Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Fatos Lubonja sfidon Ismail Kadarenë

Përgjigje e: Fatos Lubonja sfidon Ismail Kadarenë

Nuk te duket e tepert ti thuash Kadares kriminel...
Po,nese Kadare paska qene i previligjuar dhe eshte lejuar te shkruaj ne diktature qenka bashkepunetor i regjimit,atehere vlen edhe paralelja qe edhe ata qe kane heshtur e kane legjitimuar nje regjim si te Enver Hoxhes.
Kur lexon per Shqiperine e E.H njerezit atje te duken skllever,pa asnje rebelim,pa disidence.Nje popull i tere i heshtur,ndersa kerkon nga njeri i vetem ti dale perballe regjimit...kur nuk perfundoje ne burg por pushkatoheshe [thenia e jote kur me pergjigjeshe,pse ne Shqiperi nuk ka pasur kundershtim te hapur ndaj regjimit].
Behu i realte,kerkon te pamunderen.

Nuk beje tifozllek,mua me intereson vetem vepra e Kadares si nje lexues i rendomte.Si njeri te shkrova nuk del mbi mesataren e shqiptareve te tjere.
Logjika e jote calon,sulmet personale jane ad_homineme dhe jane gabime logjike ne argumentim.

Ka jetuar si mbret Kadareja...nje here e kishin internuar ne nje fshat te humbur,qe atje te riedukohet...ka incizime te asaj kohe te baneses ku jetonte Kadare,dhe ajo te jep pershtypjen e nje banese te klasit te trete,e varfer.Ku qendron jeta luksoze e Kadares ?
Mua me vjen keq qe keni perfunduar ne burgje,internim...por cila ka qene arsyeja...me siguri jo veprimtari te hapet armiqesore.

Nese e duron diktaturen me cnjerzore dhe nuk rebelohesh,a ke ndergjegje ?
Shiko,jo per tu krenuar...por shqiptaret e Kosoves dhe te Maqedonise kane jetuar ne komunizmin edhe ate sllav por kane dal ne demonstrata 1968,1981,1989 dhe jane perleshur me policine sllave me dhjetra te vrare dhe mijera te burgosur...ndersa komunizmi ne Shqiperi ka rene per shkak te kalbjes 1992 [ma cfar kalbje te komunizmit ne Shqiperi,ka rene sepse u rrezua komunizmi ne tere Evropen,perndryshe sa i perket ndergjegjes do te vazhdonte ende ne Shqiperi].

Pajtohem...por si dukej ai mosbashkupunim me diktaturen.

Me sa e lexova,kishte shpetuar motren e tij nga burgimi.
Por mos mbaj standarde te dyfishta.Hymnizon nje palaco si Lubonja dhe nuk e quan halabak qe paska deponuar ne gjyq kunder Babait te tij.

p.s/ nejse e di qe nuk do ti pergjigjesh citimeve,vetem te shtoj qe eshte absurde ti kerkosh Kadares dicka qe edhe vet e ka thene qe nuk ka qene disident.Dhe ku eshte kuptimi qe te sulmohet Kadare per kohra qe kane kaluar,ndersa para hundes e ke servilizmin e nje populli te tere ndaj pushtetit.Shqipnia eshte bere servile voton masivisht nje parti.Duke te futur edhe ty ne kete,pasi beje thirrje qe te votohet PS,si qe arsyetimi "e keqja me e vogel" !
Me tmira !

hallo Shkupi kannst du mich hören?-qesh-

Harta tregon burgjet, hetuesite dhe kampet e interrnimit gjate diktatures enveriste.

attachment.php

sikur secila te kishte 20 brenda i bie te jene mijera njerez. Kan qene me dhjetra dhe mijera njerz gjate 45 vjeteve te diktatures. Kan hyre e kan dale me dhjetra mijera. Numrin e vertet nuk e di se nuk ka cfar me duhet. Ate te vertete te hidhur e kam perjetuar vete me qindra femije te tjere moshatar.

Numrin e sakte e ke ketu.Te kjo pllaka.Te pakten ai qe thuhet se eshte zyrtar.
qUNBWnN.jpg

Mos merr harta kot nga interneti, s ekush e di se kush i ka bere.Kur diskuton mundohu te mbeshtesesh ato qe thua me fakte, jo me fjale.

