• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Çfarë pritet ti ndodhë ekonomisë shqiptare nëse lufta kundër drogës dhe pastrimit të parave do të shkojë më tej?

Markus

V.I.P
Anëtar
Nov 9, 2024
Postime
5,512
Pikët
113
Çfarë pritet t’i ndodhë ekonomisë shqiptare nëse lufta kundër drogës dhe pastrimit të parave do shkojë më tej?

Ekonomia shqiptare është bërë gjithnjë e më e varur nga industria e ndërtimit e ushqyer nga paratë informale të drogës dhe korrupsionit, ndaj një goditje e thellë ndaj pastrimit të parave mund të shpërthejë “flluskën” e pasurive të paluajtshme dhe të rrezikojë një krizë ekonomike me pasoja të ngjashme me kolapsin e vitit 1997...

Po I përgjigjem tematikës, pa hapur gazetën e Qazimit të ish sigurimit të shtetit.
Pse ekonomia shqiptare e ka mjaft të vështirë, e gati - gati të pamundur shkëputjen nga varësia e parave të krimit të organizuar menjëherë!?
1) Mund të ndodh kolaps ekonomikë, për shkak të mungesës së likuiditetit.
2) Ulen ndjeshëm të ardhurat nga tatimet- taksat ku pastrohet PARAJA informale, kjo sjell argumentin nr një.
3) Shkakton papunësi dhe varfëri.
Si mund të heqim varësinë nga paraja e krimit të organizuar, mega - korrupsionit
1) Largimin dhe dënimin e shkaktarëve.
2) Ndërprerjen e menjëhershme të kontratave të punësimit të të huajve, për të ulur papunësinë në vijim që do shkaktohet nga ndërprerja e parasë si krimit në ekonomi.
3) Fermerë & blegtorë subvencion të naftës 100 % të taksimit, pra vetëm kosto e saj që vjen deri në burim, diku 80/ 100 l për litër
Kjo krijon menjëherë efekt zinxhirë në prodhim & ulje kostoje të saj.
Kjo do të sillte në një periudhë afatmesme zëvendësimin e parasë informale të krimit.
Është diku 40-60 % e tokës së punueshme në Shqipëri djerrë, që duhen marra masa emergjente për ta kthyer atë në prodhuese.
4) Ulja drastike e betonizimit të bregdetit & kryeqytetit do sillte humbje të ardhurash dhe papunësi nga sektori, por me një lëvizje të strukturës shtetërore për të përqendruar investimet drejt fshatit do barazpeshoheshin humbjet dhe fitimet.
Duhen njerëz me ndërgjegjje dhe integritet, që mendojnë për këtë komunitet.
Duhet drejtuar ekonomia tek prodhimi, e jo tek pastrimi.

Last edited:
Me falni o shoku Markus se une nuk i terrezis dot kto qe llafos , por ju thoni do rriten Pencionet me gjithe kto para ?..🦊

Se keshtu po thone te gjithe , qe do rriten Pencionet ? 😇

Me falni o shoku Markus se une nuk i terrezis dot kto qe llafos , por ju thoni do rriten Pencionet me gjithe kto para ?..🦊

Se keshtu po thone te gjithe , qe do rriten Pencionet ? 😇
Kerkoja rritjen atyre te bandes se Cerrikut te vitit 1997 dhe qeverisjes qe e ke per zemer te Rames.

Pyetja me mire do ishte cfare mund ti ndodhi nje ekonomie qe mbahet nga spelullimi dhe droga?
Hapni libriat e historise cfare ka ndodh me ekonomi spekullatore dhe narkotike dhe gjen shembuj pa fund.

"This time is different" . .. Insanity is doing same thing over and over and expecting different results.
Those who refuse to learn from history are doomed to repeat it.

Last edited:
Kerkoja rritjen atyre te bandes se Cerrikut te vitit 1997 dhe qeverisjes qe e ke per zemer te Rames.
Banda e 97 ?? Po clidhje kam une me Bandat kriminale ?

Po me qeverisjen e Rames cfare me lidh ?..

Mos ki merak se nuk te kerkoj me asnje mendim..

Pyetja me mire do ishte cfare mund ti ndodhi nje ekonomie qe mbahet nga spelullimi dhe droga?
Hapni libriat e historise cfare ka ndodh me ekonomi spekullatore dhe narkotike dhe gjen shembuj pa fund.

"This time is different" . .. Insanity is doing same thing over and over and expecting different results.
Those who refuse to learn from history are doomed to repeat it.
Kam degjuar qe nga trafiku i heroines eshte ndertuar pothuaj i gjithe Los Anxhelos ?

Por nuk e di sa e vertete eshte ?

Kam degjuar qe nga trafiku i heroines eshte ndertuar pothuaj i gjithe Los Anxhelos ?

