• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Fatos Lubonja sfidon Ismail Kadarenë

Përgjigje e: Fatos Lubonja sfidon Ismail Kadarenë

nuk po te lexoj te gjithe tekstin por po te them vetem nje gje. Shqiperia akoma eshte ne komunizem djale i mbare ndaj dhe nuk ngre koken dot njeri.
nuk mund te thuash qe jemi ne tranzicion se u bene afro 30 vjet demokraci.

pa me thuaj ti kush mblodhi dy shok dhe beri dicka ne Shqiperi? po mi gjete do te them bravo.

te pakten Fatosi del dhe thote dy fjale me vend. nejse se skam nerva amon :D

nuk po te lexoj te gjithe tekstin por po te them vetem nje gje. Shqiperia akoma eshte ne komunizem djale i mbare ndaj dhe nuk ngre koken dot njeri.
nuk mund te thuash qe jemi ne tranzicion se u bene afro 30 vjet demokraci.

pa me thuaj ti kush mblodhi dy shok dhe beri dicka ne Shqiperi? po mi gjete do te them bravo.

te pakten Fatosi del dhe thote dy fjale me vend. nejse se skam nerva amon :D

O Sibora. Replike kot mos be kur nuk lexon tekstin,se nuk te them o me jep pergjigje me zor , o s'ka. Lexo dhe postimet e mija se nuk kam ber e me mijera, ne forum.Rralle kam bere pak humor ne ndonje postim,(se dhe ate ma kane keqkuptuar dhe jam bere pishman), Ate qe thua ti per komunizmin e kam thene une disa hera ne forum Disa here.Po ke kureshtje shiko postimet e mija, E kam thene dhe sot.Pikerisht sot. Nuk po bej shpotitesin me ty, te te them: YYYYY sa mbrapa je. E kam then e une me kohe kete.Mundohu ta lexosh postimin.Kete dhe ate me siper.E di qe une jam pak i rende ne te shkruar ,se ma kane thene me kohe. Por ke shume informacion aty. Ke infprmacion, sa te lexosh ore e ore te tera ne internet.Nderkohe qe ti nuk kishe kohe as te lexoje postimin tim derine fund, une bera nje replike tjeter pasi kontrollova nja 5 artikuj ne net.Po nejse. Une e njoh mire kete kaste qe eshte sot.E njoh bile shume mire.Po te kthej tani pergjigjen, qe deshe per ata qe nuk u mblodhen dot. Iken o Si Bora. Iken. U shkrine si bore e paster . U ben uje. Nga studentet e dhjetorit ata qe kane mbetur ne SHqiper, jane ca plehera pa moral dhe ideal. Shumica iken kur ju dha rasti.I cuan me specializime ose i menjanuan mos them dhe i kercenuan.Iken.Si ata iken dhe shume ish te perndjekur kur pane qe demokracine po e benin Komunistet. Kjo eshte Si Bora. Dhe mos thuaj nuk kam nerva. Duhet te kemi/kesh nerva , se vetem ato na kane ngelur te pertypim.

po iken ok. po kujt i leverdisi te mos behet Shqiperia?

perse neperkemben njerzit cdo dite?

ndaj te them qe Fatos Lubonja eshte nga te paktet intelktual qe i thote gjerat troç, aq mundet dhe ai i shkreti se atje te kercenojne ose te vrasin nqs shkel aty ku sduhet.

iken pra, se nuk gjeten drejtesi.. vend shurdh

po te kapim rastin e Kadarese e ka jetuar jeten mire lali.. qyl me cdo qeveri.. as me Enverin si hyri gje ne kembe. tani as sbehet fjale..

po iken ok. po kujt i leverdisi te mos behet Shqiperia?

perse neperkemben njerzit cdo dite?

ndaj te them qe Fatos Lubonja eshte nga te paktet intelktual qe i thote gjerat troç, aq mundet dhe ai i shkreti se atje te kercenojne ose te vrasin nqs shkel aty ku sduhet.

iken pra, se nuk gjeten drejtesi.. vend shurdh

po te kapim rastin e Kadarese e ka jetuar jeten mire lali.. qyl me cdo qeveri.. as me Enverin si hyri gje ne kembe. tani as sbehet fjale..

