është i padëgjuar më parë. Ai është ideja më e lartë e letërsisë. Ai është personaliteti më i lartë në filozofi. Ai është doktrina themeluese e teologjisë së vërtetë! Ai është i vetmi i denjë për të qenë i përmbushur Shpëtimtar! Pyes veten nëse e njeh Atë sot.

Ai siguron forcë për të dobëtin. Ai është i gjendshëm për të tunduarin dhe të sprovuarin. Ai mirëkupton dhe Ai shpëton. Ai forcon dhe mban. Ai ruan dhe udhëheq. Ai shëron të sëmurin. Ai pastron lebrozin. Ai fal mëkatarët. Ai shlyen borxhlinjtë. Ai çliron robërit. Ai mbron të pafuqishmin. Ai bekon të riun. Ai i shërben fatkeqit. Ai kujdeset për të moshuarit. Ai shpërblen të zellshmin dhe zbukuron të sjellshmin. Pyes veten nëse ti e njeh Atë.

Ai është çelësi për diturinë. Ai është burimi i urtësisë. Ai është rruga e çlirimit. Ai është udha e paqes. Ai është rrugëtimi i drejtësisë. Ai është autostrada e shenjtërisë. Ai është porta e lavdisë. A e njeh atë ?

Po, jeta e Tij është e paarritshme. Mirësia e Tij është e pakufijshme. Mëshira e tij është e përhershme. Dashuria e Tij kurrë nuk ndryshon. Fjala e tij është e mjaftueshme. Hiri i tij është i përplotë. Mbretërimi i Tij është i drejtë, dhe zgjedha e Tij është e lehtë, dhe barra e Tij është më e lehtë.

Do të doja të mundja te ta përshkruaja ty. Po! Ai është i papërshkrueshëm. Ai është i pakuptueshëm. Ai është i pamposhtur. Ai është i parezistueshëm. Nuk mund ta heqësh Atë nga mendja. Nuk mund ta lëshosh atë nga dora. Nuk mund të jetosh përtej Atij, dhe nuk mund të jetosh pa Atë.

Po, Farisenjtë nuk përballeshin dot me Atë, por ata zbuluan se nuk mund ta ndalnin Atë. Pilati nuk mundi të gjente ndonjë faj tek Ai. Herodi nuk mundi ta vriste Atë. Vdekja s’mundi të përballej me Atë, dhe varri s’mundi ta mbante Atë!

Po! Ai është Mbreti im! Ai është Mbreti im!

Mbreti im

Bibla thotë Mbreti im është Mbreti i Hebrenjve. Ai është mbreti i Izraelit. Ai është Mbreti i drejtësisë. Ai është mbreti i kohërave. Ai është Mbreti i qiellit. Ai është mbreti i lavdisë. Ai është Mbreti i mbretërve dhe Ai është Zoti i zotërve. Është Mbreti Im! Pyes veten ... a e njeh Atë ?

Mbreti Im është Mbret sovran; asnjë formë mase nuk mund të përcaktojë dashurinë e Tij të pashtershme. Ai është qëndrueshëm i fortë. Ai është plotësisht i sinqertë. Ai është përjetësisht i palëkundur. Ai është përgjithmonë i hirshëm. Ai është sundues i plotëfuqishëm. Ai është paanësisht i mëshirshëm. A e njeh Atë ?

Ai është fenomeni më i madh që ka kaluar horizontin e kësaj bote. Ai është Biri i Perëndisë. Ai është Shpëtimtari i mëkatarëve. Ai është kryeqendra e qytetërimit. Ai është i pashembullt. Ai është i padëgjuar më parë. Ai është ideja më e lartë e letërsisë. Ai është personaliteti më i lartë në filozofi. Ai është doktrina themeluese e teologjisë së vërtetë! Ai është i vetmi i denjë për të qenë i përmbushur Shpëtimtar! Pyes veten nëse e njeh Atë sot.

Ai siguron forcë për të dobëtin. Ai është i gjendshëm për të tunduarin dhe të sprovuarin. Ai mirëkupton dhe Ai shpëton. Ai forcon dhe mban. Ai ruan dhe udhëheq. Ai shëron të sëmurin. Ai pastron lebrozin. Ai fal mëkatarët. Ai shlyen borxhlinjtë. Ai çliron robërit. Ai mbron të pafuqishmin. Ai bekon të riun. Ai i shërben fatkeqit. Ai kujdeset për të moshuarit. Ai shpërblen të zellshmin dhe zbukuron të sjellshmin. Pyes veten nëse ti e njeh Atë.

