Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Dr Ibrahim Rugova 1944-2006

Re: Përgjigje e: Re: Përgjigje e: Re: Përgjigje e: Re: Përgjigje e: Re: Përgjigje e:

Erdhe te na e vertetosh ti ne k'te rast ( pikerisht ne forum) meqe ne nuk merrkemi vesh , po nqs ishte I zene peng nga Serbi, pati frike te hante plumbin kshu?? ai shkoi qe shkoi fundja fundit vdiq nga kanceri , te vdiste si Hero me mire, se te hante me Serbin nderkohe qe populli masakrohej!!! Dhe vjen ti flet per Patriotizmin, ne k'te rast..............

Dhe nese e hante plumbin do e shpallje ti hero?

Edhe nje fakt te ta tregoj vetem ty e mos i tregu kujt-Rugoven skane guxuar ta vrasin,sepse i ka pasur rrenjet ne Amerike dhe Gjermani,perndryshe serbet jo plumb,po do e hanin per se gjalli.

Përgjigje e: Re: Përgjigje e: Dr Ibrahim Rugova 1944-2006

Gon,ti e urren Rugoven vetem pse u lidh me vendet e forta krishtere,e nuk u lidh me vendet e pshurrta islamike me ne krye me Rusine.Kjo eshte arsyeja e urrejtjes patologjike e juaj dhe shume tjereve ketu.
Its a fact man.

what :O?! Une e urrekam per kete gjee?! E kush ta tha ketee?! Je ne mend ti apo jo..?! E c'beri ky kur u lidh me shtetet e forta krishtere?! Hajt na trego pak.. C'beri?! U lidh me Vatikanin(gjeti strehim).. c'beri?! E njohu Vatikani Kosoven?! Per hire te Rugoves sepaku.. E njohu?! C'lidhje paten shtetet Islamike dhe Rusia ketu qe ti i paske futur?! C'lidhje kam une me shtetet Islamike qe ti i paske permendur?!

Jo Eliot jo, jo vetem Rugova, por pothuajse te gjithe kreret e larte te LDK-se kane punuar dhe vazhdojne te punojne kunder atyre shqiptareve qe sakrifikuan cdo gje per Atdheun e tyre.. Per keto ke fakte sa te duash.

Eliot, ta them vetem nje gje(mere si shembull kete), Sabri Hamiti, njeri nga kreret e vjeter te LDK-se, akoma edhe sot e kesaj dite, cdo gjenerate studentash ne fakultetin filologjik mundohet t'ua bej lavazh trurin duke dashur me cdo kusht qe t'ua ndryshoj mendimin atyre studenteve per Adem Demaqin, kontributin e tij prej letrari dhe heroi te gjalle qe e kemi.. Vepren e tij "Gjarprinjte e gjaqeve" per te cilen Adem Demaqi edhe u denua me sa vite burg, ky shkerdhata e quan TE PA VLERE!! Me c'rast kuptojme se, qelimi i tij eshte qe te gjithe krijimtarine e Adem Demaqit te hedh ne kosh te plehrave!! A ka me keq se kaq?! Cfare mund te quhet tjeter ky pervec se shqiptar me gjak te prishur i cili nuk e meriton me te quhet shqiptar?! Kete gje e ka bere dhe e ben vazhdimisht gjate ligjeratave me studententet ne Fakultetin Filologjik o Eliot!!

Eliot, perr kete qe te thash me larrte, qendrroj ne emrrin tim ;))

E sa i perket shteteve Islamike, ta dijsh ti qe une se rruj fare per to, sepse nuk me hyjne ne pune aspak... Por nuk e di se nga e nxorre ti kete perfundim!!

Eliot, ta them edhe nje gje te fundit; Thaqi ia ka kaluar Rugoves me bemat antishqiptare!!

Po tani... cfare mendimi ti ke per mua?! Perse e urrej Thaqin une?!

O shoq une sjam me ldk as kurr sjam kane,perveq qe e kam respektuar menqurine e Rugoves ne koherat me te veshtira.