O Si Bora. O Si Bora. Cfare intelektuali me thua ? Ngeli se nuk kishte bythe te ikte. Ketu e shtyn se ketu nuk ka cfare humbet.

Lexoje pak kete postim dhe pastaj me thuaj
Code:
http://www.forum-al.com/showthread.php?p=1268036#post1268036
Ti si mendon?Mund te jete e vertete?Mund dhe te jete e genjeshter , por jane deponime gjyqi, qe dikush ka dhe origjinalin. Me sa kam lexuar keto dite ne Internet, Fatosi nuk e kap per gryke ate qe e ka shkruar. Nuk reagon.Ka vetem nje pohim te tij,qe thote une nuk shkoja mire me babane. Ty po te te akuzonte njeri me te padrejte per nje gje te ngjashme cdo beje ? Ti vete do deponoje ne gjyq kunder babait tend, qe ta zhysje me keq ne m@t ? Mbase jane te genjeshtera dhe mediat i fryjne. Nuk eshte cudi. Por po qe se do te jete e vertete (dhe deri tani eshte ), ti e kupton se c'behet ne Shqiperi. Kur deponon qe te zhytesh babane keq e me keq ne batak,cfare analisti do besh per te tjeret ti?
Po te qe Fatosi ideolog, pse nuk ka pakapur nje vend qe nga 1990, dhe mos bente gam- gam kot?Ky eshte analist si Adrian Klosi e Muc Nano qe merrem me Skenderbeun e vdekur.Si Bora, une e kam jetuar ate kohe.Nuk dua t'i bije ne qafe as Fatosit as Kadarese. Nuk them te falim ose harrojme, por duhte te dime te shkeputemi nga e kaluara se po na mban peng.Te themi: ti sot apo forumiste te tjere jqe jetojne ne Gjermani.Ndonjerit nga keta qe rrojne aty, Gjermani i Luftes i ka vrare te afermit, daje, gjysh etj.Sipas llogjikes sende : te shkoje ne Gjermani ti vere bomben apo te dale ne mes te qytetit e t'i thote pushtuat Shqperine dhe me vrate XX e YY, apo mos te shkoje fare? Analizoji gjerat. Po ta rriperseris.Kemi humbur kohe shume.Shume.Po merremi me te kaluaren me shume se c'duhet. I thame Enverit (Rregjimit) : Marc nga ditet tona sa ai qe gjalle, e kupton qe po vazhdojme t'i japim akoma dite nga tonat dhe tani qe ai eshte i vdekur?

Last edited:
I pashe te dyja intervistat, edhe te Kadarese edhe te Lubonjes.
Kadareja mu duk sikur ra ne nje nivel te ulet per staturen e tij. Beri sulme te ulta personale ndaj Lubonjes si njeri pa peshe, njeri pa vlere, shkrimtar i rendomte, njeri qe urren te atin etj. Me la shije te keqe.
Ndersa Lubonja tregoi fisnikeri. Me teper u mbrojt nga keto akuza, ne te njejten kohe analizoi figuren e Kadarese si shkrimtar, si dhe figuren e tij politike.
Kjo duke u nisur vetem nga dy intervistat e fundit, nuk di c'mund te jete thene me pare.

Personalisht i kam lexuar disa nga shkrimet ne Kadares si 'kronike ne gure' 'eskili nje humbes i madh' e disa te tjera.
Ishte koha kur na i sugjeronin ne shkolle mesuesit tane.
Mbas viteve '90 hedh shume dyshime mbi figuren e tij per menyren e braktisjes se Shqiperise ne momentet kyqe te saja.
Mendoj qe ai di shume me shume seq dime ne per ardhjen e kapitalizmit ne Shqiperi.
Mesa kam lexuar qe te dy Lubonja dhe Kadare jane pjese e masonerise, i pari me menyren se si analizon figurat kombetare duke i zhvleresuar ato, dhe i dyti qe kur u be pjese e nje organizate masone ne France, dhe shpesh hesht per padrejtesite qe po behen ne Shqiperine e mbas 1990.

