Nuk e di kush e ka shkruar artikullin se s'ka emër aty, por me siguri ndonjë shkerdhate ridhjeres në shërbim të Ramës.
Unë nuk jam ekonomist por kam disa njohuri nga ekonomia. Madje nuk duhet as të jesh ekonomist se kemi të bëjmë me gjëra bazike.
Se pari. Asnjë vend në botë nuk është bërë vend i zhvilluar nga droga. Të jap shembuj Meksikën, Kolumbinë, Ekuadorin etj. Janë të gjitha vendet të botës së tretë. Arsyeja është fare e thjeshtë. Te gjitha këto vende përfshirë Shqipërinë kanë një treg të deformuar. Nuk mund të konkuroje askush më baronët e drogës dhe oligarkët të lidhur me pushtetin. Keta janë as 1% e popullsisë, pjesa tjetër bëjnë një jetë mizerabël.
Ja çfarë do ndodhë me Shqipërinë nëse ikin paratë e drogës! Do rregullohet tregu vetvetiu dhe do bëhet i barabartë për të gjithë. Do lulëzojë biznesi i vogël dhe i mesëm, i cili është jetik për klasën e mesme.
Megjithë këto miliarda euro drogë, në Shqipëri klasa e mesme nuk ekziston. Ka vetëm 3 klasa. Oligarkët dhe baronët e drogës, të varfërit dhe me të mjerët e të mjereve.
Këtë e di dhe për eksperiencë personale kur shkoj në shqiperi. Në rrjetet sociale sheh plot persona që bëjnë foto te bukura nëpër plazhe, apo vishen bukur kurse ne realitet janë fuckin broke.
Zhdukeni zgjebarakun e surrelit, zhdukeni drogën.
Njerëzit që merren me drogë apo me zhgarravina abstrakte si bythqiri i surrelit nuk kanë as kreativitet, çdogjë e bëjnë beton. Nuk dinë të zhvillojnë as industri të rëndë apo të lehtë. Kurse ke bujqësia janë ekspertë vetëm ke bima e kanabisit.