E gjen kollaj dhe me nje search ne net. Une e ka gjetur vite dhe vite me pare. Ti te pakten duhet ta dije, por nejse.
Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit ka publikuar në raportin vjetor, në të cilin thuhet se gjatë regjimit komunist 34,135 shqiptarë janë burgosur dhe dënuar për arsye politike. Në raportin e dorëzuar në Kuvend, ISKK ka publikuar një sërë statistikash, për vuajtjet që kanë pësuar shqiptarët gjatë regjimit “hoxhist”.

Nga të dhënat zyrtare rezulton se 59,009 shqiptarë u internuan në kampe përqendrimi, ndërkohë që 7.022 prej tyre kanë humbur jetën. Po sipas të dhënave të këtij instituti, 984 shqiptarë kanë vdekur në burgjet e regjimit, ndërkohë që 6.027 persona janë vrarë gjatë diktaturës. Po ashtu, nga torturat dhe dënimet e kohës, 308 persona kanë humbur aftësitë mendore gjatë qëndrimit në burgjet e komunizmit.

Nderkohe qe pllaka qe te permenda ne foto, qe e kam ne smartphone rrjeshton :
Te egzekutuar: 5037 burra dhe 450 gra
Te burgosur: 26 768 burra dhe 7367 gra
Te internuar: 48217 burra dhe 10792 gra
Te vdekur ne burgje: 985 burra dhe 7 gra
Kne humbur aftesine mendore: 308 persona

Po te bejme nje llogaritje te thjeshte.Po e "e ngrijme " ne kohe Shqiperine dhe marrim nje mesatare popullsie popullsie (900.000+2.500.000)/2.Po themi popullsia 1.600.000 me 108.000 te burgosur internuar dhe vrare.Nuk e di ne e kuptosh llogjiken.
I bije 1 i burgosur ose i internuar per 16 banore ose 1 ne 20. Prap po te them qe nuk dua te bej mosbesuesin, por me pelqen te llogjikoj. Ne pallatin tim: Shkalla ime: Asnje i burgosur ose i internuar nga ata qe kisha ne shkalle as dhe nga fisi i tyre.
Shkalla i kishte te pakten 30 banore. Po keshtu shkalla tjeter, shkalla tjeter;po keshtu pallati ngjitur dhe po 2 pallatet e tjere.Pra nuk me del llogaria dhe sikur vetem pallatin time te merrja.Nuk po vazhdoj akoma ne klase apo shkolle.108.000 vete i bije 3 qytete sa Fieri ne ate kohe. Mos i kane fryre pak keto shifrat ?

Nuk te duket e tepert ti thuash Kadares kriminel...
Po,nese Kadare paska qene i previligjuar dhe eshte lejuar te shkruaj ne diktature qenka bashkepunetor i regjimit,atehere vlen edhe paralelja qe edhe ata qe kane heshtur e kane legjitimuar nje regjim si te Enver Hoxhes.
Kur lexon per Shqiperine e E.H njerezit atje te duken skllever,pa asnje rebelim,pa disidence.Nje popull i tere i heshtur,ndersa kerkon nga njeri i vetem ti dale perballe regjimit...kur nuk perfundoje ne burg por pushkatoheshe [thenia e jote kur me pergjigjeshe,pse ne Shqiperi nuk ka pasur kundershtim te hapur ndaj regjimit].
Behu i realte,kerkon te pamunderen.

Nuk beje tifozllek,mua me intereson vetem vepra e Kadares si nje lexues i rendomte.Si njeri te shkrova nuk del mbi mesataren e shqiptareve te tjere.
Logjika e jote calon,sulmet personale jane ad_homineme dhe jane gabime logjike ne argumentim.

Ka jetuar si mbret Kadareja...nje here e kishin internuar ne nje fshat te humbur,qe atje te riedukohet...ka incizime te asaj kohe te baneses ku jetonte Kadare,dhe ajo te jep pershtypjen e nje banese te klasit te trete,e varfer.Ku qendron jeta luksoze e Kadares ?
Mua me vjen keq qe keni perfunduar ne burgje,internim...por cila ka qene arsyeja...me siguri jo veprimtari te hapet armiqesore.

