• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Fatos Lubonja sfidon Ismail Kadarenë

Përgjigje e: Fatos Lubonja sfidon Ismail Kadarenë

-qesh-

skam vetem aty ahahahah paske pune per te bo ti -qesh- ma nxorre kafen prej hundesh ahahahahaha
Do të sqetullës njëher ai se ka mënyrë tjetër gatimi.
Rreshtoi vëndet ku ke që të përgatisi recetat drague. :D

Personalisht i kam lexuar disa nga shkrimet ne Kadares si 'kronike ne gure' 'eskili nje humbes i madh' e disa te tjera.
Ishte koha kur na i sugjeronin ne shkolle mesuesit tane.
Mbas viteve '90 hedh shume dyshime mbi figuren e tij per menyren e braktisjes se Shqiperise ne momentet kyqe te saja.
Mendoj qe ai di shume me shume seq dime ne per ardhjen e kapitalizmit ne Shqiperi.
Mesa kam lexuar qe te dy Lubonja dhe Kadare jane pjese e masonerise, i pari me menyren se si analizon figurat kombetare duke i zhvleresuar ato, dhe i dyti qe kur u be pjese e nje organizate masone ne France, dhe shpesh hesht per padrejtesite qe po behen ne Shqiperine e mbas 1990.

Po çfar Shqipërise braktisi ky mor Par. Ai u dërgua nga vet shteti atje. I duheshte një disident gjoja. Shkrimtari i oborrit më i përkëdheluri i duktaturës hoxhiane që nuk la intelektual për s'mari gjallë kërkoi azil politik në Franc në 90'. Kujtoni ju se Franca nuk e njihte kush ishte Kadareja. Diktatura e bëri atë me emër edhe jasht sidomos në Francë.
Diktatura bënte propagandistik filma të bazuar në Romant e tij, na dilka i persekuar ky:d

Veprat e tij janë përkrahur nga shteti ka paguar dynjanë e parave për t'i dhënë emër shkrimtarit të oborrit. Edhe mbas 90-ës e ka financuat shteti këtë halabak. Thua ti një njeri i lindir dhe i brumosur në atë diktsturë terroriste paska kaq shumë botëformim. Mercenar është azgjë më tepër. Të tjerat janë tymnaja të bëra nga vet ata si mjeshtrit e tymnajave që janë.

Last edited:

Kadare si shkrimtar eshte madheshtor,...per mua qe jam nga Veriu me eshte dyfish me i dashur perjashto letersine,si jugor Gjirokastrit eshte angazhuar per ceshtjen e Kosoves,ne veprat e tij shpesh has shkrime per kanunin.
Tani si njeri nuk del mbi mesataren e ketij populli,i ka mbijetuar diktatures dhe nuk ka bere ndonje krim.
[Halabak ,ju qe e sulmoni ad-hominem ,jeni me te mire se ai ?]

Fatos Lubonja,makrsisto leninisti,urryesi i himnit dhe flamurit shqiptar,Vllehu Lubonja qe do ta cmitizoj Skenderbeun paska sfiduar Kadaren ! sfiduar auuuu

p.s: me eshte ngulitur ne kujtese nje rresht i Kadares,nuk me kujtohet vepra por eshte bisede e dy vetave ne nje dasme.Njeri i drejtohet tjetrit :
- E sheh kete lekure dhie te mbeshtjellur ne listele,bjeri me shkop dhe do ti ndegjosh te gjitha zhurmat e jetes !
Megamjeshter i gjuhes shqipe.

Kadare si shkrimtar eshte madheshtor,...per mua qe jam nga Veriu me eshte dyfish me i dashur perjashto letersine,si jugor Gjirokastrit eshte angazhuar per ceshtjen e Kosoves,ne veprat e tij shpesh has shkrime per kanunin.
Tani si njeri nuk del mbi mesataren e ketij populli,i ka mbijetuar diktatures dhe nuk ka bere ndonje krim.
[Halabak ,ju qe e sulmoni ad-hominem ,jeni me te mire se ai ?]

Fatos Lubonja,makrsisto leninisti,urryesi i himnit dhe flamurit shqiptar,Vllehu Lubonja qe do ta cmitizoj Skenderbeun paska sfiduar Kadaren ! sfiduar auuuu

p.s: me eshte ngulitur ne kujtese nje rresht i Kadares,nuk me kujtohet vepra por eshte bisede e dy vetave ne nje dasme.Njeri i drejtohet tjetrit :
- E sheh kete lekure dhie te mbeshtjellur ne listele,bjeri me shkop dhe do ti ndegjosh te gjitha zhurmat e jetes !

