Libra në letër apo libra në rrjetet ''google books google livres '' ?
Në letër s kam lexuar këtë vite pothuajse asgjë, nga Pjetër Mazreka po, dokumentar, ''Relacionet''......kurse në rrjetet po lexoj pa pushim, here Bogdanin, here Bardhin, here Budin, Mazreken, here Kazazin, here Zmajeviçin me Kuvendin e Arbërit 1703, ( që me bâ me shkru apo me shku mbrapsht në dritare këtë vit, Na del emri ''Zoti'' / 307... si numer telefoni per emergjenc... Ose 307/ to3/307/Zot...
Here pas here e lexoj Mesharin / missile rumanurum... I ardhur pengesat e ngatrresat në tekste të vështira.
Si per shembull, në vend se të shtypej '' Arbanasi'' te Bardhi është shtypur ''Tarbanasi''... si në tekstet tjera ''rabania'' arbanasi.
Jam tuj e lexue edhe ''Kuvendin e Arberit 1703'', kështu e njeh enciklopedia, por ky trimi ''kaoni'' ma pruni shpirtin maje hundes, me sygjeronte që mos ta permendja këtë emër ''arberia'' ?..gjoja se, sipas tij, rradakes boshe, unë po beja ndarjen mes Epirit e Arberis... ?
Kreksi këtu për s ungjti po I krijojka dy shtete të pamvaruna Epir dhe Arbëri !
Athua cila do ta njohe e para njeri tjetren, Arberia Epirit apo Epiri Arberit ?
Njohjet e shteteve sot po bahen permes gishtit në rrjete mbi ajfon apo Samsung in Leeve !
Ambasador I Epirit u emnua ky ''kaoni'' i Kaonis...çka me lexue tjetër ?
Nese e kini fjalen, ''a mos ndoshta lexoni ndojhere poezi nga poet Arbabas ''?
Pse me I lexue poeteshat kur erdhe vet une mundem me krijua një vjerrsh per çdo mengjes... Tuj pi kafe tuj shkru ni strof...
''u gdhiva sot heret pa ra knojsve''
''bertita n kur t qelles, e knojsit nijten, u ndalen se kërkuari në mengjes prej asaj dite'' A me shumë ka poet sot Franca me 70 milion banorët apo Kosova e Shqipëria ?
Rekordin ska popull në botes qe na e then !