Ndiqni videon më poshtë për të parë se si ta instaloni faqen tonë si një aplikacion ueb në ekranin tuaj bazë.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Përshëndetje Vizitor!
Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !Varet, shume veta qe njoh ketu ku banoj jo vec qe nuk ju mungon Shqiperia, por flasin me perbuzje e gjithe inat, e me habit kjo gje.Ta blej nje bilete...le te jete...mbase vij
Po flisja dje me.nje franceze...e émigruar ne angli prej 40 vitesv dhe po flisnim per rrenjet...dhe po me thoshte ...ndihemi mire ne token ku jemi lindur...eshte toka qe n'a therret, prandaj ndihemi ndryshe aty ku jemi lindur...
Pse jo te gjithe nuk e kane kete ndjesi?
Aman se s'ma merr mrndja se ka diaspore me te lodhur e me te kompleksuar se ajo shqiptaria ne itali. (Ndoshta Greqia vetem ua kalon a bejne gare). Njerez qe u flasin italisht femijeve edhe pa e ditur italishten. Shqiptare qe u flasin shqiptareve te tjeret ne italisht e u thone jam moldav a rumun a gabel vetem per mos te folur shqip. Neper kolektive pune ne vend te perkrahin njeri tjetrin, jane te paret qe u bejne dem, njeri tjetrit. Shume e lodhshme dhe e trishte. Edhe me sa kam vene re kjo tendence eshte kryesisht nga emigrantet e ardhur qe nga 20 vjet e lart ktu, se keta te rinjte jane shume here me dinjitoz.Varet, shume veta qe njoh ketu ku banoj jo vec qe nuk ju mungon Shqiperia, por flasin me perbuzje e gjithe inat, e me habit kjo gje.
Plotesisht dakord me ty. Te paret jane ne Greqi, aty sic the ti vec greqisht femijeve, por dhe ne Itali ka rob te lodhur ne te gjitha kuptimet e ndjehet me "njeri" po foli italisht femijeve ama shume me pak se ne Greqi. Ai qe hedh poshte origjinen nga vjen eshte me keq se jevgjit qe nderrojne tendat nje jave ketu e nje jave aty.Aman se s'ma merr mrndja se ka diaspore me te lodhur e me te kompleksuar se ajo shqiptaria ne itali. (Ndoshta Greqia vetem ua kalon a bejne gare). Njerez qe u flasin italisht femijeve edhe pa e ditur italishten. Shqiptare qe u flasin shqiptareve te tjeret ne italisht e u thone jam moldav a rumun a gabel vetem per mos te folur shqip. Neper kolektive pune ne vend te perkrahin njeri tjetrin, jane te paret qe u bejne dem, njeri tjetrit. Shume e lodhshme dhe e trishte. Edhe me sa kam vene re kjo tendence eshte kryesisht nga emigrantet e ardhur qe nga 20 vjet e lart ktu, se keta te rinjte jane shume here me dinjitoz.
Se pse je njeri mePara disa kohesh me thote nje grua shqiptare qe kam ketu afer se cuni i kishte aplikuar tek London School of Economics ne Londer por ajo nuk donte se keshtu do largoheshin shume. Donte ketu tek qyteti yne. I thashe qe, nese e pranojne atje, duhet te jete krenare dhe ta lere te marre fluturimin e tij.
Me shkruan sot qe e kishin pranuar e mua m'u be zemra mal. Kur degjoj per djem e vajza te edukuar e suksesshem me vjen kaq mire...
Lol, me kujtove nje here kur hyra me nje shoqe ke dyqani/boutique i Hollister dhe shitesi (çun i ri ke 25/26 vjeç) kishte syte nje blu aq te bukurNjera te dyqani antikiteteve.
Uhhhhhhhhhh!
Nuk mund te mos i thoja qe ishte shumeeeee sharmante dhe kishte nje buzeqeshje qe te linte pa fryme.
Qeshi akoma me shume duke me falenderuar.
(Nuk i thashe qe i ngjante Audrey Hepburn-it)
Te kuptoj shume mire.Lol, me kujtove nje here kur hyra me nje shoqe ke dyqani/boutique i Hollister dhe shitesi (çun i ri ke 25/26 vjeç) kishte syte nje blu aq te bukurMe ngelen syte ke syte e tij, lol...dhe kur i them : keni syte magnifique, ai u skuq nga turpi
Shoqja me gjuajti me brryl, hahaha....ça ke
(i thashe) ???!!!
![]()