Po!

Ja ke fut kot kesaj rradhe. Lubonja nuk eshte marksist e as leninist. Mos harro se ka patur vlleh qe kan dhene kontribut per ceshtjen e Shqiperise. Kurse ku u fut ne burg per ceshtjet e partise!

Kadareja eshte ZERO! Eshte shkrimtar pa mesazh e pa bote universale. Ca ka bere per Kosoven Kadareja. Shkruajti ca letra, e kush e pjerdh Kadarene, thua ti se ai ndikoj ne rrjedhen e gjarjeve?

Ne cfar aspekti je me i mire se Kadare ?
- Kadare i ka mbijetuar diktatures,njejte si ti.Kadare per te mbijetuar ka shkruar ndonje vjershe himnizuese per Enver Hoxhen,ti per te mbijetuar ke heshtur.
- Kadare ka ikur nga Shqiperia dhe shpesh here kthehet,ti ke ikur me te paren po ne ate kohe ne SHBA dhe sipas teje nuk je kthyer me asnjehere.[aq sa i perket mallit per atdheun e dashur]
- Kadare e ka bere te njohur ne bote letersine shqiptare,kontributi yt eshte shkrime ne nje far forumi dhe hedh balte ndaj Kadares.
- Kadare e legjitimoi ne njefar menyre diktaturen,Ti e legjitimove [bashke me miliona shqiptar] diktaturen duke heshtur [mos me thuaj qe ke qene i vogel,te pakten ke mundur te shkruash nje grafit ne mure kunder Enver Hoxhes]etj etj.

Ne cilen pike ti je me i mire se Kadare,qendron me larte moralisht ?
Ja ke fut kot kesaj rradhe. Lubonja nuk eshte marksist e as leninist.
Natyrisht qe eshte i proviniences marksisto-leniniste...hajt te themi me sakt,neomarksist.Lexo revisten e tij "Perpjekja" tani me e shuar.
Mos harro se ka patur vlleh qe kan dhene kontribut per ceshtjen e Shqiperise. Kurse ku u fut ne burg per ceshtjet e partise
Natyrisht qe ka pasur shume vlleh qe kane dhene kontribut per Shqiperine dhe shqiptaret.Shume rilindas jane vlleh.Respekt te pafund per ta.
Por Lubonja nuk eshte njeri midis tyre.Ky njeri eshte prej atyre llafazaneve qe nuk e dijne ku e ka vendin,por duhet me ja tregu me nje grusht hundeve.
Kadareja eshte ZERO! Eshte shkrimtar pa mesazh e pa bote universale.
Ke urrejtje dhe je emocional.Univerzi Kadarean eshte nje oqean i pafund.
He,thuaj qe nuk do ta marr Nobelin asnjehere :D
Ca ka bere per Kosoven Kadareja. Shkruajti ca letra, e kush e pjerdh Kadarene, thua ti se ai ndikoj ne rrjedhen e gjarjeve?
Aq sa ka mundur...letra ... kontakte me personalitete me ndikim ...intervista...senzibilizim...thirrje ... etj.
Po cka deshe nga Kadare,te marre pushken te luftoj maleve te Kosoves.
Nje kuriozitet per ty per ate "ndikim ne rrjedhjen e ngjarjeve": para se te nenshkruhet marreveshja e Rambujes,Hashim Thaci e ka takuar Kadaren ne banesen e tij ne Paris si autoritet per tu konsultuar,pyetja drejtuar tij ishte "ta nenshkruajme Rambujen"...nenshkruane i tha Kadare...serbet refuzuan dhe shqiptaret e Kosoves dolen te fituar...ne te njeten kohe,plaku matuf Adem Demaci bashke me Albin Kurtin aka Mao ce Dungin ishin kunder...po te mos nenshkruanin Rambujen,e din si do te rrjedhte historia ?!
Nejse,si qe "ra ky mort,e u pam".

p.s: Mano si e dekonspiron rreshtin e Kadarese,ate qe e shkrova me larte "Lekure dhie e mbeshtjellur ne listele..." ?!!

