• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Çfarë ndodh, nese dashurohemi ne personin e gabuar?

Përgjigje e: Çka nese dashurohemi ne personin e gabuar?

Të them të drejtën, më bëre të vuaj, sepse po të prisja gati gjysëm ore tek shkruaje këtë formulën tënde të lumturisë, që më zhgënjeu shumë :(
Duke lënë mënjanë fjalinë më lart që sapo shkruajta, t'i rikthehem tani citimit tënd dhe pozicionin që po mban në këtë temë, duke u sjellur si Jezu Krishti.
Jo ti, po askush, nuk mund t'i tregojë tjetrit se çfarë e bën të vuajë apo jo, sepse, e rithem që është një çështje tërësisht vetjake e vetë personit. Të cekësh vuajtjen e tjetrit, është ta dhunosh botën e tij të brendshme, duke qenë se vuajtja vjen nga Ndjenja. Prandaj, vuajtja dhe lumturia në thelb janë e njëjta "gjë" sepse i bashkon pikërisht ndjenja. Të bën të vuash dikush që të ka bërë të lumtur pak më parë. Është tërësisht në "dorën time" përderisa jam unë që e përjetoj.
Kështuqë ti je i/e tepërt këtu.

Të paktën na lër të "vuajmë" nga dashuria, sesa "të vuajmë" nga citimet e tua.

"qesh"

Megjithese per gjukimet e tua, jam shprehur disa here, nuk eshte nevoja te zgjatem. Prandaj nuk munda te shkruaj, se i ke shkruar ti, ato qe mendoja.

Por kjo mbyllja eshte per tu skalitur.

qe zhgenjimi e vuajtja jane pasoje e nje gabimi, kjo s'diskutohet. qe nuk ia vlen te vuash per gabimet e bera ne te shkuaren edhe kjo nuk diskutohet. por kete mund t'a arrish duke mos perseritur te njejtat gabime. vec ne ju pelqen vuajtja pastaj, por edhe ky gabim i bie te jete. ne vend te termit "gabim" mund te vesh edhe "budallallek". nuk ndryshon gje.

Kshu eshte , ndersa une e Kisha fjalen per dicka akoma me te Thelle ....kur personi/nja vazhdon akoma me k'te person/e te gabuar .

Asgje hiq!
Se nuk kersiti kjameti. Te gjithe e kemi provuar sigurisht.
I thua, u me fal pash nderen se e paskem gabuar adresen -fershellen-

Të them të drejtën, më bëre të vuaj, sepse po të prisja gati gjysëm ore tek shkruaje këtë formulën tënde të lumturisë, që më zhgënjeu shumë :(
Duke lënë mënjanë fjalinë më lart që sapo shkruajta, t'i rikthehem tani citimit tënd dhe pozicionin që po mban në këtë temë, duke u sjellur si Jezu Krishti.
Jo ti, po askush, nuk mund t'i tregojë tjetrit se çfarë e bën të vuajë apo jo, sepse, e rithem që është një çështje tërësisht vetjake e vetë personit. Të cekësh vuajtjen e tjetrit, është ta dhunosh botën e tij të brendshme, duke qenë se vuajtja vjen nga Ndjenja. Prandaj, vuajtja dhe lumturia në thelb janë e njëjta "gjë" sepse i bashkon pikërisht ndjenja. Të bën të vuash dikush që të ka bërë të lumtur pak më parë. Është tërësisht në "dorën time" përderisa jam unë që e përjetoj.
Kështuqë ti je i/e tepërt këtu.

Të paktën na lër të "vuajmë" nga dashuria, sesa "të vuajmë" nga citimet e tua.

:)

e drejta jote, kjo. vuajtje te kendshme, por jo nga dashuria. nga dashuria nuk mund te vuash.

Kshu eshte , ndersa une e Kisha fjalen per dicka akoma me te Thelle ....kur personi/nja vazhdon akoma me k'te person/e te gabuar .

nuk ka persona te gabuar ne dashuri zane. ka mendime te gabuara. :)

:)

e drejta jote, kjo. vuajtje te kendshme, por jo nga dashuria. nga dashuria nuk mund te vuash.