Nese e duron diktaturen me cnjerzore dhe nuk rebelohesh,a ke ndergjegje ?
Shiko,jo per tu krenuar...por shqiptaret e Kosoves dhe te Maqedonise kane jetuar ne komunizmin edhe ate sllav por kane dal ne demonstrata 1968,1981,1989 dhe jane perleshur me policine sllave me dhjetra te vrare dhe mijera te burgosur...ndersa komunizmi ne Shqiperi ka rene per shkak te kalbjes 1992 [ma cfar kalbje te komunizmit ne Shqiperi,ka rene sepse u rrezua komunizmi ne tere Evropen,perndryshe sa i perket ndergjegjes do te vazhdonte ende ne Shqiperi].

Pajtohem...por si dukej ai mosbashkupunim me diktaturen.

Me sa e lexova,kishte shpetuar motren e tij nga burgimi.
Por mos mbaj standarde te dyfishta.Hymnizon nje palaco si Lubonja dhe nuk e quan halabak qe paska deponuar ne gjyq kunder Babait te tij.

p.s/ nejse e di qe nuk do ti pergjigjesh citimeve,vetem te shtoj qe eshte absurde ti kerkosh Kadares dicka qe edhe vet e ka thene qe nuk ka qene disident.Dhe ku eshte kuptimi qe te sulmohet Kadare per kohra qe kane kaluar,ndersa para hundes e ke servilizmin e nje populli te tere ndaj pushtetit.Shqipnia eshte bere servile voton masivisht nje parti.Duke te futur edhe ty ne kete,pasi beje thirrje qe te votohet PS,si qe arsyetimi "e keqja me e vogel" !
Me tmira !

Samiku, diskutojmë për gjëra të tjera se këtu nuk do të të eci. E para nuk e quajta Kadarene kriminel por halabak dhe njeriu pa asnjë vlerë njerëzore. E dyta, Kadareja nuk ka qenë kurr i internuar.

Çfar gjëje personale kam unë me Kadarenë?

Ore njerëz, ju flisni sikur keni jetuar në botë tjetër, edhe ju skllevër ishit, të pa ngrënë, të pa veshur, të palarë e të robëruar si e gjith Shaipëria. Si mund të keni kaq simpati për shërbëtorët e ati sistemi që ju detyrojë të jetonit skllavërinë për mënshumë se 4 dekad? Po pse kujtoni ju se ne të tjerët që i japim Kadaresë atë që meriton jemi copa mishi me dy sy? Dhe ju adhuruesit qëkeni intelektual de-fakto pse lexoni Kadarenë? Hajde mentalitet hajde!

E dini ju që këta shërbëtorët më të zellshëm të komunizmit siç ishte edhe Kadareja kanë bërë karrierë duke i bërë keq njerëzve të tjerë. Duke thelluar përçarjen edhe më shumë. Apo këto gjëra kan pak rëndësi?!

Kur kam bër thirrje unë të votohet për PS? Kujton ti se unë përkrah partinë e Gramoz Ruçin dhe të birit të Kristaq Ramës?

Samiku ka disa gjëra që janë jasht eksperiencës tënde për të debatuar me hollësi në këto debate. Është më mirë të mos i hysh sepse po ja fut kot tani. E trajton çështjen nga këndi më i papërshtatshëm sidomos kur nuk ke jetuar në Shqipëri!

Last edited:

Kadare si shkrimtar eshte madheshtor,...per mua qe jam nga Veriu me eshte dyfish me i dashur perjashto letersine,si jugor Gjirokastrit eshte angazhuar per ceshtjen e Kosoves,ne veprat e tij shpesh has shkrime per kanunin.
Tani si njeri nuk del mbi mesataren e ketij populli,i ka mbijetuar diktatures dhe nuk ka bere ndonje krim.
[Halabak ,ju qe e sulmoni ad-hominem ,jeni me te mire se ai ?]

Fatos Lubonja,makrsisto leninisti,urryesi i himnit dhe flamurit shqiptar,Vllehu Lubonja qe do ta cmitizoj Skenderbeun paska sfiduar Kadaren ! sfiduar auuuu

p.s: me eshte ngulitur ne kujtese nje rresht i Kadares,nuk me kujtohet vepra por eshte bisede e dy vetave ne nje dasme.Njeri i drejtohet tjetrit :
- E sheh kete lekure dhie te mbeshtjellur ne listele,bjeri me shkop dhe do ti ndegjosh te gjitha zhurmat e jetes !
Megamjeshter i gjuhes shqipe.