Last edited:

Eshte fillimi i "Lekura e Daulles", fillimisht eshte botuar si romani "Dasma" 1968. Eshte ekramizuar dhe ne film.

nga Beu_Shpata

Diktatura e bëri atë me emër edhe jasht sidomos në Francë.
Diktatura bënte propagandistik filma të bazuar në Romant e tij, na dilka i persekuar ky

Veprat e tij janë përkrahur nga shteti ka paguar dynjanë e parave për t'i dhënë emër shkrimtarit të oborrit.

Kur botoheshin librat ne France apo Angli , i thoshte diktatura (francezeve dhe anglezeve) shkoni e i blini. Po ne Japoni ? Dhe aty i thoshte Diktatura? Kam shkruar ne nje postim me siper. Nje nga librat e Kadarese ( triptiku ne mos gaboj) ka qene liber xhepi ne Japoni ne vitet 1980 - Liber i shtypur ne format te vogel qe lexohet shume.
Une ne Greqi nuk kam qene, por me flete libri nuk ma do mendja se ta mbeshtjell njeri sufllaqin, se kushton shume me lire kartpeceta dhe eshte shume here me higjenike ( ne vendet ku kam qene nuk e kam vene re kete, por as ne Shqiperi nuk ta mbeshtjell njeri ne mos gaboj).

Une nuk desha ta vazhdoj me repliken vetem per nje aresye shume te thjshte.Ca postues me thone : S'e lexova gjithe postimin tend por po te bej replike, nje tjeter me thote jo kete liber s'e kam lexuar as kete se kam lexuar por e kam me te degjuar. Ndonje tjeter ben replike dhe me thote s'ma mbush mendjen mua ti.Une nuk postoj me mendimin t'i mbush apo t'i zbraz mendjen kujt. Une ketu rralle po gjej ndonje qe ta kete lexuar Kadarene ne teresi.Te themi 80% te veprave ose te gjitha. Ndaj dhe nuk di se cfare replike te vazhdoj. Ju jap te lexoni deponimet e Fatosit kunder te atit ne gjyq dhe deponimet e te atit qe kundershton Fatosin dhe dikush vete i lexon mbrapsht dhe me thote Fatosi u distancua nga vepra e te atit. O popull. Po ju bej dhe njehere pyetje se mbase nuk e keni lexuar mire. Ju keshtu do benit me babane qe ju ka bere koken ? Do depononit kundra,qe ta zhysnit ne m@t ? Eshte e disata here qe e bej kete pyetje dhe asnje nuk me pergjigjet, por e ktheni ne muhabet leshi. Pra ju o nuk doni te pergjigjeni ose une nuk e kam kuptuar akoma qe ju nuk e anashkaloni pergjigjen kot.Me keto deponime ky eshte analist vetem per : si t'ja futesh babait dhe kur nuk rron babai , kujt te mundesh.
Dje kam lexuar kujtimet e Todi Lubonjes ne burg. Njeri me diabet prej 18 vitesh etj etj.Nderkohe qe lexova po dje dhe shkrimin e Ilir Demaliajt qe ca dite me pare kishte nje tjeter debat me Kastriot Dervishin. Une nuk kam thene ne asnje vend qe Kadareja ka qene apo eshte njeri i perkryer.Po te me keni lexuar me kujdes.Kam mendimet e jo nje por dy personave qe e kane njohur Kadarene qe kue e therrisnin Lelo ( gjimnaz Gjirokaster).Nje gje une nuk kuptova nga ky Iliri. Ngrihet Demalia dhe vete e takon Kadarene dhe i tregon punen e revoltes ne Kinostudio ne kohen e rregjimit,pak mbasi ka ndodhur ngjarja.Nuk e di se si e qysh ka ndodhur.E ka kerkuar takimin Kadareja apo Iliri. Kur Ilir Demalia ( keto i thote me gojen e tija),arratiset jasht Shqiperise, ja nxin Kadarese biografine ne nje radio te huaj.Kur paska pasur keto mendime Iliri, pse nuk ja ka thene ballas po pas kraheve? Dhe na pritka tani qe Kadareja t'i vere emrin ne liber ose te beje skur s'ka ndodhur gje.Sic e thashe: Nuk po them se Kadare eshte i kulluar,por kur une te fus ne shtepi si mik dhe ti me konsideron mik: Miku o Ilir nuk pritet ne bese prapa kraheve per te bere show apo per t'u bere i rendesishem ne syte e botes.Pastaj vazhdojne marredhenijet me kartolina apo libra me nenshkrime. Kjo eshte pjesa qe duket dhe qe boton Iliri, po une nuk di se cfare marredhenije te tjera kane pasur dhe c'kane thene e biseduar ne vite, sa ne fund fare prishen me njeri tjetrin dhe Kadare sipas Ilirit i thote : Une kete Ilirin s'e njof fare.
Kadareja ne fund ja kthen: Une nuk u bera shkrimtar me votat e popullit. Kur s'ju pelqen Kadare, mos u merrni me te. As Fatosi , as Iliri as une as ju. Fatosi dhe Iliri, po kane nje emer , c'duan qe merrem me nje tjeter? Fatosi me c'po shoh une kete pune ka: merru me Skenderbeun, merru me Kadarene. Sulmon pikerisht njerez me emer, se kujton se duke u marre me ta do marre ndopak sterpikje per emerin e tij.Pse nuk merret me Titin e Rruges se Elbasonit(ashtu e ka emrin?), qe e ben byrekun katersh dhe e kaperdin me nje te kullufitme.Ore si ne tym me kujtohet. Me ke u morr nje here ky Fatosi para ca vitesh, qe dhane nje dru alla te shendoshe?Me Saliun?