Last edited:

Personalisht i kam lexuar disa nga shkrimet ne Kadares si 'kronike ne gure' 'eskili nje humbes i madh' e disa te tjera.
Ishte koha kur na i sugjeronin ne shkolle mesuesit tane.
Mbas viteve '90 hedh shume dyshime mbi figuren e tij per menyren e braktisjes se Shqiperise ne momentet kyqe te saja.
Mendoj qe ai di shume me shume seq dime ne per ardhjen e kapitalizmit ne Shqiperi.
Mesa kam lexuar qe te dy Lubonja dhe Kadare jane pjese e masonerise, i pari me menyren se si analizon figurat kombetare duke i zhvleresuar ato, dhe i dyti qe kur u be pjese e nje organizate masone ne France, dhe shpesh hesht per padrejtesite qe po behen ne Shqiperine e mbas 1990.

Par nga Kosova je ti ?

Po : Ra ky mort e u pame dhe Krushqit jane te ngrire, i ke lexuar ti ?

Code:
http://www.shqiptari.eu/ra-ky-mort-e-u-pame-nga-ismail-kadare-ditar-per-kosoven/

aty autori Ma. BEKRI MURSELAJ, shkruan :

Në kuadër të këtij “Ditari për Kosovën” Kadare paraqet edhe tri letra, ku iu drejtohet tre presidentëve si: George Bush-it, President i SHBA-së, François Miterand-it, Presindent i Francës dhe Vaclav Havel-it, President i Çekosllovakisë.
Në këto tri letra dërguar këtyre burrështetasve Kadare kërkon ndihmë dhe përkrahje për popullin shqiptar, për popullin e Shqipërisë dhe të Kosovës, edhe pse këto letra janë të shkruajtura në vitin 1991, shohim se angazhimi i autorit për çështjen shqiptare në përgjithësi është mjaft i madh dhe njëkohësisht me dëshirën që të jep rezultate të mira ky angazhim i autorit.

Dikush mund te ngrihet e te thote: Une e shoh si antishqiptare ate qe Kadare i coi leter tre kryeministrave sepse kjo i ngriti mendjen kosovareve dhe nga ana tjeter Serbet gjeten sebep dhe i rane Kosoves. Dikush mund te thote : nuk beri gje , po t'a ndjejte tamam per Kosoven , duhej te merrte kallashin dhe te shkonte ne llogore. Dikush mund te thote : Jo ai duhej te ndihmonte me te holla dhe te jepte 20.000 FR.

Kur ky Kadare i shkruante leter Kryeministrave dhe me pas lobonte aktivisht per Kosoven; te themi ndonje serb i verbuar nacionalisht (me banin ne Paris), mund t'a gjente Kadarene ne rruge dhe per kete fakt mund t'i jepte ninimalisht nje dru te mire e a bente pelte ....
nderkohe Qeveria Shqiptare e atyre viteve
Code:
http://www.albeu.com/kosove/dokumenti-i-shba-ja-si-sali-berisha-ndihmoi-serbet-ne-luften-e-kosove/208397/

nuk kishte kohe te merrej me ceshtjen kombetare se ishte e zene me kontrabanden e naftes ne Bosnje.(Lexojeni kete dokument, se bota e di shume mire se kush jemi dhe cfare kemi bere).
DfrMTW5.jpg

