Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Efekti i Luciferit!

- Engjëlli dhe Shejtani - në një trup.
- Në një trup dy ujqër: njëri i bardhë dhe tjetri i zi....
- Sa shumë njeriu ndryshon kur gjendet në një situatë
të jashtëzakonshme!?!?

- Ku qëndron kufiri mes të mirës dhe së keqes???

Ca video që rrahin më detalisht këtë temë.

Cfare derdimenllaku i pakufishem dhe pa kandar apo si e shqiptojne me lezem 'pa karar' lol aman jarabil lale amin !
ani "efekti"; efektski lollollol... se demek pale cka po thom.

KJO ASHT===============
HISTORIA e Luciferit dhe të keqes, edhe, EDHE nëse analogjia me Adamin dhe Evën duket paksa budallaqe.
Me pak vullnet në realitet,
kënaqesh me gëzimin e shfrenuar,dhe lumturohesh aPO=ZGERDHIHESH në cinizëm.
MBETURINA.

Last edited:
Shpjegimin me te mire ne lidhje me temen mund ta gjeni ne ca shkrime te @Dr.Psiko
Kerkoni ne arkiven e tij dhe do i gjeni

Shpjegimin me te mire ne lidhje me temen mund ta gjeni ne ca shkrime te @Dr.Psiko
Kerkoni ne arkiven e tij dhe do i gjeni
@Dr.Psiko ka nderuar kahun e temave. Nga pershkrimi me fjale, ka kaluar tek pershkrimi me foto. Se vetem aty e shikoj aktiv keto kohet e fundit.

O Landi, cfare (nën)kupton ti me Lucifer effect?
Vertete beson se Lucifero nje here ka qene i mire dhe pastaj u shndërrua ne te mizor?
Une besoj kete. Lucifer vjen nga latinishtja Luciferus, e cila perbehet nga lucem( drite) dhe ferere=portare(it)=sjell(shqip). Pra sjelles i drites. Luciferi origjinalisht quhej planeti Aferdita i cili eshte planeti me i ndritshem ne qiell dhe eshte objekti i fundit kozmik qe duket me sy te lire ne agim, por gjithashtu eshte objekti i pare qe duket ne perendim te diellit, ne kte rast ka emrin Esperus. Me pas u fut ne terminologjine fetare te krishtere duke simbolizuar djallin. Fetaret e krishtere gabimisht mendonin se eshte yll, por ne fakt eshte planet, ata e quajten dhe si ylli i mengjesit.
Nuk besoj se ekziston Luciferi si entitet fetar. Jam ateist, ndonje here behem agnostik. Besoj se ekziston e mira dhe e keqja.

O Landi, cfare (nën)kupton ti me Lucifer effect?
Vertete beson se Lucifero nje here ka qene i mire dhe pastaj u shndërrua ne te mizor?

The Lucifer effect its the evil angel 😀 so there is no good on it . 😀

Une besoj kete. Lucifer vjen nga latinishtja Luciferus, e cila perbehet nga lucem( drite) dhe ferere=portare(it)=sjell(shqip). Pra sjelles i drites. Luciferi origjinalisht quhej planeti Aferdita i cili eshte planeti me i ndritshem ne qiell dhe eshte objekti i fundit kozmik qe duket me sy te lire ne agim, por gjithashtu eshte objekti i pare qe duket ne perendim te diellit, ne kte rast ka emrin Esperus. Me pas u fut ne terminologjine fetare te krishtere duke simbolizuar djallin. Fetaret e krishtere gabimisht mendonin se eshte yll, por ne fakt eshte planet, ata e quajten dhe si ylli i mengjesit.
Nuk besoj se ekziston Luciferi si entitet fetar. Jam ateist, ndonje here behem agnostik. Besoj se ekziston e mira dhe e keqja.
Or’ Landoooo.., unë nuk te thashe cilla eshte etimollogjia e fjales Lucifer dhe adaptimin e tij lexico-fetar. Une di qe ti di nga italishtja. Nuk te pyeta per kete. Une e di (nga afer bile) kush eshte Luçio…bile te ta përshkruaj deri ne detajet si eshte dhe si duket…..

Pyetja ime kishte te bente me tezen e ngritur ne kete teme: Lucifer effect.

A behet nje human (entity) mizor, duke pas qene nje engjell me pare?

Perderisa ti ndihesh si “Lucifer effect” ne ato kenge, ti duhet te dish dicka qe i referohesh asaj kenge.

Repeat: Ā lind nje angel mizor, apo behet ne jete?