Kadareja eshte ZERO! Eshte shkrimtar pa mesazh e pa bote universale. Ca ka bere per Kosoven Kadareja. Shkruajti ca letra, e kush e pjerdh Kadarene, thua ti se ai ndikoj ne rrjedhen e gjarjeve?

Beu ??? buuu... E ke lexuar ti Kadarene apo ja fut si kau peles?

Me thuaj nje veper ku ai tregon 0 bote universale(pra pa bote universale), apo veper ku ai nuk jep asnje mesazh. Kete nuk e kisha degjuar asnjehere. Asnje s'e thene kete deri me sot. As dhe vete Fatosi, qe ti po mbron nuk e nuk e ka thene kete. Fatosi thote pikerisht : i talentuar por shkrimtar oborri.
Ne nje dokument qe pashe une dje ne internet : Kadareja ka dhuruar 420.000 FR per Kosoven. E dije kete ?As une. Kur ti s'e dike kete si di gjera te tjera ? Bera shaka per 420.000 FR , por njeri thoshte dje ne nje interviste : E e di une shume mire se e kam me te degjuar.

Nejse . Dite te mbare per sot. Merruni me veten popull. S'kemi nga 2 b@the , qe nje t'a cajme e nje t'a mbajme -jo-

Ore po ça eshte ky zanati i ri qe ka dale ne demokraci "ANALIST " .... apo s'bejme dot pa sekretar e komisar partie...

Keta me ngjajne me ata komunistat qe te lexonin gazeten me rrokje ne mengjes pa filluar pune...

Ne cfar aspekti je me i mire se Kadare ?
- Kadare i ka mbijetuar diktatures,njejte si ti.Kadare per te mbijetuar ka shkruar ndonje vjershe himnizuese per Enver Hoxhen,ti per te mbijetuar ke heshtur.
- Kadare ka ikur nga Shqiperia dhe shpesh here kthehet,ti ke ikur me te paren po ne ate kohe ne SHBA dhe sipas teje nuk je kthyer me asnjehere.[aq sa i perket mallit per atdheun e dashur]
- Kadare e ka bere te njohur ne bote letersine shqiptare,kontributi yt eshte shkrime ne nje far forumi dhe hedh balte ndaj Kadares.
- Kadare e legjitimoi ne njefar menyre diktaturen,Ti e legjitimove [bashke me miliona shqiptar] diktaturen duke heshtur [mos me thuaj qe ke qene i vogel,te pakten ke mundur te shkruash nje grafit ne mure kunder Enver Hoxhes]etj etj.

Ne cilen pike ti je me i mire se Kadare,qendron me larte moralisht ?

Natyrisht qe eshte i proviniences marksisto-leniniste...hajt te themi me sakt,neomarksist.Lexo revisten e tij "Perpjekja" tani me e shuar.