Me kujtohet qe kur qeveria e Saliut(PD), filloi fushate sensiblizimi te komunitetit nderkombetar, per problemin e clirimit Kosoves,nje Kroat (ne mos gaboj),i tha Saliut : Ne do t'ju mbeshtetim per problemin e Kosoves, por mos nje gje duhet te dish: kontrabanda naftes,qe ka bere shteti shqiptar ne kohen e embargos me Serbine nuk e meriton kete mbeshtetje. E kam perjetuar personalisht ate kohe, kur shikoja pothuaj cdo dite varganin e autoboteve te shoqerise "Shqiponja" dhe shteti shkonte e kapte ca fakire qe benin kontrabande nafte me varka dhe me 1 apo 2 fuci. Nuk me ka ngeluar ne mend nga ajo kohe asnje nga keta analistet qe t'i kerkonte llogari Saliut pse e bente kontrabanden dhe ku i coi leket e kontrabandes.

Nejse se dola prej teme, por jane gjera qe kane ndodhur. Shmica e njerezimit e ka kujtesen kolektive :vetefshirje me afat te shkurter . Sidomos shqiptaret qe kane nje proces akoma dhe me te shkurter te fshirjes se memorjes: me 1 te q@fsha kalojne 6 muaj bazuar ne parimin e kerkofsh me mua dhe e gjefsh me ndonje tjeter.

Mua personalisht vetem titulli : Ra ky mort dhe u pame (me ngjeth mishte). Kjo mbase jo per merite te Kadarese por per fuqine shprehese te gjuhes Shqipe e perdorur mjeshterisht nga Kadare.

Par nga Kosova je ti ?

Po : Ra ky mort e u pame dhe Krushqit jane te ngrire, i ke lexuar ti ?

Code:
http://www.shqiptari.eu/ra-ky-mort-e-u-pame-nga-ismail-kadare-ditar-per-kosoven/

aty autori Ma. BEKRI MURSELAJ, shkruan :

Dikush mund te ngrihet e te thote: Une e shoh si antishqiptare ate qe Kadare i coi leter tre kryeministrave sepse kjo i ngriti mendjen kosovareve dhe nga ana tjeter Serbet gjeten sebep dhe i rane Kosoves. Dikush mund te thote : nuk beri gje , po t'a ndjejte tamam per Kosoven , duhej te merrte kallashin dhe te shkonte ne llogore. Dikush mund te thote : Jo ai duhej te ndihmonte me te holla dhe te jepte 20.000 FR.

Kur ky Kadare i shkruante leter Kryeministrave dhe me pas lobonte aktivisht per Kosoven; te themi ndonje serb i verbuar nacionalisht (me banin ne Paris), mund t'a gjente Kadarene ne rruge dhe per kete fakt mund t'i jepte ninimalisht nje dru te mire e a bente pelte ....
nderkohe Qeveria Shqiptare e atyre viteve
Code:
http://www.albeu.com/kosove/dokumenti-i-shba-ja-si-sali-berisha-ndihmoi-serbet-ne-luften-e-kosove/208397/

nuk kishte kohe te merrej me ceshtjen kombetare se ishte e zene me kontrabanden e naftes ne Bosnje.(Lexojeni kete dokument, se bota e di shume mire se kush jemi dhe cfare kemi bere).
DfrMTW5.jpg

Me kujtohet qe kur qeveria e Saliut(PD), filloi fushate sensiblizimi te komunitetit nderkombetar, per problemin e clirimit Kosoves,nje Kroat (ne mos gaboj),i tha Saliut : Ne do t'ju mbeshtetim per problemin e Kosoves, por mos nje gje duhet te dish: kontrabanda naftes,qe ka bere shteti shqiptar ne kohen e embargos me Serbine nuk e meriton kete mbeshtetje. E kam perjetuar personalisht ate kohe, kur shikoja pothuaj cdo dite varganin e autoboteve te shoqerise "Shqiponja" dhe shteti shkonte e kapte ca fakire qe benin kontrabande nafte me varka dhe me 1 apo 2 fuci. Nuk me ka ngeluar ne mend nga ajo kohe asnje nga keta analistet qe t'i kerkonte llogari Saliut pse e bente kontrabanden dhe ku i coi leket e kontrabandes.