Edhe ty po ta tregoj nje sekret sikurse Zanes se maleve me heret.Ne Rambuje Veton Surroi donte ta nenshkruante autonomine,por ishte Rugova ai qe kembegulte kunder kesaj.
E tash kandidon nje i ashruquajtur Gazmend muhaxher ne emer te ldk-se per kryetar komune,bile ky edhe ka votuar kunder zgjedhjes se tij per kryetar Kosove ne kuvendin e Kosoves,kur ishte antare i kryesise se partise se Veton Surroit qe donte te nenshkruante autonomine ne kuader te Serbise.
Ibrahim Rugoven ju e njihni shume pak,mos te them se me shume e njihni Vali Corleonen sesa Rugoven,keshtuqe kursejen veten dhe te tjeret e mos shkruani gjera pa lidhje per te.
Ju idhnohet Llapi pastaj.

Përgjigje e: Dr Ibrahim Rugova 1944-2006

Eliot, mos shpenzo kohe kot, une u mundova me lart ne postim e bera nje permbledhje pra duke shkruar gjera te verteta rreth historis se Ibrahim Rugoves, pra pa COPY and PASTE, e keta vend se t'i lexojn ato, i besojn shkrimet e Llapit COPY and PASTE, pra ketu mundesh me pa se sa ja vlen ta zgjatim debatin per njeriun me te fort politikisht qe ka pas Kosova ndonjeher - DR Ibrahim Rugova.

Eliot, mos shpenzo kohe kot, une u mundova me lart ne postim e bera nje permbledhje pra duke shkruar gjera te verteta rreth historis se Ibrahim Rugoves, pra pa COPY and PASTE, e keta vend se t'i lexojn ato, i besojn shkrimet e Llapit COPY and PASTE, pra ketu mundesh me pa se sa ja vlen ta zgjatim debatin per njeriun me te fort politikisht qe ka pas Kosova ndonjeher - DR Ibrahim Rugova.

po ato shkrime qe i sjell Llapi ketu dikush i ka shkrue edhe Historian i mier bile po une i sjell se jan me fakte e prova e te argumentuara mier e te verteta shum i sjell sepse edhe une mendoi po ashtu si ata historiasnet qe i kan shkrue
e jo si ti qe veq ja fut si kau peles pa pas asnji fakt per ate fukara
ai ka qen fukara sa i perket bagazhit kombetar o dai
te rrasi me fakte e argumente ti sille nji une ti sielli 100

Përgjigje e: Re: Dr Ibrahim Rugova 1944-2006

Edhe ty po ta tregoj nje sekret sikurse Zanes se maleve me heret.Ne Rambuje Veton Surroi donte ta nenshkruante autonomine,por ishte Rugova ai qe kembegulte kunder kesaj.

as sekret nuk eshte as nuk eshte e sakt kjo qa thue ti
ishte kryetari i delegacionit ton e Drejtori ne Drejtorin Politike dhe antar i Shtabit te Pergjithshem te UCK-se Heroi i Gjall i Madhi Komandant Gjarperi Z.Hashim Thaqi qe kundershtoi e nuk nenshkruajti derisa e muer me shkrim nga sekretarja e shtetit Amerikan
qe ka me i kajt nanen serbis bume bum e bum e bum deri te dorzohet kjo edhe ndodhi
kjo eshte ajo e verteta edhe nuk eshte aspak sekret kjo pun

564430_221343311370943_1784661177_n.jpg

pse nuk po e sjellni se qka i ka thon bashksia nderkombtare Hashimit ne Rambuje , kur e ka refuzue me nenshkrue marveshjen ??????

ju qe nuk dini me faliminderu Ibrahim Rugoven , mos shkruni propagandë anti Shqiptare .

p.s. kjo dihet se Rexhep Qosja e ka publikue , Thaqi me pas mundesin ( edhe pse e ka , por i prishet imixhi politik ) at' dit edhe sot e kish likvidue Qosjen, pse ja ka qit tradhtin ne dritë..

-FLM-

Ky ka ikur tani vdiq nga Kanceri ( Jo Hero) .......... Ama popullin/Kombin e la akoma ne lufte, fakti i k'tyre marreveshjeve te shitura !!! kshu eshte kur udheheqemi nga Tradhetare, ashtu sikurse edhe per ne, ne Shqiperi....