Natyrisht qe ka pasur shume vlleh qe kane dhene kontribut per Shqiperine dhe shqiptaret.Shume rilindas jane vlleh.Respekt te pafund per ta.
Por Lubonja nuk eshte njeri midis tyre.Ky njeri eshte prej atyre llafazaneve qe nuk e dijne ku e ka vendin,por duhet me ja tregu me nje grusht hundeve.

Ke urrejtje dhe je emocional.Univerzi Kadarean eshte nje oqean i pafund.
He,thuaj qe nuk do ta marr Nobelin asnjehere :D

Aq sa ka mundur...letra ... kontakte me personalitete me ndikim ...intervista...senzibilizim...thirrje ... etj.
Po cka deshe nga Kadare,te marre pushken te luftoj maleve te Kosoves.
Nje kuriozitet per ty per ate "ndikim ne rrjedhjen e ngjarjeve": para se te nenshkruhet marreveshja e Rambujes,Hashim Thaci e ka takuar Kadaren ne banesen e tij ne Paris si autoritet per tu konsultuar,pyetja drejtuar tij ishte "ta nenshkruajme Rambujen"...nenshkruane i tha Kadare...serbet refuzuan dhe shqiptaret e Kosoves dolen te fituar...ne te njeten kohe,plaku matuf Adem Demaci bashke me Albin Kurtin aka Mao ce Dungin ishin kunder...po te mos nenshkruanin Rambujen,e din si do te rrjedhte historia ?!
Nejse,si qe "ra ky mort,e u pam".

p.s: Mano si e dekonspiron rreshtin e Kadarese,ate qe e shkrova me larte "Lekure dhie e mbeshtjellur ne listele..." ?!!

Samiku...të lutem mos e zgjat më se të shkruash e të hymnizosh kriminelin dhe ai që hesht nuk jan njësoj.

Ju i gjykonin gjërat me tifozllëk prandaj logjika juaj çalon kur mundoheni të mbroni të pambrojturin.

Kadareja ka jetuar si mbret jo vetëm nga ana ekonomike por edhe statusi që kishte në atë kohë. Familja ime në burg the interrnime. Çfar krahasimesh bën?

Edhe një herë nuk i vë faj Kadaresë se ashtu njeriu ishte por atyre që e hymnizojnë duke ditur se kush ka qenë ky në të vërtetë. Shqiptarit i mungon ndërgjegjja.

Ata që nuk bashkpunuar me diktaturën janë de fakto njerëz më të mirë nga të gjitha pikpamjet!

Këtë unë as që nuk e diskutoj se nuk ka vend për argument këtu, sidomos kur këta halabak si puna e Kadaresë kan hedhur posht e kan mohuar motra vëllezër prindër jo për të mbijetuar por për karrierë.

Kadareja nuk mbijetoj ai lulëzoi gjatë diktaturës!

Last edited:

Me Bejlerë debatoni ore të mjerë?

Ore mos e humbni kohën kot. Qentë lehin, karvani ecën!

Njerezit si Fatos Lubonja etj etj, ne kohen e komunizmit, Kane pesuar padrejtesi te papara. Burgjet tona ne ate kohe ishin plot te pafajshem, kuptohet, NGA ATO qe kam lexuar.
Une nuk them se Lubonjen apo njerez te tjere me te njejten te kaluar si te tijen duhet ta vleresoni medoemos, por, sinqerisht, me AQ sa eshte ndjeshmeria dhe kultura ime modeste, ju ftoj te kini respekt per lirine e nje njeriu.

Njerezit si Fatos Lubonja etj etj, ne kohen e komunizmit, Kane pesuar padrejtesi te papara. Burgjet tona ne ate kohe ishin plot te pafajshem, kuptohet, NGA ATO qe kam lexuar.
Une nuk them se Lubonjen apo njerez te tjere me te njejten te kaluar si te tijen duhet ta vleresoni medoemos, por, sinqerisht, me AQ sa eshte ndjeshmeria dhe kultura ime modeste, ju ftoj te kini respekt per lirine e nje njeriu.

Nuk ka ndjeshmëri tek 'shqiptari' e as idealizëm.
Ka interes dhe indoktrinim.

Simpatizantët e bukurshkrimit nuk kuptojnë diçka të rëndësishme. Ajo që ndan njerëzit është çfar njeriu bën në çastet më të vështira të jetës. Artistët që bshkpunojnëe diktaturën janë zëdhënësit e saj sepse me anë të talentit arrijnë të depërtojnë në mëndjet dhe shpirtin e popullit duke i bërë jehonë propagandës së diktaturës. Është një luftë psikologjike shume efikase e cila ka egzistuar për mijëra vjetë. Sëmbulli më i mirë për këtë ështe institucione fetar.

