Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Zvicra e mendon ndryshe.

Pax-Deorum

Peace was never an option.
Anëtar
Jan 16, 2025
Postime
14,187
Pikët
113
1000178473.jpg

Këshilli Federal Zviceran njoftoi unanimisht se vendi po del në mënyrë të njëanshme nga mekanizmi i sanksioneve të Bashkimit Evropian.
Asnjë periudhë shqyrtimi, asnjë vendim pezullimi, thjesht jashtë ligjërisht, demonstrativ, pa mundësi për një kthim paqësor pas gjashtë muajsh.
Së bashku me këtë, qeveria njoftoi fillimin e zhbllokimit të aseteve shtetërore dhe private ruse, me vlerë afërsisht 100 miliardë dollarë.
BE hesht!
Presidentja zvicerane Viola Amhert dhe Ministri i Jashtëm Ignacio Cassis janë figurat kryesore pas kësaj "bombe ligjore".
Ata mbështeten nga Ministrja e Financave ***** Keller Zuter.
Pse ka ndodhur kjo tani?
Deklarata në raportin e tyre nuk është "simpatike ndaj Rusisë", por diçka shumë shqetësuese për koalicionin perëndimor:
"Ndjekja e mëtejshme e politikave të Brukselit dhe Uashingtonit është ligjërisht e pamundur dhe kërcënon drejtpërdrejt sovranitetin kombëtar të Zvicrës."
Zvicra thjesht ka zgjedhur interesat e veta, pavarësisht presionit të ushtruar!
Arsyeja kryesore është tërheqja e kapitalit nga të gjitha vendet evropiane.
Klientët kryesorë janë zhvendosur në Singapor, Dubai dhe Hong Kong.
Besimi te bankat, pavarësisht nga ari i akumuluar në kasafortat e tyre, më në fund është humbur.
Humbur sepse vendimet merren në Bruksel, jo në Bernë.
Vendime që dëmtojnë Zvicrën.
Të paparashikueshme për BE-në, por për disa, të vonuara prej kohësh.
Arsyet janë të shumta, por zgjidhja është një.
Zvicra e filloi, dhe makthi i BE-së do të vazhdojë.
Pavarësisht faktit që Zvicra nuk është anëtare e BE-së apo NATO-s!

(Marre e perkthyer nga web, mund te kete gabime perkthimi dhe ortografike)

Propagandën e Putin kriminelit e gjete me vend të bësh?

Ai po masakron popullin ukrainas dhe popullin rus e ti ke hallin për sanksionet që t'i hiqen këtij monstre. Monstra Putin sa më gjatë të qëndrojë në pushtet aq më shumë do kërkojë luftëra dhe vdekje në thirrjet e tij, për të pushtuar dhe skllavëruar popullin ukrainas.

Slava Ukraini!

Zvicra normal do ruj bythen e vet
Luftra verdall do ta mbaj mire me te tere

Zvicra per pare krejt ligjet i ndrishon

Është çështje interesi, jo mendimi.
E thotë qartë... meqë klientët e botës nuk i depozitojnë më paratë në Zvicër, por i çojnë në Singapor, Dubai dhe Hong Kong, kanë vendosur të ndryshojnë, që t'u kthehen prapë klientët.

Më 27 shtator 2026 Zvicra do të mbajë një referendum për neutralitetin. Një nga pikat e tij është që Zvicra të mbështetë vetëm sanksionet e OKB, jo të tjerat.

Last edited:
E thotë qartë... meqë klientët e botës nuk i depozitojnë më paratë në Zvicër, por i çojnë në Singapor, Dubai dhe Hong Kong, kanë vendosur të ndryshojnë, që t'u kthehen prapë klientët.

Më 27 shtator 2026 Zvicra do të mbajë një referendum për neutralitetin. Një nga pikat e tij është që Zvicra të mbështetë vetëm sanksionet e OKB, jo të tjerat.

Edhe shume mire ben, se BE eshte kanceri i vendit te vet me politikat e saj vetvrasese. Te e fundit te gjithe shohin interesin e te miren e vet, gje qe me BE eshte e kunderta, i nis leket Zelenskes per te blere rubinete ari ne banjo.

Xhvizranet per keshtu gjosenda i lene mbrapa edhe qifutkat. Nga ta kthejne u bie mire, jo nuk na lejon neutraliteti, jo bene, jo s‘bene, por keq edhe nuk e kane.

