• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

A eshte lumturia çeshtje ndergjegjesimi?

Lumturia jote bazohet në- ‘qëllimi justifikon mjetin’, që është gjëja e fundit që unë do bëja, dhe atë për mbijetesë e jo në kontekst lumturie apo kënaqësie.
Për Katechon nuk kam ndonjë mendim të veçantë.
Sa për kafshët nuk e di a lumturohen, por ta bëjnë me dije se ndihen mirë (në peshë, kualitetin e leshit, dhëmbët,….) kur kujdesesh për to.
Provo pretendimin tend se ne mua lumturia ime bazohet ne "qellimi justifikon mjetin".
Mendoj se lumturia si cfar do ndjenje, si dashuria nuk eshte akt i ndergjegjshem.
Kafshet ne natyre, qe nuk kan kujdesje njerezore, a ndihen mire si ato qe kusht kan kujdesin njerezor?

@DUA
Lumturia sikur ndjenjat e tjera ndodhin pavetdijshme, por varet kjo nga brumi. Tek njerzit e ditur dhe me IQ te lart, ndodh me ralle.
...
Ketu do kemi lumturi masive pellazge. Ne fund te fundit per cka jetohet qe te takojm lumturin. Sikur ndodh edhe me programin Big Brother.
Mendoj se mua do me lumturonte fakti ne se eshtrat e Fishtes nuk jan zhdukur dhe gjenden.

“50 mln euro për një stadium që do çmontohet të nesërmen”! Koncerti i Kanye West​

1777976554653.png

• Like
Reactions: DUA
Provo pretendimin tend se ne mua lumturia ime bazohet ne "qellimi justifikon mjetin".
Mendoj se lumturia si cfar do ndjenje, si dashuria nuk eshte akt i ndergjegjshem.
Kafshet ne natyre, qe nuk kan kujdesje njerezore, a ndihen mire si ato qe kusht kan kujdesin njerezor?
Nuk pretendoj por them atë që lexoj që ti shkruan. Gati se në çdo kontekst. Apo nuk e lexon veten?

Për disa është akt i ndërgjegjshëm nëse ke lexuar postimin tim të parë në këtë temë. Pra grupi që me vetëdije lufton të bëhet i lumtur, duke provuar të bëhet më i lumtur se që është, apo më i lumtur se tjetri.

Patjetër që po. Ne që kujdesemi për to e kemi të kushtëzuar kushtin e përkujdesit duke ndryshuar natyrën e fenomenit lumturi kafshore.

@DUA
Lumturia sikur ndjenjat e tjera ndodhin pavetdijshme, por varet kjo nga brumi. Tek njerzit e ditur dhe me IQ te lart, ndodh me ralle.
...
Ketu do kemi lumturi masive pellazge. Ne fund te fundit per cka jetohet qe te takojm lumturin. Sikur ndodh edhe me programin Big Brother.
Mendoj se mua do me lumturonte fakti ne se eshtrat e Fishtes nuk jan zhdukur dhe gjenden.

“50 mln euro për një stadium që do çmontohet të nesërmen”! Koncerti i Kanye West​

View attachment 350819

Këtu të jap pjesërisht të drejtë duke shpresuar se nuk ke ngatërruar lumturinë me euforinë.

Këtu të jap pjesërisht të drejtë duke shpresuar se nuk ke ngatërruar lumturinë me euforinë.

Nuk pretendoj por them atë që lexoj që ti shkruan. Gati se në çdo kontekst. Apo nuk e lexon veten?

Për disa është akt i ndërgjegjshëm nëse ke lexuar postimin tim të parë në këtë temë. Pra grupi që me vetëdije lufton të bëhet i lumtur, duke provuar të bëhet më i lumtur se që është, apo më i lumtur se tjetri.

Patjetër që po. Ne që kujdesemi për to e kemi të kushtëzuar kushtin e përkujdesit duke ndryshuar natyrën e fenomenit lumturi kafshore.
Po e lexoj veten dhe jam shprehur edhe para shume vjetesh edhe edhe ne FB kur me pyesnin per stilin provokues. I tregoja sikur kam treguar edhe ketu, @Mistrece ma ka permend se qellimi eshte riberja e trurit (venia ne pune) dhe shpirtit te shqiptareve qe u sakatua per 50 vjet dhe vazhdoi te saktohej si gjithe bota edhe pas 1990. Cfar metode mund te perdoret, kur ti i jep doren dhe ata ta kafshojn pasi ashtu jan programuar.
A bej kete per per lumturi te ndergjegjshme (sipas teje personale) ? JO. E bej nga DASHUIRA qe kam per gjithe shqiptaret dhe gjithe njerezimin.
DASHURIA me motivon, per shkak te saj ashtu.
...
Nje shembull nga puna. Po diskutonin me zjarr per punen e bandave te dorges. Ishim me dyqan. I thashe se ne se vjen Inspaktori nga Departamenti Shendetsor i Bashkis dhe gjen nje miz ne dyqan. Na ve kusht, miza te jet jasht kur te kthehem pas 30 minuta, cfar do te ndodh me mizen? Miza nuk do jet ne dyqan. Do vritet ose do ta nxjerim jasht.
Pra i thashe se edhe nje miz nuk mund te leviz pa leje te qeveris dhe juve mendoni se bandat e droges munden. Bandat e droges jan te qeveris.
...
Si mendon se edhe ne kete rast eshte perjashtim per personin tim (me qe jam ne valle) si puna e stadiumit te koncertit ku me dhe te drejt, por perseri me pakez dyshim. 😁

