• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Efekti i Luciferit!

E gjithë bota tokësore shihej si mbretëria e Luciferit të keq dhe ferrit,engjëllit qe ra në tokë sepse......
Luciferi, i mbushur me zili, veproi si një engjëll drite në një botë origjinale që supozohej,që ishte statike për shkak të shkëlqimit të bukurisë së tij.
Joshi banorët e qiejve, gjë që gjithsesi e......
lejoi zoti,sipër reve.

FAZITI ne SHQIP...NENA femijen me te dobet,e =DO me SHUME.

COPA.

Po mbaj vetem Lauren une,te tjerat mbaji per vete😀
Ku eshte kufiri midis cmenduris dhe realitetit ?

Pra jemi njerez me te meta dhe aftesi , pra jemi njerez emocional dhe me ndjenja .
Zoti pasi krijoi trupin, krijoi dhe shpirtin , mendimet qe mbartim mbi vete . Besim qe kemi tek miresia e njerzve si dhe zhgenjimet qe pesojm gjate jetes .

Labyrinthi i mendimeve .

Ky asnje Matriks apo Hyjnor nuk mund te hyj dot . Frikat qe mbartim mbi vete nuk jane frika qe vijn nga hic, jane ato qe shohim dhe perjotjme dhe mundohemi deri diku ti anashkalojm dhe njekohesisht nuk i injorojm.

269602423_252485830297464_4860778279451398204_n.jpg

Psh. Kur kam qen femije shkoja per pushime ne Fshat dhe realisht ne gjume e siper pash nje gjarper qe doli nga halja dhe ku e tmerruar vrapova me vegimet e helmit te gjarprit.
Shume Vite me vone pashe ne enderr nje Gjarper tek hecte tek kembet e mija . Enderr mbi Enderr , ku e tmerruar ulerita nga frika .

Matriksi thjesht do aludoj , behet fjale per gjarperin ne kohen e shkuar apo per gjarperin ne kohen e tashme ?
Pra gjarpri si simbol e nje njeriu teper te fuqishem , fajsohet nga e shkuara apo nga e tashmja ?
Labyrinthi eshte real apo thjesht nje imagjinat e imja ?

Ti e di qe une jam ateiste, nuk besoj ne keto entitete.

Cfare kam shkruajtur une, i referohet pyetjeve te postimit hyres. Ato me ngacmuan. As videon nuk e kam pare. Dhe sic e sheh, natyren e njeriut e trajtoj ne menyren qe e kuptoj une, pa e zbukuruar me Engjej e Djaj.
Ok, mos i konsidero si entitete por si metafora. Engjell dhe Djall metafore per Mire dhe Keq.

Si mendon ti se keto dy “entities” jane:

Nje njeri qe posedon dy “fytyra”, apo dy njerez ku secili me fytyren e vete (te mire apo te keqe)

Ku eshte kufiri midis cmenduris dhe realitetit ?

Pra jemi njerez me te meta dhe aftesi , pra jemi njerez emocional dhe me ndjenja .
Zoti pasi krijoi trupin, krijoi dhe shpirtin , mendimet qe mbartim mbi vete . Besim qe kemi tek miresia e njerzve si dhe zhgenjimet qe pesojm gjate jetes .

Labyrinthi i mendimeve .

Ky asnje Matriks apo Hyjnor nuk mund te hyj dot . Frikat qe mbartim mbi vete nuk jane frika qe vijn nga hic, jane ato qe shohim dhe perjotjme dhe mundohemi deri diku ti anashkalojm dhe njekohesisht nuk i injorojm.

View attachment 161346

Psh. Kur kam qen femije shkoja per pushime ne Fshat dhe realisht ne gjume e siper pash nje gjarper qe doli nga halja dhe ku e tmerruar vrapova me vegimet e helmit te gjarprit.
Shume Vite me vone pashe ne enderr nje Gjarper tek hecte tek kembet e mija . Enderr mbi Enderr , ku e tmerruar ulerita nga frika .

Matriksi thjesht do aludoj , behet fjale per gjarperin ne kohen e shkuar apo per gjarperin ne kohen e tashme ?
Pra gjarpri si simbol e nje njeriu teper te fuqishem , fajsohet nga e shkuara apo nga e tashmja ?
Labyrinthi eshte real apo thjesht nje imagjinat e imja ?
Ok Engel,e lexova 2 here,po do e lexoj prape une
Gjer te ngryset do e zberthej ate qe do te thuash😀
Ti vjen nga tjeter dimension moter😀🤙👌

Ok, mos i konsidero si entitete por si metafora. Engjell dhe Djall metafore per Mire dhe Keq.

Si mendon ti se keto dy “entities” jane:

Nje njeri qe Poseidon dy “fytyra”, apo dy njerez ku secili me fytyren e vete (te mire apo te keqe)

Nje njeri, brenda te cilit rron edhe e mira edhe e keqja.

Ok Engel,e lexova 2 here,po do e lexoj prape une
Gjer te ngryset do e zberthej ate qe do te thuash😀
Ti vjen nga tjeter dimension moter😀🤙👌
Une jam Reale si ti dhe si personat e tjere , thjesht jam ndoshta nga ana emocionale me ndjeshme.
Gjetja nepermjet Matriksit nje te vertet , se athere i bie sikur po tallesh me veten .

Sa tapa birre numeron tek kjo peme e prere , se filozofi hyjnor bej sa te duash gallat njerzish ?
Psh . Kur eshte mbjell kjo Pema dhe kush e mori vendimin per prerjen dhe arsyen ?
Ka nevoje makin llogaritese apo per Matrix tek kjo Foto ?

