• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Call center- Fabrika e mashtrimit

Ketu aq jane lemetitur njerezit me keto appelé sa edhe kur i marrim per problème serioze...nuk te pergjigjen direkt. ...duhet te lesh mesazh

A blehet vila permes telefoni !
Kur ka manjakë - pse jo !

Keta jane njerez qe kane para dhe e kane semundje prishjen e parave ne forma te ndryshme. Nje person qe mezi siguron buken e gojes nuk bie pre e mashtrimit. I hane duart po nuk i prishen parate ne cdo gje te mundshme dhe call centers i gjuan pikerisht keta manjake( statistikat tregojne qe shumica e viktimave jane femra mbi moshen 40 vjec)

E kam shprehur dhe me pare ne nje teme ku kam thene qe shumica e atyre qe jane te pasur , kane nivel te ulet inteligjence. Scamming industry shkon diku ne shuma marramendese te 1trillion dollare. Kur e mendoj them se punoj ne industrine e gabuar :D.

Para 15 vitesh kur jetoja ne Singapore ,shume call centera benin miliona dollare duke shitur ''shtepi te dyte per pushime''. Ne leter dukej opsion fantastik. Me 50-70 mije dollare ti beheshe pronar me letra i disa apartamenteve te ndryshme ne bote , vendet te cilat zgjidheshin nga klientet me opsionin qe ti shfrytezoje deri ne 30 dite cdo vit. Kontratat formuloheshin nga zyra legale dhe mbaj qe u shiten diku 70 mije vila ne shume qe kalonin biliona dollare. Kompanite e call centerave kishin ne dispozion jo me teper se 1000 vila te tilla nderkohe qe kishin shitur mbi 70 mije. Pothuajse te gjithe rane pre e mashtrimit. Historia nuk perfundon ketu :D, pas disa vitesh te njejta kompani call centerash me emer ndryshe hiqeshin si zyra te fuqishme legale evropiane qe kundrejt nje shume prej 5000 dollaresh parapagim do ti ndihmonin qe te merrnin parate mbrapsh dhe nje numer i jashtezonshem i klienteve rane pre e mashtrimit per here te dyte. Eshte e cuditshme sa e thjeshte eshte te manipulohet njeriu.
Gjeniale

Fabrika e mashtrimit është te kryeministria. Këta janë të punësuar. Marin rroga të mira,por fitimi I milionave shkon te veni
Se ku lexova te perfshire ne kete skeme kriminale edhe emrin e nje personi qe eshte Wanted ne US. Si ka mundesi shteti shqiptar strehon te tille persona.

Se ku lexova te perfshire ne kete skeme kriminale edhe emrin e nje personi qe eshte Wanted ne US. Si ka mundesi shteti shqiptar strehon te tille persona.
Mund te jet tjeter person me te njejtin emer se interpoli funksiono ne perfeksion n shqipri

Janë bashkë. Nuk ka shtet. Shteti I marë peng nga mafia e ndërtimit drogës dhe plehrave.

Mund te jet tjeter person me te njejtin emer se interpoli funksiono ne perfeksion n shqipri
Eshte shtet mafioz dhe pike! Eshte i njejti person, por ka nderruar emrin pasi ka hyre ne Shqiperi.

Eshte shtet mafioz dhe pike! Eshte i njejti person, por ka nderruar emrin pasi ka hyre ne Shqiperi.
Epo si qytetare pergjegjse qe je denonsoje ke zyrat e policise (FBI etj dmth aty ku esht wanted)
Mbase merr e noj shperblim
Nuk esht habi qe njerzit ti shpetojn sistemit

Ama nqs esht i kerkuar andej kta skan byth ta mbajn per kte te garantoj

Epo si qytetare pergjegjse qe je denonsoje ke zyrat e policise (FBI etj dmth aty ku esht wanted)
Mbase merr e noj shperblim
Nuk esht habi qe njerzit ti shpetojn sistemit

Ama nqs esht i kerkuar andej kta skan byth ta mbajn per kte te garantoj
As qe e mendoj te raportoj mafien!!
Edhe ne US te njejtin krim ka kryer ndersa punonte ne nje banke.

Pse i etiketon të tërë si te pa moralshëm ?
Une kam folur disa herë me ta per prb te ndryshme .. per linjen e internetit apo për prb të ndryshme me telefonin psh ... kanë qenë të gjithë çuna dhe goca shumë të edukuar dhe shumë të sjellshëm
Ka dy lloj Call Center-ash
Ata që kryejnë veprime të ligjshme dhe konform rregullave duke ndihmuar shoqëritë, dhe ata që vjedhin shoqëritë nëpërmjet manipulimit.
Tek e para hynë ata që pagesat iu kalojnë në bankë e janë të siguruar, tek e dyta kanë të ardhura dy apo tre herë më të larta për çdo transaksion (vjedhje më saktë) që kryejnë për eprorët por nuk kanë sigurime dhe të ardhurat i marrin CASH
Këta të dytët kanë lidhje të forta me strukturën shtetërore të Shqipërisë dhe Zionistët
P.s
Kush mendon se dhënat e shqiptarëve u vodhën krejt kot, është naivë
Të dhënat e identitetit të shqiptarëve kaluan për edramë zionistët që sot, nesër , pasnesër të jenë klientët e tyre për ti vjedhur & manipuluar, shantazhuar.

