Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Cilat zona shqiptare e flasin më bukur gjuhën shqipe?

Vete personalisht ndjej kenaqesi kur degjoj tironsit, por gjuhe te paster dhe jo me dialekt te dukshem me jane dukur se flasin permeti dhe gjirokastra, qyteti. Fshatrat s’i kam degjuar.
Edhe korcaret flasin paster por kane nje dialekt te bezdisshem per veshin tim.
Gjirokastra është fonetikisht korrekte dhe e denjë për mjedise akademike, mirëpo Korça dhe Përmeti kanë më shumë rrjedhshmëri, ëmbëlsi. Thjeshtë të kënaqet veshi kur i dëgjon.

Po pse bëhesh kaq xheloz xhanëm?
Pse unë e kam fajin që Kuçova e flet shqipen më pastër se vet Tirana?
Nipce keshtu i flitet tjetrit. Un te fola me shum respekt dhe ndoqa fijen tende te mejtimit.
Po pasuria e Shqipes jane krahinizmat dhe jo gjuha letrare.
Te pakten u keshtu e shekoj.
Kam patur rastin te kem fatin qe ne shkollen ku isha e nxen'ja mesime, ishin mblodhur ciliminj nga e gjithe Shqiperia, nga Shishtavece e deri ne Sajadhe dhe nuk kishte fat me te madh te ishe mes tyre, mdiheshe e mbusheshe me vlere, me kupiton?

Mos te harrojme edhe bukurine qe i japin Shqypes edhe krahinizmat nga Malsia, Dardania, Ilirida, Cameria dhe Arbereshet kudo qe ndodhen.

Përmeti sipas meje flet gjuhën shqipe fonetikisht shumë pastër, ngrohtë, rrjedhshëm dhe ideal për komunikim publik.
Nqs perdor termin bukur ketu hyn edhe pjesa pelqimit
(Edhe pse jam dakort permetaret flasin mire edhe korrekt) Por korca etj flet me ledhe psh

Vete personalisht ndjej kenaqesi kur degjoj tironsit, por gjuhe te paster dhe jo me dialekt te dukshem me jane dukur se flasin permeti dhe gjirokastra, qyteti. Fshatrat s’i kam degjuar.

Qysh flasin k’to Tironsit Aman ? Dhe mos I sajoni vete por flisni fiks sic flasin .

Ne Tirane vetem malokshe degjon … kshuqe nuk jam e sigurte nese kshu flasin Tiranasit .

Familjet e vjetra qytetare tiranase flasin nje dialekt gege shume te kendshem, qe te gjithe te ardhurit mundohen ta imitojne (per te mire), por nuk kanë qartësi tingulli si zonat e tjera qe ke permendur.

Qysh flasin k’to Tironsit Aman ? Dhe mos I sajoni vete por flisni fiks sic flasin .

Ne Tirane vetem malokshe degjon … kshuqe nuk jam e sigurte nese kshu flasin Tiranasit .

Tironsit flasin keshtu: Si je mi Zane, si t’ka lala jot ty? Marshalla sa qeke rrit e zbukuri ri dreq!! Kur t’kom pa per her t’funit ishe i çerr i vogel mooo, nji kaqi! 🤣🤪

Nipce keshtu i flitet tjetrit. Un te fola me shum respekt dhe ndoqa fijen tende te mejtimit.
Po pasuria e Shqipes jane krahinizmat dhe jo gjuha letrare.
Te pakten u keshtu e shekoj.
Kam patur rastin te kem fatin qe ne shkollen ku isha e nxen'ja mesime, ishin mblodhur ciliminj nga e gjithe Shqiperia, nga Shishtavece e deri ne Sajadhe dhe nuk kishte fat me te madh te ishe mes tyre, mdiheshe e mbusheshe me vlere, me kupiton?

Mos te harrojme edhe bukurine qe i japin Shqypes edhe krahinizmat nga Malsia, Dardania, Ilirida, Cameria dhe Arbereshet kudo qe ndodhen.
Shoku Cooli, unë tu drejtova me tepër mirësjellje dhe me pak shaka brënda por e keqkuptove, nejse.