248279650_469738687661359_5684786299993303449_n.jpg

Me vjen ne mendje nje shprehje e Mefistofelit tek Fausti qe thote: Une jam pjese e asaj force qe perjetesisht deshiron te keqen dhe perjetesisht ben te miren.
Atehere del se djalli qe deshiron vetem te keqen, ben vetem te miren.
Del se qenka i pa fuqishem, dhe duke dashur te beje te keqen, ai ben te miren.
Po si mund ta beje te miren ky qe deshiron vetem te keqen?
Duke vene njerzit ne sprove, duke u a veshtiresuar jeten dhe ne kete menyre ata marrin shperblime tek Zoti i tyre.
Pra djalli niset per te bere keq dhe njerzit shperblehen.
Ndryshimi eshte se djalli te miren e ben ne menyre te pa vullnetshme, sepse vete pohoi qe perjetesisht deshiron te keqen.
Pra djalli del huq ne te gjitha qellimet e tij.

Duke vene njerzit ne sprove, duke u a veshtiresuar jeten dhe ne kete menyre ata marrin shperblime tek Zoti i tyre.
Ndryshimi eshte se djalli te miren e ben ne menyre te pa vullnetshme, sepse vete pohoi qe perjetesisht deshiron te keqen.

Nese pranojme qe Mefistofeli eshte djalli.

Per mua, Mefistofeli eshte personifikim i natyres njerezore. Me lakueshmerine e tipareve te saj.

Nje njeri, brenda te cilit rron edhe e mira edhe e keqja.
Kjo te çon ne Neutro. As mirë, as keq. Barazpeshë. As mish, as peshk.

I bie qe “spitha” s’ka vend aty - Matematikisht i bie qe pas harxhimit te kesaj energjie s’do kete më Vijim. Ku eternity atehere?

I bie qe “spitha” s’ka vend aty - Matematikisht i bie qe pas harxhimit te kesaj energjie s’do kete më Vijim. Ku eternity atehere?
Edhe mire edhe keq. Mire per ego, keq per instikt.
E kush foli per perjetesi? Nese ekziston perjetesia, do te te kujtoj edhe ty atje.

Athere Djalli paska nje koncept te gabuar per Jeten e pertejshme , si perradhat qe ne boten tjeter na presin virgjereshat apo te virgjerit .
Pra djalli i beson ato qe ben apo thote apo thjesht Roman i radhes si cdo Liber qe ngel thjesht nje Imagjinat ?

E di qe ka psikopat qe jane te progamuar ose krijoin nje Vizion per trurin e tyre deri diku Real , leximi i nje Libri dhe venja ne jete me pike e presje .

Dikur tek po kthehesha per ne shtepi , pash dike qe po i jepte trenit dhe rradhe me ndodh kur nje person me krijon shije te keqe . Nuk hyj tek personat qe lexojn kartat, globat apo filxhanat po thjesht ndjesi . Djalli si e shpjegon , pa kaluar ne lojra fjalesh apo 6 apo 9 ?

Po ta kthejm Forumin permbys , gje qe eshte jo reale i bie ta shohim Laptopin permbys gje qe eshte reale .

Djalli hyn tek paranormalja ?

Meqense nuk kam haber nga paranormalja . :)

Djalli ka koncept te sakte, shume te sakte per jeten e pertejme, por me lart folem pak per djallin e Getes.
Forumin e kthejme permbys edhe kjo behet reale dhe laptopin mund ta mbajme drejte.

Djalli ka koncept te sakte, shume te sakte per jeten e pertejme, por me lart folem pak per djallin e Getes.
Forumin e kthejme permbys edhe kjo behet reale dhe laptopin mund ta mbajme drejte.
Permbys ne c'sens ?

Se dhe kjo eshte nje pike e rendesishme ne Ideologjin e Djallit.

Pasi per Engjejt nuk kemi c'fare te flasim , per nga vete fjala symbol i pastertis dhe drites .

Edhe mire edhe keq. Mire per ego, keq per instikt.
E kush foli per perjetesi? Nese ekziston perjetesia, do te te kujtoj edhe ty atje.
Perjetesia ne kuptimin general te jetes (Universit) jo atë personale.

Ego eshte Instikti dhe Instikti eshte Ego. I bie te hash gjellen edhe me kripe edhe me sheqer bashke. Dhe po te ishte kjo, atehere nuk do kishte te varfer apo te pasur. Ose nuk do kishte mekatare dhe agjeronjes, se njera ane do baraspeshonte tjetren.

Perderisa qendrojne sekte te ndryshme, doemos qe egzitojne dy entities te ndryshme.

Kjo qe thua ti “2 ne 1” duhet te quhet vetem 1 njeri qe ka pika te dobeta e si rrjedhoje diku diku do thyhet.

Eshte e pamundur te jetë 50/50 nje njeri. Je ose i mire , ose i keq. I mirë me dobesite e tua - I keq me dobesite e tua.

*Sa per atë qe thua, se do te te kujtoj ne rast te perjetesise, une po te them se nuk do e vë kurrë ne dyshim. ✌ As ty nuk vë në dyshim - As perjetesine nuk e vë ne dyshim.

Dale t’i bej nje screenshot une ketij postimi, se do me duhet me vone. Bukur e ke shpjeguar! 🔅

Ego eshte Instikti dhe Instikti eshte Ego.
Nqs me lejohet te jap mendimin tim :)

Egoja s'ka te bej me Instinktin .

Njerzit me Instink jane njerez paqesor qe ju besojn instinkteve te tyre .
Pra me shume vlersohet Instinkti dhe sa i afte je te sundosh mbi Egon.

Mund te jesh i afte ne perllogaritje ose ne ndonje fushe tjeter , por nuk je i afte te akceptosh Egon .

Back