Nejse se dola prej teme, por jane gjera qe kane ndodhur. Shmica e njerezimit e ka kujtesen kolektive :vetefshirje me afat te shkurter . Sidomos shqiptaret qe kane nje proces akoma dhe me te shkurter te fshirjes se memorjes: me 1 te q@fsha kalojne 6 muaj bazuar ne parimin e kerkofsh me mua dhe e gjefsh me ndonje tjeter.

Mua personalisht vetem titulli : Ra ky mort dhe u pame (me ngjeth mishte). Kjo mbase jo per merite te Kadarese por per fuqine shprehese te gjuhes Shqipe e perdorur mjeshterisht nga Kadare.

Se pari nuk jam nga Kosova, se dyti nuk e kam lexuar ate liber qe ke cituar ti, se treti e di per ca deklerata te dhena apo shkresa tek te huajt mbi problemin e Kosoves por asnjehere per problemet brenda kufijeve, se katerti kundra pyetje; Pse iku Kadare ne mesin e vitit 1990 nga Shqiperia per te kerkuar azil ne France kur kishte mundesi ta bente me pare?
A mos valle u vete - viktimizua ne fund te diktatures?

bravo Leone i ke bo mire detyrat e shpise.;)

[YOUTUBE]RQa7SvVCdZk[/YOUTUBE]

Last edited:

Se pari nuk jam nga Kosova, se dyti nuk e kam lexuar ate liber qe ke cituar ti, se treti e di per ca deklerata te dhena apo shkresa tek te huajt mbi problemin e Kosoves por asnjehere per problemet brenda kufijeve, se katerti kundra pyetje; Pse iku Kadare ne mesin e vitit 1990 nga Shqiperia per te kerkuar azil ne France kur kishte mundesi ta bente me pare?
A mos valle u vete - viktimizua ne fund te diktatures?

Nuk e di pse iku dhe nuk kam interes ta di. Thjesht te ktheva pergjigje per cfare ke thene ketu.

Par. Shoh qe shume vete ketu shkruajne.Por kur vjen puna qe j'u kthen pergjigje per cfare shkruajne, te bejne replike jo per ate te cilen j'u ke kthyer pergjigje , por per tjeter gje.Ti bere pyetje per dicka dhe une t'u pergjigja per ate dicka. Te dhashe ca fakte, c'ka bere personi per te cilin po diskutojme pas 1990 dhe c'kane bere qeveria shqiptare dhe analistet si pale e trete. Tani me drejton pyetjen pse iku ai ? Do te te lutesha t'i permbaheshe debatit kur ben nje pyetje.Une po lexoja pardje per ate te famshmen shprehje te tij : jashteqitja e kombit, qe e kishte thene ne filan vend dhe qe kishte marre pjese ne filan tribune me udheheqesit komuniste. Une nuk dua te bej investigatorin dhe te them jo e tha dhe jo se tha, ose ishte ai ate ne tribune apo jo. Ai ne ate artikull thoshte: Te dale njeri e te me faktoje : ke thene kete ketu dhe ja ku je ne foto ne kete podium.Nuk di qe t'i kete thene njeri deri tani: Ja c'ke thene dhe ja ku je. Par.Po te lexosh postimet e mija besoj se e kap fillim. Fundja mua nuk me q@thet hic as per Kadare e as per Fatos.Lexoj nga Kadareja ate qe me pelqen.E ndjek dhe Fatosin kur shkruan apo kur eshte tek Fevziu.Bile heren e fundit qe e pashe me erdhi keq per te, kur i hyri debatit me Fevziun dhe te tjetet po tallnin tyten. Po te sqaroj dhe njehere se mbase ndonje s'e ke kuptuar . E dhashe dje mesazhin ne kete postim bile dhe ne nja dy postime te tjera. Popull kemi ngelur peng i te kaluares. Po bejme heroin me te vdekurit dhe ish rregjimit. Po perzjejme kot uje ne havan.Me kujtohet ,qe Fatosi pasi vdiq Ardjan Klosi e beri lecke Skenderbeun.Te kujtohet ty ? Se nuk kish kush mbante stafeten sa te dilte Muci, Po i japim vlere gjerave, qe nuk kemi pse t'ju japim.Jo ishte,po nuk ishte. Dhe kur diskutojme kapemi pas llafeve. Iku ajo kohe o Par. Koha vrapon,jeta iken, nuk na pret ne se kemi qef te sterhollojme ca gjera qe kane ndodhur para 30 apo 50 vjeteve. Kush nuk sheh punet,jeten dhe familjen e tija eshte i prirur te beje lemsh jeten e te tjereve.Do ju leme gje pasardhesve apo do je leme llafet dhe merite qe te vriten me njeri tjetrin per nje fjale ?Mamaja ime thote nje fjale. I ikuri dhe i vdekuri nuk kane nder. Keta analistet tane merrem me te ikur dhe te vdekur. Nuk di cte them me Par. Me del dhe drague dhe me thote shume mire ke bere detyrat e shtepise. Ja po i them dhe atij faleminderit. Faleminderit drague.