Logjike ala turkemene paske i nderuar.
Domethene po mban anen e Kadarese sepse eshte mysliman dhe po shane kete tjetrin sepse eshte i krishtere?!

Lio ti ke bere 100 postime dhe shkruan kudo te njejtat gjera.

Ti do kesh lexuar vetem Kadaren dhe nuk ke lexuar asnje liber tjeter. Ka shume autore qe shkruajne me bukur se Kadareja, por nuk i ke lexuar, apo nuk i kupton dot.

Nejse ti je futur ne bisede per te mbrojtur Kadarene me ato qe di e ato qe kupton, nuk je futur per te mesuar te verteten.

Lio ti ke bere 100 postime dhe shkruan kudo te njejtat gjera.

Ti do kesh lexuar vetem Kadaren dhe nuk ke lexuar asnje liber tjeter. Ka shume autore qe shkruajne me bukur se Kadareja, por nuk i ke lexuar, apo nuk i kupton dot.

Nejse ti je futur ne bisede per te mbrojtur Kadarene me ato qe di e ato qe kupton, nuk je futur per te mesuar te verteten.

ehhh... ore peshkaqen,meqe ra fjala.ku behesh ti?se e kam pas ne maje te gjuhes po s'ta kam thene se mos ma merrje per ters.ai osman kazazi, c'kishte me beratsit ai?
une kam shkruar 240 postime dhe me kete behen 241.dhe e di shume mire, qe kam perseritur gjerat,sepse temat rrotullohen po aty dhe nuk ka pasur dikush te me jape nje mundesi te bej replike ne menyre ndryshe.ti mund te kesh lexuar mbase dhe me shume se une, por nuk ma jep kete pershtypje.
por meqe po e hedh keshtu si sfide, hap nje teme ne forum, qe mendon se e njeh mire dhe e shohim sa ke lexuar ti.
ta them sinqerisht, se u ngopem me keto tema idjote.bejme replike kot me kot me njeri-tjetrin.vetem,me nje kusht.
po hape teme do pergjigjesh tamam jo kodra pas bregut.cfare teme te duash ti.qofte dhe per ate qe ke studjuar ti.
gje nje vend ne forum dhe quaje sfida , le te marre pjese kush te doje ! si thua ? u tha u be.

Last edited:

ehhh... ore peshkaqen,meqe ra fjala.ku behesh ti?se e kam pas ne maje te gjuhes po s'ta kam thene se mos ma merrje per ters.ai osman kazazi, c'kishte me beratsit ai?
une kam shkruar 240 postime dhe me kete behen 241.dhe e di shume mire, qe kam perseritur gjerat,sepse temat rrotullohen po aty dhe nuk ka pasur dikush te me jape nje mundesi te bej replike ne menyre ndryshe.ti mund te kesh lexuar mbase dhe me shume se une, por nuk ma jep kete pershtypje.
por meqe po e hedh keshtu si sfide, hap nje teme ne forum, qe mendon se e njeh mire dhe e shohim sa ke lexuar ti.
ta them sinqerisht, se u ngopem me keto tema idjote.bejme replike kot me kot me njeri-tjetrin.vetem,me nje kusht.
po hape teme do pergjigjesh tamam jo kodra pas bregut.cfare teme te duash ti.qofte dhe per ate qe ke studjuar ti.
gje nje vend ne forum dhe quaje sfida , le te marre pjese kush te doje ! si thua ? u tha u be.

Te te hape ai (vemendje: te tere te permledhur ne "AY") nje teme me poezira ose me meditime dhe ta shohesh mire se sa ta lexoc do ta kuptoc qe nuk eshte tek leximi por diku tjater......

ne tematika me politike eshte akoma neper lexime se sa per pervoje...duhet te kafshoje ca me shume.

Last edited:

Te te hape ai (vemendje: te tere te permledhur ne "AY") nje teme me poezira ose me meditime dhe ta shohesh mire se sa ta lexoc do ta kuptoc qe nuk eshte tek leximi por diku tjater......

ne tematika me politike eshte akma neper lexime se sa per pervoje...duhet te kafshoje ca me shume.

thua....hem! cte jete valle?sidoqofte une po pres.