Nuk të kërkova të ma japësh të drejtën apo të ma konfirmosh. Për më tepër, nuk të fola asnjëherë për vuajtjen time, të cilën e kam shumë të shenjtë për ta ndarë me të tjerët. Unë fola për vuajtjen e Njeriut që ende ndjen... dhe për aq kohë sa do vazhdojë të ndjejë, do jetë ende Njeri dhe do jetë duke jetuar...

• Like
Reactions: Rex

Nuk të kërkova të ma japësh të drejtën apo të ma konfirmosh. Për më tepër, nuk të fola asnjëherë për vuajtjen time, të cilën e kam shumë të shenjtë për ta ndarë me të tjerët. Unë fola për vuajtjen e Njeriut që ende ndjen... dhe për aq kohë sa do vazhdojë të ndjejë, do jetë ende Njeri dhe do jetë duke jetuar...

njerez me ndienja jemi te gjithe. dhe nuk mund te shpikim nje Njeri qe ende ndjen jashte vetes tone.

me "te drejten" nenkuptova "mosvuajtjen" tende nga citimet e mia. kujtova se nuk doje te citoheshe dhe t'a konfirmova kete. nese te kam kuptuar gabim me thuaj.

Më vjen keq, nuk jam ujë i rrjedhur. I përkas thjesht shenjës së ujorit. Vazhdim të mbarë me të rrjedhurit... më fal, desha të them: rrjedhje të mbarë në vazhdim :)

Më vjen keq, nuk jam ujë i rrjedhur. I përkas thjesht shenjës së ujorit. Vazhdim të mbarë me të rrjedhurit... më fal, desha të them: rrjedhje të mbarë në vazhdim :)

faleminderit :)

Nuk ma merr mendja,apo ka shqiptare qe kane akoma ndjenja dhe nuk mundet te dashurohen ne personin e gabuar,sepse jane teper te kalkuluar!

Ma perkthe pak ne Shqip ,k'te ? :)

dashurine mund t'ia shprehesh gjithkujt dhe t'a perjetosh me gjithkend. demi vjen si pasoje e te menduarit (pritshmerise, fiksimeve, zakoneve, menyres te te menduarit qe kane ndeshur ne ambjent dhe e kane pervetesuar, e gjithckaje tjeter qe ka te beje me te menduarit) te njerezve qe duan t'a shprehin ate. qe t'a perjetosh dashurine, duhet thjesht te heqesh dore prej tyre. atehere nuk vuan.

nuk ka persona te gabuar ne dashuri zane. ka mendime te gabuara. :)

un nuk kisha than keshtu uji me gaz,edhe ai hamshori qe rrembeu kojshiken time kan qen si nata me dit,ajo bukuroshe mis!!,kurse aj simiti tip shkerdhat -mos-...kur e kan pyet pse keshtu??,ajo eshte pergjegj se fjalori i ti ishte aq i kendeshem dhe i mrekullueshem sa qe smundem mu nda nga ai!!...ece biri ne fije kesaj pune tani:mad:

un nuk kisha than keshtu uji me gaz,edhe ai hamshori qe rrembeu kojshiken time kan qen si nata me dit,ajo bukuroshe mis!!,kurse aj simiti tip shkerdhat -mos-...kur e kan pyet pse keshtu??,ajo eshte pergjegj se fjalori i ti ishte aq i kendeshem dhe i mrekullueshem sa qe smundem mu nda nga ai!!...ece biri ne fije kesaj pune tani:mad:

Disa femra Profesor duan tipa interesante,ben pjese ne natyren femerore!

Disa femra Profesor duan tipa interesante,ben pjese ne natyren femerore!

Edhe une mendoj ashtu SistemA,keto qe i them i kam me te ndime,kam ndegjuar nga te tjeret,femrat e bukura e kam vrejt ne shumten e rasteve i marrin do tipa te pakendeshem!!..kushedi ku asht qashtja si thot populli :"Ka Lind i keq po me nafak Trimi!!!.."..:))

Back