e di si po e ben ti Lione, si puna e fetareve, qe cfardo qe tu thuash do e kene gjithmone nje pergjigje.

ti sado argumente te kesh per Kadarene, mua sme bind dot, sepse ne mendjen time kam bindjet e mija perse sme pelqen. me buke e me gjelle sna mbajne librat e Kadarese, te thashe bota ka lindur qindra e mijera shkrimtare te medhenj, dhe skane bere si ky.
sic tha dhe par qe ai iku e braktisi Shqiperine per interesat e veta. i plasi atij per ty e per mua.
tani per tani sjellja eshte ajo qe vlen jo lloqet. qe ne shqip perkthehet faktet. ai ska fakte ku ka mbrojtur shqiptaret.. e degjove te forten qe tha, tha Shqiperia eshte ne nje situate te favorshme :D vari lesht, une slodhem me :d

Nuk e di pse iku dhe nuk kam interes ta di. Thjesht te ktheva pergjigje per cfare ke thene ketu.

Par. Shoh qe shume vete ketu shkruajne.Por kur vjen puna qe j'u kthen pergjigje per cfare shkruajne, te bejne replike jo per ate te cilen j'u ke kthyer pergjigje , por per tjeter gje.Ti bere pyetje per dicka dhe une t'u pergjigja per ate dicka. Te dhashe ca fakte, c'ka bere personi per te cilin po diskutojme pas 1990 dhe c'kane bere qeveria shqiptare dhe analistet si pale e trete. Tani me drejton pyetjen pse iku ai ? Do te te lutesha t'i permbaheshe debatit kur ben nje pyetje.Une po lexoja pardje per ate te famshmen shprehje te tij : jashteqitja e kombit, qe e kishte thene ne filan vend dhe qe kishte marre pjese ne filan tribune me udheheqesit komuniste. Une nuk dua te bej investigatorin dhe te them jo e tha dhe jo se tha, ose ishte ai ate ne tribune apo jo. Ai ne ate artikull thoshte: Te dale njeri e te me faktoje : ke thene kete ketu dhe ja ku je ne foto ne kete podium.Nuk di qe t'i kete thene njeri deri tani: Ja c'ke thene dhe ja ku je. Par.Po te lexosh postimet e mija besoj se e kap fillim. Fundja mua nuk me q@thet hic as per Kadare e as per Fatos.Lexoj nga Kadareja ate qe me pelqen.E ndjek dhe Fatosin kur shkruan apo kur eshte tek Fevziu.Bile heren e fundit qe e pashe me erdhi keq per te, kur i hyri debatit me Fevziun dhe te tjetet po tallnin tyten. Po te sqaroj dhe njehere se mbase ndonje s'e ke kuptuar . E dhashe dje mesazhin ne kete postim bile dhe ne nja dy postime te tjera. Popull kemi ngelur peng i te kaluares. Po bejme heroin me te vdekurit dhe ish rregjimit. Po perzjejme kot uje ne havan.Me kujtohet ,qe Fatosi pasi vdiq Ardjan Klosi e beri lecke Skenderbeun.Te kujtohet ty ? Se nuk kish kush mbante stafeten sa te dilte Muci, Po i japim vlere gjerave, qe nuk kemi pse t'ju japim.Jo ishte,po nuk ishte. Dhe kur diskutojme kapemi pas llafeve. Iku ajo kohe o Par. Koha vrapon,jeta iken, nuk na pret ne se kemi qef te sterhollojme ca gjera qe kane ndodhur para 30 apo 50 vjeteve. Kush nuk sheh punet,jeten dhe familjen e tija eshte i prirur te beje lemsh jeten e te tjereve.Do ju leme gje pasardhesve apo do je leme llafet dhe merite qe te vriten me njeri tjetrin per nje fjale ?Mamaja ime thote nje fjale. I ikuri dhe i vdekuri nuk kane nder. Keta analistet tane merrem me te ikur dhe te vdekur. Nuk di cte them me Par. Me del dhe drague dhe me thote shume mire ke bere detyrat e shtepise. Ja po i them dhe atij faleminderit. Faleminderit drague.