Thread 'Gjermanët zbardhin skemën e mashtrimit me call-center të vëllait të kryeministrit Rama, Olsi Rama.' https://www.forum-al.com/threads/gj...ëllait-të-kryeministrit-rama-olsi-rama.60388/
Tematika që kemi diskutuar edhe më parë, pas Amant Josifit dhe Olsi Ramës janë ca zvarranikë çifuto-zionist

Last edited:

Ka dy lloj Call Center-ash
Ata që kryejnë veprime të ligjshme dhe konform rregullave duke ndihmuar shoqëritë, dhe ata që vjedhin shoqëritë nëpërmjet manipulimit.
Tek e para hynë ata që pagesat iu kalojnë në bankë e janë të siguruar, tek e dyta kanë të ardhura dy apo tre herë më të larta për çdo transaksion (vjedhje më saktë) që kryejnë për eprorët por nuk kanë sigurime dhe të ardhurat i marrin CASH
Këta të dytët kanë lidhje të forta me strukturën shtetërore të Shqipërisë dhe Zionistët
P.s
Kush mendon se dhënat e shqiptarëve u vodhën krejt kot, është naivë
Të dhënat e identitetit të shqiptarëve kaluan për edramë zionistët që sot, nesër , pasnesër të jenë klientët e tyre për ti vjedhur & manipuluar, shantazhuar.

Thread 'Gjermanët zbardhin skemën e mashtrimit me call-center të vëllait të kryeministrit Rama, Olsi Rama.' https://www.forum-al.com/threads/gjermanët-zbardhin-skemën-e-mashtrimit-me-call-center-të-vëllait-të-kryeministrit-rama-olsi-rama.60388/
Tematika që kemi diskutuar edhe më parë, pas Amant Josifit dhe Olsi Ramës janë ca zvarranikë çifuto-zionist
aproPO...me CIFUT se jerrmanet NUK gje.

Dosja - Izraeliti Roy Garin, i Call-Centërave, mashtroi 288 gjermanë. Dëm ekonomik 26.1 mln €. Ja kodet e bashkëpuntorëve

Garin, i njohur me disa emra si “Roy Garin”, “Mikael Finkle”, “Jean Merignac”, por dhe me emrin “Roy Garine”, është një prej personave më të kërkuar në Evropë, për shkak të mashtrimeve në miliona euro me bursat on - line.