Ata janë veglat kryesore që bëjnë trushplarjen masive. Dhe fakti që sot i mbrojnë vërteton se kanë qenë të suksesshëm.

'Sindroma e mentalitetit shqiptar'

Last edited:

Nuk ka ndjeshmëri tek 'shqiptari' e as idealizëm.
Ka interes dhe indoktrinim.

Simpatizantët e bukurshkrimit nuk kuptojnë diçka të rëndësishme. Ajo që ndan njerëzit është çfar njeriu bën në çastet më të vështira të jetës. Artistët që bshkpunojnëe diktaturën janë zëdhënësit e saj sepse me anë të talentit arrijnë të depërtojnë në mëndjet dhe shpirtin e popullit duke i bërë jehonë propagandës së diktaturës. Është një luftë psikologjike shume efikase e cila ka egzistuar për mijëra vjetë. Sëmbulli më i mirë për këtë ështe institucione fetar.

Ata janë veglat kryesore që bëjnë trushplarjen masive. Dhe fakti që sot i mbrojnë vërteton se kanë qenë të suksesshëm.

'Sindroma e mentalitetit shqiptar'

O shoke qe debatoni. Hajde rroni ca kohe ne Shqiperi , uluni njehere ne kafe me bo muhabet me Fatosin dhe flasim pastaj. Fatosi dhe ne tv kur e nxjerrin fillon me problemin e lenes dhe e mbaron me zefin, njesoj si Spartak Ngjela, gati,gati nje prerje.Shumica juaj rrrijne dhe ne USA apo jo? Pak shkrimtare ka ne historine e USA, qe kane botuar mbrekullira ? Kujt i kane shpelare trurin? Truri i shpelahet atij qe s'ka tru.Ai qe ka tru s'ke cfare i shpelan. Ju lexoni postimin e fundit dhe kapeni me ate si puna e gurit te dominose. Po qe mos ta zgjasim kot. Fatosi eshte yll.Ne qe bejme gam gam ,se kuptojme dot. Ai rri, rri dhe ndonjehere merret me hymnin, me Skenderbeun,me lenen ose zefin,me kadarene , pastaj me myslymanet.Me Salen nuk merret me qekur e palluan trimat e Sales.
Beu mos u lodh me kot. Te pakten per mua.Une e kuptova per vete.Ne fakt une po prisnja te me tregoje sa veta jane vrare dhe burgosur nga rregjimi apo internuar.

O shoke qe debatoni. Hajde rroni ca kohe ne Shqiperi , uluni njehere ne kafe me bo muhabet me Fatosin dhe flasim pastaj. Fatosi dhe ne tv kur e nxjerrin fillon me problemin e lenes dhe e mbaron me zefin, njesoj si Spartak Ngjela, gati,gati nje prerje.Shumica juaj rrrijne dhe ne USA apo jo? Pak shkrimtare ka ne historine e USA, qe kane botuar mbrekullira ? Kujt i kane shpelare trurin? Truri i shpelahet atij qe s'ka tru.Ai qe ka tru s'ke cfare i shpelan. Ju lexoni postimin e fundit dhe kapeni me ate si puna e gurit te dominose. Po qe mos ta zgjasim kot. Fatosi eshte yll.Ne qe bejme gam gam ,se kuptojme dot. Ai rri, rri dhe ndonjehere merret me hymnin, me Skenderbeun,me lenen ose zefin,me kadarene , pastaj me myslymanet.Me Salen nuk merret me qekur e palluan trimat e Sales.
Beu mos u lodh me kot. Te pakten per mua.Une e kuptova per vete.Ne fakt une po prisnja te me tregoje sa veta jane vrare dhe burgosur nga rregjimi apo internuar.

Nuk jam mesues historie. Mesimi i historise eshte detyra jote. Dhe nese nuk di minimumin e historise gjat kohes se enverizmit nuk je kandidat i pershtatshem per te bere debate te tilla.

Juve nuk ju pelqen Fatosi dhe Ngjela sespe ne ate kohe kishin nje far guximi per te shprehur pakenaqesi,ishin ne pozite dhe kur rane filluan te falsin kunder rregjimit dhe jane te vetmit qe e bejne edhe sot.