Se nje dite edhe mbaron lufta, por ke humbur klientin qe te sjelle miliardat e tija, te punosh icik me to.

Daniel, po ti e lexove shkrimin apo lexoje torah? 😂
Ja pra, për çfarë e ke sjellë foton e Putinit nëse nuk e ke sjellë për propagandë?

Po na poston propagandë sikur do fitojë Rusia me ca sanksione të Zvicrës po iu hoqën, kur Rusia është duke u shkatërruar ekonomikisht nga dita në ditë. Posto pak për krizën e Naftës në Rusi, posto!

Posto për dronët Ukrainas që i bëjnë vizita Moskës, dhe gjithë qyteteve të Rusisë.

Posto pak rafineritë e naftës ruse. Posto për Krimenë. Posto për ekonominë e rrënuar ruse.

Eh mor putinist i shkretë, ke ngel ti me fol për Torah.

Lexo ca shifra ateistësh për Biblën dhe vetëkënaqu me budallëqet e tua që përsërit gjithmonë dhe më thuaj:

Sa vetë ka vrarë sot Bibla ?

Last edited:
Ja pra, për çfarë e ke sjellë foton e Putinit nëse nuk e ke sjellë për propagandë?

Po na poston propagandë sikur do fitojë Rusia me ca sanksione të Zvicrës po iu hoqën, kur Rusia është duke u shkatërruar ekonomikisht nga dita në ditë. Posto pak për krizën e Naftës në Rusi, posto!

Posto për dronët Ukrainas që i bëjnë vizita Moskës, dhe gjithë qyteteve të Rusisë.

Posto pak rafineritë e naftës ruse. Posto për Krimenë. Posto për ekonominë e rrënuar ruse.

Eh mor putinist i shkretë, ke ngel ti me fol për Torah.

Lexo ca shifra ateistësh për Biblën dhe vetëkënaqu me budallëqet e tua që përsërit gjithmonë dhe më thuaj:

Sa vetë ka vrarë sot Bibla ?
Edhe pse jashte teme, kam filluar e simpatizoj zotin* tend Ywaeh, dhe e di pse? Sepse ju ka vrare e pjekur ne hell e prap se prap e adhuroni e bini cope pas tij. Ka te drejte populli kur thote qe dikujt aq me shume ja *** nënen, aq me shume te do :)
Une s'jam as putinist, as yawehvist, as trampits, ndryshe nga 99% e skam asnje interes personal, e cfare sjell eshte thjesht informim, as dua te bind ty e askend per asgje.

Propagandën e Putin kriminelit e gjete me vend të bësh?

Ai po masakron popullin ukrainas dhe popullin rus e ti ke hallin për sanksionet që t'i hiqen këtij monstre. Monstra Putin sa më gjatë të qëndrojë në pushtet aq më shumë do kërkojë luftëra dhe vdekje në thirrjet e tij, për të pushtuar dhe skllavëruar popullin ukrainas.

Slava Ukraini!
Dmth Putin eshte kriminel ndersa izraelitet jane shenjtore.

Shum mire po ben. Cdo shtet duhet te shikoje interesat e tij dhe kur ke nje industri te tille si Zvicra, eshte mese e nevojshme dhe e kuptueshme qe te dale menjane.

Kur te tjeret dalin, Shqiptaret duan te hyjne ne te dhe do te deshperohen shum shpejt po hyne.

Dmth Putin eshte kriminel ndersa izraelitet jane shenjtore.
Mos ta ngatërrojmë kekun me byrekun.

Ukrainasit janë njerëz paqësorë që po luftojnë për atdhe sepse janë sulmuar nga pushtuesit rusë.

Kurse terroristët islamikë luftojnë për të shkatërruar Izraelin nga brenda, sepse shtetformim u është ofruar në çdo lloj forme arabëve e prapë nuk e kanë pranuar bashkëjetesën me Izraelin por kanë dashur ta shkatërrojnë atdheun e Izraelitëve për ta pasur të gjithë për vete.
Edhe sot që po flasim, arabët nuk e pranojnë ekzistencën e Izraelit, por duan t'i hedhin të gjithë izraelitët në det.

Pikerisht te njejten gje thash me lart
Back to the neutrality

normalisht, Zvicra eshte vend neutral dhe pavarsisht se ka marrveshje me BE/EU , nuk eshte e detyruar te zbatoje vendimet e EU/BE,

Back