Ne foto; Une, Ti dhe @Xha Tani
Prokacija 😁
Debati me ty dhe ma pakez te tjer me lumturon. Eshte pune niveli. :)
Mua me duhet te dal. Deri sa te shkruhemi heren tjeter, SHENDET dhe TE MIRA dhe LUMTURI kushdo qe lexon kete koment.

1777979911788.png

Në fakt janë gjëra që përjashtojnë ndjenjën e kënaqësisë apo lumturisë si te stoikët, poashtu edhe te hedonistët.
Pastaj lumturia për një është lumturi, për tjetrin kënaqësi.
E kam thënë më lartë se është çështje perceptimi individual.
Në fakt hedonistet kanë një pozicion diametralisht të kundërt me stoiket.
Ndërsa stoiket thonë se lumturia është e mundur në një varfëri mizerabël, hedonistet thonë të kundërtën. Forca shtytëse e njerzve është kënaqësia dhe lumturia, dhe kjo arrihet pas një standarti të caktuar jetese.
Vetë babai i stoicizmit Seneka u akuzua në kohën e tij për hipokrizi. Seneka ishte një njeri shumë i pasur, miliarder i kohës së tij, jepte hua me interesa shumë të larta. Aq sa shkaktoi trazira në disa provinca të perandorisë romake. Ai ishte tutor dhe këshilltar i perandorit romak Neroni.
Hipokrizia e tij konsistonte se ndërsa me veprime kishte shkaktuar varfërinë e shumë njerëzve, predikonte lumturinë e të varfërve. Çfarë Lumturie mund të kesh në dhimbje, kur të mungojnë gjërat elementare të jeteses? Dashuria është lumturi? Është lesht e currës. Është lumturi kur ke parajaftueshem. Anglezët thonë, when poverty knocks at the door, love flies out of the window.
Nejse, siç thua ti, është çështje perceptimi personal.

Last edited:
  • Like
Në fakt hedonistet kanë një pozicion diametralisht të kundërt me stoiket.
Ndërsa stoiket thonë se lumturia është e mundur në një varfëri mizerabël, hedonistet thonë të kundërtën. Forca shtytëse e njerzve është kënaqësia dhe lumturia, dhe kjo arrihet pas një standarti të caktuar jetese.
Vetë babai i stoicizmit Seneka u akuzua në kohën e tij për hipokrizi. Seneka ishte një njeri shumë i pasur, miliarder i kohës së tij, jepte hua me interesa shumë të larta. Aq sa shkaktoi trazira në disa provinca të perandorisë romake. Ai ishte tutor dhe këshilltar i perandorit romak Neroni.
Hipokrizia e tij konsistonte se ndërsa me veprime kishte shkaktuar varfërinë e shumë njerëzve, predikonte lumturinë e të varfërve. Çfarë Lumturie mund të kesh në dhimbje, kur të mungojnë gjërat elementare të jeteses? Dashuria është lumturi? Është lesht e currës. Është lumturi kur ke parajaftueshem. Anglezët thonë, when poverty knocks at the door, love flies out of the window.
Nejse, siç thua ti, është çështje perceptimi personal.

E ke dëgjuar atë thënien e hoxhës: bën si ‘them’ unë e jo si ‘bëj’unë? Edhe puna e filozofëve kështu.
Për veten time, p.sh. themi një akullore më jep kënaqësi, por fakti se mund ta blej apo gatuaj vetë më lumturon edhepse më kap barku pastaj 😂
Hyra në mazokizëm më duket (mos përmendi se sa më kënaq chili) 😁

p.s. jemi qenie njerëzore komplekse.