Por nuk e di sa e vertete eshte ?
Nuk e di ate po shif real estate ne miami. hiken me koke kur plasi bubble.

Nuk e di ate po shif real estate ne miami. hiken me koke kur plasi bubble.
Une vetem shqip di ?

Banda e 97 ?? Po clidhje kam une me Bandat kriminale ?

Po me qeverisjen e Rames cfare me lidh ?..

Mos ki merak se nuk te kerkoj me asnje mendim..
Vete ke thene se je shoqeruar me politikanet qe ishin ne krye te ngjarjeve te vitit 1997 kur ata kishin ardhur ne Cerrik!

Vete ke thene se je shoqeruar me politikanet qe ishin ne krye te ngjarjeve te vitit 1997 kur ata kishin ardhur ne Cerrik!
ma nxirr more anti - Cerrikas..

kam thene qe ne shtepine time kane ardhur per sebepe familjare tre politikane , dhe e them serish me emra..🦊

Neritan Ceka

Namik Dokle

Musa Ulqini

te sjell edhe prova po deshe...😎

Kur sberi hajer amerika e veriut dhe amerika latine nga leket e droges dhe spekullimi ca pritet nga Shqipria qe eshte transportuese?
habitem me njerzit vallaj..

edhe e dine qe eshte e keqe , dhe serish e blejne 100 euro gramin..

nuk i kuptoj njerzit..
jane shume kokeforte..😇

ore i thua njeriut , mos shko me prostituta se eshte e ndaluar me ligj , jo ore , njeriu atje shkon dhe jep 100 euro..🦊

epo 100 euro ketu , 100 euro atje bejne 200 euro ne dite , kurse une aq marr ne muaj , madje me pak , 150 fare..😎

Çfarë pritet t’i ndodhë ekonomisë shqiptare nëse lufta kundër drogës dhe pastrimit të parave do shkojë më tej?

Ekonomia shqiptare është bërë gjithnjë e më e varur nga industria e ndërtimit e ushqyer nga paratë informale të drogës dhe korrupsionit, ndaj një goditje e thellë ndaj pastrimit të parave mund të shpërthejë “flluskën” e pasurive të paluajtshme dhe të rrezikojë një krizë ekonomike me pasoja të ngjashme me kolapsin e vitit 1997...

Nuk e di kush e ka shkruar artikullin se s'ka emër aty, por me siguri ndonjë shkerdhate ridhjeres në shërbim të Ramës.
Unë nuk jam ekonomist por kam disa njohuri nga ekonomia. Madje nuk duhet as të jesh ekonomist se kemi të bëjmë me gjëra bazike.
Se pari. Asnjë vend në botë nuk është bërë vend i zhvilluar nga droga. Të jap shembuj Meksikën, Kolumbinë, Ekuadorin etj. Janë të gjitha vendet të botës së tretë. Arsyeja është fare e thjeshtë. Te gjitha këto vende përfshirë Shqipërinë kanë një treg të deformuar. Nuk mund të konkuroje askush më baronët e drogës dhe oligarkët të lidhur me pushtetin. Keta janë as 1% e popullsisë, pjesa tjetër bëjnë një jetë mizerabël.
Ja çfarë do ndodhë me Shqipërinë nëse ikin paratë e drogës! Do rregullohet tregu vetvetiu dhe do bëhet i barabartë për të gjithë. Do lulëzojë biznesi i vogël dhe i mesëm, i cili është jetik për klasën e mesme.
Megjithë këto miliarda euro drogë, në Shqipëri klasa e mesme nuk ekziston. Ka vetëm 3 klasa. Oligarkët dhe baronët e drogës, të varfërit dhe me të mjerët e të mjereve.
Këtë e di dhe për eksperiencë personale kur shkoj në shqiperi. Në rrjetet sociale sheh plot persona që bëjnë foto te bukura nëpër plazhe, apo vishen bukur kurse ne realitet janë fuckin broke.
Zhdukeni zgjebarakun e surrelit, zhdukeni drogën.
Njerëzit që merren me drogë apo me zhgarravina abstrakte si bythqiri i surrelit nuk kanë as kreativitet, çdogjë e bëjnë beton. Nuk dinë të zhvillojnë as industri të rëndë apo të lehtë. Kurse ke bujqësia janë ekspertë vetëm ke bima e kanabisit.

Ne fillim do kete dhimbje ngadalesim dhe tkurrje te ekonomise ne sektore ku ka hy paraja informale por ne terma afatgjate do kete ekonomi te qendrushme, forcim te konurrences te ndershme, treg me cmime stabel, rritje te investimeve serioze, si dhe te ardhura me shume per buxhetin e shtetit te interpretuara keto ne rritje te cilesise se sherbimeve publike te shtetit ndaj qytetarit.

Back