Nese behet fjale per kellqe, Lubonja edhe i ati kane treguar qe i kane pasur me te medhaja ne krahasim me Kadaren, qe ne nje fare menyre i sherbeu nga frika atij sistemi. Pasi nga pikepamja idealistike eshte shume here me i majte Lubonja se Kadareja. Ama frika nuk eshte faj. Sdq, pavaresisht nje regjimi komunist nga me te ashprit qe ka njohur historia dhe nje pozicioni social te lakmueshem(i ati i Lubonjes ishte drejtor i RTSH-s), ate e bir paten kurajon te mos i perkuleshin totalisht, si shumica, por i qendruan besnik ideve te tyre dhe e vuajten ne lekuren e tyre. Edhe sot e kesaj dite, Lubonja eshte nga te vetmit analiste qe nuk iu eshte shitur pushtetareve, per mendimin tim.

Persa i perket pastaj aftesive artistike, apo talentit, besoj se kjo nuk ka nevoje as per debat. Le te lodhet sa te doje Lubonja. Sado ta vere ne diskutim qendrimin e tij ne ate periudhe, talenti i tij nuk bie poshte. Si nuk mund te hidhet pluhur mbi talentin e Michael Jackson, per arsye te akuzave mbi pedofiline.

Last edited:

Te shkrova qe nuk hyn ne bisede,nuk ju pergjigjesh citimeve qe te behen...