Cfar numrash kerkon ti? Numrin e te burgosurve dhe te interrnuar? A mos vall ve ne dyshim qe keto gjera kan ndodhur atje gjat monizmit? apo ke dyshim per numrin? Nuk po te kuptoj!

Last edited:

Nuk jam mesues historie. Mesimi i historise eshte detyra jote. Dhe nese nuk di minimumin e historise gjat kohes se enverizmit nuk je kandidat i pershtatshem per te bere debate te tilla.

Juve nuk ju pelqen Fatosi dhe Ngjela sespe ne ate kohe kishin nje far guximi per te shprehur pakenaqesi,ishin ne pozite dhe kur rane filluan te falsin kunder rregjimit dhe jane te vetmit qe e bejne edhe sot.

Cfar numrash kerkon ti? Numrin e te burgosurve dhe te interrnuar? A mos vall ve ne dyshim qe keto gjera kan ndodhur atje gjat monizmit? apo ke dyshim per numrin? Nuk po te kuptoj!

Nuk ve asgje ne dyshim ,por doja te dija numrin.

Nuk ve asgje ne dyshim ,por doja te dija numrin.

Harta tregon burgjet, hetuesite dhe kampet e interrnimit gjate diktatures enveriste.

attachment.php

sikur secila te kishte 20 brenda i bie te jene mijera njerez. Kan qene me dhjetra dhe mijera njerz gjate 45 vjeteve te diktatures. Kan hyre e kan dale me dhjetra mijera. Numrin e vertet nuk e di se nuk ka cfar me duhet. Ate te vertete te hidhur e kam perjetuar vete me qindra femije te tjere moshatar.

Attachments

• fb_img_1449615878080.jpg
    fb_img_1449615878080.jpg
    20.2 KB · Views: 60
Last edited:

Samiku...të lutem mos e zgjat më se të shkruash e të hymnizosh kriminelin dhe ai që hesht nuk jan njësoj.
Nuk te duket e tepert ti thuash Kadares kriminel...
Po,nese Kadare paska qene i previligjuar dhe eshte lejuar te shkruaj ne diktature qenka bashkepunetor i regjimit,atehere vlen edhe paralelja qe edhe ata qe kane heshtur e kane legjitimuar nje regjim si te Enver Hoxhes.
Kur lexon per Shqiperine e E.H njerezit atje te duken skllever,pa asnje rebelim,pa disidence.Nje popull i tere i heshtur,ndersa kerkon nga njeri i vetem ti dale perballe regjimit...kur nuk perfundoje ne burg por pushkatoheshe [thenia e jote kur me pergjigjeshe,pse ne Shqiperi nuk ka pasur kundershtim te hapur ndaj regjimit].
Behu i realte,kerkon te pamunderen.
Ju i gjykonin gjërat me tifozllëk prandaj logjika juaj çalon kur mundoheni të mbroni të pambrojturin.
Nuk beje tifozllek,mua me intereson vetem vepra e Kadares si nje lexues i rendomte.Si njeri te shkrova nuk del mbi mesataren e shqiptareve te tjere.
Logjika e jote calon,sulmet personale jane ad_homineme dhe jane gabime logjike ne argumentim.
Kadareja ka jetuar si mbret jo vetëm nga ana ekonomike por edhe statusi që kishte në atë kohë. Familja ime në burg the interrnime. Çfar krahasimesh bën?
Ka jetuar si mbret Kadareja...nje here e kishin internuar ne nje fshat te humbur,qe atje te riedukohet...ka incizime te asaj kohe te baneses ku jetonte Kadare,dhe ajo te jep pershtypjen e nje banese te klasit te trete,e varfer.Ku qendron jeta luksoze e Kadares ?
Mua me vjen keq qe keni perfunduar ne burgje,internim...por cila ka qene arsyeja...me siguri jo veprimtari te hapet armiqesore.
Shqiptarit i mungon ndërgjegjja.
Nese e duron diktaturen me cnjerzore dhe nuk rebelohesh,a ke ndergjegje ?
Shiko,jo per tu krenuar...por shqiptaret e Kosoves dhe te Maqedonise kane jetuar ne komunizmin edhe ate sllav por kane dal ne demonstrata 1968,1981,1989 dhe jane perleshur me policine sllave me dhjetra te vrare dhe mijera te burgosur...ndersa komunizmi ne Shqiperi ka rene per shkak te kalbjes 1992 [ma cfar kalbje te komunizmit ne Shqiperi,ka rene sepse u rrezua komunizmi ne tere Evropen,perndryshe sa i perket ndergjegjes do te vazhdonte ende ne Shqiperi].
Ata që nuk bashkpunuar me diktaturën janë de fakto njerëz më të mirë nga të gjitha pikpamjet!
Pajtohem...por si dukej ai mosbashkupunim me diktaturen.
Këtë unë as që nuk e diskutoj se nuk ka vend për argument këtu, sidomos kur këta halabak si puna e Kadaresë kan hedhur posht e kan mohuar motra vëllezër prindër jo për të mbijetuar por për karrierë.
Me sa e lexova,kishte shpetuar motren e tij nga burgimi.
Por mos mbaj standarde te dyfishta.Hymnizon nje palaco si Lubonja dhe nuk e quan halabak qe paska deponuar ne gjyq kunder Babait te tij.