Po e lexoj veten dhe jam shprehur edhe para shume vjetesh edhe edhe ne FB kur me pyesnin per stilin provokues. I tregoja sikur kam treguar edhe ketu, @Mistrece ma ka permend se qellimi eshte riberja e trurit (venia ne pune) dhe shpirtit te shqiptareve qe u sakatua per 50 vjet dhe vazhdoi te saktohej si gjithe bota edhe pas 1990. Cfar metode mund te perdoret, kur ti i jep doren dhe ata ta kafshojn pasi ashtu jan programuar.
A bej kete per per lumturi te ndergjegjshme (sipas teje personale) ? JO. E bej nga DASHUIRA qe kam per gjithe shqiptaret dhe gjithe njerezimin.
DASHURIA me motivon, per shkak te saj ashtu.
...
Nje shembull nga puna. Po diskutonin me zjarr per punen e bandave te dorges. Ishim me dyqan. I thashe se ne se vjen Inspaktori nga Departamenti Shendetsor i Bashkis dhe gjen nje miz ne dyqan. Na ve kusht, miza te jet jasht kur te kthehem pas 30 minuta, cfar do te ndodh me mizen? Miza nuk do jet ne dyqan. Do vritet ose do ta nxjerim jasht.
Pra i thashe se edhe nje miz nuk mund te leviz pa leje te qeveris dhe juve mendoni se bandat e droges munden. Bandat e droges jan te qeveris.
...
Si mendon se edhe ne kete rast eshte perjashtim per personin tim (me qe jam ne valle) si puna e stadiumit te koncertit ku me dhe te drejt, por perseri me pakez dyshim. 😁

Ne foto; Une, Ti dhe @Xha Tani
Prokacija 😁
Debati me ty dhe ma pakez te tjer me lumturon. Eshte pune niveli. :)
Mua me duhet te dal. Deri sa te shkruhemi heren tjeter, SHENDET dhe TE MIRA dhe LUMTURI kushdo qe lexon kete koment.

View attachment 350823

Shëndet, lumturi e të mira, edhe kënaqësi patsh edhe ti.

Shëndet, lumturi e të mira, edhe kënaqësi patsh edhe ti.
Tash vertet, sikur ke shkru lumturit jan te ndryshme dhe te shkaqeve te ndryshme per njerez te ndryshem.
Mendoj ti klasifikojm per shumicen ;
1-Te atyre qe lumturohen per shkak te corrapeve te bardha me topi te kuqe.
2-Te atyre qe lumturohen per shkak te corrapeve te bardha me topi te zeza.
3-Te atyre qe lumturohen per shkak te corrapeve te bardha me topi lejla.
Lumturia rotullohet reth topit. 😁
...
A jam personalisht i lumtur?
Shume i lumtur dhe sikur sot te iki nga kjo dynja, do iki i lumtur.
Pse, si? Shkaku eshte DASHURIA.
DASHURIA per ke? Per popullin shqiptar. Kjo DASHURI me motivoi qe te shpetoi se paku qindra jet shqiptaresh edhe pse rezikova edhe jeten.
Ku? Nisja qysh nga Presheva dhe deri ne Maqedoni.
Kam shpetuar njerez te tut? Nuk di, nuk kam detaje, por gjykuar atdhetarin dhe trimerin tende ka shume mundesi. Njerzit e tu mund te kishin kapur armet ose mund te ishin viktima civile te skenarave.
A jam i lumtur edhe per ata qe mund te me urrejen edhe pse i kam shpetuar jeten. Po, jam i lumtur edhe per ata dhe do ti rishpetoja perseri ne se do kisha mundesi.
...
Edhe ne forum u lumturova. Ne forum, sekonden qe erdha per shkak te DASHURIS per juve, ju perkushtova shpetimit tuaj.
Perse behet fjal? Per skenarin genocidal-diktatorial kovid, pasi dija se paku 4 muaj me pare se te inaguronin skenarin qellimin dhe detaje te skenarit.
Si veprova? Dy metoda te diskurajimit dhe rebelim ndaj skenarit perdora.
1-Sqarim.
2 Frik.
Frika u perdor pasi pash qe nje pjes ishin motivuar nga frika qe i kish fut sistemi. Perderisa ashtu, u perpoqa ti tremb me shume se sistemi satanik.
A pata rezultat? Po, ashtu mendoj.
A te kam shptuar ty ose te kam zgjat jeten? Ndoshta, por ti je shume krenare te pranosh ne se eshte ashtu. 😁
Nje qe e ka pranuar boterisht eshte @Kurt. Efekt pati metoda e dyt, e frikes.
A jam i lumtur se mund te kem shpetuar jet forumistash edhe pse mund te me urrejn? Po, une jam i lumtur.
...
Kush jam une qe me kendohet kenga;
Cili je, cili je?
Cili je ti more burre?
Une jam Jean Valjean,
prapa me vjen hisrtoria. 😁
...
Katalavenis re kopela? -shok-
...
Po e mbylli me kete keng. :)

Kam shpetuar njerez te tut? Nuk di, nuk kam detaje, por gjykuar atdhetarin dhe trimerin tende ka shume mundesi. Njerzit e tu mund te kishin kapur armet ose mund te ishin viktima civile te skenarave.