Sa për gjuhën shqipe, gjuha më e bukur është ajo që shqiptohet pastër dhe më pastër se në Kuçovë nuk besoj se flitet në ndonjë vënd tjetër të Shqipërisë.
Dhe sa për dialektet, të gjitha dialektet e Shqipërisë janë të bukura, por tjetër muhabet është pastaj se cili dialekt i pëlqen secilit prej nesh më shumë.:giggle:

Shoku Cooli, unë tu drejtova me tepër mirësjellje dhe me pak shaka brënda por e keqkuptove, nejse.

Sa për gjuhën shqipe, gjuha më e bukur është ajo që shqiptohet pastër dhe më pastër se në Kuçovë nuk besoj se flitet në ndonjë vënd tjetër të Shqipërisë.
Dhe sa për dialektet, të gjitha dialektet e Shqipërisë janë të bukura, por tjetër muhabet është pastaj se cili dialekt i pëlqen secilit prej nesh më shumë.:giggle:
Fjala eshte per diksion, pra qartesi tingulli.

Tironsit flasin keshtu: Si je mi Zane, si t’ka lala jot ty? Marshalla sa qeke rrit e zbukuri ri dreq!! Kur t’kom pa per her t’funit ishe i çerr i vogel mooo, nji kaqi! 🤣🤪

Me ngjanka si nje nderthyrje mes Elbasanit dhe Kavajes … dmth ne k’to dy zona ma kane zene veshin k’te lloj te folure por jo ne Tirane . 😀

O Përmet o xhevahir!❤️

Naim Frashëri

Gjuha Jonë​

Vëllezër shqipëtarë!
Të prekim urtësinë,
Të zëm' udhën e mbarë,
Të ngjallim Shqipërinë.

Shqipëria ka qënë
Edhe po do të jetë,
Po sot në ditët tënë
Të metë të mos ketë.

E ka nderuar zoti
Gjithënjë Shqipërinë,
Ish fort mirë qëmoti,
Do bëhet dhe taninë.

Sa ishte trimëria
N'atë kohë të vjetrë,
Kish emrë Shqipëria,
Sa s'kish nonjë vënt tjetrë.

Sa burra kordhëtarë
Ka nxjerrë Shqipëria
Më pastaj e më parë,
Q'i shkruan istoria!

Ajo ish koh' e zjarrtë
Dhe kish mundime tepër,
Po sot pëndë dhe kartë
Na duhet, nukë tjetër.

O burra, shqipëtarë,
Të marrim dituritë,
Se s'është koh'e parë,
Tani lipsetë dritë.

Të shkruajm' gjuhën tënë,
Kombinë ta ndritojmë,
Gjithë ç'është e ç'ka qënë
Ngadalëzë ta msojmë.

pa shihni ç'gjuh' e mirë!
Sa shije ka e hije,
ç'e bukur'edh'e lirë,
Si gjuhë perëndie.

Shum'e bardhë kjo ditë
Për gjithë shqipëtarët,
Do na sjellë një dritë,
Që s'e kishin të parët.

Kjo dritë do na bjerë
Të gjitha mirësitë
Dhe gjithë do t'i ngrerë
Dëmet e marrëzitë.

Si lum kush zë të mbjellë,
Lum kush vë këtë pemë!
Se kjo ka për të pjellë,
S'mbulohetë me remë.
1000096834.jpg

🫴🏻
Frashëri në majë të malit,
ka nxjerrë burra të shquar....
❤️❤️❤️❤️❤️

Me ngjanka si nje nderthyrje mes Elbasanit dhe Kavajes … dmth ne k’to dy zona ma kane zene veshin k’te lloj te folure por jo ne Tirane . 😀
Familjet qytetare tiranase kane nje te folur shume te kendshme, melodioze dhe me humor. Sado qe te mundohen te ardhurit, kurre nuk do te munden te flasin si vendalinjte.

Ne Gjinokastra te thone...Benke.

IDEM ne KOrQE

Back