• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Çfarë po bëni në këto momente?

u morti respektit tend .

pse nuk i thu Biri Im @drague ti , he pra pse ?

sepse atij duhet ti thuash -- Ati Im -- se je pikolo xha grande para tij o Ylli Polar me kembe druri 🦊😇🙄🐯
toçi, ai @drague eshte disa muaj me i madh se mua, dhe nuk kam si ti them ; biri im, ai po ka te drejte te me thote mua ; biri im, kuptove toçi, a te keqen mos me rri shume ne diell, mos e boj merak plakun ketu, dhe pi sa me shume dhalle biri im, jo raki,

Krejt e kena zakon kshu se jena shqiptar po ktyne nuk u intereson 😁
dakort..
kontakto sa me pare @Linda 🌻

i thuaj se zakonet shqiptare nuk do ndrysbojne ne jete te jeteve , dhe ftoje ne Dasmen tende. i thuaj edhe qe..🌷

edhe ajo te maskohet si Nuse , te veshi Fustan te Bardhe me Vello , dhe te hipi tek ai Pajtoni qe ka Flamurin Shqiptar.🇦🇱

dakort..

i thuaj se zakonet shqiptare nuk do ndrysbojne ne jete te jeteve , dhe ftoje ne Dasmen tende. i thuaj edhe qe..🌷

edhe ajo te maskohet si Nuse , te veshi Fustan te Bardhe me Vello , dhe te hipi tek ai Pajtoni qe ka Flamurin Shqiptar.🇦🇱
Aq. Xheloze sa esht ajo , ta ben dasmen si neper buzuqet gleke 🙄

Libri leter te zgjat jeten...

CAtGPT , naryrisht te ndihmon shume , ama e sigurt per 2 vjet kontakti me re , nje shoqja ime ka shtuar 8 kg.

Ja te te sjell nje krahasim qe e kam hasur tek Dombi e Biri. Sepse rasti ma solli ta shihja edhe ne film , por edhe ta lexoja ne nje stine Dimri sic ishte nje jave Janari ( une per 3 dite e lexova ).

Filmi ishte nje realizim francez , bardh e zi , diku nga vitet 1987 - 1988 duhet ta kem pare tek RTSH, rreth 75-80 minuta zgjati , dhe , po ate nate u harrua..

Ama ne Roman eshte nje magji , nje emocion krejt tjeter..Menyra si Carls Dikens sjell mjeshterisht ato lavjersat qe varen mureve nga jashte shtepise , ai momenti kur Dombi dhe Biri te ulur perbri Oxhakut me ate zjarrin bubulak , dhe mendimet e ngrysura te Dombit perballe atij djali meit ne fytyre , sepse Biri kishte lindur me Distrofi Muskulare , nje diagnoze kjo qe do ta shoqeronte gjithe jeten..

Mirepo keto nuanca mendimesh nuk i jep dot filmi ne minutazhin e tij , eee , nuk jep dot Birin qe don ti thute dicka Babait , por hija e rende e Dombit e frikeson Birin. Nga ana tjeter , Dombi , ky Industrialist i madh me kete femije Fantazem qe , zyrtarisht do trashegoj gjithe pasurine , nuk i spjegon dot atij rrugen qe do nderrnare gjate jetes , e tjer e tjer , sepse nga ana tjeter Vajza bie ne dashuri me Cirakun e shtepise , djaloshit qe mbushte kaldajen me qymyr...

Ne nje cast , dicka , nje shkarp e thate kerciti ne ate zjarrin e oxhakut , dhe Biri pyet ;

Baba , cfare vlere ka psraja ??..

O Zot -- gati shpertheu nga kolltuku Dombi..
Po si mund tja spjegonte me nje fjali tw vetme Birit se c'ishin parate , forcen qe kishinnato ne boten e pertejme te eger..

W keshtu eshte Libri Leter , dhe CAtXHDP o moter me neps kureshtar , dhe deshiren e mire per te lexuar librin.🌼
Xha Tani une se perdor chatGPT.

Me ka rastisur kohet e fundit te lexoj libra bashkekohore, te rrjedhshem ne lexim,pasional,terheqes e jo te rendomte e njekohesisht i kam pare dhe film apo seri ne varesi se si kane dal.

Nuk ka krahasim emocioni dhe ndjesia qe libri te percjell! Te bene te humbasesh per ato momente qe lexon e te kridhesh komplet sikur te jesh e ti personazh i librit.Lumturohesh, hidherohesh, qan e gezon bashke me ta.

E ndonjehere na bene mire te shkeputemi nga monotonia e jetes se perditshme.

Qofte Kjo duke lexuar,praktikuar sport, degjuar muzike apo me cdo lloj menyre tjeter qe secili prej nesh deshiron😊

dakort..

Ai stë jep një gur të çash kokën 🙄e jo të më ftojë në dasëm🤣
Aty do hypi tek ai pajtoni, nga inati ktij 🤣

Xha Tani une se perdor chatGPT.

Me ka rastisur kohet e fundit te lexoj libra bashkekohore, te rrjedhshem ne lexim,pasional,terheqes e jo te rendomte e njekohesisht i kam pare dhe film apo seri ne varesi se si kane dal.

Nuk ka krahasim emocioni dhe ndjesia qe libri te percjell! Te bene te humbasesh per ato momente qe lexon e te kridhesh komplet sikur te jesh e ti personazh i librit.Lumturohesh, hidherohesh, qan e gezon bashke me ta.

E ndonjehere na bene mire te shkeputemi nga monotonia e jetes se perditshme.

Qofte Kjo duke lexuar,praktikuar sport, degjuar muzike apo me cdo lloj menyre tjeter qe secili prej nesh deshiron😊
Ktu ka te beje edhe Autori.
Sepse une vetem ne shqip lexoj , ndryshe nga ti apo..

Fjala bie @Pax-Deorum qe lexon.ne gjuhe te jashte shtetit , apo Kontesha e Birmingamit , me e bukura vajze ne Troje , Mias @engel , qe Trendafilat e Stambollit i vadit me lotet qe i rreshqasin nder faqe kur e shikon qe nuk jam une ktej perqark ne Forumin Tone me Fame Boterore.

Ika une , se do jete duke me kerkuar nder Tema te tjera dhe kur sme gjen behet merak , dhe e di une c'heq pastajza..💘

Back