Te mos i bijem njeri thumbit dhe tjetri patkojit; per lubonjen ne citimin me lart pikerisht ate qe shkrove ti mbi Skenderbeun , e kam cituar ashtu si ti; sa per Kadaren nuk po vjell vrer mbi te, por do ishte me interesante te bente te qarte arsyen e kerkeses per azil ne 1990 dhe jo me pare atij viti sa eshte gjalle.
A duhet te mos shohim te kaluaren?
Nese nuk i kthehemi te kaluares per ti denuar mekatet nuk mund te ndertojme te ardhmen duke vrare ndergjegjien e nje kombi.
Cdokush qe sado pak ka patur pergjegjesi perpara 1990 apo pas saj duhet te reflektoj per gabimet e tij/saj.

E dijme fort mire te kujt gjenerate jan,te cilat vite formuan personalitetin e tyre por asimetria e atij kataroshit si nga mendimet,po aq e nga syte eshte total abstrak.
Kadare e sfidon me pordhet ne gjume ate qe s'percjell asnjehere si anaList qofte e nje ide,por per mua hymni eshte kot,Skenderbeu ka histori te deformuar se ardhja ne Shqiperi ish hakmarrje kundrejt sulltanit me inatet personale te Skenderbeut.
Te dy u formuan ne ate djepin e komunizmit.
Me i hijshem e me i vleresuar eshte atje ku eshte larg vorbulles llapaqene te ketyre ketu.
21768205_10210546615925181_4611867568282704186_n.jpg

Z Cezar Ndreu pyet!
Kush nga keta s'ka lidhje me komunizmin??

Shendet!

e di si po e ben ti Lione, si puna e fetareve, qe cfardo qe tu thuash do e kene gjithmone nje pergjigje.

ti sado argumente te kesh per Kadarene, mua sme bind dot, sepse ne mendjen time kam bindjet e mija perse sme pelqen. me buke e me gjelle sna mbajne librat e Kadarese, te thashe bota ka lindur qindra e mijera shkrimtare te medhenj, dhe skane bere si ky.
sic tha dhe par qe ai iku e braktisi Shqiperine per interesat e veta. i plasi atij per ty e per mua.
tani per tani sjellja eshte ajo qe vlen jo lloqet. qe ne shqip perkthehet faktet. ai ska fakte ku ka mbrojtur shqiptaret.. e degjove te forten qe tha, tha Shqiperia eshte ne nje situate te favorshme :D vari lesht, une slodhem me :d

ta hongsha leshin e sqetlles``6``"qesh"