Nga Elton Qyno
Një nga emrat më të njohur të mashtrimit me bursat onlinë përmes Call-Centërave, izraeliti 43-vjeçar Roy Garin, ka humbur gjyqin në Gjykatën e Lartë Shqiptare, ku kishte kundërshtuar vendimin për ekstradimin e tij në Gjermani.
Garin, i njohur me disa emra si “Roy Garin”, “Mikael Finkle”, “Jean Merignac”, por dhe me emrin “Roy Garine”, është një prej personave më të kërkuar në Evropë, për shkak të mashtrimeve në miliona euro me bursat on - line.
Ai u kap në 4 shkurt 2025 në Tiranë, gjatë një aksioni “Blic” ku pjesëmarrës ishin dhe oficerë Gjermanë. Ndërsa bashkëpunëtorët e tij Shqiptarë, ende nuk janë arrestuar nga Policia e Shtetit.
Gazetari Elton Qyno ka mësuar se viktimat e tij më së shumti janë kryer në Gjermani, ku Drejtësia e këtij vendi ka mundur të faktojë 288 raste mashtrimi të qytetarëve Gjermanë, përmes më shumë se 33 platformave online, duke sjellë një dëm ekonomik prej 26 milion e 108 mijë Euro.
Por kjo shifër është vetëm maja e ajsbergut, pasi ekspertët e hetimit kibernetik që kanë trajtuar rastin, e vlerësojnë, Roy Garin, si një nga mashtruesit më të mëdhenj onlinë me bursat ekonomike të Call-Centërave.
Në 5 Maj 2026, treshja e gjyqtarëve, Ilir Panda, Sokol Binaj dhe Sandër Simoni, miratuan ekstradimin e 43-vjeçarit, Roy Garin, drejt Gjermanisë, pasi gjykata e Federale Bambergte, në muajin Shtator 2024, ka vendosur masën e “Arrestit në burg”, pasi ndaj tij prokuroria Gjermane, ka ngritur akuzën e “Mashtrimi në grup të organizuar kriminal”.
Garin dhe avokatët e tij mbrojtës u munduan të bindnin gjyqtarët se ekstradimi në Gjermani çonte shtetasin izraelit, direkt drejt një rreziku për trajtim çnjerëzor ose diskriminues të shtetasit, Roy Garine, në ambientet gjyqësore dhe penitenciare të Gjermanisë.
Kjo për shkak të prejardhjes se tij izraelite, pavarësisht se në momentin e arrestimin ai ishte i pajisur me një pasaportë, Kanadeze.
Ky pretendim, sipas avokatëve është bazuar në raportin e “RIAS 2024”, ku dokumentohen mbi 8600 incidentet antisemite vetëm për gjysmën e parë të vitit, rritjes alarmante të sulmeve ndaj personave me identitet hebre pas konfliktit të tetorit 2023, diskrecionit të gjykatave gjermane për mosllogaritjen e paraburgimit të vuajtur jashtë vendit.
Por sipas Kolegjit të Gjykatës së Lartë Shqiptare ky është një një pretendim haptazi i pabazuar në ligj dhe prova.
Sipas dosjes hetimore të transferuar nga Gjermani në Shqipëri,të cilën gazetari Elton Qyno, ka mundur ta sigurojë, izraeliti Roy Garine, ka qenë aktiv të paktën gjatë periudhës që nga janari 2015 deri në tetor 2022, në të ashtuquajturën industri ndërkombëtare e tregtisë kibernetike.
Dyshohet se, që nga janari i vitit 2015, Roy Garine ishte anëtar udhëheqës i një grupi autorësh të përbërë nga dhjetëra persona, të cilët ishin bashkuar me vetëdije dhe qëllim për të kryer në mënyrë të vazhdueshme vepra mashtrimi sipas një mënyre të caktuar veprimi.
Përgjegjësia kryesore brenda grupit i përkiste veçanërisht të pandehurit Roy Garine dhe të bashkë të akuzuarit tjetër, Arthur Visokowski, të cilët ishin personat udhëheqës të grupit të paktën që nga viti 2015.
Në emër të Arthur Visokowski, janë hapur 3 kompani në Qipro si “SEA Monster Cyprus LTD”, “Flarotis Limited” dhe “Flarotis Limited”. Njëkohësisht në Angli ka të regjistruar kompaninë Firts Order LTD.
Ndërkohë në hierarkinë drejtuese me rol operacion bënin pjesë edhe personat ende të paidentifikuar me pseudonimet “Marina”, “Antoine” dhe “Irina”.
Ky grup autorësh veproi gjatë periudhave të ndryshme, pjesërisht në mënyrë paralele dhe pjesërisht suksesive në domene të ndryshme, ndër të tjera, platformat e mëposhtme të tregtimit, të cilat në përmbajtje ishin kryesisht identike, të paktën nën këto marka:
1. International markets
2. KeyMarkets
3. Capital Holdings
4. Capital Hall
5. Share Founders
6. Global Pro Trader
7. Investingstate
8. GCG International
9. Market Pro Trade
10. Online Marketshare
11. Rocket Chart
12. Trendingraphs
13. Stock Global
14. Brokerunity
15. 24xForex
16. Indigo Capitals
17. Luxtrade group
18. Assetgates
19. BitCapitals
20. Navagates
21. Interactivetrade
22. GoCapitalFX
23. Status Markets
24. Grand Union etj.
Të dyshuarit nuk kishin në asnjë moment synim të investonin fondet e klientëve të rekrutuar dhe qëllimi i tyre i vetëm ishte të krijonin një burim të ardhurash kriminale me një kohëzgjatje dhe përmasa të konsiderueshme.
Roy Garin, Arthur Visokowski si dhe personat me kodet “Marina”, “Antoine” dhe “Irina” ishin të vetëdijshëm që klientët e tyre nuk do t’i kishin paguar shumat përkatëse të parave nëse do ta kishin ditur se çfarë ndodhte në të vërtet me fondet e tyre dhe se shumat e tyre ishin të humbura prej tyre që në momentin e pagesës.
Ndërkohë gjatë sekuestrimit të provave,janë gjetur dokumente identifikimi që i përkisnin të akuzuarit Garine.
Në të dhënat e sekuestruara figurojnë lista me pseudonimet që ai përdorte dhe që e lidhnin drejtpërdrejtë me aktivitetin kriminal. Këto pseudonime janë “Michael FINKLE”, “MIKE” dhe “Jean MERIGNAC”.
Nga veprimtaria e paligjshme janë identifikuar të paktën 288 viktima të cilët kishin synuar të bënin investime në 33 nga platformat e sipërpërmendura, por në realitet kanë pësuar një dëm pasuror të përgjithshëm prej 26.107.648.82 Euro.
Tashmë pritet vetëm firma e ministrit të drejtësisë që, Roy Garinë, të përcillet me avion nga Rinasi në drejtim të Gjermanisë, ku së bashku me Arthur Visokowski, do përballen me akuzën e “Mashtrimit në grup të organizuar kriminal”.
P.s
Pra mbas ardhjes në pushtet të Sorosianëve lulëzuan bursat online të izraelitëve në Shqipëri
Rastësi kjo, apo koeçidencë!
Lart e më lart veprat e Pardhisë e shokut Edberr!

Back