Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Dieta pa sheqer.

Nuk para e ha shume sheqerin gjithsesi … Por Edhe qe ta le fare nuk e kam ndermend .

“ Life is too short “
Jo thjesht direkt nga sheqeri. Nga pijet e konservuara me permbajtje sheqwri,yougurt frutash qe kane sheqer, panettone tani mos me i pa me sy e kshtu.

Shqiptaret jane sheqeros se tepermi, qe n mjes e marrin nje doze duke e perzi me kafen.🤷‍♂️

Ahhh po skam pak sheqer behem jo shume e kendshme zoti Suflla, por do mundohem 😅
Shumicën e mjekëve këtu i kam pyetur për specifika të veçanta të shëndetit (për familjarë etj etj), e me që është edhe tematika për dietë do të të pyesja.
Cila është mënyra më e mirë për të ulur yndyrat e larta (mbi normë të lejuar)
Na e shtjello mirë, jo si thotë @Mr.Sufllaqa që sufflaqja është plot shëndet e jetë!

Jo thjesht direkt nga sheqeri. Nga pijet e konservuara me permbajtje sheqwri,yougurt frutash qe kane sheqer, panettone tani mos me i pa me sy e kshtu.

Shqiptaret jane sheqeros se tepermi, qe n mjes e marrin nje doze duke e perzi me kafen.🤷‍♂️

Une jam ne pergjithesi per c’do gje me karar… dmth edhe dicka te konservuar do ta hanja nese e dua … per sa kohe qe Edhe jam nen kontroll .

Veshtire qe te ndryshoje gje ne k’te rast … sepse kane develop edhe k’te mentalitet dhe “ kulture “ … ja shiko @Bradland pshm qe sjell ne mase ato embelsirat turke dhe hudhen grerezat vuuu pas pjates , gati me thyer ekranin . lol

Une kshu nuk haj dot … por me kontroll yeah 😀

Ka kohe, qe nuk perdore sheqerin. Sheqerin ne formen e pluhurit, e edhe me çokollaten, qe e kam provuar pas gati dy vitesh, sikur po haja per here te pare ne jeten time.

Por qe sheqeri ne praktike eshte kudo evidente me emra te ndryshem dhe forma te ndryshme. E kam llafos edhe me doktorka Sheqeren 😆 pasi me pyeti se çfare konsumoj.

Nje shpjegim i duhur, me liber shkolle ta mesosh se ne ç‘lloje dhe forma e perdorim. Eshte e pamundur te largohet i teri, por qe mund te reduktohet, kur arriine ta identifikosh ne ç‘forme e lloje e konsumon.

Me rendesi te dihet se ne ç‘forme e konsumojme. Ta zeme: pemet dhe frutat e embla, si rrushera, banane, dardha me sasi te madhe sheqeri i konsumojme ne mbremje, qe nuk do te duhej ta benim.

1734773783270.jpeg

Shumicën e mjekëve këtu i kam pyetur për specifika të veçanta të shëndetit (për familjarë etj etj), e me që është edhe tematika për dietë do të të pyesja.
Cila është mënyra më e mirë për të ulur yndyrat e larta (mbi normë të lejuar)
Na e shtjello mirë, jo si thotë @Mr.Sufllaqa që sufflaqja është plot shëndet e jetë!
Dieta DASH konsiderohet me e mire per te ulur rreziqet kardiovaskulare. Nje djet me shume me perime, fruta, peshk, mish pule, fasule, zero yndyre qumesht/kos. Dhe te rradhosh embelsirat, mish te yndyrshem, djath, qumesht, pije me shume sheqer

DASH_Eating_Plan_Tips_Factsheets_English_thumbnail.jpg

Last edited:
  • Hugs
Reactions: par
Ca ka ky Berti qe vetem qesh sot me postimet e mija

Dhe kur pa sot qe vetem gjera serioze po postoj lol

Ka kohe, qe nuk perdore sheqerin. Sheqerin ne formen e pluhurit, e edhe me çokollaten, qe e kam provuar pas gati dy vitesh, sikur po haja per here te pare ne jeten time.

Por qe sheqeri ne praktike eshte kudo evidente me emra te ndryshem dhe forma te ndryshme. E kam llafos edhe me doktorka Sheqeren 😆 pasi me pyeti se çfare konsumoj.