``14``

Zana, une kam nje bindje te tille qe nese marrim dhe permbledhim gjithe veprimtarine politike te rugoves per zgjedhjen e problemit te kosoves, do te vijme ne nje perfundim te pergjithshem se, politika e tij ka qene e ngjajshme me ate esat pash toptanit.
E them kete sepse une kam fakte teorike fatkeqesisht, them fatkeqesisht pasi qe nuk eshte e mundur per t'u vertetuar publkisht, se ky njeri, as vet nuk ka besuar ne nje pamvaresi te kosoves edhe pse ne sy te popullit, "sa per sy e faqe" bente nje thirrje te tille. Ai dinte se, permes nje protektorati nderkombetar, dhe me ndihmen e nderkombetarve, qe me teper besonte se keta nderkombetaret me shume ia mbajne anen serbise, meqe ne ate kohe as nderkombetaret nuk ishin dakort per nje pamvarsi te kosoves, ta fitonte nje autonomi te gjere mbrenda serbiese, nje option i mundshem edhe per vet milloshevic-in. j
Qysh ne vitet '92-'93, ne Gjermani, (e di edhe qytetin, madje edhe vendin), ku jane mbajtur takime ne mes te qeverise se atehershme te bukoshit ne ekzil, rugoves dhe veprimtareve te levizjes per hapjen e nje fronti jugor te luftes, por aty nuk jane pranuar keto kerkesa as nga rugova e as nga bukoshi. Me vone, madje u prishen marrdheniet ne mes te rugoves dhe bukoshit pikerisht se ky (rugova) nuk pranonte assesi ndonje front lufte ne kosove, kur bukoshi bente organizimin e FARK-ut. Ne duhet ta pranojme, se nje qendrim i tille i tij qe te mos kete lufte ne kosove ishte ne rregull, mirpo qellimi dhe arsyeja e ketij qendrimi ishte krejt tjeter. Ai frigohej se pastaj nga te dyja anet do te humbte poziten me vone pastaj. Bindja e tij se nese behej lufte frontale apo cfardo te ishte, do te humbnin te dy palet shume, ndersa ne sigurisht shume me shume dhe pastaj do i hodhej faji atij. Ndersa, ne anen tjeter, do te deshtonte "misioni milloshevician" qe kishte marre persiper per permbushjen e tij dhe keshtu do te fajsohej edhe nga ai (milloshevici) dhe ...ose te merrte nje plumb si rrahman morina ose te zhdukej diku jasht.
Pra pikerisht, qellimi i tij, qe per shkak shume marreveshjeve sekrete me milloshevic-in, ishte qe te mbahej ajo gjendje e "status quo-s", deri sa milloshevic t'i zgjidhte problemet me republikat tjera. Pastaj problemin e Kosoves: me nje autonomi te gjere.

Milaim Zeka, qysh i ka punt me Nazim Bllacen ??

nazim-bllaca.jpg

a ka mujt me qu te ai burgu me bunar ??