Njerëzit e mi i kam në DK dhe CH. Nuk besoj se ke shpëtuar dikënd. 🙂

A te kam shptuar ty ose te kam zgjat jeten? Ndoshta, por ti je shume krenare te pranosh ne se eshte ashtu. 😁

Po e mbylli me kete keng. :)

Nga kush apo çfar dhe si?
Nuk jam krenare aspak po më binde si fillim. 😁

Njerëzit e mi i kam në DK dhe CH. Nuk besoj se ke shpëtuar dikënd. 🙂

Nga kush apo çfar dhe si?
Nuk jam krenare aspak po më binde si fillim. 😁
Ne se kam ndikuar ne vendimet e tua perse i takon skenarit kovid. Pak mundesi. Mendoj se profesioni, puna dhe per aq sa di une, tek zona tende nuk kishte shume nevoj per shtregim pasi eshte nga me trushpelarat ne bote. Kan besim te lart ne qeveri.

• Like
Ne se kam ndikuar ne vendimet e tua perse i takon skenarit kovid. Pak mundesi. Mendoj se profesioni, puna dhe per aq sa di une, tek zona tende nuk kishte shume nevoj per shtregim pasi eshte nga me trushpelarat ne bote. Kan besim te lart ne qeveri.
Me trushpëlarat mendon besimin në qeveri si faktor mbijetese?
Përndryshe, e di ti ndjenjën të të mohohet gjuha e nënës? Të të ndalojnë emërtimin e fëmijës që ti ke përzgjedhur?
E lagu dhelpra bishtin apo nuk e lagu? Ende jemi aty ne dy 😁

Me trushpëlarat mendon besimin në qeveri si faktor mbijetese?
Përndryshe, e di ti ndjenjën të të mohohet gjuha e nënës? Të të ndalojnë emërtimin e fëmijës që ti ke përzgjedhur?
E lagu dhelpra bishtin apo nuk e lagu? Ende jemi aty ne dy 😁
Do ta kap dhelpren dhe do ta sjell si prov. Ja shofim bishtin. 😁
Qeveria? Po ate mendoj. Mbijetese nepermjet qeveris eshte komplet jasht mendjes time. Ne 11 Shtator i thone zjarrfiksave se kullat jan te sigurta. U futen, ishte grack. Kemi disa mendime ndryshe pasi une jam AMERIKAN 💪 e ti DANEZE 🌹. Ne themi; Cdo gje qe qeveria thote, eshte genjeshter. Cdo gje qe qeveria ka, eshte e grabitur.
Gjuha e nenes? Push me and test your limits. :eek:``chairhide`` Din hostorin e asaj thenie? :cool:
Me kujtove dhelprat. Ne udhetimet e mia pa adres, me ka ratsis te shof nga shume afer nje MAMA dhelper me tre FEMI te vegjel.
Harmonia mbi te gjitha. :love:

• Like
Do ta kap dhelpren dhe do ta sjell si prov. Ja shofim bishtin. 😁
Qeveria? Po ate mendoj. Mbijetese nepermjet qeveris eshte komplet jasht mendjes time. Ne 11 Shtator i thone zjarrfiksave se kullat jan te sigurta. U futen, ishte grack. Kemi disa mendime ndryshe pasi une jam AMERIKAN 💪 e ti DANEZE 🌹. Ne themi; Cdo gje qe qeveria thote, eshte genjeshter. Cdo gje qe qeveria ka, eshte e grabitur.
Gjuha e nenes? Push me and test your limits. :eek:``chairhide`` Din hostorin e asaj thenie? :cool:
Me kujtove dhelprat. Ne udhetimet e mia pa adres, me ka ratsis te shof nga shume afer nje MAMA dhelper me tre FEMI te vegjel.
Harmonia mbi te gjitha. :love:
Ashtu po. Prova dua unë 🤓
Çfar? Amerika dhe Danimarka qenkan të njëjtë? Kur keni qenë ju amerikanët numër 1 më të lumturit në botë? 😂 asnjëherë dhe nuk do jeni kurrë. Mësoni nga neve “danezët” 😁 dhe do i besoni qeverisë 😉
Nëse jo e nënës, atëherë gjuha e babës 😂
Historinë patjetër që e di. Ndaj dhe e përmenda. 😌

Back