E dijme fort mire te kujt gjenerate jan,te cilat vite formuan personalitetin e tyre por asimetria e atij kataroshit si nga mendimet,po aq e nga syte eshte total abstrak.
Kadare e sfidon me pordhet ne gjume ate qe s'percjell asnjehere si anaList qofte e nje ide,por per mua hymni eshte kot,Skenderbeu ka histori te deformuar se ardhja ne Shqiperi ish hakmarrje kundrejt sulltanit me inatet personale te Skenderbeut.
Te dy u formuan ne ate djepin e komunizmit.
Me i hijshem e me i vleresuar eshte atje ku eshte larg vorbulles llapaqene te ketyre ketu.
21768205_10210546615925181_4611867568282704186_n.jpg

Z Cezar Ndreu pyet!
Kush nga keta s'ka lidhje me komunizmin??

Shendet!

Sopoti të gjith patën lidhje me diktaturën aq sa populli dhe diktatura ishin si mishi me thorin përndryshe nuk do kishte zgjatur as shumë.

Ka shumë rëndësi se çfar bënë njerëzit gjatë diktaturës sepse ajo qe koha që vuri njeriun në provë të vërtetë.

Fatosi ishte djali Todit i cili reflekton për çka ka bërë I ati dhe i gjith ai sistem si asnjë tjetër që kam par unë deri sot.

Ku qëndron antipatia jote me Lubonjën? Se simpatinë që ke për Kadarenë e di, edhe pse unë e kam të vështirë ta justifikojë sidomos kur ti je pasardhës i intelektualëve të pushkatuar. Kjo është e drejta jote!

Në një intervistë me një gazetë frances ka shprehur "ç'ti bëj fatit që linda atje"

Çdo përmëndje e emrit të tij është mir për të. Për mua nuk e meriton as vëmendjen negative. Është njeri pa asnjë vlerë.

Shopenhaur ka thënë "shkrimtarët që shkruajnë për famë janë si femrat që përdorin shumë tualet" :d

Lubonjen ende e thrras Ljubonović
njeri me dinak nuk ka ne hapsiren etnike shqiptare, brenda Shqiperis londineze, sepse ne në Kosove e kemi Milaim Zezen-Zeken.

degradimin e gjithqkaje shqipte.

Kadareja eshte i njohur, po lere ca thon keta te rinjt.

Me kujtonet kur jesha nje here ne Greqi dhe vajta per te blere nje nga ato shishqebapet qe andej i llafosen "suflaqe". Une nuk para e ha kete shejtanin e derrit, por kur me vjen ajo era e mishit te pjekur... une ha dhe shejtanin te pjekur. Kshtu qe mora nja tre a kater dhe i thashe atij qe i shiste te mi rrotullonte ne nje leter e ti haja pak me tutje se me vinte rende nga njerzia. Do mejtonin... "Demo Labi ha mish derri, sa poshte paska rene i shuari". Se kemi dhe dy para mustaqe a derzi dhe ua ruajme nderen, te pakten ne syte e njerzise.

Keshtu qe thoni ju, keshte nje tufe me libra ai shitesi dhe keputi nje leter nga ato. Per nder jeshte ahere qe pashe surran e Ismailit ne nje nga ato libra. Shekoj pastaj me vemendje dhe te gjitha librat surraten e tij keshen ne krye. Sekur sme erdhi mire dhe e pyeta shejtanin e shitesit. "Pse me libra e mbeshtjell sufllaqen a shejtan? Librat jane per te lexuar, nuk jane per te mbledhur sufllaqe."

"Po kush i lexon keto libra, ja stok keshen ngelur. Ai i libraris donte ti hidhte dhe qe mos te humbiste kote materjali domethene letra i mora une per te mbeshtjell sufllaqe. Do ti, qe kur i mbeshtjell me libren e ketij me shitet shume sufllaqi."

Eshte i njohur shejtani Kadarese ne Greqi. Se greket i hane shume sufllaqet.

Hahahaaaaaaaaa "qesh" e forte ishte kjo, hellaqe qerratai te mbeshtjell sufllaqen me fleta librash :D

Back