Zana, une kam nje bindje te tille qe nese marrim dhe permbledhim gjithe veprimtarine politike te rugoves per zgjedhjen e problemit te kosoves, do te vijme ne nje perfundim te pergjithshem se, politika e tij ka qene e ngjajshme me ate esat pash toptanit.
E them kete sepse une kam fakte teorike fatkeqesisht, them fatkeqesisht pasi qe nuk eshte e mundur per t'u vertetuar publkisht, se ky njeri, as vet nuk ka besuar ne nje pamvaresi te kosoves edhe pse ne sy te popullit, "sa per sy e faqe" bente nje thirrje te tille. Ai dinte se, permes nje protektorati nderkombetar, dhe me ndihmen e nderkombetarve, qe me teper besonte se keta nderkombetaret me shume ia mbajne anen serbise, meqe ne ate kohe as nderkombetaret nuk ishin dakort per nje pamvarsi te kosoves, ta fitonte nje autonomi te gjere mbrenda serbiese, nje option i mundshem edhe per vet milloshevic-in. j
Qysh ne vitet '92-'93, ne Gjermani, (e di edhe qytetin, madje edhe vendin), ku jane mbajtur takime ne mes te qeverise se atehershme te bukoshit ne ekzil, rugoves dhe veprimtareve te levizjes per hapjen e nje fronti jugor te luftes, por aty nuk jane pranuar keto kerkesa as nga rugova e as nga bukoshi. Me vone, madje u prishen marrdheniet ne mes te rugoves dhe bukoshit pikerisht se ky (rugova) nuk pranonte assesi ndonje front lufte ne kosove, kur bukoshi bente organizimin e FARK-ut. Ne duhet ta pranojme, se nje qendrim i tille i tij qe te mos kete lufte ne kosove ishte ne rregull, mirpo qellimi dhe arsyeja e ketij qendrimi ishte krejt tjeter. Ai frigohej se pastaj nga te dyja anet do te humbte poziten me vone pastaj. Bindja e tij se nese behej lufte frontale apo cfardo te ishte, do te humbnin te dy palet shume, ndersa ne sigurisht shume me shume dhe pastaj do i hodhej faji atij. Ndersa, ne anen tjeter, do te deshtonte "misioni milloshevician" qe kishte marre persiper per permbushjen e tij dhe keshtu do te fajsohej edhe nga ai (milloshevici) dhe ...ose te merrte nje plumb si rrahman morina ose te zhdukej diku jasht.
Pra pikerisht, qellimi i tij, qe per shkak shume marreveshjeve sekrete me milloshevic-in, ishte qe te mbahej ajo gjendje e "status quo-s", deri sa milloshevic t'i zgjidhte problemet me republikat tjera. Pastaj problemin e Kosoves: me nje autonomi te gjere.

as topi i gjermanit siq thot nji fjal si luen keto qe i ke than.

Naim Miftari në shtepinë e Nazim Bllaces

p.s. Samiu e ka mir se nuk asht pro serb .

O shoq une sjam me ldk as kurr sjam kane,perveq qe e kam respektuar menqurine e Rugoves ne koherat me te veshtira.

E tash kandidon nje i ashruquajtur Gazmend muhaxher ne emer te ldk-se per kryetar komune,bile ky edhe ka votuar kunder zgjedhjes se tij per kryetar Kosove ne kuvendin e Kosoves,kur ishte antare i kryesise se partise se Veton Surroit qe donte te nenshkruante autonomine ne kuader te Serbise.
Ibrahim Rugoven ju e njihni shume pak,mos te them se me shume e njihni Vali Corleonen sesa Rugoven,keshtuqe kursejen veten dhe te tjeret e mos shkruani gjera pa lidhje per te.
Ju idhnohet Llapi pastaj
.

- Po mire ti e paske respektuar ( mencurine e k'tij) ... dhe qenke dakort qe ka bashkepunuar dhe nderkohe ka bere mire -por jo te gjithe kane k'te mendim apo e shohin me kte syrin tend magjik...... te pakten jo populli i thjeshte qe u masakrua ne k'te rast.....

- Ky paska qene peng i Serbeve ama ky vete nuk u dhunua, as familja e tij- Ne k'te rast kur 1 tradhetar qe eshte ne shtet shet nderin dhe besen e Kombit ne te njenten kohe bashkepunon me armikun...... vetem k'tij s'mund ti them Hero apo burre i mire qe shfrytezoi vendin e punes se tij, ne te miren e popullit dhe Kombit.....

Ps...dhe sekretet mbahen, nuk nxirren ( sidomos ato qe quajne veten burre) .....por duket e qarte qe edhe ti je fryme tradhetare, !!!!

