• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Cilat zona shqiptare e flasin më bukur gjuhën shqipe?

Familjet qytetare tiranase kane nje te folur shume te kendshme, melodioze dhe me humor. Sado qe te mundohen te ardhurit, kurre nuk do te munden te flasin si vendalinjte.
Po ku jane k’to qe nuk i degjojme ? Apo jane ne zhdukje dhe lart ?

Per gjuhe letrare eshte gjuha e shkruar e Korces! Ne e dime se kemi dy dialekte
1 - Gegerishten
2- Toskerishten!
Ndahen nga Shkumbini e siper Gegerishtja dhe nga shkumbini e poshte Toskerishtja!
Me pare ishte gjuha letrare po tani me shume rendesi i kushtohet gjuhes standarte letrare qe u vendos ne vitin 1972 ne Kongresin e Drejteshkrimit te Shqipes ne Tirane!
Korca e flet bukur ( pa dialektalizmat ) sigurisht!Ben pjese ne gjuhen Toskerishte!
Nga gjuhetare te ndryshem ka kontestime dhe propozime te ndryshme!Vendim deri tani asgje!

Vete personalisht ndjej kenaqesi kur degjoj tironsit, por gjuhe te paster dhe jo me dialekt te dukshem me jane dukur se flasin permeti dhe gjirokastra, qyteti. Fshatrat s’i kam degjuar.
Edhe korcaret flasin paster por kane nje dialekt te bezdisshem per veshin tim.
Te na falin korcaret por nuk kane nje dialekt te bukur, cik katunaresk. 😆
Tani te bukur varet cfare eshte e bukur per veshin tend. Gjuhe te paster letrare flasin Fieri, Berati, Kucova, dhe Lushnja. Fshatrat pastaj i japin nje theks me te thelle. Kane fjalet zgjatimet e tyre gjithashtu.
Per gjuhe te bukur me kane pelqyer shkodranet, Elbansallinje, Tiransit qe flasin cik si me ledha. 😁

Tani te bukur varet cfare eshte e bukur per veshin tend. Gjuhe te paster letrare flasin Fieri, Berati, Kucova, dhe Lushnja. Fshatrat pastaj i japin nje theks me te thelle. Kane fjalet zgjatimet e tyre gjithashtu.
Per gjuhe te bukur me kane pelqyer shkodranet, Elbansallinje, Tiransit qe flasin cik si me ledha. 😁
Fol me zë t'a dëgjojmë si e ke dialektin!

Interesant, s’kam takuar ndonje deri tani nga Betati dhe Kucova. S’e kam idene s’i flasin. 🤔

Back