p.s/ nejse e di qe nuk do ti pergjigjesh citimeve,vetem te shtoj qe eshte absurde ti kerkosh Kadares dicka qe edhe vet e ka thene qe nuk ka qene disident.Dhe ku eshte kuptimi qe te sulmohet Kadare per kohra qe kane kaluar,ndersa para hundes e ke servilizmin e nje populli te tere ndaj pushtetit.Shqipnia eshte bere servile voton masivisht nje parti.Duke te futur edhe ty ne kete,pasi beje thirrje qe te votohet PS,si qe arsyetimi "e keqja me e vogel" !
Me tmira !

Eshte fillimi i "Lekura e Daulles", fillimisht eshte botuar si romani "Dasma" 1968. Eshte ekramizuar dhe ne film.
Faliminderit shume.
Shihet kush e ka lexuar Kadaren.
Une ne Greqi nuk kam qene, por me flete libri nuk ma do mendja se ta mbeshtjell njeri sufllaqin, se kushton shume me lire kartpeceta dhe eshte shume here me higjenike ( ne vendet ku kam qene nuk e kam vene re kete, por as ne Shqiperi nuk ta mbeshtjell njeri ne mos gaboj).
Hic mos ke dyshime,cka te shkruan anetari @Demo Labi genjen.Veshtire qe ka qene edhe ne Greqi,edhe per kete genjen...sufllaqi ne Greqi mbeshtillet me fleta librash,edhe ate te Kadares !!! Dem sufllaqja.
Une ketu rralle po gjej ndonje qe ta kete lexuar Kadarene ne teresi.Te themi 80% te veprave ose te gjitha. Ndaj dhe nuk di se cfare replike te vazhdoj.
Repliko me Beu_shpaten ,ai tha qe letersija e Kadares eshte ZERO,nuk vlen fare.Me siguri i ka lexuar tere shkrimet e Kadares dhe duke perdorur metodat bashkekohore te kritikes letrare ka ardhur ne nje perfundim te tille.
Ne pretendojme me pak,te lexojme Kadaren dhe te kapim pakez nga gjithe ajo cilesi.
Ju jap te lexoni deponimet e Fatosit kunder te atit ne gjyq dhe deponimet e te atit qe kundershton Fatosin dhe dikush vete i lexon mbrapsht dhe me thote Fatosi u distancua nga vepra e te atit. O popull. Po ju bej dhe njehere pyetje se mbase nuk e keni lexuar mire. Ju keshtu do benit me babane qe ju ka bere koken ? Do depononit kundra,qe ta zhysnit ne m@t ? Eshte e disata here qe e bej kete pyetje dhe asnje nuk me pergjigjet, por e ktheni ne muhabet leshi. Pra ju o nuk doni te pergjigjeni ose une nuk e kam kuptuar akoma qe ju nuk e anashkaloni pergjigjen kot.Me keto deponime ky eshte analist vetem per : si t'ja futesh babait dhe kur nuk rron babai , kujt te mundesh.
Kunder babait,cfar turpi.Halabak.
Pse nuk merret me Titin e Rruges se Elbasonit(ashtu e ka emrin?), qe e ben byrekun katersh dhe e kaperdin me nje te kullufitme.
hahaha

Back