Ai është çelësi për diturinë. Ai është burimi i urtësisë. Ai është rruga e çlirimit. Ai është udha e paqes. Ai është rrugëtimi i drejtësisë. Ai është autostrada e shenjtërisë. Ai është porta e lavdisë. A e njeh atë ?

Po, jeta e Tij është e paarritshme. Mirësia e Tij është e pakufijshme. Mëshira e tij është e përhershme. Dashuria e Tij kurrë nuk ndryshon. Fjala e tij është e mjaftueshme. Hiri i tij është i përplotë. Mbretërimi i Tij është i drejtë, dhe zgjedha e Tij është e lehtë, dhe barra e Tij është më e lehtë.

Do të doja të mundja te ta përshkruaja ty. Po! Ai është i papërshkrueshëm. Ai është i pakuptueshëm. Ai është i pamposhtur. Ai është i parezistueshëm. Nuk mund ta heqësh Atë nga mendja. Nuk mund ta lëshosh atë nga dora. Nuk mund të jetosh përtej Atij, dhe nuk mund të jetosh pa Atë.

Po, Farisenjtë nuk përballeshin dot me Atë, por ata zbuluan se nuk mund ta ndalnin Atë. Pilati nuk mundi të gjente ndonjë faj tek Ai. Herodi nuk mundi ta vriste Atë. Vdekja s’mundi të përballej me Atë, dhe varri s’mundi ta mbante Atë!

Pse duhet kjo temë ke n/forumi Historia e Shqiptarëve?
Kujt i plasi trapi se çfarë beson ti?

Kjo nuk eshte evertet, asnje i krishter nuk e beson kete. Besimi danielit eshte besim zionist, qe duhet ti nenshtrohet cdo cifuti, po nuk ju nenshtrua, dhe po nuk ndihmoj izraelin ne cdo akt dhe veprim qe izraeli ben, ateher danieli nuk eshte i krishter.
Gjenocid izraeli, gjenocid danieli. Te rembej dhe vrasi shqiptar izraeli! dhe danieli vret dhe rremben shqiptaret. Ky eshte besimi i tij, un e di.
Danieli e ka ne besim ti bindet izraelit pa kushte. Shqiperia nuk eshte e para per te, por eshte izraeli.
Besimi i @daniel00 eshte qe jezusi eshte zoti vet, dhe nuk e njef Marien si nena e Jezusit, edhe pse Maria e gjore e mbajti 9 muaj ne bark, e ushqeu me qumesht gjiri, dhe e riti me 500 mundime. Dhe mos haro qe Maria u be nene ne moshen 13 apo 14 vjece. Pra besimi i danielit eshte shume ndryshe nga besi i jot.
Mano sinqerisht me vjen shume keq per ty qe nuk je musliman
Sionizmi nuk është që t'i bindesh hebrenjve por të besosh që Hebrenjve u takon të jetojnë në Izrael, vendi i tyre që prej fillimit të kohërave. Popull i lashtë dhe autokton i atyre trojeve ku gjendet edhe sot. Unë besoj që është një luftë shpirtërore fetare ku Gogu dhe Magogu që është aleanca islamiste-komuniste do të sulmojë për të shkatërruar Izraelin. Nuk është luftë për troje sepse sa për troje islamistët kanë pushtuar gjithë Afrikën dhe Azinë ku përfshihet Lindja e Mesme por është një luftë për të pushtuar botën dhe Izraeli është fortesa kryesore që reziston pushtimin islamik të botës.

Në botëkuptimin islamik, ekzistojnë dy grupe:

1 - I pari, dar al-Islam, është "sfera e nënshtrimit", bota ku qeveris Sheriati
2 - I dyti, dar al-Harb (sfera e luftës), është bota jo-islame

Lufta vazhdon derisa pushtuesit Islamikë të pushtojnë botën jo-islame - kjo luftë është e përhershme që vazhdon deri në ditët e sotme.

Në komunitetin mysliman, xhihadi është një detyrë fetare për shkak të universalizmit të misionit mysliman dhe detyrimit për të konvertuar të gjithë në Islam ose me bindje ose me forcë. Grupet e tjera fetare nuk kishin një mision universal dhe xhihadi nuk ishte një detyrë fetare për ta, përveçse vetëm për qëllime mbrojtjeje. Por Islami është i detyruar të fitojë pushtet mbi kombet e tjera.