Cecenet jane luftetar me te medhenje se shqiptaret e Kosoves,mirepo ja ku mbeten,shkrum e hi-kuptohet pa perkrahjen e duhur, qe shqiptaret e Kosoves e paten fatin qe kete jau siguroi Rugova.
Ju te tjeret qe flisni kunder politikes se tij jeni sikur muti ne shkretetire.
nE Hage ,Rugova deshmoj se nuk e takoj vullnetarisht Millosheviqin.Serbija thoshte se Rugova ndihej i kercnuar nga Thaqet,Rugova e demantoj ,dhe tha isha i arrestuar.Ushtria veq malijeve kan nejt,Prishtina qe ber telha,ber fushe Sahare.me fal eliot ishte ky postim kunderpergjigjeje nda Zanes..nejse e paskem ngatrru pa qellim.

as sekret nuk eshte as nuk eshte e sakt kjo qa thue ti
ishte kryetari i delegacionit ton e Drejtori ne Drejtorin Politike dhe antar i Shtabit te Pergjithshem te UCK-se Heroi i Gjall i Madhi Komandant Gjarperi Z.Hashim Thaqi qe kundershtoi e nuk nenshkruajti derisa e muer me shkrim nga sekretarja e shtetit Amerikan
qe ka me i kajt nanen serbis bume bum e bum e bum deri te dorzohet kjo edhe ndodhi
kjo eshte ajo e verteta edhe nuk eshte aspak sekret kjo pun

564430_221343311370943_1784661177_n.jpg

- Si duroj dot k'to neperkat me 100 Ftyra, qe perfitojne dhe lajne duart me gjak, korrupsion , as k'to qe flasin ne emer te k'tyre tradhetareve qe shesin gjakun Shqiptar!!....... te ishte gjalle ky, do ishte denuar me varje nga populli !!!!

- Po eshte/ishte e qarte bashkepunimi dhe manupilimi i k'tij me palen tjeter.... dhe fatkeqesine/vuatjet qe i ka sjelle jo vetem Kosoves por gjithe trojeve Shqiptare....duke Evituar Bashkimin Etnik, populli ne ate kohe ishte ne vuajtje, ishte gati ta conte gjer ne fund, ju kishte shkuar vuatja dhe dhunimi gjer ne palce...... Por kur ke qener te tille qe firmosin letra dhe bashkepunojne kshu shkon kjo pune.... te dhunon tradheton ( gjaku jot)- Ruhej nga Serbi se populli do ta kishte Asgjesuar qe ne ate kohe.........

- Si duroj dot k'to neperkat me 100 Ftyra, qe perfitojne dhe lajne duart me gjak, korrupsion , as k'to qe flasin ne emer te k'tyre tradhetareve qe shesin gjakun Shqiptar!!....... te ishte gjalle ky, do ishte denuar me varje nga populli !!!!
A e dini kush ishte Ukshin Hoti,pytja e njejt per Hashim Gabelin!?

U zbardh takimi Millosevic -Rugova.-qesh-
http://www.youtube.com/watch?v=emz6lh3ZNuQ

Nuk ta dhuron njeri lirine pa mundime(e heqim gjakun ne kete rast).
Ishte pacifist(bravo i qofte),dhe i mbaroi koha per paqen!
Ishin te tjere qe e cliruan Kosoven!
PS: kshu kot,kujt shteti ja kane falur lirine....si histori????
NEVE????????????????????????????????????????????????
Dakort jam me ty. Askush nuk te jep dicka per asgje, as sot as kurre. Mua me vrau syte fjalori qe u perdor (kundrejt tij edhe anetaret midis njeri tjetrit). [As Gandhi nuk çliroi Indine ama emri e menyra paqesore nuk i harrohet!] Por ne shqiptaret jemi pergjithesisht popull mosmirenjohes. I harrojme 100 te mira kur na bejne 1 te keqe.

Dakort jam me ty. Askush nuk te jep dicka per asgje, as sot as kurre. Mua me vrau syte fjalori qe u perdor (kundrejt tij edhe anetaret midis njeri tjetrit). [As Gandhi nuk çliroi Indine ama emri e menyra paqesore nuk i harrohet!] Por ne shqiptaret jemi pergjithesisht popull mosmirenjohes. I harrojme 100 te mira kur na bejne 1 te keqe.
Duhet te qendrojm ne rrugë,nuk duhet te devijojm rrugen pa marr parasyshe pasojat...burrat e kan pas tradit nga lashtesia se nuk ka ndryshime ne rrug pa marr parasyshe se qfar pasojash na sjell ajo rug..prandaj para se te futesh ne loj duhet me ba hesap edhe qmimin ne fund!...

Back