Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

A janë pasanikët një lloj paraziti që ushqehen vetëm me gjakun dhe djersën e të varfërve?

Situata nuk eshte aq e erret zeni! pothuaj te gjithe vendet e trajtojne dhe kujdesen perqindjen e domosdoshme te popullsise 40 deri 50% e popullsise kudo jeton mire! te tjeret jane individe qe nuk u duhen qe i pengojne apo qe flaken nga shoqeria! si mund te rregullohen funderrinat e shoqerise? kjo eshte nje pyetje pa pergjigje deri me tani!

Pse o Pjer, Ca te ka bo Churchilli? 😂
aahhh, me del nje psheretim me dhimbje kur nigjoj per kete maskara qe maskarenjt e tjere politikane e mburrin,
ky eshte pinjoll i asaj politike te ndryre angleze qe gjith jeten jane kujdesur qe Europen ta shohin sa me te dobet, sa me te perçare, sa me te coptuar dhe me sa me shume konflikte, sepse vetem keshtu do t'mundnin te rrinin ne krye,
mirpo fatmirsisht koha e superioritetit te tyre ka morr fund,

mos bej keshtu Pjer se nuk te ka lezet..

egoizmi dhe arroganca jote nuk duhet te derdhet e gjitha mbi mua...kjo nuk eshte e drejte , ndaj ndrysho kurs urgjentisht.🦊
e po keq te kujdesesh per ty e keq te mos kujdesesh per ty ne kete vape,
mir pra, dil tani jashte dhe ishallah jarebi te te godasi dielli ne tru,

Kina është bërë kapitaliste si Amerika, prandaj po zhvillohet.
Në Kinë nuk ka barazi. Atje ka punëtorë të varfër që mezi nxjerrin muajin, ka dhe pasanikë miliarderë, që kanë prona private dhe mijëra punëtorë të varfër që punojnë për ta.
Më duket se po ngatërroni modelet ekonomike me ato ideologjike shoku Trint, sepse Kina është aq komuniste sa që nuk e luan më as topi.

Shoku @Trint , se mos ke parë atë kanalin kinez me emrin CCTV që do të thotë Kina komuniste tv dhe e ke kuptuar për Kina kapitaliste tv!😅😂

Shoku @Trint , se mos ke parë atë kanalin kinez me emrin CCTV që do të thotë Kina komuniste tv dhe e ke kuptuar për Kina kapitaliste tv!😅😂
Po ore po, me hallatet e kapitalizmit do te mbrosh komunizmin ti.
Kina dhe Rusia e tradhtuan Marksin dhe Leninin, vetëm ti dhe shoku Kim e ndiqni tani teorinë e tyre.

Po ore po, me hallatet e kapitalizmit do te mbrosh komunizmin ti.
Kina dhe Rusia e tradhtuan Marksin dhe Leninin, vetëm ti dhe shoku Kim e ndiqni tani teorinë e tyre.
Mos fol kështu se do të gjej shoku një kineze të bukur për nuse.
Vetëm hiqu si komunist që t'ja prallis mëndjen shoku për ty. :wub:

Këtë e dimë që nga Churchill që është sistemi më efikas. Por për çfarë lloj kapitalizmi flasim? Ky amerikan është i egër. Nese je i droguar përfundon homeless dhe nuk e can bythen njeri fare. Nese nuk kontrollon dot shpenzimet dhe je pa health insurance dhe të ndodh diçka, nuk të lënë të vdesesh, të japin shërbim ekselent, ama je i falimentuar ekonomikisht. Kapitalizmi i Kanadasë është me human. Kapitalizmi Suedez mesa kam dëgjuar po ashtu tenton një shpërndarje më të drejtë.
Kemi dhe ne fund atë sistemin shqiptar i cili nuk është fare kapitalizëm. Aty është absurdistan. Vjen një zezak motherfucker i rritur në ghetto-t e Amerikes, dhe vjedh 4.3 milion euro nga taksat e popullit me të varfër të Europës, sa për të dhënë një shembull.
Une nuk di sistem më të mirë se kapitalizmi, vetëm po them difektin. Shpërndarja nuk është e drejtë sipas meritës.
T'a dhashë shembullin më Elon Musk. Sado merita të ketë, ky njeri ka pasuri sa gjysma e GDP se Italisë. Dhe me shumë se 100 here se GDP e Shqipërisë. Asnjë person i vetem ne bote nuk vlen sa 30 milionë italiane fjala bie. Ka diçka që nuk shkon këtu dhe është difekt sistemi. Une nuk e di formulën magjike. Di të them vetëm kaq. Njeriu nuk del dot jashtë natyrës së tij. Do i bindet se s'bën evolucionit....seleksionimit natyral.
Kjo duket fataliste. Por nuk kemi ç'bëjnë.

Homo homini lupus
E dinin romakët mijëra vjet para Darvinit.

Unë e kam thënë edhe në tema të tjera se, nuk duhet të ketë të pasur kaq të mëdhenj, që bëhen më të fuqishëm se shtetet.
Shteti s'duhet të lejojë as të pasur kaq të mëdhenj, e as të varfër që flenë në rrugë.
Ky i Amerikës sot është një kapitalizëm i keqpërdorur dhe i devijuar.
Sistem i mirë kapitalist ishte ai i vendeve skandinave në vitet 70-80.

Shpërndarja nuk është e drejtë as në vendet e ashtuquajtura komuniste, si psh Kina. Në Kinë ka rreth 600 miliarderë, e më i pasuri ka 70 miliardë dollarë. Vetëm për 30 vjet që u hap Kina ai arriti të grumbullojë kaq shumë para.
Kështu është sistemi kapitalist, sjell pabarazi mes njerëzve, por puna është që shteti të vendosë disa kufij edhe për të pasurit edhe për të varfërit.

Përveç sektorit privat, duhet të ketë dhe sektor shtetëror. Sektorët strategjikë duhet të jenë shtetërorë, jo çdo gjë duhet të privatizohet.

Përveç sektorit privat, duhet të ketë dhe sektor shtetëror. Sektorët strategjikë duhet të jenë shtetërorë, jo çdo gjë duhet të privatizohet.
tamam, pikerisht ate qe iu kam thone une ketu e 20-26 vjet perpara , drejtuesve te shtetit shqiptar,

Back