Samiku, diskutojmë për gjëra të tjera se këtu nuk do të të eci. E para nuk e quajta Kadarene kriminel por halabak dhe njeriu pa asnjë vlerë njerëzore.
Quaje si te duash,...i the halabak edhe kriminel.Mua nuk me pengon,vetem je duke e tepruar.
E dyta, Kadareja nuk ka qenë kurr i internuar.
Mire,i denuar te shkoj ne baze dhe te jetoje me fshataret qe te riedukohet dhe te shkruaj tema qe i pelqejne partise,sepse ke devijuar vijen e realsocializmit...letersi dekadente,i shitur,tema borgjeze.
Çfar gjëje personale kam unë me Kadarenë?
Kur shpreh mllefin,inatin,urrejtjen duke e sulmuar ne baza personale nje njeri qe personalisht nuk te ka be keq,...natyrisht qe eshte personale.
Perndryshe do ta sulmoje dhe do ta hedhje ne balte letersine e tij,qe moti ka kaluar kufijt jo te Gjirokastres por edhe te Shqiperise.
Ore njerëz, ju flisni sikur keni jetuar në botë tjetër, edhe ju skllevër ishit, të pa ngrënë, të pa veshur, të palarë e të robëruar si e gjith Shaipëria.
Po,ishte bote tjeter ne krahasim me Shqiperine e Enver Hoxhes.Jetohej me mire,me lire dhe Jugosllavia ishte me liberale.Represioni mbi popullaten shqiptare ne ish Jugosllavi ishte i madh,vet babai im ka perfunduar ne burg per shume vite,akuza jo si te ju "agjitacion dhe propagand" por e kunderta "irredentizem dhe nacionalizmi shqiptar".Por pas burgut ka dalur ne Perendim dhe kemi jetuar me gjith te mirat,si familje.
Varferi ka pasur edhe te shqiptaret ne ish Jugosllavi,por as qe krahasohet me varferine qe kan jetuar shqiptaret nen kulcedren e kuqe nga Gjirokastra.Shqiperia ka jetuar me se keqi,bindshem,pa krahasim nga te gjithe vendet e bllokut komunist.
Si mund të keni kaq simpati për shërbëtorët e ati sistemi që ju detyrojë të jetonit skllavërinë për mënshumë se 4 dekad?
Per cilet sherbetor te sistemit komunsit paskam simpati...une e adhuroj artin e Kadares,ndersa qe ai eshte kompremetuar me regjimin komunist,ta thote edhe vete Kadareja ne mes rreshtash.
Skllaveri,...te shkrova qe shqiptaret e ish Jugosllavise jane rebeluar dhe kane dalur ne rruge tri here gjate regjimit komunist (shiko cudine,ndoshta te paret nga te gjithe shtetet e bllokut komunist)...1968,1981,1989.
Skllaveri eshte kur behesh send,mall i shtetit,punon dite e nate per shtetin (madje edhe femijet,si ne fotot qe i ke sjellur ne temen tjeter) per pak para dhe 45 vite e ul koken,nuk bezan,nuk ndihesh i gjalle.
Po pse kujtoni ju se ne të tjerët që i japim Kadaresë atë që meriton jemi copa mishi me dy sy? Dhe ju adhuruesit qëkeni intelektual de-fakto pse lexoni Kadarenë? Hajde mentalitet hajde!
Jepi cka te duash nga ana jote,te tjeret per letersine e tij e kandidojne per Nobelin,merr Nobelin e Spanjes princi i Asturias,ne Kosove ka marr shume cmime tjera,ne Izrael dhe ne disa vende tjera...Per artin e tij jo per personalitetin.
Jo, te lexosh Kadaren nuk te ben intelektual.Une e lexoj nga kersheria.
Te lexosh Kadaren sipas teje te tjeret kujtojne se behesh intelektual !!! E din ti sakte cka don te thote fjala intelektual ? Mendon qe pse lexon literature je intelektual...intelektuali eshte dic tjeter.
E dini ju që këta shërbëtorët më të zellshëm të komunizmit siç ishte edhe Kadareja kanë bërë karrierë duke i bërë keq njerëzve të tjerë. Duke thelluar përçarjen edhe më shumë. Apo këto gjëra kan pak rëndësi?!
Cileve njerez i ka bere keq Kadareja...djalit te asaj romes_maxhupes Janulla ?!
As une vajzen time nuk do e leja te lidhej me nje rom,...btw as me sllav,as me italian,as me grek...vetem me shqiptar.
Kur kam bër thirrje unë të votohet për PS? Kujton ti se unë përkrah partinë e Gramoz Ruçin dhe të birit të Kristaq Ramës?
A je ti Mano...nese je,ti gjej postimet ku thua qe duhet te votohet per PS per keto zgjedhjet e fundit 2017.Hajt se nuk eshte me rendesi,nuk je i vetmi qe i ka kap virusi Edi Rama_Gramoz Ruci.
Nese insiton ti sjelli.
Samiku ka disa gjëra që janë jasht eksperiencës tënde për të debatuar me hollësi në këto debate.
Une kam lindur pas komunismit,vitet e 90ta.Por si familje kemi eksperienca me komunizmin.Hic mos ta ndieje teje,e di cka shkruaj une dhe i qendroj prapa cdo rreshti.Mjafton vetem te hysh ne teme dhe te mos emocionohesh.
Është më mirë të mos i hysh sepse po ja fut kot tani. E trajton çështjen nga këndi më i papërshtatshëm sidomos kur nuk ke jetuar në Shqipëri!
Cka eshte e futme koti...the qe Kadare ka qene bashkepunetor i regjimit - ta pranova.Nuk ta pranova,madje eshte qesharake te thuash qe letersija e Kadares eshte ZERO dhe e pavlere.
Ti nuk ke cka prekesh pse te shkrova qe edhe JU (jo personalisht,por ne pergjithesi) jeni fajtor pse keni heshtur.Me heshtje e keni legjitimuar nje sistem te tille tiranik.

- Hajt se u be e tepert kjo,herave tjera nese me citon edhe une do te pergjigjem si ti.Do ta permbledh ne disa rreshta pa ta coptuar postimin.

Semik kur nuk ke pula mos piskat ysh...ysh thote populli

Logjike ala turkemene paske i nderuar.
Domethene po mban anen e Kadarese sepse eshte mysliman dhe po shane kete tjetrin sepse eshte i krishtere?!
Mua sma ndien fare as per muslimanizmin,as per krishterimin.Ata qe me kan lexuar e din cka shkruaj per islamin.
Kadareja musliman...po si :D

Peshkaqen,njehere meso te lexosh me mirekuptim (ashtu si te ka mesuar mesuesja ne fillore,se ky lloj mesimi mesohet qysh ne fillore...apo nuk e ke mbaruar as filloren :D),mandej i pergjigjesh meritumit te kundershtarit edhe ate mbrenda kontekstit...pra duheshe te pyesesh : pse mendon qe Fatos Lubonja eshte nje neomarksist i felliqur ?

Vlen edhe per ty @Par !

Back