Nje shpjegim i duhur, me liber shkolle ta mesosh se ne ç‘lloje dhe forma e perdorim. Eshte e pamundur te largohet i teri, por qe mund te reduktohet, kur arriine ta identifikosh ne ç‘forme e lloje e konsumon.

Me rendesi te dihet se ne ç‘forme e konsumojme. Ta zeme: pemet dhe frutat e embla, si rrushera, banane, dardha me sasi te madhe sheqeri i konsumojme ne mbremje, qe nuk do te duhej ta benim.

View attachment 275279
SHeqeri i duhet trurit,por ate e marrim nwper fruta. Ideja eshte mos praktikojm me asnje lloj forme sheqerin e shtuar.

Mirë do na bënte të gjithëve të ndiqnim një dietë pa sheqer.
Trup i shëndoshë, mendje e shëndoshë.

SHeqeri i duhet trurit,por ate e marrim nwper fruta. Ideja eshte mos praktikojm me asnje lloj forme sheqerin e shtuar.
Ose mundesisht, ate qe e konsumojme te jete i paperpunuar, ne menyren me te mire permes frutave.

Pervec sheqerit edhe brumrat, pra cdo gje karbohidrate.
Dhe mund te hani cdo gje te pasur ne proteina por pa e tepruar 😊
Verini nje limit carbohidratesh vetes per nje adult qe do te humbe peshe eshte diku 20-50 carbs ne dite.
Por me e rendesishme eshte te ndani trunin qe do e beni dhe ska menyre tjeter.
1 jave shkoi. Me brumrat e kam super t veshtire,besoj qe tpa mundur, por kam fillu te eleminoj dhe çdo gje te skuqur pervec sheqerit.

Vajrat per skuqje jane bashke shkak i rritjes se shume semundjeve..

1 jave shkoi. Me brumrat e kam super t veshtire,besoj qe tpa mundur, por kam fillu te eleminoj dhe çdo gje te skuqur pervec sheqerit.

Vajrat per skuqje jane bashke shkak i rritjes se shume semundjeve..
nqs po e ben per te humbur peshe dhe shikon qe nuk po humb ka dicka qe nuk shkon ne cfare po ben.. eshte e rendesishme ti japesh kohe trupit qe te kuptoje se cpo behet deri sa ti mbushet mendja qe OK spaska me sheqerna atehere mund te shohesh nje ndryshim.. qe i bie diku mbas 2 javesh. Kur shton dhe ndonje aktivitet fizik rezultati eshte i kenaqshem.
Brumrat meqe e paske te veshtire te pakten pergjysmoi, e kur te shohesh rezultatet qe do, do vazhdosh ta besh 🤗

nqs po e ben per te humbur peshe dhe shikon qe nuk po humb ka dicka qe nuk shkon ne cfare po ben.. eshte e rendesishme ti japesh kohe trupit qe te kuptoje se cpo behet deri sa ti mbushet mendja qe OK spaska me sheqerna atehere mund te shohesh nje ndryshim.. qe i bie diku mbas 2 javesh. Kur shton dhe ndonje aktivitet fizik rezultati eshte i kenaqshem.
Brumrat meqe e paske te veshtire te pakten pergjysmoi, e kur te shohesh rezultatet qe do, do vazhdosh ta besh 🤗
Ska lidhje fare me peshen,un kam 1 jete nenpeshe, po e bej per te nxit zonjen @Rexhina qe te braktis sheqererat sepse eshte mbipeshe!😂

Ska lidhje dmth thjesht i ruhem sheqerit tepert

Pervec sheqerit edhe brumrat, pra cdo gje karbohidrate.
Dhe mund te hani cdo gje te pasur ne proteina por pa e tepruar 😊
Verini nje limit carbohidratesh vetes per nje adult qe do te humbe peshe eshte diku 20-50 carbs ne dite.
Por me e rendesishme eshte te ndani trunin qe do e beni dhe ska menyre tjeter.
Une edhe ne se shtoj gjys kile pesh, automatikisht trupi me kerkon te shtoj vrapin,ushtrimet fizike. Ndjej besdi, stres.

Back