Last edited:
The Lucifer effect its the evil angel 😀 so there is no good on it . 😀
Bravo! Kete po mundohesha edhe une te sqaroja. Ka Angel “angel” dhe ka Angel “evil”

Jo nuk ka 1 Angel me dy sides. Je ose i mire, ose i keq. Kaq

Se keta po sygjerojne se Lucifer effect eshte funksion i jetes. Jo. Te thuash Lucifer effect eshte njesoj exact sikur thua: The Ends justifies the Means”.

Nuk desha une, por u detyrova. Ky eshte jystifikim, nuk eshte fenomen, per t’u quajtur effect.

Luciferi eshte Lucifer dhe Mighty eshte Mighty. Nuk ka ose ashtu, ose keshtu.

Bravo! Kete po mundohesha edhe une te sqaroja. Ka Angel “angel” dhe ka Angel “evil”

Jo nuk ka 1 Angel me dy sides. Je ose i mire, ose i keq. Kaq

Se keta po sygjerojne se Lucifer effect eshte funksion i jetes. Jo. Te thuash Lucifer effect eshte njesoj exact sikur thua: The Ends justifies the Means”.

Nuk desha une, por u detyrova. Ky eshte jystifikim, nuk eshte fenomen, per t’u quajtur effect.

Luciferi eshte Lucifer dhe Mighty eshte Mighty. Nuk ka ose ashtu, ose keshtu.

Yeap 😀
…and they normally hide their face very well in groups or behind a weak individual , so they kind of use it as a protection against them … & therefore they get away with a lot of stuff . 😀

@Firebird, keto foto jane marre në pozicionin e ores se murit me 10-12-10

Dielli qe sapo lind (pozicioni 10 i ores)
Aferdita (Ylli i mengjezit në mes - Lucifer) pozicioni 12 i ores
Dhe djathtas eshte nje kryq i madh me drita (duket si orb) pozicioni 10 i minutave

Kushtoi vemendje jo vetem pozicionit, por edhe ores kur jane marre keto foto.

839E9585-B322-4B0B-B5B8-F0A0E29482F7.jpegFE43ACBD-C095-47D9-80CC-EE37B68424C2.jpeg90B7A278-E8F3-4FF0-86DB-4E081943B605.jpeg

Do kete qene keqkuptim
Po te shante shqiptaret,s'do i flisja une i pari

Meqe jemi dhe ne teme, dua t'u perkujtoj se Satana ehste gojembel, kurre nuk perdor fjalor armiqsor, shprehje te pista, apo ton perbuzes.
Gjuha e Satanes eshte si ajo qe aktori boteror Laurence Olivier e kishte thene per Richardin III, nje kavanoz mjalte ngopur me brisq rruze.

Per mendimin tim modest, nuk ka kurrgje hyjnore, djallezore prozaike a ku di une cfare kane shpikur fete e shkruara politike. Arabet qe vuanin nga nxehtesia dhe pershkonin shkretetirat me gamile e perfytyrojne ferrin te nxehte. Vikinget qe canin detet e ftohte me anije e kane Valhallane ne uje. E me radhe.

Lucifer eshte produkti nga martesa e njerezve me zotat per here te pare, dhe cfare pasoi, nga martesa e pare e pranuar ishin bijte e Aurores dhe te Qiellit, si dhe pasardhesit e atyre 200 'engjejve' qe zbriten nga qielli dhe rrembyen gra tokesose me logjiken se perse komandantet mund te shkartisin gjenet me njerezit dhe ushtaret jo. Cfare pasoi eshte nje race qe eshte edhe sot me ditura ne Toke sepse ka mesuar nga teknologjia e te tjereve. Keta jane edhe te bardhet qe sipas bibles do te zhduken para tere racave te tjera.

Gjarperi ka qene banori mei hershem i Tokes, kafsha me autoktone. Kemi plot shenjte qe kane hequr qafe gjarperinjte dhe ketej kane dale fantazmat dhe turqi budalleqesh qe as ja vlen t'u hedhes syte.

🤝 SystemA

Satan eshte emri i njerit prej dy vellezerve Luciferreve qe vrau tjetrin. Si Remi, Romulin. Asnje gje misterioze.
Pervec injorances njerezore qe duke qene gati te tere bij te ferrit nga gjenerimi dhe maertesat e vazhdueshme me tokesore, pretendojne te jene me lart se Luciferret me dekret te vetvetes.

Luciferi nuk eshte Satan as Shaitan.
Luciferi eshte dora e majte e Zotit, ashtu sic sfera e Diellit eshte e djathta. Eshte nga parimi as above so below. Zjarr perfundi, zjarr persipri.
Satani eshte banori i pare i Ferrit/Prushit. Furrges apo Purges. Pastrimi me zjarr te heq kalkun. Zdralin demek. Po s'qe i teri zdral, ne fund ngelesh ti. Po e jesh pa esence te se vertetes, dmth po qe zdral i teri, kalku qe do bie ne ferr perfundimisht do jesh ti.

Back