(Xhihadistët pretendojnë)
Allahu na ka dërguar dhe na ka sjellë këtu që të mund t'i çlirojmë ata që dëshirojnë nga skllavëria ndaj sundimtarëve tokësorë dhe t'i bëjmë shërbëtorë të Allahut, që të mund ta ndryshojmë varfërinë e tyre në pasuri dhe t'i çlirojmë nga tirania dhe kaosi i feve [të rreme] dhe t'i sjellim ata në drejtësinë e Islamit. Ai na ka dërguar që t’ua sjellim fenë e tij të gjitha krijesave të tij dhe t’i thërrasim në Islam. Kushdo që e pranon prej nesh do të jetë i sigurt dhe ne do ta lëmë të qetë; por kushdo që refuzon, ne do të luftojmë derisa ta përmbushim premtimin e Allahut.

Si anëtar i fesë së vërtetë, unë kam një të drejtë më të madhe për të pushtuar [të tjerët] me qëllim që të imponoj një mënyrë të caktuar jetese [sipas Sheriatit], të cilën historia e ka provuar të jetë më e mira dhe më e drejta nga të gjitha qytetërimet. Ky është kuptimi i vërtetë i xhihadit sulmues.

Sa i përket marrëdhënies midis myslimanëve dhe jobesimtarëve, kjo përmblidhet nga Fjala e Shumë të Lartit: "Ne [myslimanët] ju mohojmë [jomyslimanët]. Armiqësia dhe urrejtja do të mbretërojnë përgjithmonë midis nesh - derisa të besoni vetëm në Zotin" [Kurani 60:4]. Pra, ekziston një armiqësi, e dëshmuar nga armiqësia e ashpër nga zemra. Dhe kjo armiqësi e ashpër - domethënë, betejë - pushon vetëm nëse jobesimtari i nënshtrohet autoritetit të Islamit, ose nëse gjaku i tij është i ndaluar të derdhet [domethënë, një dhimmi, ose pakicë e mbrojtur], ose nëse myslimanët në atë moment janë të dobët dhe të paaftë për të luftuar. Por nëse urrejtja në çdo kohë shuhet nga zemra, kjo është apostazi e madhe! ... E tillë, pra, është baza dhe themeli i marrëdhënies midis jobesimtarit dhe myslimanit. Beteja, armiqësia dhe urrejtja - e drejtuar nga myslimani ndaj jobesimtarit - është themeli i fesë sonë.

Po i përgjigjem dikujt tjetër që më pyeti. Ç'punë ke ti? Mos cito pa vend se t'i heq shkrimet banale.
Përsëri. Ca mutin do kjo temë izraelitesh ke n/forumi Historia e Shqiptarëve? Nuk më ha trapi fare kujt i je përgjigjur.
Ta bëj këtë pyetje meqenëse jam kontribues në këtë n/forum me mijëra postime përmes një nick-u tjetër.

Ky nuk është n/forum i cili ka të bëjë me besimin tënd personal fetar.
Ka të bëjë me Historinë tonë mijëra vjeçare.

Përsëri. Ca mutin do kjo temë izraelitesh ke n/forumi Historia e Shqiptarëve? Nuk më ha trapi fare kujt i je përgjigjur.
Ta bëj këtë pyetje meqenëse jam kontribues në këtë n/forum me mijëra postime përmes një nick-u tjetër.

Ky nuk është n/forum i cili ka të bëjë me besimin tënd personal fetar.
Ka të bëjë me Historinë tonë mijëra vjeçare.
Shëndet e udhën e mbarë. Besoj se ke edhe Romolo për të të bllokuar.

Mbreti im

Nuk te pjyeta cfar thote bibla, por cfar beson ti per Jezusin. A eshte ai zoti i jot apo jo? Thuaj more ate qe beson shkurtimisht. A Jezusi e krijoj universin?
Nuk ke nevoj genjesh dhe flasesh per Islamin, Islamin e shpjegojn muslimanet jo qafirat

Psh, besimi im, Zoti ime eshte Allahu Krijuesi i gjithesise.

Fol me shkurtimisht, a ishte Jezusi qe e krijoj universin? a ishte Jezusi qe dergoj Nohen si profet dhe te tjeret, fol more shkurtimisht jo me llafe remuje.
A e di kush eshte Zoti jot? po e di thuaje perse ke frike?

Last edited:
Sionizmi nuk është që t'i bindesh hebrenjve por të besosh që Hebrenjve u takon të jetojnë në Izrael, vendi i tyre që prej fillimit të kohërave. Popull i lashtë dhe autokton i atyre trojeve ku gjendet edhe sot. Unë besoj që është një luftë shpirtërore fetare ku Gogu dhe Magogu që është aleanca islamiste-komuniste do të sulmojë për të shkatërruar Izraelin. Nuk është luftë për troje sepse sa për troje islamistët kanë pushtuar gjithë Afrikën dhe Azinë ku përfshihet Lindja e Mesme por është një luftë për të pushtuar botën dhe Izraeli është fortesa kryesore që reziston pushtimin islamik të botës.

Në botëkuptimin islamik, ekzistojnë dy grupe:

1 - I pari, dar al-Islam, është "sfera e nënshtrimit", bota ku qeveris Sheriati
2 - I dyti, dar al-Harb (sfera e luftës), është bota jo-islame

Lufta vazhdon derisa pushtuesit Islamikë të pushtojnë botën jo-islame - kjo luftë është e përhershme që vazhdon deri në ditët e sotme.

Në komunitetin mysliman, xhihadi është një detyrë fetare për shkak të universalizmit të misionit mysliman dhe detyrimit për të konvertuar të gjithë në Islam ose me bindje ose me forcë. Grupet e tjera fetare nuk kishin një mision universal dhe xhihadi nuk ishte një detyrë fetare për ta, përveçse vetëm për qëllime mbrojtjeje. Por Islami është i detyruar të fitojë pushtet mbi kombet e tjera.

Allahu na ka dërguar dhe na ka sjellë këtu që të mund t'i çlirojmë ata që dëshirojnë nga skllavëria ndaj sundimtarëve tokësorë dhe t'i bëjmë shërbëtorë të Allahut, që të mund ta ndryshojmë varfërinë e tyre në pasuri dhe t'i çlirojmë nga tirania dhe kaosi i feve [të rreme] dhe t'i sjellim ata në drejtësinë e Islamit. Ai na ka dërguar që t’ua sjellim fenë e tij të gjitha krijesave të tij dhe t’i thërrasim në Islam. Kushdo që e pranon prej nesh do të jetë i sigurt dhe ne do ta lëmë të qetë; por kushdo që refuzon, ne do të luftojmë derisa ta përmbushim premtimin e Allahut.

Si anëtar i fesë së vërtetë, unë kam një të drejtë më të madhe për të pushtuar [të tjerët] me qëllim që të imponoj një mënyrë të caktuar jetese [sipas Sheriatit], të cilën historia e ka provuar të jetë më e mira dhe më e drejta nga të gjitha qytetërimet. Ky është kuptimi i vërtetë i xhihadit sulmues.

Sa i përket marrëdhënies midis myslimanëve dhe jobesimtarëve, kjo përmblidhet nga Fjala e Shumë të Lartit: "Ne [myslimanët] ju mohojmë [jomyslimanët]. Armiqësia dhe urrejtja do të mbretërojnë përgjithmonë midis nesh - derisa të besoni vetëm në Zotin" [Kurani 60:4]. Pra, ekziston një armiqësi, e dëshmuar nga armiqësia e ashpër nga zemra. Dhe kjo armiqësi e ashpër - domethënë, betejë - pushon vetëm nëse jobesimtari i nënshtrohet autoritetit të Islamit, ose nëse gjaku i tij është i ndaluar të derdhet [domethënë, një dhimmi, ose pakicë e mbrojtur], ose nëse myslimanët në atë moment janë të dobët dhe të paaftë për të luftuar. Por nëse urrejtja në çdo kohë shuhet nga zemra, kjo është apostazi e madhe! ... E tillë, pra, është baza dhe themeli i marrëdhënies midis jobesimtarit dhe myslimanit. Beteja, armiqësia dhe urrejtja - e drejtuar nga myslimani ndaj jobesimtarit - është themeli i fesë sonë.
Ja rabai cifut qe te quan ty dhe gjith te krishteret morons (dmth shqip hajvan ose kersu ose kopaçe)

Back